3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • item
    Nekem ez tetszk,amint sikerül elintéznem pár dolgot beruházok egy ilyenbe... 100k az ára..

tegra 2 mobii

• Tikal #1821
    legutobb ugye azért halasztottak, hogy véknyabbra tudják csinálni mint az apple az ipadet, most megint halasztani fognak hogy uj panelt rakjanak bele, mert azért mostanság már rég gyártani kellene ha akarnak még valamit nyár előtt, illetve a nyár elején, amikorra igérték. Lassan ipad3ról fognak pletykálni mire a samu ki meri adni a tábláját :)
  • VRSDM
    10.1v ami a piacon van a 10.1 az újabb, vékonyabb, könnyebb, szebb paneles verzió ( elviekben ) hogy mire megjelenik mi lesz belőle ...
  • Tikal #1819
    A 10.1 mar kijött nem? Vagy most megnt elhalasztják ?;)
  • VRSDM
    az új 10.1 már ezzel jön ;)
  • passatgt
    fogadjunk hogy nem az övékben lesz először ilyen, hanem ipadban:D
  • Solten
    Óriás felbontású kijelzők jönnek a tabletekbe

"Nagyban játszik a Samsung, ez derül ki a SID Display Week 2011 International Symposium programját beharangozó hírekből is. A dél-koreai vállalat jövő héten egy 2560x1600 pixeles felbontású LCD kijelzőt mutat be, amit kifejezetten tabletekhez tervezett."

• GregSB
    Mai naptól kapható a HTC Flyer európában. Árak: "£600 / €649 for the 3G-equipped 32GB variant or £480 / €499 for the one with only WiFi and 16GB on board"

-----

Android 3.1 handson Xoomon.
  • Troyan
    Kiváncsiság képpen összeszedtem, hogy pld a galaxy tab milyen eszközöket helyettesít és azok mennyibe kerülnek. Mindenből kb a legalját írtam, hogy tőlük mindenképpen többet tudjon.

GPS navigáció 20.000 HUF (Navigon szoftverrel teljesértékű a Tab)
    Ebook olvasó 40.000 HUF (Engem nem zavar az lcd kijelző. Már egy könyvet kiolvastam rajta a buszon.)
    Okostelefon 50.000 HUF (ha mondjuk iphone2-t írnék, vagy galaxy S-t vagy HTC-t akkor ez lehetne 80-100 is)
    MP4 lejátszó 15.000 HUF (itt lehetne mondjuk ipod touch is)
    Netbook 80.000 HUF (nálam a netbook a netezést (flash), torrentezést, videótelefonálást, office-t, médialejátszást jelent)
    Játékkonzol 40.000 HUF (Szerintem egy PSP-t simán helyettesít. Gun bros nevű őrületet ajánlom, ingyenes gamma.)

A többi dolgot amit még tud, azt az okostelefon kategóriába nyugodtan be lehet sorolni, nem szedtem külön (diktafon, elemlámpa, vízmérték -> majdnem 250 forint a tescóba ugyhogy itt is spórolunk :D)

Ez összesen 245000 HUF, kb szerintem ennyi volt az ára amikor elindult 2010-ben ha jó emlékszem. Most 86k. Szóval ha a fentiek közül nincs semmink (nekem nem volt), akkor már érdemes egy tabletbe beruházni és nem kérdés, hogy mire is tudjuk használni.
  • Troyan
    Keresgéltem az Iconia-ról teszteket, de olyat nem találtam ami valódi boltokban kapható példányt szed ízekre. Mivel Acer én ezt mindenképpen megvárnám. Meg legalább az új Samukat ha 3.0-át szeretnél. Szerintem az alkalmazások felfelé kompatibilisek, azaz, ha a 2.2-n elmegy akkor a 3.0-án is. Max a nagyobb kijelzőhöz kell állítani valamit vagy applikációt leszedni hogy működjön pld Spare parts.

A 7"-es Samut már lassan két hete nyüstölöm semmi hiányérzetet nem okozott bennem. Illetve ne a 130-at a 100-hoz hasonlítsd hanem a 130-at a 86-hoz.
  • Hungaricus
    Sziasztok!

