3818
Táblagépek topicja
-
A Samsung ma végre hivatalosan is bemutatta a várva-várt tabletet. Mi már korábban is írtunk róla többször is, szóval most kábé összefoglaljuk, mit is tudunk - a pontos időn kívül.
A Samsungék "smart media device" néven emlegették a Galaxy Tab-et. Ha le akarnánk fordítani, akkor ez okos média eszköz lenne, ezért inkább mégsem fordítjuk le.
Cortex A8 1 GHz-es processzor ketyeg az eszközben, ami 512 MB RAM-ot kapott, a belső memória pedig - valószínűleg a pénztárcától függően 16 vagy 32 giga, de microSD kártyával bővíthető.
A héthüvelykes TFT-LCD kijelző felbontása 1024x600, magának a készüléknek a méretei pedig 190.09 x 120.45 x 11.98 milliméter. És mindössze 380 grammot nyom!
Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy Android 2.2 fut rajta, és van beépített wifi és 3G. Az akkuidőről annyit tudunk, hogy a Samsung szerint 7 órán keresztül bírja a filmlejátszást. Ja, és két kamera is van rajta: a hátsó 3 megapixeles, autofókuszos, LED-vakus, az elülső pedig "csupán" 1,3 megapixel, de a videochateléshez talán ez is elég lesz.
A koreai gyártó a Vodafone-nal közösen mutatta be a Galaxy Tab-ot, és elvileg októbertől a legtöbb európai vodafone-os piacon lehet majd kapni. (Azt még mindig nem tudjuk, mennyiért.) -
#1221 Azért ne írjuk le Jon Rubensteint (Palm vezér), a Pre-vel és WebOS-el szvsz a legjobb iPhone-konkurens telefont készítették el. Csak mivel a csőd szélén evickeltek nem tudták eléggé felfuttatni / promótálni / fejleszteni.
Most hogy ott van mögötte és a WebOS mögött a temérdeknyi pénz (HP) szerintem nagyon erős iPad konkurenst fognak létrehozni.
Persze ezt tudhatják Cupertinoban is, és tuti gőzerővel dolgoznak már az iPad 2-n. -
#1220 ja hát amilyen szar az ipad, még egyik konkurenciának sem sikerült alkotnia semmit:D
de ez már jó lehet, csak mire kijön, addigra lesz ipad2, és megint sehol nem lesz... -
#1219 Hivatalos: 2011 elején jön a HP webOS-es tabletje. -
G_ArchAngel #1218 BBC is azt hasznal terepen, kocsogok ezek mind...
Raadasul mar a HVG is kesziti az iPad kompatibilis magazinjat... -
#1217 A brit hadsereg iPaddal képzi ki katonáit :)
Rohatt fanboyok! :) -
#1216 Ennyi. Jövőhéten ha fingik Jobs egyet, és felrobban valaki kezében egy Androidos tábla akkor az előző lesz feljebb a címlapokon, mert arra klikkelnek többen a fikázók / fanboyok. -
#1215 -
#1214 de érdekes hogy ugyanezt eljátszhatnák egy androidos tablettel is, csak annak nincs hírértéke... -
G_ArchAngel #1213 Arra a 3 darabra gondolsz, amelyek tulajdonosai szandekosan kibasztak az Apple-val jo amerikai szokas szerint?
A tuzo napon hagytak a gepeket es bepereltek az Apple-t miutan az iPad biztonsagi kapcsoloja lekapcsolta a keszulekeket, kifogasoltak, hogy az Apple felrevezette oket, mert ugy hirdettek az iPad-ot, amivel ugy lehet olvasni, mintha igazi konyvvel tennek. Csakhat a strandon barmilyen forrosagban lehet konyvet olvasni, mig az iPad lekapcsol egy bizonyos hofok felett.
Es akkor most megint az iPad a szar? -
#1212 Tonnaszám melegedhetnek túl, ha egy szót nem olvastam róla, pedig igencsak benne vagyok a témában. -
#1211 vagy inkább naponta jön 10új hír
de lényegi infótartalmuk vagy hírértékük nulla.
vagy írjam be naponta hogy
"x is bejelentette y táblagépét karácsonyra. ami z-t tudja"
kábé ennyi van.
ja meg túlmelegedő ipadek.
meg várva várt meego meg a tegra2-es csodák. -
G_ArchAngel #1210 Mire megjelenik valami uj, mindenki a HypePad 2.0-ra fog vagyni:) -
Monoton #1209 Az egész tablet piac csendes :) -
G_ArchAngel #1208 Milyen csend van ebben a topicban... -
#1207 Ez a "nem consumer termék lesz" azt jelenti, hogy nem lehet majd boltban megvenni. Csak vállalatoknak fogják szállítani rendelésre. -
#1206 Mégis jön a HP Slate, de csak vállalatok számára. (nem consumer termék lesz).
Webos 2.0 jön még az idén.
Úgy néz ki jön mégis a Win7-es tábla, de csak vállalati ügyfeleknek. A "konzúmereknek" sztem WeobOS 2-es tablet jön majd.
-
#1205 "Alig három hónapja van piacon, máris átvette a vezetést az iPad az Android fölött, ha a netes forgalmat vesszük figyekembe. A Net Applications szerint legalábbis a teljes netes forgalom 0,17 százalékát már az Apple tabletje ata júniusban, szemben az Android 0,14 százalékával."
Hm.
-
#1204 nem táblapécé hanem laptop
toshiba, de kétképernyős dolog. jópofa. sőt nagyon jó. :) -
varax #1203 nagyon várós :D -
#1202 itt ott még kicsit bugzik, de nagyon fasza -
#1201 -
#1200 majdnem annyi mint egy ipad:D -
#1199 ehhez meg itt a link.
ami lemaradt :$ :D
ööö -
#1198 -
#1197 táblagép diy kit :)
erre
-
#1196 érdekesen és feltűnően jól fut rajta :)
kérdés meddig / mennyire gáz a UI érintőzve :/ -
#1195 Érkezőben a Windows Embedded Compact 7 -
#1194 Érted a célzást remélem:D -
G_ArchAngel #1193 HBD! -
#1192 Koszonom! :)
Meg mindig nincs egyetlen Apple termekem se, szoval eleg gyenge fan vagyok ;) -
Monoton #1191 BSZ! -
#1190 A jövő e-tankönyve lehet a Kno -
#1189 Boldog Születésnapot DanielT!^^
[Applefangirl!:D] -
#1188 -
#1187 Ja, nincs titok, 140 volt. -
#1186 tudom hogy írtad, emlékszek rá.
de okés akkor ne áruld el :D -
#1185 Már két hónapja írtam, hogy megvan (amcsi start után 1-2 héttel), de nem saját. -
#1184 megkérdezhetem hogy mennyiért sikerült hozzájutnod? -
#1183 Tegnap/ma csináltam egy iPad roadshow-t a családban, szülők, nagyszülők... mindenki lepadlózott.
Az újságok, könyvek, fényképek, játékok, az egész működése... a 80 éves nagymuterom nevetett miközben tapogatta, próbálgatta.
Ezt jelenleg SEMMI más nem tudja elérni.