3818
Táblagépek topicja
-
Hungaricus #1782 az igen, ehhez azért gondolom kell egy kis programozással kapcsolatos ismeret -
Inquisitor #1781 Főzött ROM az amikor valaki a letölthető friss Android verzióból, Linux kernelből, levadászott driverekből, és máshonnan szedett vagy saját felületből csinál saját Android verziót. Ezt vagy ráteszik az eredeti helyére, vagy ha nem lehet vagy óvatos a tulaj, akkor memóriakártyáról bootolja be.
Például amikor az X10 minihez még csak 1.6-os android volt, akkor már elég sok 2.1-es "főzött" ROM volt hozzá. -
Hungaricus #1780 Huh most értetek tényleg olyan témához amit nem vágok, kicsit részeltessen valaki leírja miről van szó? Érdekelne a dolog.
Vagy valami linket ahol többet lehet erről olvasni. Azt tudom mi a Rom/Ram de, hogy mi az a főzött rom :( azt nem tom. -
Inquisitor #1779 Igazi hiteles forrásom nincs, csak a használt eladósorban kerülő telefonok jelentős részéhez oda van írva, hogy teszem azt 2.3.3-as rendszer Cyanogen 7 felülettel, miközben gyárilag adott készülékhez csak 2.0 vagy 2.1 rendszer van vagy fapados Androiddal vagy gyártói felülettel. -
#1778 keress valami biztos forrást erre a jelentős részre.
szerintem az androidos eszközöknek az 5%-n futhat főzött rom.
persze semmi infót nem kerestem...
hidd el. az emberek azt nem tudják hogy van rom, meg azt se hogy mi a ram. nem megsérteni szeretnélek de nagyon nagyon téves képet alkothatsz / szűk körből szerzed az ismereteket, ha azt gondolod hogy az egyéni romok ennyire elterjedtek.
-
#1777 Nyáron, illetve ősszel jönnek a Dell táblái is!
-
Inquisitor #1776 Nem is ezt írtam, viszont állítom, hogy a felhasználók jelentős része HASZNÁL főzött romot, ha nem is csinálja. És pont a rendszerből fakad, hogy nagyon hackelgetni sem kell.
Hackelés meg az amikor ráteszel androidor egy Win6.x, vagy Nokia MIMEO, egy BalcBarry vagy pont iPhone telefonra ;)
Szegény HP-nek meg nem sok jövőt jósolok, se tablet se telefon piacon, igaz nem vagyok látnok és tévedtem már nagyot párszor. -
#1775 Szerinted az átlag emberek hány %-a főz ROM-ot a telefonjára, hekkelgeti a rendszert a táblagépén? A nagy átlag egyáltalán nem foglalkozik ilyenekkel.
De mind1, aki _most_ táblagépet akar venni normálisabb áron, az szerintem egy használt iPad-del jár a legjobban. Egyszerűen nincs még másik táblagép a piacon, ami mögött annyira kiépített, kész szoftveres támogatás lenne, mint mögötte. A BlackBerry PlayBookot mindenhol szidják a hiányosságai miatt, az Android 3.0 jó lesz, majd valamikor év vége felé amikorra már lesz rá sok alkalmazás + több készüléken rajta lesz. HP-Palm Touchpadje is jó lesz, majd nyáron, de kezdetben arra is kevés progi lesz.
Szóval aki most akar táblagépezni, az vegyen iPad1-et, ha meg hekkelni / testreszabni akarja, akkor JailBreak, kb 10 percet vesz igénybe, és utánna lehet csemegézni a több tucat custom UI Theme közül.
Aki nem akar iPadet venni, az meg jobban teszi ha vár, és ősszel, karácsonykor vesz egy Android 3.0-s tábát, esetleg a HP TP-t.
-
Inquisitor #1774 Azért ne írjunk szamárságot. Az Android szépsége pont abban áll, hogy testre szabhatod. Aki nem mezei user, szinte senki nem a gyári verziót használja, kivétel talán néhány nagynon elégedett HTC tulajt.