Szerintetek érdemes lehet inkább egy Acer Iconia Tab A100 3G venni, mint egy Samsung Galaxy Tab, mert ahogy az árakat nézem többe kerül a Acer, de viszont azon már 3.0 fut és a gép teljesítményileg is sokkal többet tud. Viszont félő, hogy pont ez miatt nagyon kevés lehet még rá az alkalmazás nem? Plusz annyira nem dicsérték az Acer gépét a tesztekben.
  • VRSDM
    amennyiben megfelel a google altalt tamasztott szabvanyoknak akkor elerheto a market. ahol megtalalsz mindent amire szukseged van.

ha nincs market, akkor van sajat bolt. ha nincs akkor elkapkodtad a vasarlast.
  • Inquisitor
    Olyan viszont létezik, amin van rendes USB csatlakozó és az abba dugott HW-t (elvileg) lekezeli. Adott esetben azon lehet RJ45 csati, no de minek?
  • DONGUBA
    hali van egy ilyenem EPAD Tablet 450 notebook 256 MB RAM, 2 GB HDD
    http://www.cserebere.hu/termek/epad-tablet-450-notebook-256-mb-ram-2-gb-hdd-6
    szeretnek ratenni magyar rendszert....hogy kell es milyet?
    Es jatekot is szeretnek ratenni...hjogy kell?
  • VRSDM
    nincs.
  • Ekos
    Van olyan táblagép amelyik rendelkezik rj45-ös csatlakozással és windows-t használ(így vagy úgy kis "hackeléssel").
    Az akkumulátor kibír kb. 4órát, és a képernyő 7" fölött van?
  • Hungaricus
    Szia!

Egyet kell értenem Troyannal, nekem is a mobilitás része miatt jobb a "7"-es, ha "10"-est vennék akkor ennyi erővel veszel egy netbookot és az ráadásul több célúan is tudom használni. Nekem viszont kint terepen van szükségem a kütyüre, amit gyorsan zsebre tudok vágni és főleg táblázat kezelésre, amire elforgatva a képernyő szerintem tökéletes. Az apple termékek nekem is bejönnének, de 1, az áruk nem baráti, 2, "10" es képernyőt inkább tudok elképzelni, irodában vagy zárt helyen, mert ha nincs szükséged rá, leteszed, de kint maximum egy táskában tudom hurcolni, akkor meg inkább net/not-book. Még kicsit várok, de szerintem galaxy tab lesz, úgyis jön ki az új verzió, a régiek ára meg le kellene hogy essen még egy kicsit. Nyárra meg még több készülék jelenik meg és remélem ez árletörő hatású lesz. :)
    Nyár végén érkezik az Amazon tabletje
  • Troyan
    Ez is egy olyan dolog, hogy valakinek mi tetszik mi nem. Nekem például a 7 col az ideális. Befér a zsebbe ha kell, netezni, meg elfordítva teljesen elég, mert nagyítani sem kell az 1024x600 felbontásban. Az okostelefon nekem kicsi lenne, a 10 colos tabletek hurcibálása meg rémálom részemre. Könyvet olvasni is pont ideális méretben, de súlyban picit nehéz azonban nem vészes. De mondom kinek mi tetszik, szerintem ki kell próbálni és eldönteni mindenkinek magának.
  • Ptomcat
    Nadrág oldalzsebben hordozni tabletet? Ez elég merészen hangzik! Szerintem ha a mobilitás a fő szempont, akkor okostelefon, ha nagyobb kijelző kell, akkor 10 inch, persze ez csak az én véleményem.
    Nekem ezért jött be az Iphone és Ipad párosítás és ezzel nem azt mondom hogy ezt/ezeket vedd, hanem méretük miatt. A kettő közötti méret ugyanis vagy nem elég kicsi vagy nem elég nagy. Gyors netezésre, pár perces játékra tökéletes az okostelefon, de ha mindezt hoszabb ideig, kényelmesebben akarod művelni, akkor táblagép.
  • Troyan
    Megvettem hozzá a legolcsóbb tplink routert. Az első kapcsoláskor minden ok volt azonban vihar miatt ki kellett húznom. Ezután már nem kapcsolódott. Mint kiderült kereste a régi ip címet. Kis gugli és megtaláltam hogyan kell static ip címet adni a tabon. Ezt a hszt már a tabról írom. :-) Közben meg fut a torrent letöltés a háttérben.
  • VRSDM
    szerintem itt nincsen tab tulajdonos (legalábbis senki nem büszkélkedett még vele) teszteket nézz, azok íróinak írj ímélt, vagy azok fórumában (prohardver.hu) ööö legalábbis én itt kezdeném.
  • Troyan
    Samsung galaxy tab-ra gondoltam, nem voltam egyértelmű.
  • Troyan
    Szeretnék kérdezni a Tab tulajoktól, hogy milyen wifi routerrel és bluetooth headset-el használják a sajátjukat?
    Én ezekre gondoltam:
    NETGEAR WNR612
    Nokia BH-103
    Esetleg tudnátok tanácsot adni?
    Köszönöm
  • Troyan
    Sg-n volt egy cikk, hogy veszélybe került a multicégek hatalmas spórolása a meetingjeiken, mert nem tudnak Ipad-et használni a hiány miatt. Azt hittem, ez egy fizetett hirdetés és jót röhögtem rajta, most pedig sírtam a tv előtt ahogy a híradóban ezt komoly pofával bemondták...

