3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • VRSDM
    tényleg nem szeretnék goromba lenni.
    ha az voltam bocsánat.
    azt én is elismerem hogy az apple termékei technikailag jók!
    azt azonban tartom (ha más nem ért is ezzel egyet) hogy más gyártók termékei is lehetnek ennyire jók!
    mindezt úgy hogy más gyártók termékei esetlegesen olcsóbbak.

onnantól kezdve viszont hogy iOS van az apple eszközökön nálam elbukott az egész.
    az apple (és most nem akarok sem okoska, sem nagy összeesküvéses lenni) szerintem 3-5éven belül teljesen elveszíti a jelenleg tartó egyeduralmát.
    Minden téren...
  • G_ArchAngel #1301
    Magyarorszagon.
    De egyelore ugy tunik, hogy a Galaxy Tab dragabb is lesz, igy tobb embernek ott az olcso alternativa, az iPad.
    Csakhogy az a gyarto, aki a termek mellett a szoftver- es alkalmazas-piacra is epit, nem fogja magat ezert rosszul erezni, mert a magyar piac szamara - szinte - nem letezik. Felesleges annak az orszagnak megfelelni, ahol allamilag tamogatott a szoftverek es mediak - mashol illegalisnak minosulo - felettebb erdekes beszerzesi forrasa.
    Globalisan kell gondolkodni ezen termekek eseteben, nem mi vagyunk a celpiac. (Mintahogy egy jobban felszerelt VW Golf meglehet egy nemet diaknak, itt kozepkoru apukak evekig almodoznak rola, mielott valami durva hitelbe belevagnak, kockaztatva a csaladi hatteret)
  • VRSDM
    a hétköznapi átlagember nem 180-200 ezer forintért vesz egy " szórakoztató eszközt ".
  • G_ArchAngel #1299
    "Én meggyőztem magam"

Szerintem itt a lenyeg, hagyjuk is az egeszet a francba, mert ez mindenkinel igy mukodik. Mondjuk a szubjektiv technikai benyomasokkal nem is erdemes vitatkozni, de ami le van irva a technikai specifikacioban, az 95%-ban teny (5%-ot adjunk a marketingesek altal elkovetett johiszemu kozmetikanak).

"Úgy érzem hogy te vagy a másik véglet, ránk próbálod eröltetni hogy " anti-apple " fanok vagyunk, miközben te meg minden anti vagy ami nem apple."

Ez a resze kicsit santit, mert senkit nem fogok iPad-ra rabeszelni, illetve lentebb az iPod Touchot es az Apple uzletpolitikajat is fikaztam. De ami rosszabb, az rosszabb. Osszesegeben, semleges szemmel az eddigi tabletek rosszabbak, mint az iPad. Nem minden tekintetben, mert akinek nagy a 10", annak ez kiesik, akinek szukseges a microSD, annak sem jo. De a hetkoznapok atlagembereinek nincs jobb. Es most kiderult, hogy meg csak nem is draga.
  • VRSDM
    G_ArchAngel
    -
    Úgy érzem hogy te vagy a másik véglet, ránk próbálod eröltetni hogy " anti-apple " fanok vagyunk, miközben te meg minden anti vagy ami nem apple.

tudom, én is láttam teszteket, tényleg többet "hibáznak" a nem apple érintésvezérelt panelek. de a "hiba" annyira minimális hogy többször nyomok a bénaságom okán félre.

rengeteget nyomkodtam 3GS-t, a napokban nagyon sokat Galaxy S-t.
    Különbség nincsen. Leírhatod ezerszer hogy neked milyen negatív tapasztalataid vannak ezekkel a " tehénürülékekkel " kapcsolatban. Én meggyőztem magam (illetve a készülék engem) hogy semennyivel sem rosszabb az iphone-nál. (egyedül a panel minőségére lehet panasz, de a super amoled azért mégis csak gyönyörű)
  • VRSDM
    a nővérem galaxy s-ét sem érzem gyengébbnek az iphone érintésénél...
    de ha én vagyok a béna szóljatok bátran.
  • DanielT
    Fényerőben, -amiről beszéltem- nem übereli.
  • G_ArchAngel #1295
    Ez igaz, de tenyleg kell valami az iPad 2-be is, forradalmi Facetime...