A Foliot meg szvsz nem a Toshiba "baszta optimalizálni", hanem a hivatalos Android verziót használták. Na most jelenleg hivatalosan sem a 2.x (telefon és tábla), sem a 3.0 NEM támogatja a több procit.
Én nem értek az Androidhoz, de szvsz egy nagyon friss kernel újrafordításával ki lehetne küszöbölni. -
Hungaricus #1773 Tegnap beugrottam a MédiaMarkt-ba és egy kicsit kézbe vettem és megnyomkodta, sajnos nem volt rajta net kapcsolat pedig szívesen megnéztem volna mit tud a gép.
Nekem tetszett a p1000, de ahogy mondjátok hamarosan le kell hogy essen az ára, most 116 k a 220v-ben, de ahogy az eladó elmondta 2 hete még 140 k volt. Remélem, hogy hamarosan még lejjebb esik az ára, bár mivel jön ki az újabb verzió galaxy-ból, így úgy gondolom ez befog következni hamarosan.
Nekem kimondottam a 7" készülékek érdekesek, mert az elfér az oldalzsebben a nadrágomban és így könnyebb egy kicsit hordozni majd magammal. Én a természetben fogom használni a legtöbbet és ott a hordozhatóság nekem nagyon fontos, ezért nem jön számításba a nagyobb képernyő.
Nézegettem én a telefonokat is, kimondottan tetszik a motorola defy, mert elég nagy képernyő és még mellé csepp-por-ütés álló. A táblázat átláthatósága viszont még akkora képernyőn is kicsi sajnos, folyamatos zoom ide oda meg annyira nem tetszik használat közben. -
#1772 80ért már ipad-et is lehet kapni persze alig használtan.
pikkpakk meglesz az a mágikus 60e :)
ezeket a toshiba meg akármi félrelépéseket meg nem szabad eröltetni, elhiszem hogy ha ilyen modot meg olyat teszek akkor használható lesz. de az a plusz 10e nem éri meg a tökéletesebb felhasználói élményért egy buhera sufni rendszerrel szemben? dehogynem : ) -
#1771 Ha olcsón akarsz jó tabletet, a Toshiba Folio szóbajöhet. Újonnan 75K-tól, használtan kb 55K.
Tegra2 SoC van benne, amire a Toshibánál basztak optimalizálni, így gyárilag az egész termék egy rakat fos. Viszont ha felteszed a dexter1.4 modot, egészen más a helyzet.
-
#1770 A 7 colos galaxy ára úgy megy lefele mint a kisangyal, legalábbis amióta figyelem. Már láttam 100 alatt újonnan wifis/3G-set garanciával, függetlenül. Nem kell sokat várni szerintem. Vaterán meg már 85 től mennek az alig használtak. -
#1769 és mindenképp érdemes várni még.
már tavaly is nyalogattuk a szánk sarkát.
és idén nyárra is ezt érdemes választani még.
szerintem.
a mostani eszközök is nagyon szépek, okosak, csinosak, használhatóak. de a Q4-ben annyi új tábla jön még hogy össze-vissza pirítják a mostanianak. és késöbb megint lesznek mégjobbak persze.
de lényegében kinövik a gyermekbetegségeket. én is nézegetem őket évek óta. az első notion ink-ektől kezdve minden kis hírmorzsára. és most nyáron lesz csak a vétel.
megvárom mit tudnak az asus modellek. tetszik a bennük lévő ötlet. vagy egy galaxy tábla még méretben sem tudom de mindenképp az új vékonyabb és jobb panellel szerelt modellek. végső esetben ha egyik sem nyeri el tetszésem a kipróbálás során fordulok majd az ipad2 verzióhoz. szóval várok és figyelek ^^ aztán majd megosztom énis mit érzek. -
#1768 Bocsánat ha paraszt voltam csak tényleg.
na de akkor.
prohardver.hu - galaxy tab blog minden féle okosat megnéznek, leírják milyen, közben filmezik, mellé megnézed. és látod hogy amit látni szeretnél vagy ami érdekelt.
továbbá tényleg az a legbiztosabb. ha magad is elmész, kipróbálod... még az érzékenységgel is sokszor vannak furcsaságok, sosem árt megnézni mire adsz ki ekkora összeget.
engadget.com prohardver.hu technet.hu mobilarena.hu így röviden ezekből mindent megtudhatsz.
