3818
Táblagépek topicja
-
#1262 Uhum... A sulyaval kapcsolatban konkretan csak annyit ereztem hogy fel perc elteltevel mar inkabb letennem a foldre/asztalra. Ja, ezt meg is tettem. -
#1261 Nem a keresőből tudtam, az adatokat csak a pontosság kedvéért raktam be. Szerencsés dolog, ha valaki nem csak a monitorán találkozik az eszközökkel amikről nyilatkozik... márpedig ahogy kézbe fogsz egy iPadot, érzed, hogy mi a súlyának oka. -
#1260 Nah, ezt tenyleg nem gondoltam volna hogy pont az uveg a legnehezebb a kerettel... :) Meg egy szaros alulemez is majdnem olyan nehez :D Hihetetlen. Azt gondoltam hogy az akksik kitesznek kb 200-250g-ot. Koszi, ugyes kisfiu vagy, jol tudod hasznalni a keresot -
#1259 Lószart. Az üveg képernyő adja a súly jelentős részét és az alumínium borítás se épp egy fika filléres műanyag.
Megint csak az Apple fika dől belőled, de a tényekről fogalmad nincs. De én megint itt vagyok, hogy segítsek.
Aluminum back: 138 grams, Battery: 148 grams, LCD: 153 grams, Glass (and frame): 193 grams, Speaker: 17 grams, Main board: 21 grams, Everything else: 27 grams
-
#1258 Termeszetesen, de a fo sujt az akkuk adjak, azok nelkul gyakorlatilag egy ures doboz egy vekonyka megjelenito-panellal, aprocska mobil alaplappal :) Ha a notimrol lepattintom az akkut, maris erzesre kb feleolyan konnyu. -
#1257 hát meg kétszer akkora, gondolom ez is beleszámít abba, hogy nehezebb:) -
#1256 A HDMI kapcsan ha a medialejatszo szerepet nem laptop hanem tablet tolti be: a tegras cuccok csipobol kezelik az 1080p-t, evidens hogy HDMI kimenet rajtuk lesz, es velhetoen taviranyitot is mellekelnek hozza mint pl. az ionos deszkakhoz. Ha megsem, a TV felismeri mint kulso egyseget/hattertarolot, stb, es a tavkopojevel mehet a moka. -
#1255 "Igenyes latvany lehet, 50-es plazma elott notebook"
Elott? Hogy mi? Ha mar ennyire izgatja a fantaziad, igen, jol nez ki: link Amugy nem volt humorom 90-100 GBP-t aldozni egy Blu-ray lejatszora ha mar van egy blu-rayes laptopom, HDMI kimenettel... HTPC-t se ~500 GBP-ert. Majd egyszer. De inkabb egy Blu-ray recordert, de ez egy masik tortenet.
"mert nappaliban nem viselnem el sem a madzagokat, sem egy zugo notebookot - mert ugye bizonyara rohadt halkan mukodnek a HD videozas kozben"
En elviselem, amugy el lehet rejteni oket a butorok mogott... Bizonyara rohadt halkan mukodik, nem tudom Neked mifele notid van (MacBook? ), van van-e egyaltalan, en a sajatomat nem hallom mar 2 meter tavolsagbol. Amugy is elnyomna a zajt a film...
"Stream a jovo, fizikalis adattarolas halott, osemberek hisznek meg benne."
Plusz azok, akikbe szorult egy min. igenyesseg... :) Ennek koze sincs a konzervatizmushoz, aki minoseget var el, kabelt hasznal. Hangfal eseten rezkabel, aranyozott csatlakozokkal. Ugyan a piacon vannak a wireless hulladekok is. -
#1254 Az iPadban nagyobb teljesitmenu akku van (ketto), azert is kb 2x nehezebb a Galaxy Tabnal... :) -
#1253 én értelek és igazat is adok neked mint stream mint minden amit felhoztál.
de nem mindenki tart még ott.
jó ha a szüleim megértik a vezetékes dolgokat.
csoda hogy jóanyám netbook-on skype-ol a Derby-ben élő nővéremmel.
nem hogy még wifin streamel és DLNA és ezt meg is értsék... :D -
G_ArchAngel #1252 Igenyes latvany lehet, 50-es plazma elott notebook :DDD
Ennyi erovel epitek egy barebone hazba mediacentert es elrejtem a butorba, tovabbra is wifin-n adva eselyt a tobbi eszkoznek, mert nappaliban nem viselnem el sem a madzagokat, sem egy zugo notebookot - mert ugye bizonyara rohadt halkan mukodnek a HD videozas kozben. Stream a jovo, fizikalis adattarolas halott, osemberek hisznek meg benne.