• Solten
    Frenetikus, szoval a magyar adofizetok 16 milliojaba fog kerulni hogy a paraszt angry birds-ozzon az orszaggyulesi ules alatt mert az ujsag-olvasas mar faraszto tevekenyseg. Bar talan mindig jobb mintha aludna vagy mar az is nagy eredmeny ha bemegy.

Bocs emberek az offert, ez kikivankozott...
  • passatgt
  • VRSDM
    a playbook meg úgy néz ki saját kardjába dől :( kár...

"
    Ugyan a RIM táblagépe kiadás előtt több okból is figyelemre méltó kis gépezet volt, most, az első adagnyi gép birtokba vétele és az első szoftverfrissítések után sajnos teljesen más okból kelti fel a sajtó figyelmét a gép. A gondok, problémák természetesen már az indulás előtt kezdődtek: a nagy csinnadrattával beharangozott Android app-kompatibilitás a „majd jön” kategóriába esett, és olyan alapvető applikációk is kimaradtak a gépből, mint például a BlackBerry telefon nélkül használható email, naptár és névjegyzék.

A cikk folytatódik a hirdetés után

Az amerikai AT&T szolgáltató pedig megtiltotta ügyfeleinek, hogy ezek eléréséhez összekössék telefonjukkal a táblagépet. Csodás helyzet, nem? Legalább ugyanúgy szív a BlackBerry felhasználó, mint a többi, aki botor ötlettől vezérelve vett egy PlayBook-ot. Ezek után csak hab a tortán, hogy például a natív levelezőkliensben nem működik a másolás-beillesztés sem, és a csatolt fájlokat nem lehet egyszerűen szerkeszteni sem. Az egyik utolsó szeg a koporsóban, hogy a 16-64 gigás tárra másolás közben elég sok felhasználó arról számol be a hivatalos fórumokon, hogy könyvtárstruktúrájuk helyett ömlesztve kerültek a gépre a fájlok.

No de térjünk vissza a hibákhoz, mert ezek sem elhanyagolhatóak! Egyesek nem működő GPS-ről számolnak be, azonban a legnagyobb probléma az, hogy a gépek egyszerűen nem hajlandóak bekapcsolni. Nem egy felhasználó – sőt, tesztet végző újságíró is – számolt ugyanis be arról, hogy leállítás után a PlayBook többé nem kelt életre.

Egyeseknél az operációs rendszer PC-ről történő újratelepítése megoldotta a problémát, mások azonban eddig sem tudnak eljutni. Egy másik hiba az, hogy a PlayBook nem tölthető kikapcsolt állapotban, és ha nincs elegendő töltés benne, nem lehet ehhez bekapcsolni sem. Ördögi kör, bár néhányaknak sikerült ezt is megoldani egy billentyűkombinációs, gépre erőltetett újraindítással.

Úgy tűnik a RIM táblagépe nem más, mint egy nagyon-nagyon elsietett termék. Hiányos, átgondolatlan és sajnos ezen felül még hibás is. Kár volt így piacra dobni, mert sok felhasználót évekre elrettenthettek a cég további termékeitől. "

forrás
  • GregSB
    iPadre vált a kormány.

"Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig iPad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság. Az említett táblagépek beszerzése már folyamatban is van.

A kormánylista alapján számított hozzávetőlegesen kilencvendarabos tétel az iPad2 modellek 140–240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

(…)

A március végi magyarországi premier kapcsán a hazai forgalmazók eredetileg 10-20 ezer darabbal is számoltak, végül kevesebb mint tízezer érkezett az országba. Azóta folyamatosan jönnek ugyan az újabb szállítmányok, de egyenként alig pár száz darabos tételekben. Az előállítási nehézségeket nem a rossz tervezés, hanem a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza."
  • VRSDM
    sony tábla bennem semmien innovatív gondolatot nem ébresztett.
    mondhatnám unalmas.
  • GregSB
    Megjelenés: Ősszel :(
  • Solten
    Acer Iconia Tab A500 now on sale, $450 for aluminum-clad WiFi-only model

• Hungaricus
    Igen ez amúgy szerintem jó ötlet, ugyanis ezeknek a tableteknek is az a bajuk, hogy valamiben hordani kell, igaz mobilabb mint egy laptop, de azért annyira mégsem, és ráadásul azért egy laptop/netbook összecsukva megvédi a képernyőt, míg a tabletekben előfordulhat, hogy ha nem vigyáz az ember oda koccan valahová.