-
Hungaricus #1767 Nekem sem nagy táblázatok kezelésére kellene, kipróbáltam egy Motorola Defy okos-telefont és azon is már egész jól használható a táblázat, de még azért elég kicsi a képernyő, viszont a "7" már szerintem pont az a méret ami a nadrágom oldalzsebében elfér, mégis átlátható rajta minden kisebb zoomal akár.
Plusz ha sok a szabadidőm 2 munkafázis között akkor akár filmet is nézhetek rajta jó minőségben, ezért gondoltam rá. Csak nem vagyok biztos benne, hogy nem érdemes e várnom 2-3 hónapot és akkor már több "7" es tablet is lesz a piacon, lassan beindulhat a verseny, plusz az újakon már az Android 3.0 fut majd, illetve erősebb lesz a konfigja, bár mivel főleg tábla kezelésre kell lehet, hogy felesleges ilyenen gondolkoznom, de akkor mg hátha még lejjebb verik a Galaxy árát.(100 alá, a wifi/3g) -
#1766 ja egyébként ajánlom a youtube-on a videókat, ott láthatod mindet működés közben. -
#1765 Hát ha táblázat kezelésre van szükséged akkor inkább netbook szerintem. Láttam screenshotokat a 7 colos galaxy-n de szerintem egy VLOOKUP egy másik 20000 soros táblából nem menne neki.
Én összeírtam mire szeretném használni és arra tökéletes lesz valszeg. Nekem nincs laptopom, netbookom se okostelefonom, ezt az űrt kéne kitölteni. :D
Acer Iconica-ról olvastam valahol, hogy a tesztelők párszor kihúzták a jackdugót és megnyekkent a váz... -
Hungaricus #1764 igazad van, csak még várok a megjelenésre :) -
#1763 mindig ezek a számok, adatok... hidd el nem ez a lényeg.. menj és probáld ki mindet, aztán dönts... -
Hungaricus #1762 Mit nem értek?
-mint írtam fogalmam sincs a dolgokról a tabletek terén de elkezdett érdekelni a dolog....
- Tab_osszehasonlitas
-mivel összenéztem a 3 kütyüt és annyira nem látok köztük nagy különbséget, vagyis igazából a Galaxy 8.9G-t néztem, hogy belső memória miatt talán jobb.
Mindháromban 1 Ghz-es processzor dolgozik, igaz az Acer és Sams.8.9 dual-core. Azt már leszűrtem, hogy jelenleg a tegra2 processzorok, nagyon jó teljesítményt nyújtanak, de ebben a témában sem vagyok túlságosan ott.
A legnagyobb gondom, hogy igazán jó topikon nem nagyon találtam ahol a G.tab-ot kiveséznék, és így igazán nem tudom feltenni a kérdéseimet.
Nekem azért lenne jó, mert könnyű, vékony zsebben is elfér, nekem főleg táblázat kezelésben lenne szükségem rá, de igazság szerint nem láttam még működés közben egyet sem.
Remélem most már tudtam feltenni pár kérdést amiből sikerül leszűrnöd, hogy mit nem értek rajta és mivel ez egy fórum megpróbálok több infohoz jutni. -
#1761 a p1000 nem felel meg a minimum hardware elvarasoknak.