(a notebook milyen gyartmanyu tablet amugy?) -
G_ArchAngel #1251 Azert irtam 7 orat, mert a nagyobb kijelzos iPad-dal 12+ orakig neznek videot, ezzel is illene... -
#1250 -
#1249 mondjuk tábláról youtube.com/leanback-elni DLNA-n elég jópofa lehet! sőőőőt ... :/ -
#1248 HDMI jo cucc, szamomra a Blu-ray miatt fontos, radugom a laptopot az 50-es plazmara es a noti taviranyitoval mehet a moka. Minoseg a streames bohockodashoz kepest. Nem hinnen hogy hasznalni fogom e valaha a DLNA-t ilyen celra, inkabb preferalom a TV USB bemenete+pendrive kombinaciot ha rip-rol van szo. Viszont zene es kepek eseten elonyos a DLNA. -
#1247 7" teljesen hasznalhato:
Bar szamomra a 10" is kicsi. Sajat hasznalatra egy 12"-eset tudnek elkepzelni. Lattam egy csomo sajtofotot, videot, de eloben minden mas, 10" ide-oda, meghokkentett hogy az iPad mennyire apro. Vele aztan ugyanugy nem lehet tablazatokat mutogatni. Kis meretehez kepest meglehetosen nehez, kenyelmetlen, kellemetlen tartogatni egy perc utan is akar. A Galaxy Tab elonye az ipaddal szemben hogy a kb durvan feleakkora a sulya, joval inkabb "mobilis" cucc.
Az akksi meg nem 7 oras, 7 ora videolejatszast biztosit... Atlagos hasznalattal kb tobb mint 10 ora lehet saccperkabe. -
#1246 sokadik (bocsi)
szóval, egyre több háztartásban van nagy felbontású megjelenítő, de a háztartások legkevesebbjében van bármilyen lejátszó, ami képes kihasználni a lehetőségeket.
szóval ha már veszek valamit, akkor miért baj ha erről nézném az esti filmeket, jobb minőségben. ha van rajta az csak jó! sőt! legyen is :) -
#1245 mondjuk akkor meg sd kártya ...
lényeg a lényeg hogy én tuti a táblámról fogok hd-t nézni a nappaliban, sajnos a téli tévé vásárláskor nem volt meg az a +60e hogy DLNA-s legyen :( -
#1244 szvsz nagyon jó ha van hdmi.
hazajövök valahonnan, és megnézem a barátokkal egy slide-shown az ezen tárolt nyaralásos képeket mondjuk... csak hát akkor meg az usb a para, még fotókat se tudok ráhúzni. szóval lesz még jobb nem azt mondom. de az irány az tetszik
/nem buta lassú szaggatós agymenések... -
#1243 tud DLNA-t ;) -
Inquisitor #1242 Jó, nem életszerű, csak írtam, hogy sok Tablet gép és pár telefon tudja a full HD videolejátszást, ami viszont alapból felesleges egy kisebb kijelzőn (pláne felbontás miatt!) és ezekre raknak mini HDMI-t ...
Persze lehet kapni wireless HDMI-ből az új verziót, csak hát nagyobb a kütyü mint a Tablet, meg hát szolid 64.000 jen, ami bőven 150.000 Ft felett van ... -
#1241 persze a stream a legjobb, de ha van rajta kimenet semmi bajod nem lehet belőle... -
G_ArchAngel #1240 7"-os device melle meg feltekerem a zsinort is, hogy barhol tudjam kotni TV-re, ahol nincs kabel :D
eletszeru:)))
(WiFI+stream, mas opcio baromsag es kenyelmetlen) -
#1239 Kimenet, kábelek ezeken az eszközökön feleslegesek. N-es Wifin lehessen róla streamelni a tartalmat a Tv-re rákötött DLNA eszközön keresztül.
Mennyire életszerű, hogy rákötöm az 1 méteres HDMI-vel és vetítek róla, miközben ott ülök a tv mellett és nyomkodom? Semennyire. -
#1238 nem árt ha van HD kimenet... -
G_ArchAngel #1237 akinek ekkora plazmaja van, az szerinted ilyen mobil kacatrol kuldi a jelet vagy Apple iTV/GoogleTV-n keresztul streamel?:) -
Inquisitor #1236 Azért van a jobb készülékeken a mini HDMI csati, hogy ha nem elég nagy a kijelző, akkor rákösd valamire , mondjuk 110"-os plazmára ;) -
Inquisitor #1235 Hát a Google tervei szerint inkább jönnek Chrome 1.x-el, mint Android 3-al, de azt hiszem ebben a gyártóké lesz a döntés :) -
G_ArchAngel #1234 Varj egy nagyobbra, tuti jonnek jok Android 3-mal vagy WebOS 2-vel, 7" kenyelmetlen, 10-12 siman befer a hatizsakodba, tokot meg 7"-esre is vennel. -
G_ArchAngel #1233 A legnagyobb fail a 7 oras akksi, annyit egy notebook is siman tud, egy tabletnek tobbet kellene nyujtania.
