Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
"Akkor a 10 ev alatt sokat meg mindig nem fejlodott, fogtak egy mobiltelefont, felnagyitottak es nyomkodhatod rajta a korlatolt op.rendszert 😊 "
bocs, de erre válaszoltam...
a többi nálam is a tabletekre értendõ, azt hiszem egyértelmû 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Elképzeltem amint ülök a fotelban, vagy fekszem az ágyamon és mindenféle usb eszközök lognak ki a tabletbõl, külsõ HDD pl 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Solten
Lehet hogy te izgulsz az ipadra en nem izgulok semmire. Tanuljatok mar meg vegre nem mobiltelefonokban gondolkodni, en a tabletekrol beszeltem... <#rolleyes>

(gy.k: ~10 evvel (2001) ezelott jelent meg az elso)

Saor Alba

DanielT
MINEK? Minek akarnék rádugni egy pendriveot? Minek akarnék rádugni egy vinyót?
DanielT
"Tegra2 mar annal erdekesebb, hiszen mind CPU mind grafikus teljesitmenyben joval erosebbnek igerkezik egy mobiltelefonnal."

Mire? Mire használod ezt a képzeletbeli atomerõmûvet? Ettõl lesz jobb?

Kit fog érdekelni a technikai specifikáció?
Solten
Probald meg hasznalni a fantaziad; Mondjuk a 16GB-s ilyenemet:

Esetleg kulso HDD-t/SSD-t. stb (gy.k.)

Saor Alba

Tikal
most te tényleg egy tiz évvel ezelõtti telefont akarsz az iphone-hoz hasonlitani? gondolom tíz éves telefondo van 😄 Ha neked az érintõképernyõ nem fejlõdés a 6soros kijelzõhöz képest akkor már értem miért izgulsz ezekre a gány cuccokra... eddig a hp tünik egyedül normális cuccnak, de mint látjuk még messze nem az

DanielT
Az SD kártyaolvasó hiánya az egyetlen ami fájdalmas pl az Ipadnál. Mi a viharverte medvemakkot akarnék rákötni USB-vel?
Solten
Akkor a 10 ev alatt sokat meg mindig nem fejlodott, fogtak egy mobiltelefont, felnagyitottak es nyomkodhatod rajta a korlatolt op.rendszert 😊

Nyilvan az atomos rendszer a szegmensben nem lesz vilagmegvalto, csak egy erdekes alternativa. Tegra2 mar annal erdekesebb, hiszen mind CPU mind grafikus teljesitmenyben joval erosebbnek igerkezik egy mobiltelefonnal.

Saor Alba

Tikal
A husz évvel elõtti technika az az hogy fogtak egy laptopot, lefejezték, és nyomkodhatod rajta a win7et amint eddig egérrel tettél meg... hát ez nem innovácio 😊

A töltõknél kikre gondolsz? Nokia, SE ,Samsung, LG? 😊

Solten
Ja hogy ha ra mernek tenni pl. egy USB-t, az mar a 20 evvel ezelotti technologia, a mult, konzervatizmus, anti innovacio?? <#hehe> Ok... <#rolleyes> Tehat a jovo az hogy csak egy nyomi toltocsatlakozo van, amire ra tudok dugni meg par eszkozt (amik persze nem univerzalisak es fizetnem kell ertuk jo kis summat)? Tan csak nem az Apple-nek dolgozol?? <#vigyor>

(pl: a mobil-gyartok es torekednek az univerzalitasra es szabvanyositasra, az nem a jovo hogy minden egyes modellhez (adott gyarton belul is) kulon tolto es csatlakozo szukseges. Az a mult).

Saor Alba

DanielT
Ne erõltesd az erõsségeim megállapítását...

Ja, akár optimalizálhatják, meg akár csoda is történhet. A HP neve semmire nem garancia, észre kéne már venni, hogy céleszköz területen (maradjunk megint az okostelefonoknál) a nagynevû gyártók úgy véreznek el mint a fing.