Sok buzisaga van az Apple-nek, de az uzleti modell igy mukodik jol. Az utolso huzasuk most az volt, hogy bar a HD kamerat beletettek az uj Touch-ba, fotot csak valami nagyon buta minosegben lehet kesziteni, pedig asszony regi Touch-a es fenykepezogepe helyett jo lett volna, de igy a francnak sem kell. Bekaphatjak Cupertinoban is.
  • Solten
    Egy front kameranak mindenesetre alap dolognak illene lennie...
  • G_ArchAngel #1293
    3G-nel csak akkor gyorsabb, ha feltettek ra az iOS4-et, amugy kertek alatt sincs a Galaxy Slow.
    iOS4 nagyon elcseszi a 3-as iPhone-t ez teny.
    De ha nem a netezest nezzuk, hanem az egyszeru reakciokat az ujjmozgatasra, kepek nagyitasara, forgatasara, akkor is lassu. Nagyon. De Androidhoz kepest gyors. En is orulok az uj Megane RS-nek tetszik is, Totalcar-on is dicsertek, csak nem BMW-hez kell hasonlitani es akkor jo auto.
  • passatgt
    3g hány éves? lassan 3?:)
  • G_ArchAngel #1291
    Semmi nincs ebben sem, ami nekem kellene. Mindketto egy rakas felnott boci urulek:)

MiniSD, kevesebb fgepben van, mint CF, iszonyatosan jo ficsor, grat... barmok:)
  • Solten
    Amugy mondjuk a 3G-nel joval gyorsabb a bongeszoje, de ne zavarjon... :D

DanielT: az iPhone4-el meg nem talalkoztam, a 3-at szinte minden tekintetben ubereli a Galaxy szvsz (ossze tudtam hasonlitani oket, haver iPhone3-asrol valtott, es hordozgatta magaval mindkettot).
  • Solten
    En azert nem vennek mert az Apple volt olyan impotens hogy nem tette bele azokat a ficsoroket amiket a Galaxy Tab tartalmaz. De talan majd az iPad2-ben ezek a "forradalmi, jovobe mutato dolgok mar benne lesznek... :D
  • DanielT
    Én igen. Jó az érzékenysége, de a képernyő minősége egy iPhone4 mellett sehol sincs. Fényerőben pedig egy 3G is odaver neki, nagyon meglepődtem, hogy maxra állítva is mennyire tompa.
  • G_ArchAngel #1287
    De igen, csak untam varni a reakciora, miutan elkezdtem netezni rajta. Mast is akartam aznap csinalni, igy visszatettem. Nyugdijasokat megszedithet a tempoja, de iPhone utan konnyfakasztoan szanalmas:)))
  • Solten
    "- A legjobb andoidos eszkoz a mai napig sem kozelitette meg a legregebbi iPhone erzekenyseget es pontossagat"

Hm, ebbol csak latszik hogy meg az eletedben nem markolasztal pl. Galaxy S-t... :)
  • G_ArchAngel #1285
    Oke, csak mielott vki az Apple zartsagaval jonne, annak itt egy sokkal korlatozottabb peldany:)
    Toshiba market bizonyara impressziv lehet es Magyarorszagrol ugyanolyan jol elerheto, mint mas, Androidos, brand-hez kotott piac:)
  • passatgt
    és ez engem hol érdekel, hogy az usa-ban nem lesz?:)
    flash player meg megint nem érint, de az egyik videón egy holland faszi mutogatta, és lejátszotta a videót:)
  • G_ArchAngel #1283
    "Toshiba says it’s due to the 10.1-inch screen size and higher resolution – Google didn’t allow the Toshiba Folio 100 to work with official Google apps. That means you don’t get access to the Android Market, or the apps that come with it. That also means you don’t get Adobe Flash 10.1 Player."

Csak Toshiba Marketbol lehet ra vasarolni majd, USA-ban nem is lesz.
  • passatgt
    Hivatalosan is bemutatkozott a Toshiba első Nvidia Tegra 2 platform köré épített Android 2.2 alapokon nyugvó Internettáblája, mely nem titkoltan az Apple iPad babérjaira szeretne törni. A kétmagos ARM Cortex-A9 processzorral és fejlett 3D gyorsítóval szerelt készülék 10,1 hüvelykes, 1024x600 képpontos kapacitív multitouch érintőkijelzőt, 1,3 megapixeles webkamerát, WLAN (802.11b/g/n) és Bluetooth modult, beépített HSDPA modemet, USB portot, SD és MMC kártyaolvasót és DLNA támogatást is kapott. Az Európában októberben piacra kerülő Toshiba Folio 100 várható ára 399 euró, azaz 114.000 forint körül alakul.

• G_ArchAngel #1281
    Solten,

Csak Neked: soha nem vennek iPad-et, mert tularazott szar, talan majd generaciok mulva, de a konkurencia vergodese es az, hogy 1 ev alatt nem tudtak felmutatni semmit, az gunyos kacajra osztonoz
  • G_ArchAngel #1280
    "A kijelző érintése kellemes, az érintőképernyő elegendően reszponzív, bár némileg lassabbnak tűnik, mint a csúcs androidos AMOLED-es okostelefonok esetében, amit talán az magyaráz, hogy nagyobb felbontásban kell megmozdítani a dolgokat."