Bar ez inkabb csak PDA...
Annyira vicces (nem csak itt, ez iPad eseteben is bukas), hogy zseb TV-kre rairjak, hogy HD, amikor 27"-on, 2560x1440 nem jon ki a minosegkulonbseg, ha 2-3m-rol nezem. -
G_ArchAngel #1232 7" a teljesen hasznalhatatlan meret, zsebbe nem fer be, munkara, kenyelmes mediafogyasztasra alkalmatlan.
Csajoknak idealis kistaskaba, komoly emberek csak kirohogtetik magukat egy ilyennel. 10"-on mar meg lehet mutatni egy prezentaciot, grafikont, tablazatot, kepeket. Ezen meg bele kell tolni az ugyfel/partner arcaba, hogy lassa is.
Jonnek majd meg jo cuccok 10" felett, majd azokat kell megvenni. -
#1231 fasa, ppicit ipad copy az ui, de jóról nem szégyen másolni:D -
#1230 -
Monoton #1229 Azert erdekelne hogy mennek rajta a ustream, justin.tv es hasonlo oldalak. Ha akadasmentesen akkor en is beruhazok ra.
Na meg persze ha ertelmes aron lehet hozzajutni. -
#1228 Na ez kiraly. A baratnom kap is egy ilyet karacsonyra... Valahogy sejtettem hogy a Samsung fogja elsokent megmutatni a vilagnak hogy kell kineznie egy tabletnek; specifikaciok:
Network
2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (HSUPA 5.76Mbps, HSDPA 7.2Mbps) : 900 / 1900 / 2100 MHz
OS
Android 2.2 (Froyo)
Display
7.0 inch TFT-LCD, WSVGA (1024 x 600)
Processor
Cortex A8 1.0GHz Application Processor with PowerVR SGX540
Camera
3 MP Camera with Auto-Focus and LED Flash
1.3MP front camera for Video Telephony
Value-added
Features
Android Market™ and Samsung Apps for more applications and contents
Readers Hub, Media Hub* , Music Hub*, Social Hub
*Availability will be decided by market preference.
Adobe Flash 10.1 player support
Full HD video playback, Thinkfree Office, Swype, Hybrid Widget
Connectivity
30 pin connector
WiFi 802.11n / BluetoothŸ 3.0
Sensor
Gyroscope sensor, Geo-magnetic sensor, Accelerometer, Light sensor
Memory
16G / 32G internal memory with up to 32G external memory slot
RAM: 512 MB
Size
190.09 x 120.45 x 11.98mm, 380g
Battery
4,000mAh (7 hour movie play)
Na es vekonyabb mint az iPad... -
#1227 azzal egyetértek hogy akinek van okostelefonja (valami minőségibb fajta)
vagy egy minőségibb netbook-ja / laptopja.
azok számára csak egy plussz kütyü a sok közé, számomra viszont a laptop hordozhatóságát váltaná ki. -
#1226 értelme annyi hogy nekem pl. nem igényem a jó telefon.
egy drága telefonra vigyázni kell, és ha mindig nálad van akkor a kockázat is nő.
pl. bmx-ezek, akkor is kell telefon ha akármi van. de elesek mivan, így egy jó kis olcsó nokia, aluházas, akármit csinálok kibírja, ha mégsem akkor is csak pár mátyás király bánta. ezért nincs okostelefonom.
laptop-om szintén nincsen, hiszen itt az asztalim ami nagyon gyors és okos és szeretem és munkára lett kialakítva az egész környezete meg minden.
de mégis kéne valami amin internetezhetek ha úgy adódik, ez meg ideális rá. és lényegesen praktikusabb mint egy netbook. lehet hogy annyit tud mint egy telefon de az én telefonom nem tud ennyit, ráadásul könnyű, gyors, lényegre törő.
és most mindegy hogy samsung vagy nem. nekem ezért kell. hogy ha elmegyek otthonról valahova általában (szóval nem bicaj, buli stb. ahol a telóra nem tudnék vigyázni) akkor berittyentem a táskámba (ami mindig van nálam) és probléma áthidalva :) -
#1225 akkor ezt most úgy fogják csufolni mint az ipad-et, hogy nem más mint egy felnagyított iphone/ android telefon? Értelme?? :) -
#1224 szerintem nem különösebben.
ekkora méretben még megmarad a hordozhatósága.
(ez 15centit jelent ugyebár)
nagyobbal már nehezebb császkálni,
nomeg ez csak 380! gramm az sem mindegy ám hogy mekkora súlyt kell tartanod.
nem olyan pici ez
(a videó korai fázisú készülékkel készült)
nomeg, a többi valamire való gyártó is a 7" környékét célozta be. -
#1223 7" ? Nem kicsi az?