Pont amiatt, hogy képtelenek elszakadni a régi sémáktól, ahogy te is. Oprendszer csere, 400 féle kimenet/bemenet... Ez a számítástechnika 20 évvel ezelõttrõl, de nem a jövõ.
Solten
Igen, akar optimalizalhatjak. Elvegre HP. A belinkelt gerilla cikk meg annyira komoly volt hogy le is vetette a gyarto (csekkold a frenetikus noname mexikoi oldalt 😄D).

Szoval orvendetes hogy a Gizmodo se komolyabb egy bulvarlap-szintnel. Maradok a komoly es ertelmes szakmai oldalaknal.

Saor Alba

DanielT
Csak óvatosan.
DanielT
Elolvastam és ha szerinted ez félkész, akkor kíváncsi lennék miben fog változni. Kidobják a belét? Totál új oprendszer?

Segítek: olyan minimálisan, hogy észrevehetetlen lesz. Ez egy teljesen optimalizálatlan koncepció, gyorsan összedobva a Tablet õrület(ha lesz ilyen egyáltalán) elejének kihasználására.
Solten
<#nevetes2>

Saor Alba

Jo otlet.

REAL MADRID

Solten
Ha megint nem ket sort olvasol el a cikkbol akkor szamodra is nyilvanvalova valt volna.

Saor Alba

Hegi90
Na, már majdnem -favoltam a topikot, amikor... <#gonosz1>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Van tapasztalata, mert O altalaban olyanokat linkel😊))

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Egyelõre ez volt. Mibõl gondolod, hogy félkész?
Solten
Ugy ertettem megprobalkozhatnal vegre valami ertelmes tesztet is belinkelni. Felkesz termekrol meg mindig felesleges.

Saor Alba

DanielT
Jajj, bocsáss meg. Gondoltam miután te belinkeltél vagy 20 db nevenincs szutyokról anyagot, egy olyan is elfér ami már létezik és kipróbálták... 😛

Solten
Valami noname mexikoi oldal megkinzott egy prototipust. Ezt felesleges volt belinkelned...

Saor Alba

DanielT
Solten
Igen, mobiltelefonokra biztos... <#vigyor>

Ugy van, sokakat erdekel.

Saor Alba

DanielT
Tikal
link?

DanielT
Azok a buta appok jelentik a jövõt drága barátom.

Az Ubuntu biztos nagyon sokakat érdekel, alig várják, hogy a tabletre is operendszert hekkeljenek. Mi ez, ha nem innováció? <#wilting>
DanielT
Egy újabb életképtelen szemét született:

HP Slate:

"We've only ever seen the HP Slate in extremely controlled demonstrations and cheesy videos until now, but it looks like the Windows 7 tablet just spent a little bit of time in the wild -- Conecti.ca's posted up a full hands-on and mini-review. Their conclusion? "The official verdict is meh." Yeah, ouch. Apparently the Slate's biggest strength is also its greatest weakness -- it's essentially a touchscreen netbook, and that means that while it can run everything including Flash, it can be "slow and annoying."

VRSDM
Komolyan vinnyogtam a röhögéstõl, amikor elolvastam az AP hírügynökség Israel bans imports of Apple iPad hírét, melybõl kiderült, hogy semmilyen szinten nem kerülhet almás tablet a közel keleti országba. Erre már én is csak azt tudom mondani, hogy LOL!

Nos, ha jól értem a dolgot, az Izraeli Hírközlési Minisztérium vezetõ igazgatóhelyettese Nati Schubert nemrég jelentette be Jeruzsálemben, hogy az országba semmilyen módon nem lehet bejuttatni az Apple tabletjét, legyen szó forgalmazásról, vagy turisták által, saját használatra maguknál tartott készülékrõl. Egy vámtisztviselõ a tel avivi Ben Gurion reptéren azt nyilatkozta, hogy aki mégis magával viszi az országba az iPadját, azonnal elkobozzák és még a napi tárolási költséget is kifizettetik azzal az illetõvel, aki fittyet hány az intézkedésre. Nos, mivel néhány éve jártam a szóban forgó reptéren és láttam hogyan is mennek ott a dolgok azon csodálkozom, hogy nem vetik azonnal „böribe” a renitenskedõ tablet tulajokat. Egyébként jelenleg 10-15 darab iPad „raboskodik” a repülõtér nem kicsi „városában”, ahol visszakapja mindenki a magáét, amint elhagyja az országot (no meg persze, ha kicsengeti a nem kevés tárolási díjat).