Viszont összecsukva ez is védi a képernyőt, csak az összecsukásnál ne lenne ott az a csík... :D
  • Solten
    Honeycomb frissítést kap a HTC Flyer

• GregSB
    Sony S1 és S2:

"The first is the 9.4-inch S1 media tablet (aka, Qriocity focused) with a curved top much like a folded magazine and both front- and rear-facing cameras. The S1 features a Tegra 2 SoC and customized "Quick and Smooth" touch panel UI with "Swift" web browser. It can also be used as a remote control for Sony gear thanks to integrated infrared.

The second tablet is the dual-screen S2 clamshell with its pair of 5.5-inch 1,024 x 480 pixel displays, Tegra 2 SoC, and camera. While it sounds bulky, Kunimasa Suzuki just pulled the hinged tablet from his jacket pocket on stage. Sony takes advantage of the two screens with a custom book-style UI layout for its e-reader app, email (keyboard on one display with your messages on the other), and others. Both the S1 and S2 are PlayStation Certified, support DLNA, and are WiFi and 3G/4G "compatible" according to Sony.

P.S. While the company isn't ready to talk prices yet, our sources told us back in February that Sony was considering a $599 MSRP on the S1 while the S2 would likely come in at $699. "

• VRSDM
    amugy vannak uj infok a lenovo geperol is. egesz pofas...

A Lenovo jelenleg az androidos táblagépek kategóriájában nem ismert. Igaz ugyan, hogy már láttunk tőlük egy-két próbálkozásnak beillő gépet, de ezek egyike sem érte el az öreg kontinenst. A legújabb bejelentett táblagépük azonban erős ellenfele lehet a HTC Flyer-nek is.

[center]

[...]Maga az alapgép a kép szerint $499, azaz 90 ezer forintos áron kerül piacra. Igaz, itt Európában valószínűbb a 499 eurós, azaz 133 ezres ár.[..]

teljes forras ... technet.hu
  • VRSDM
    jó akkor kéretik vitatkozni.
    majd ha kifogástalan működik a 3.0 egy régi eszközön (még az újakon se) akkor értesíts.

a régi verziókat meg használja akinek két anyja van...
  • GregSB
    Jön a Lenono ThinkPad Tabletje is nyáron. 10", IPS, Android 3.0.

• Inquisitor
    Az "avult 2.x úgy került képbe, hogy ...
    - Az olcsó tableteken ezt fogják használni a kisebb gépigény és a nyitotsága miatt.
    - Éppen annyira támogatja a két procit, mint a 3.0, semennyire

Megjegyzem nem kell naivnak lenni. A Lépes-mézből is van nem egy custom ROM ... telefonokhoz, és talán Tabletekhez is.
  • VRSDM
    olyan gyártótól meg már csak azért se fogok vásárolni, amire a sok százezrem után még én főzöcskéljem a romokat, meg guglizzak, meg ilyen leírás meg olyan. aztán stresszeljek 15percet az első bootoláskor, imádkozván hogy nem baszom-e el a garanciát, vagy akár az egész készüléket.
    szóval google htc samsung az én sorrendem.

a samsungot nagyon kezdem megszeretni az utobbi időben hatalmasat nőttek (a szememben).

amugy meg minek beszélünk telefonos OS-ekről egy tábla topikban?

az hogy mennyit lehet kihozni a régi verziókból majd a htc megmutatja. abban minden ott lesz ami abból elérhető...belerakható.

a 3.0 meg nem ingyenes, nem kerül fel másra, csak azokra amik megfelelnek a hardveres minimumnak. ezért is lesz érdekes hogy a zártsággal vagyok mennyit lesz képes elharapni a piacból. vagy a régi verziót futtató saját tortájukból :))

innentől kezdve nemtudom ki hol akar romokat főzni táblára. telefon meg más tészta.
  • GregSB
    Csak Google kell hozzá, meg sok türelem.

De sok embernek ez sincs meg, haverom Desire-jén még mindig az az OS van, ahogy gyárilag kijött. Pedig pár hete elérhető rá a 2.2 vagy 2.3 hivatalosan is. Múltkor játszottam kicsit a telefonjával, és kérdeztem miért nem frissít. A válasz erre az volt: mert leszarja :D Ő telefoná vele, jegyzeteket ír fel, emaileket néz, néha megnéz valamit a neten a browserben, és ennyi. Azt se tudta hogy van SW update és nem is érdekli...