3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • GregSB
    Azokra a gyártókra gondolsz, akiknek 1 év kellett ahhoz, hogy egyáltalán előrukkoljon egy eladható / használható Tablettel?
  • Solten
    Jogos, de nem mindegyik gyartonak kell egy ev ahhoz hogy sikeruljon egy kamerat applikalni a keszulekhazba...
  • Máté94
    Le vagyok maradva.
    Csak hírtelem az "eppöl" logika jutott eszembe...
  • VRSDM
    Solten-nek igaza van.
    amiket írtam nem vágyálmak, mind-mind létező technológia, mind-mind szerepel bizonyos modellekben.
    én csak arra várok hogy legyen egy olyan amikben összesítik ezeket :)
  • Solten
    Nem feltetlen, egy Tegra2-es cucc szinte lefedi az igenyeit, azokbol meg domping lesz iden... :)
  • Máté94
    Várj még +1 évet :DDD
  • VRSDM
    én reméltem már idén év végén jön a tábla áradat. de úgy nézki várni kellett velük 2011-ig.

idén viszont már biztos hogy beruházok, csak győzzem kiválasztani a legjobb megoldást.

amit számomra nyújtania kell majd...

-vékony elegáns kialakítás
    -10" körüli kijelző, vékony kerettel
    -mindenképp legyen piszok gyors, speciel a tegra 250es megoldások nagyon tetszenek
    -android ofkorz, a legújabb, továbbá a későbbi frissítések portolását az eszközre
    -10újjas tapicskolás mindenképp
    -a notion ink pixel qi kijelzője nagyon dúrván ütős, csak sajnos a videókban eléggé lassúnak tűnik az os, továbbá nem android
    -10óra körüli üzemidő általános használat mellett, 50óra körüli standby
    -1080p lejátszás, tekerés, minden nemű reccenés nélkül.
    -hdmi kimenet
    -3g mindenképp
    -usb portok sem ártani nem használnak, szóval legyenek
    -maximum 500gramm körül kóstáljon de jobban örülnék 300környékének
    -legalább 720p panel felbontás, nagy betekintési szög.
    -giroszkóp és fénymérés
    -kamera elöl/hátul
  • passatgt
    az nekem is tetszik, csak a szoftver legyen használható rajta:)
  • Solten
    Qrvajok az Asus megoldasai szvsz... :) A Transformer igencsak bejovos.
  • VRSDM
    a nevéből is adódóan " eee slider "
    szóval rendes tábla de ha kitolod (és csúszik vele a támaszték) akkor a úgymarad a támasznak köszönhetően, elővarázsolódik a klaviatúra, és máris egy kis noti szerű lett belőle :)
  • passatgt
    jól néznek ki
    az elsőnél hátul az a cucc mi akar lenni?
  • GregSB
    Nem írsz hülyeséget, tényleg erről van szó szerintem is.

Vizio tablet hands-on.

(Vizio = amcsi házimozi és TV gyártó márka, európában nem annyira ismertek még, érdekessége hogy a tabletjüket távirányítóként is lehet majd használni házimozi rendszereikben)
  • Tikal #1410
    Dexter utolsó részeiben nagyon nyomtak valami HP táblát, de melyiket? Persze az iPad is kivette a részét rendesen a vásznon :)
  • VRSDM
    lehet totál hülyeség, de azthiszem hasonlóan a lenovo megoldásához, míg dokkolod addig windózkodik, ha kiveszed androidál. mintha olvastam volna valahol.
    aztán mondom semmi hivatalosat nem találtam erre, de rémlik :D (persze tévedni emberi dolog)
  • GregSB
    Mit keres a transformer billjén a Win gomb, amikor az is Android 3.0-s lesz elvileg? :)
  • GregSB
  • GregSB
    Asus EEE Slider:

Asus EEE Transformer:

• GregSB
    Az elős kép ez lett volna:

• GregSB
    Tablet bejelentés? Vagy új telefonok? Meglátjuk.