S, hogy mi az oka a Közel Keleti ország döntésének? Naná, hogy a biztonság! Ugyanis állítólag az Apple tabletje olyan frekvencián sugároz (fõleg Wi-Fi terén), ami zavarhatja a megannyi kémkedõ és biztonságot nyújtó elektronikát. Itt most ne arra gondoljatok, hogy ha bevisztek egy iPadot az országba, azonnal leáll a MOSSAD. Ehelyett fõleg attól tartanak, hogy az ilyen biztonsági eszközök közelében használt készülékek zavarhatják azok adását és vételét, mivel erõs interferenciát hoznak létre ezen rendszerek frekvenciatartományában. Nos, nem tudom, hogy mennyire sugároznak ezek az iPadok és azt sem, hogy milyen megoldása lesz a dolognak, de gáz lesz, az tuti, ugyanis az Apple tabletjéhez készülõ applikációk 20-30 százalékát a „szent földön” hozzák létre ügyes programozó nénik és bácsik, akik az embargó miatt képtelenek kipróbálni alkotásaikat, amióta érvénybe lépett az „iPad out” törvény. Na, erre mondom én azt, hogy sose élj olyan országban, ahol több a kormány által üzemeltetett biztonsági és kémkütyü, mint amennyi játszótér van. Láthatjátok, én is hazajöttem :o)

forrás a szokásos

u dont have to listen anybody else but me

Solten
Meg mindig nem ertette meg hogy a Tegra2-re fognak epulni az Androidos Tabletek. 😊 Abbol meg "egyfele specifikacio" letezik.

Paran keptelenek tullepni a mobiltelefon-korlatain, es buta appokban gondolkodnak. Ezekre az eszkozokre felpakolhato majd akar egy Ubuntu is, vagy akarmilyen nyilt forrasu progy (akarmilyen medialejatszo, uzenetkuldo kliens, stb). Es meg fizetni se kell ertuk. Akarhogyan testreszabhato igeny szerint.

Saor Alba

VRSDM
most is sok jó alkalmazás van a telefonokra.
ha olcsó a telefon nem mindent futtat gyorsan (vagy egyáltalán)
ha drágább, és gyorsabb, akkor minden kifér a kijelzõre, és gyorsan fut.

mi ebben a meglepõ?
aki olcsót vesz ne is számítson ugyan arra a minõségre aki dupla annyit szán rá 😊

<#gonosz2>

DanielT
Biztos sok jó alkalmazás fog születni az 500 féle hardverspecifikációra. <#eljen>
VRSDM
<#eljen>

Solten
Solten
Nem csak a mobiloknál nyomul az Android

"A várakozások szerint az Android a mobiltelefonok mellett a Tablet PC szegmensben is komoly részesedésre tehet szert, miközben az Apple a drága alkalmazások révén ad esélyt a riválisoknak."

Saor Alba

Solten

Saor Alba

VRSDM
<#eljen><#eplus2>

GregSB
😄

GregSB
Zsír

DanielT
Isteni ez a cucc, sok sikert a tobbi gyartonak.
GregSB
😄

Biztos azért ugat ilyen haragosan, mert nincs rajta flash 😉

DanielT
De nekem meg mindig a kezemben van es en bontottam ki 😊

Egyebkent nem en vagyok a tulaj 😊
Hegi90
bocs, mostanra kb 40 órája nem aludtam semmit, majd holnap megpróbálkozok vele 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

DanielT irta, hogy a kezeben tartja, Ti erre racsodalkoztatok, hogy megvette - ossze tudod rakni? 😊

Hegi90
Még most sem értem, hogy mi köze a két kommentnek egymáshoz.
Attól, hogy még kurva csini meg cuki meg minden, még semmi szükségem rá.