:DDD
    Hat persze...:)
    - A legjobb andoidos eszkoz a mai napig sem kozelitette meg a legregebbi iPhone erzekenyseget es pontossagat
    - Az iPad is nagy (nagyobb!), megis halalpontos az adatbevitel

kicsi, draga es nem bir sokat az akksija = FAIL, johet a kovetkezo...

• Solten
    Kezünkben a Samsung Galaxy Tab

• G_ArchAngel #1278
    Amint latod fele ekkora sullyal fele ekkora gepek keszulnek. A technika itt tart, senki nem fog olyan otvozetbol gyartani, ami miatt felmillio lenne egy keszulek.
    Vagy marad a muanyag hatlap, muanyag burkolatu kijelzovel.

Amugy van masik uveg+alu ekkora meretben, fele ekkora sulyban?
    Vagy ez is olyan, mint az en almom: full frame szenzoros fenykepezogep kompakt meretben?:)
  • Solten
    "Fele ilyen súllyal lenne ideális"

Igy van.
  • DanielT
    Nem kell összehasonlítás ahhoz, hogy kiderüljön valamiről, hogy nehéz. Sajnos az iPad valóban nehéz hosszabb használat során amikor alulról kell támasztani. Fele ilyen súllyal lenne ideális.

• G_ArchAngel #1275
    Komolyan nem ertelek, mi nehez egy 10"-os eszkozben ami 700g? Van valami masik a piacon ilyen anyagokbol, ekkora meretben?

Nem cikizesbol kerdezem, hanem mert nem tudom...
  • Solten
    Figyelj, felesleges billentyuzetkoptatas volt hogy ossze-vissza hadovalj a notebookomrol (ha ennyire erdekel, szivesen latlak, kiprobalhatod... :))) ) az ipaddal kapcsolatban mindossze annyit irtam hogy az apro meretehez kepest meglehetosen es kellemetlenul nagy sulya van a kis rohadeknak... :) Irto kenyelmetlen tartogatni. Olben hasznalni biztos csudajo erzes lehet, sajnos ugy nem volt lehetosegem kiprobalni.
    Amugy a sulya miatti panaszokat lehet olvasni forumokon, es beszelgettem egy-ket tulajjal is. Sajnalom hogy ez ekkora lelki traumat okozott Neked... :DD
  • G_ArchAngel #1273
    Oke, akkor egyszerubben:
    Furcsa, ha valaki egy kilonal konnyebb - igenyes anyagokbol epitett - tabletet a sulya miatt fikaz, kozben egy joval nehezebb notebookot meg kepes hasznalni. Persze, ha nem mozgatod, csak otthon tartod, akkor megertem, miert nehez a 700 gramm. (NOT)
    A tobbit sem ertem, de inkabb nem is erdekel. Helyszukeben lenni, de iroasztalon mini notebookot hasznalni kicsit furcsa... eleg fancy lehet, ha ez miatt kellett lemondani a desktop geprol:)
  • Solten
    A lecsukott notebook ott lejatszokent funkcional, azert mutattam rola kepet mert szerinted hulyen nez ki a tv elott (??). A TV bal oldalan van a HDMI bemenet, az aranyozott HDMI kabel meg nem eleg hosszu hogy a jobb oldalon levo iroasztalig elerjen. Hosszabbat vegyen meg az akinek 2 anyja van, nem filleres cucc. A noti 3 kg, kepes vagyok olben is hasznalni, elvinni a tv baloldalaig is, igen :)))) Miert hasznaljam olben amugy ha van egy fancy iroasztalom? :D Amugy desktop gep ideiglenes helyettesitese celjabol vettem, mert egy ideig qrvara helyszukeben voltunk a baratnommel. Ezert tojtam a sulyara, nem hordozom, egy ideig egy pottom laptop-asztalon funkcionalt. Felolem 15 kg is lehet. Esetleg ha mar igy izgatja a fantaziad a notebookom, erdekelnek-e meg reszletek az eletembol, alsogatyam merete stb? :DDDDD
  • G_ArchAngel #1271
    "Uhum... A sulyaval kapcsolatban konkretan csak annyit ereztem hogy fel perc elteltevel mar inkabb letennem a foldre/asztalra. Ja, ezt meg is tettem."

Ezt irtad iPad-ra, en erre regaltam, hogyha Neked az iPad nehez, akkor mit hasznalsz a notebookod helyett.
    Erre meg mutattal egy lecsukott notebookot.