acer iconia komolytalan. 8.9 mar egesz jo. de nem is ertem mit nem ertesz. -
Hungaricus #1760 Acer Iconia A100 és a Samsung Galaxy Tab P1000 és tab 8.9 között mekkora különbség lesz szerintetek, teljesen tudatlan vagyok még tabletek terén, de viszont nagyon érdekelne a dolog. Megnéztem az adatokat, látom a különbséget proci között, de pl nekem a galaxy p1000 mint telefon is kényelmesen használható, míg a másik 2ből pl hiányzik az mms küldés/vibra jelzés. Azzal tisztában vagyok, hogy az Android 3.0 kimondottan tabletre optimalizált, de a kérdés az, hogy a P1000-re is letölthető lesz ez szerintetek? Frissítik e ehez a készülékhez, vagy már csak az új generációs készülékekre adhatják ki a frissítést? -
#1759 ASUS Eee Pad Transformer hits US on April 26th for $399
-
#1758 Hivatalosan is bemutatkoztak az Acer Iconia tabletek
-
#1757 Android 3.0 Honeycomb rendszerbemutató
-
#1756 10.1v teszt...
nagyon gyors de néha azért meglep.
a nagyon gyors részen viszont tényleg nagyon gyors :D
mobilarena.hu teszt -
Inquisitor #1755 Van olyan Asus gép, ami kettéhajtható, de nem tudom a nevét. Valami olyasmi mint az Acer Iconia ... -
#1754 arra ott a slider ;)
ez meg dokkolható és ott a kívánalmad.
-
#1753 Nem néztem végig a videót, mert melóba vagyok, de titkon vártam, hogy kettéhajtja valamikor és kész az eee pc. :D Elvégre transformers. Ha a videó későbbi részében megteszi akkor kera :DD.
Voltam olyan vadállat, hogy kinyomtattam a tabletek képeit. 7' 8,9' 10' méretben és nekem a 7 col ami megfelel. A többi túl nagy. Nekem. Izlések és pofonok. Az hogy vehetnék jobb routert, meg egy egyszerű vékony klienst netezéshez, hogy arra se az asztali gép menjen persze megtehetném. De minek? Ha vehetek egy kütyüt ami ezeket egyszerre tudja, meg egy csomó minden mást. Valljuk már be legalább saját magunknak, hogy mi férfiak odavagyunk a kütyükért meg vissza. :) -
Inquisitor #1752 Na most ha kis fogyasztású letöltés, akkor miért nem egy normálisabb router, amiben van ilyen (torrent/ftp) funkció és amire köthetsz HDD/SSD-t, már amennyiben nincs benne? :)
Amúgy meg nekem ettől folyt a nyálam minap: Asus Transformer
Mondjuk ez svéd nyelvű videó, de a lényeg látszik, meg ez a legrészletesebb, ha valaki nem szereti van még több tucat nyelven mindenféle róla. -
#1751 BlackBerry PlayBook review. -
#1750 Sziasztok,
Tud valaki róla, hogy a 2.3.2-es android hivatalosan telepíthető e a galaxy tab-ra vagy csak amit az XDA-s fórumokon láttam?
Köszi -
#1749 Kit érdekel. Itt az a kérdés, hogy kell-e tablet neked. Ha kell, akkor iPad, nem is kérdés.
99-ért osztogatják az első gent az edigitalban, annyit megér. -
#1748 Olvasgattam, hogy tavasszal jönnek ki az új samsung tabletek, de a honlapon ezek mellett a csak wifi 7-es verzió is fenn van. Ezt azt jelenti, hogy az újakkal nem fogják beszüntetni a 7-es gyártását? Jó lenne mert akkor még várok hátha lejjebb megy. -
#1747 Hm akkor biza várnom kell, mert még nem tudják azt amire nekem szükségem lenne. Mondjuk ha ezt a sok mindent belepakolnák egy tabletbe, mindazon hiányosságok kiküszöbölésével ami jelenleg van apple és droid oldalon egyaránt akkor nem kezdődnének úgy a tesztek, hogy akkor ez most minek is nekem? -
#1746 iPad 2 teszt a Mobilarénán. -
#1745 Ket kliens Androidhoz: link1, link2. -
Ptomcat #1744 Szerintem erre max pár evet kell csak várni és egy teljes értékű számítógépet kapunk a tabletből. De nagyon jó a cucc. Igazából még csak ismerkedek vele, tanulom a kezelését, de mar most tudom, hogy sokat fogom használni. -
#1743 GPS, Ebook, Office van Rajpeden is. Torrent meg flash nekem nem kéne, dehát mások az igényeink.