3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • Inquisitor
    Kíváncsi vagyok, hogy az új Kubuntu mobil verzió mennyire fog labdába rúgni egy Android 3.x mellett? Még nagyon félkész, de már felmegy sok telefonra.
  • GregSB
    Tablets at CES '11

Ehh, ez már követhetetlen, durva tablet-spam lesz itt idén :)
  • GregSB
    Jelöljétek be Február 9-et a naptárban, egy HP vezér elkotyogta magát, mostmár tuti hogy be fogják mutatni a WebOS-es tabletjüket!
  • Solten
    Alcor e-Pad - van még remény

• Solten
    Tudtommal a Motorola sejtelmesen csak annyit kozolt hogy elso negyedev.
  • GregSB
    Szép videó :)

Én abban reménykedtem már működö OS-t fognak demózni CES-en. Mikorra lesz így kész? (mikorra igérik a Xoomot?)
  • Solten
    A Handtec kicsit tulszabta az arat? (link)

Ez a Honeycomb uberfasza...
  • passatgt
  • VRSDM
    A motoroloa xoom 720fontos előrendelési áron?!
    az 240e. vicc kategória ennyiért :'DD
  • Tikal #1453
    az egyém is csak egy vélemény, miszerint vicces vagy :)

A szabad szoftver győzőtt, lásd linux :)
  • VRSDM
    engadget - honeycomb videósorozat bemutatva úgy majdnem mindent. bocsi de csak linkbe tudtam
    nem akartam átemelni x+1 videót.
  • passatgt
    a Xoom az most vicc? Lejátszott 10 demo videót rajta, de mindegyiket kétszer kellett rábökni, hogy elinduljon:D
  • GregSB
    Még mindig a PlayBook a legígéretesebb konkurense az iPadnak. Mondjuk 7"-os, de akkor is.

Kiváncsi leszek a végleges Android 3.0-s táblákra is, nameg arra mit lép a HP a WebOS-el.
  • DanielT
    Végre valami ütősebb demonstráció!
  • GregSB
    Acer Iconia Tab A500

Motorola Xoom
  • GregSB
    Nyárra tervezik a launchot, nem lepődnék meg ha csúsznának :)
  • passatgt
    ha jól tudom az akksival csúnyán bebuktak itt, jó ha megy 2-3 órát a kütyü, most azt próbálják fixálni, de erősen szoftveres a gond, úgyhogy ellesznek ezzel mégg egy darabig:)
  • GregSB

BB PlayBook handson

Most impressive. Csak kérdem én: ki a fene akar egyszerre játszani egy FPS-el, mellette 1080p-s videót nézni és zenét hallgatni? :D
  • VRSDM
    a fórum véleménynyilvánításra van.
    nekem ez a véleményem egy, másfél évre előrevetítve.
    lehet hurrogni én már csak ilyen kis különc vagyok :)

a szabad szoftver győzedelmeskedni fog :)
    vita off (minden nemű flém ellen vagyok, mégmielőtt :))
  • Tikal #1443
    Persze, csomagolhat az Apple, vicces vagy :D
  • DanielT
    Igen, tényleg mennyire király a százezerféle konfigurációjú tablet, kiválóan lehet rájuk optimalizálni a profi tartalmakat!

És tapsol neki...
  • GregSB
    Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel :)
  • VRSDM
    hát kész. lesz mit átemelni az engadgetről ide.
    egy éjszaka alatt is cska szórták a táblákat.
    juppi :)
    amúgy ha az iOs nem fejlődik radikálisan akkor lehúzhatják lassan a rolót...
    hiába iránymutató / divat / trend az apple hordozható termékei.
    minőségben / gyorsaságban odapirítanak a konkurens gyártók pár hónapon belül.
  • GregSB

Ha nem menne:

Notion Ink Adam hands-on.
  • VRSDM
    forrás engadget...

"Apparently 1280 x 720 is going to be the minimum resolution, with screen sizes "as small as" 7-inches, though it sounds like 10-inches could be the default."

" Honeycomb will require a dual-core [...] processor."

úgy néz ki a hádé panel, a kétmagos gyors csoda, a hádé lejátszás, a szép méret máris megvalósult az igényeimből. e mellé persze 10érintéses szoftver, hdmi, usb portok és köszönöm én ki lettem elégítve! :) talán még egy dlna ;)
  • GregSB
    Leszedték.Mirror.
  • VRSDM
  • VRSDM
    mi folyik már a CES-en?
    nem győzöm már fejben tartani annyi táblát jelentenek be... :)
    jólesz ez jólesz ez :)
  • GregSB
  • GregSB
    A Microsoft bejelentette, hogy következő operációs rendszere támogatni fogja az ARM chipeket.
  • VRSDM
    de el kell ismerni akármilyen undorítóan is, de nagyon átgondoltan és tökéletes kontroll alatt tartva adnak el így "egy azonos" készüléket (apró változtatások ugye, fejlesztés 0, erőforrás 0 stb.stb.) így téve csinos szorzót az amúgy is kellemesen túlárazott termékeikből származó mega profitjukra... :)
  • GregSB
    Úgy látszik a Sliderek nagy sláger-termékek lesznek ezen a CES-en. Itt Samsungé is, ezen csak Win7 van:

* CPU: IntelŸ ATOMTM Oak Trail Z670 @ 1.66GHz
    * Operating System:
    o Genuine WindowsŸ 7 Home Premium
    o Samsung Touch Launcher
    * Memory: 2GB DDR2
    * Hard Drive (max): 32GB or 64GB (mSATA SSD)
    * Screen: 10.1-inch touchscreen HD LCD display (340 nit)
    * Resolution: 1366 x 768
    * Graphics: Intel Integrated Graphics
    * Audio Technology: Integrated speaker (0.8W x 2)
    * I/O:
    o USB 2.0
    o 4-in-1 memory card reader
    o HMDI out
    * Webcam: 1.3MP
    * Battery: Lithium Polymer; up to 9 hours
    * Wireless: 802.11b/g/n; WiMax; 3G
    * Dimensions: 10.47 x 6.88 x 0.78 inches (W x D x H)
    * Weight: Starting at 2.18 lbs.
  • GregSB
    Naja, soha nem az a cég voltak, akik mindig mindent beletettek termékeikbe amit csak tudtak :)
  • Solten
    Nekik mar ott volt a kiforrott, jol optimalizalt iOS, ezert szepen be is eloztek a piacot. Azt senki nem veszi el toluk hogy ezt az egeszet egesz kivalo, emesztheto formaban talaltak, de az nyugodtan felrohato nekik hogy ~1 evre volt szukseguk ahhoz hogy kamerat tegyenek a ver. 2-be... :)))
  • VRSDM
    így van.
    szeretni nem kell.
    de nem elismerni az innovációt önnön butaság és lejárató kampány :)
  • GregSB
    Csak nem volt hozzá meg a szoftver, ami szerves része egy használható / eladható tabletnek. Önmagában a hardverrel kitörölheted a fenekedet.

De mind1, lehet fikázni az Applet hogy nem tettek kamerát az 1. iPadba, de ha ők nem jelentik be ezt a gépet tavaly januárban, akkor most totál más lenne a helyzet a piacon. Lehet kopködni, meg utálni őket az önajnározó aggresszív marketingjük miatt, de akkor is irányt mutattak a Tablet piacnak.
  • VRSDM
    fölösleges vitatkozni az időbeniségről.

a notion ink tabletje volt az első kapacitív nyomkodós dolog, saját osel, alkalmazásokkal, nagyban, minden féle extrával.

az hogy mögöttük az india kormány kisebb támogatása állt, az ipad mögött meg a világ egyik legnívósabb (maradjunk egy ilyen klisénél) tech cuccokat gyártó cége rányomta a bélyegét a dobogó első helyezettjére.

• Solten
    Nem kellett hozza egy ev (a Galaxy Tab negy honappal utanna jott ki), a tobbi esetben pedig a hardver reg megvolt hozza csak a szoftver nem.
  • VRSDM
    bocsánat lemaradt...
    forrás. technet
  • VRSDM
    ne kezdjünk vihart léciiineee.

tök normálisan lehetne beszélni :)

szóval on!

Magyar a világ 2. legjobb iPad appja

Ezer iPad magazin-alkalmazás közül a magyar Story magazin iPad kiadása lett a világon a második legjobb ilyen app a McPheters&Company iMonitor összesítésében - a világon csak a Sunday Times előzi meg a magyar lap appját.

A New York-i székhelyű elemzőcég a világ 1000 magazin alkalmazása között a Sanoma Story iPad kiadását a második legjobbnak minősítette. A mértékadó McPheters & Company iMonitor összesítésében a magyar magazinalkalmazást kizárólag a tekintélyes brit Sunday Times magazin iPad-appja előzte meg, és olyan „versenyzőket" hagyott a háta mögött, mint a TIME vagy a The Washington Post.

"Az iPad-en egy teljesen új típusú tartalomfogyasztás valósul meg. Az érintőképernyős táblagépeken másképp olvasunk majd, mint amikor a net előtt ülünk, vagy amikor magazint tartunk a kezünkben. A Story Magazin Digitális különkiadásával a Sanoma innovatív szerepet vállal az új médium nyelvének kialakításában" - fejtette ki Szépvölgyi Tamás, a Sanoma MobilMédia üzletág vezetője.

A téli különszám decembertől letölthető; a McPheters & Company, mintegy 1000 iPad-alkalmazást dizájn, tartalom és használhatóság alapján osztályozó iMonitor elnevezésű listáján mindjárt a második helyet szerezte meg.

"Megtiszteltetés, hogy a new yorki elemzők a The Washington Post, a TIME vagy a FORTUNE magazin iPad-különkiadása elé soroltak minket. A rengeteg pozitív olvasói visszajelzésből már sejtettük, hogy egy ilyen innovatív médiatermékeknek van helye a hazai médiapiacon is, azonban az hogy 2010 legjobb iPad magazinjai közé választották a Story Digitális különkiadását nagy meglepetés és nagy öröm" - tette hozzá Szépvölgyi Tamás.

A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövőben több termék várható iPadra is.