BlackBerry PlayBook web-szörfözés demo:

• GregSB
    Még el se kezdődött a CES, már kezdődik a dömping:

Toshiba Tegra2-es táblája. Maga a hardware kész van, az új Android (Honeycomb) megjelenésére várnak a megjelenésével.
  • passatgt
    állítólag támogatni fogja rendes win az arm-et
  • VRSDM
    én a motorolára is kiváncsi leszek : )
  • GregSB
    Január 6.-án indul a CES, be fognak mutatni egy csomó tabletet. Kíváncsi vagyok a Microsoftra, valamit tuti kotyvasztanak. Pont 1 éve ugyanitt mutatott be Ballmer Win7-es prototipus tableteket, amik aztán szép csenben eltűntek a süllyesztőben (nem csodálom, gondolom gőzerővel elkezdtek dolgozni helyettük iPad-jellegű, külön táblagépre optimalizált OS-en és taleteken).

Azért vicces visszanézni ezt 1 év távlatából. Mennyire beharangozták, és mennyire nem lett belőle semmi. Az év tech failje címre nevezhetne :D

• Solten
    Kipróbáltuk: Samsung Galaxy Tab

• passatgt
    elég döcögősnek tűnik
  • VRSDM
    a notion ink volt az első tablet amit "láttam" mozgásban.
    azóta követem nyomon és nézegetem, s bár csalódtam benne picit.
    azért még is csak úgy tűnik hogy lesz belőle valami, valami egészen jó!

ez a meegoo féle függőleges/vízszintes görgetős menü meg tetszik nagyon.
  • GregSB
    Notion Ink Adam UI demo.

Állítólag jövő év elején bemutatják a Palm Topazt is.
  • GregSB
    A króm kifekezetten netbookokra van.

A következő android (honeycomb) fogja hivatalosan támogatni a tableteket.
  • VRSDM
    az csak a króm miatt van szvsz.
  • passatgt
    mivel android hivatalosan nem is ajánlja az os-t tabletre
  • DanielT
    3,5 percig néztem, de már most kiforrottabbnak tűnik mint bármelyik Androidos khm... eszköz.

• GregSB
    A RIM CEO-ja demózza a PlayBookot.
  • DanielT
    Műanyag ne legyen, de könnyebbnek kell lennie, mert a mostani kényelmetlen.
  • VRSDM
    azért az alu vs kompozit anyagok terén vitatkoznék veled...
    2mm vastag kompozit üvegszövet-szénszövet-műgyanta lapkákat is gyártottam már itthon és igen, kalapáccsal püfölöm se lesz semmi baja... :)
  • G_ArchAngel #1388
    A szenszalas anyaghasznalat joval igenyesebb, mint a regi iPhone hatulja.
    Persze, az uveget vagy alut nem eri el, de konnyebb es erosebb lesz. A mostani uveg meg hajlamos megpattani rossz iranyu erohatas kovetkezteben...
  • GregSB
    Én akkor is remélem hogy nem ezen fognak spórolni. A telefonjuknál is végre elhagyták a műanyag hátlapot, ez visszalépés lenne részükről :D
  • Blasta
    Jah, 7" egy meghízott okostelefon méret, nemjo
  • DanielT
    "Szénszálas burkolat felesleges szvsz, alu hátlap nem nehéz, az akksik teszik ki a cucc súlyának nagy részét."

És a hasraütéssel szemben a tények:

Aluminum back: 138 grams, Battery: 148 grams, LCD: 153 grams, Glass (and frame): 193 grams, Speaker: 17 grams, Main board: 21 grams, Everything else: 27 grams
  • G_ArchAngel #1384
    Nekem nem a Samsung vagy az Android lenne a gaz, ha nem lennek iFertozott, hanem a 7" - egyszeruen semmire nem jo, foleg a Galaxy S mellett.
    10+ felett mar elvezheto a netezes, filmnezes, a 7 es 10 egyarant taskat igenyel, akkor meg mar a nagyobbat veszem ugyanannyi penzert.

Zsebbe meg Galaxy S vagy iPhone.
  • GregSB
    Azt pletykálják, hogy a Vodafone a start utáni héten 0, azaz nulla darab Galaxy Tabot értékesített itthon. Ciki.

Világszinten közepesen teljesített egyébként. 600.000 kelt el belőle az első hónapban. Jó start, de közel sincs az iPadhoz. (abból több mint 1 milla kelt el csak az USA-ban, és akkor még csak a Wifisvolt kapható)