Táblagépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szeretni nem kell.
de nem elismerni az innovációt önnön butaság és lejárató kampány 😊
u dont have to listen anybody else but me
De mind1, lehet fikázni az Applet hogy nem tettek kamerát az 1. iPadba, de ha õk nem jelentik be ezt a gépet tavaly januárban, akkor most totál más lenne a helyzet a piacon. Lehet kopködni, meg utálni õket az önajnározó aggresszív marketingjük miatt, de akkor is irányt mutattak a Tablet piacnak.
a notion ink tabletje volt az elsõ kapacitív nyomkodós dolog, saját osel, alkalmazásokkal, nagyban, minden féle extrával.
az hogy mögöttük az india kormány kisebb támogatása állt, az ipad mögött meg a világ egyik legnívósabb (maradjunk egy ilyen klisénél) tech cuccokat gyártó cége rányomta a bélyegét a dobogó elsõ helyezettjére.
Saor Alba
tök normálisan lehetne beszélni 😊
szóval on!
Ezer iPad magazin-alkalmazás közül a magyar Story magazin iPad kiadása lett a világon a második legjobb ilyen app a McPheters&Company iMonitor összesítésében - a világon csak a Sunday Times elõzi meg a magyar lap appját.
A New York-i székhelyû elemzõcég a világ 1000 magazin alkalmazása között a Sanoma Story iPad kiadását a második legjobbnak minõsítette. A mértékadó McPheters & Company iMonitor összesítésében a magyar magazinalkalmazást kizárólag a tekintélyes brit Sunday Times magazin iPad-appja elõzte meg, és olyan „versenyzõket" hagyott a háta mögött, mint a TIME vagy a The Washington Post.
"Az iPad-en egy teljesen új típusú tartalomfogyasztás valósul meg. Az érintõképernyõs táblagépeken másképp olvasunk majd, mint amikor a net elõtt ülünk, vagy amikor magazint tartunk a kezünkben. A Story Magazin Digitális különkiadásával a Sanoma innovatív szerepet vállal az új médium nyelvének kialakításában" - fejtette ki Szépvölgyi Tamás, a Sanoma MobilMédia üzletág vezetõje.
A téli különszám decembertõl letölthetõ; a McPheters & Company, mintegy 1000 iPad-alkalmazást dizájn, tartalom és használhatóság alapján osztályozó iMonitor elnevezésû listáján mindjárt a második helyet szerezte meg.
"Megtiszteltetés, hogy a new yorki elemzõk a The Washington Post, a TIME vagy a FORTUNE magazin iPad-különkiadása elé soroltak minket. A rengeteg pozitív olvasói visszajelzésbõl már sejtettük, hogy egy ilyen innovatív médiatermékeknek van helye a hazai médiapiacon is, azonban az hogy 2010 legjobb iPad magazinjai közé választották a Story Digitális különkiadását nagy meglepetés és nagy öröm" - tette hozzá Szépvölgyi Tamás.
A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztõ részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövõben több termék várható iPadra is.
Saor Alba
amiket írtam nem vágyálmak, mind-mind létezõ technológia, mind-mind szerepel bizonyos modellekben.
én csak arra várok hogy legyen egy olyan amikben összesítik ezeket 😊
Saor Alba
idén viszont már biztos hogy beruházok, csak gyõzzem kiválasztani a legjobb megoldást.
amit számomra nyújtania kell majd...
-vékony elegáns kialakítás
-10" körüli kijelzõ, vékony kerettel
-mindenképp legyen piszok gyors, speciel a tegra 250es megoldások nagyon tetszenek
-android ofkorz, a legújabb, továbbá a késõbbi frissítések portolását az eszközre
-10újjas tapicskolás mindenképp
-a notion ink pixel qi kijelzõje nagyon dúrván ütõs, csak sajnos a videókban eléggé lassúnak tûnik az os, továbbá nem android
-10óra körüli üzemidõ általános használat mellett, 50óra körüli standby
-1080p lejátszás, tekerés, minden nemû reccenés nélkül.