Sajnalom, hogy nem tudtad kovetni...
  • Solten
    Nem ertem mit beszelsz itt ossze-vissza... :))) Mit hasonlitottam mivel? A noti lecsukott fedellel is lejatssza a filmet... Beallitas kerdese.. Az elejen pedig ott van a tavkopojenek a vevoegysege... Hm.
  • G_ArchAngel #1269
    "#1264: asztalon hasznalom es dognehez a rohadek :DD (a kep ma keszult btw #1255)"

iPad-ot letetted, mert nehez - notebookot is ugy hasznalod, hogy lecsukott tetovel nezegeted? Vagy iPadrol ugy nyomtad ki a filmet, hogy kozben az oledben volt? Donteni kellene, mert igy hulyen jon ki a dolog az egyik helyzet epres fagyi, a masik meg hoszigetelt buko-nyilo ablak...
    Kellene vmi kozos pont, ha hasonlitasz, nem?:)
  • Solten
    Masodik mondatodban a valasz... Gaz nincs a gyartasaval, csak nem gyoznek eleget gyartani (Galaxy S-hez, Wave-hez). Beletehettek volna IPS-t legalabb (az ipade szuper), csak hat a Samsung a PVA mellett tette le a voksat (gondolom ilyen kis meretben qrva gazdasagtalan a felhasznalasa), a TFT-t meg ontjak a gyaraik.
  • GregSB
    Na és hol van a hírös-nemes SAMOLED? Miért TFT-LCD került bele?

Tényleg gázok lehetnek a gyártása körül, mivel a Galaxy Playerbe (iPod Touch rivális) is sima LCD került...
  • Solten
    Evek mulva valoszinuleg errol se kell vitaznunk, ugy is az lesz amit rankeroltetnek (16:9, HDMI, DisplayPort, stb, stb). Mondjuk a lejatszoegyseg altalaban a tv kozeleben kap helyet, nem ertem mi a tokomnek kellene nekem streamelnem 1 meter tavolsagrol... :) Oke mondjuk mar egy NAS/tablet mas teszta... De pl egy tabletet se fajdalom leraknom a TV melle, es foleg hogy szinte csak flash adathordozot kell beledugnom a TV-be a medialejatszashoz, semmi egyeb kulso "aramfogyaszto" nincs jelen, a laptop is csak a korongok miatt kell. Amugy ugy latom hogy e teren a fejlesztesek inkabb a Televizio medialejatszo centerre alakitasara iranyulnak, LAN, WLAN se hianyzik mar a repertoarbol.

#1264: asztalon hasznalom es dognehez a rohadek :DD (a kep ma keszult btw #1255)

Amugy valami hiperszenzitiv hallasod lehet, menj el kemnek... :DDDD
  • G_ArchAngel #1265
    "En elviselem, amugy el lehet rejteni oket a butorok mogott... Bizonyara rohadt halkan mukodik, nem tudom Neked mifele notid van (MacBook? ), van van-e egyaltalan, en a sajatomat nem hallom mar 2 meter tavolsagbol. Amugy is elnyomna a zajt a film... "

Nem fogok notebookot a szekrenybe rejteni. MBP-m van, ergo nincs hangja, mint a muanyag hulladekoknak. Nulla, zero. A denevereket is zavarba hozza. Ezzel szemben a HP-mrol mikor neztem filmet kinos volt a csendes jelenet vagy pause-t nyomni. Mert ugye olyan film nincs, amiben folyamatos a hang. Arrol meg ne is beszeljunk, hogy van mikor mast zavar, ilyenkor feltolom a fulest es mondjuk az asszony mellettem szunditaNA, de a HP meg szuszog. MBP nem.
    De korongrol akkor sem jatszanek le semmit, mert az vegkepp zajos. Hulladek a Sotet Kozepkorbol:)
  • G_ArchAngel #1264
    :DDD

Notebookodat a szolgaid tartjak, vagy csak asztalon hasznalod? Akkor meg minek?
    (mondjuk mar nincs az alairasodban, mint anno, gondolom nehez volt es eladtad)
  • G_ArchAngel #1263
    "Plusz azok, akikbe szorult egy min. igenyesseg... :) Ennek koze sincs a konzervatizmushoz, aki minoseget var el, kabelt hasznal. Hangfal eseten rezkabel, aranyozott csatlakozokkal. Ugyan a piacon vannak a wireless hulladekok is."

A hangfalnal nem vitatom, ellenben a digitalis video jel rohadt mindegy, hogy streamelve van, hogy korongrol olvassa, ha HD-t streamelsz, akkor ugyanazt nezed, amit a korongra irtak. Bit meg bit marad, akarmin viszed at a TV-re.

Amugy a hangfal is erdekes kerdes, mert tenyleg jo az igenyes kiepites, de vajon milyen zenet hallgatsz rajta.
    Hiaba vagy audiofil, ha fos digitalis zajt nyomatsz. Ez csak akkor mukodik jol, ha igenyes a forras is. A BluRay pedig nem az, ahhoz a wireless is sok.