-hdmi kimenet
-3g mindenképp
-usb portok sem ártani nem használnak, szóval legyenek
-maximum 500gramm körül kóstáljon de jobban örülnék 300környékének
-legalább 720p panel felbontás, nagy betekintési szög.
-giroszkóp és fénymérés
-kamera elöl/hátul
szóval rendes tábla de ha kitolod (és csúszik vele a támaszték) akkor a úgymarad a támasznak köszönhetõen, elõvarázsolódik a klaviatúra, és máris egy kis noti szerû lett belõle 😊
Vizio tablet hands-on.
(Vizio = amcsi házimozi és TV gyártó márka, európában nem annyira ismertek még, érdekessége hogy a tabletjüket távirányítóként is lehet majd használni házimozi rendszereikben)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
aztán mondom semmi hivatalosat nem találtam erre, de rémlik 😄 (persze tévedni emberi dolog)
Toshiba Tegra2-es táblája. Maga a hardware kész van, az új Android (Honeycomb) megjelenésére várnak a megjelenésével.
Azért vicces visszanézni ezt 1 év távlatából. Mennyire beharangozták, és mennyire nem lett belõle semmi. Az év tech failje címre nevezhetne 😄

Saor Alba
azóta követem nyomon és nézegetem, s bár csalódtam benne picit.
azért még is csak úgy tûnik hogy lesz belõle valami, valami egészen jó!
ez a meegoo féle függõleges/vízszintes görgetõs menü meg tetszik nagyon.
A következõ android (honeycomb) fogja hivatalosan támogatni a tableteket.
2mm vastag kompozit üvegszövet-szénszövet-mûgyanta lapkákat is gyártottam már itthon és igen, kalapáccsal püfölöm se lesz semmi baja... 😊
Persze, az uveget vagy alut nem eri el, de konnyebb es erosebb lesz. A mostani uveg meg hajlamos megpattani rossz iranyu erohatas kovetkezteben...
http://gaborszantai.co.uk/
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
És a hasraütéssel szemben a tények:
Aluminum back: 138 grams, Battery: 148 grams, LCD: 153 grams, Glass (and frame): 193 grams, Speaker: 17 grams, Main board: 21 grams, Everything else: 27 grams
10+ felett mar elvezheto a netezes, filmnezes, a 7 es 10 egyarant taskat igenyel, akkor meg mar a nagyobbat veszem ugyanannyi penzert.
Zsebbe meg Galaxy S vagy iPhone.
Világszinten közepesen teljesített egyébként. 600.000 kelt el belõle az elsõ hónapban. Jó start, de közel sincs az iPadhoz. (abból több mint 1 milla kelt el csak az USA-ban, és akkor még csak a Wifisvolt kapható)
Sony P joval kisebb, ergo az akksija is, ekozben 8"-on 1600 x 768 a felbontasa.
Kamera kell bele, mert lehet nyomatni majd Keynote-on a FaceTime-ot.
Giroszkop es USB nekem sem kellene bele.
Retina display nem túl esélyes. Ugye az 326 ppi-t jelent, ami 10" esetében 2048x1536 felbontást jelentene. Ezt egy mobil (alacsony fogasztású) chip és GPU sem fogja neked kiszolgálni jövõ tavasszal.
A többi az nem túl izgalmas. Bár ha azt vesszük az Apple 2 évente szokott nagyot újítan készülékein, legalábbis az iPhonenál ez így volt 😊 Lehet az iPad is csak egyráncfelvarráson esik át.
- 2 kamera FaceTime-hoz
- konnyebb, vekonyabb kialakitas: szenszalas burkolat, vekonyabb uveg
- retina display
- 3 iranyu giroszkop (jatekhoz)
- 1 USB port<#eplus2>#eplus2>
(szvsz az USB felesleges 2011-ben, SD cardreader jobb lenne)
Ma jatszogattam vele a musselburgh-i "teszkoban", nagyon komoly kis gepecske! 😊) Baratnomnek meg kell egy.
Saor Alba