Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
így van.
szeretni nem kell.
de nem elismerni az innovációt önnön butaság és lejárató kampány 😊

u dont have to listen anybody else but me

GregSB
Csak nem volt hozzá meg a szoftver, ami szerves része egy használható / eladható tabletnek. Önmagában a hardverrel kitörölheted a fenekedet.

De mind1, lehet fikázni az Applet hogy nem tettek kamerát az 1. iPadba, de ha õk nem jelentik be ezt a gépet tavaly januárban, akkor most totál más lenne a helyzet a piacon. Lehet kopködni, meg utálni õket az önajnározó aggresszív marketingjük miatt, de akkor is irányt mutattak a Tablet piacnak.

VRSDM
fölösleges vitatkozni az idõbeniségrõl.

a notion ink tabletje volt az elsõ kapacitív nyomkodós dolog, saját osel, alkalmazásokkal, nagyban, minden féle extrával.

az hogy mögöttük az india kormány kisebb támogatása állt, az ipad mögött meg a világ egyik legnívósabb (maradjunk egy ilyen klisénél) tech cuccokat gyártó cége rányomta a bélyegét a dobogó elsõ helyezettjére.

Solten
Nem kellett hozza egy ev (a Galaxy Tab negy honappal utanna jott ki), a tobbi esetben pedig a hardver reg megvolt hozza csak a szoftver nem.

Saor Alba

VRSDM
bocsánat lemaradt...
forrás. technet

VRSDM
ne kezdjünk vihart léciiineee.

tök normálisan lehetne beszélni 😊

szóval on!

Magyar a világ 2. legjobb iPad appja

Ezer iPad magazin-alkalmazás közül a magyar Story magazin iPad kiadása lett a világon a második legjobb ilyen app a McPheters&Company iMonitor összesítésében - a világon csak a Sunday Times elõzi meg a magyar lap appját.

A New York-i székhelyû elemzõcég a világ 1000 magazin alkalmazása között a Sanoma Story iPad kiadását a második legjobbnak minõsítette. A mértékadó McPheters & Company iMonitor összesítésében a magyar magazinalkalmazást kizárólag a tekintélyes brit Sunday Times magazin iPad-appja elõzte meg, és olyan „versenyzõket" hagyott a háta mögött, mint a TIME vagy a The Washington Post.

"Az iPad-en egy teljesen új típusú tartalomfogyasztás valósul meg. Az érintõképernyõs táblagépeken másképp olvasunk majd, mint amikor a net elõtt ülünk, vagy amikor magazint tartunk a kezünkben. A Story Magazin Digitális különkiadásával a Sanoma innovatív szerepet vállal az új médium nyelvének kialakításában" - fejtette ki Szépvölgyi Tamás, a Sanoma MobilMédia üzletág vezetõje.

A téli különszám decembertõl letölthetõ; a McPheters & Company, mintegy 1000 iPad-alkalmazást dizájn, tartalom és használhatóság alapján osztályozó iMonitor elnevezésû listáján mindjárt a második helyet szerezte meg.

"Megtiszteltetés, hogy a new yorki elemzõk a The Washington Post, a TIME vagy a FORTUNE magazin iPad-különkiadása elé soroltak minket. A rengeteg pozitív olvasói visszajelzésbõl már sejtettük, hogy egy ilyen innovatív médiatermékeknek van helye a hazai médiapiacon is, azonban az hogy 2010 legjobb iPad magazinjai közé választották a Story Digitális különkiadását nagy meglepetés és nagy öröm" - tette hozzá Szépvölgyi Tamás.

A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztõ részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövõben több termék várható iPadra is.

GregSB
Azokra a gyártókra gondolsz, akiknek 1 év kellett ahhoz, hogy egyáltalán elõrukkoljon egy eladható / használható Tablettel? <#alien>

Solten
Jogos, de nem mindegyik gyartonak kell egy ev ahhoz hogy sikeruljon egy kamerat applikalni a keszulekhazba... <#alien>

Saor Alba

Máté94
Le vagyok maradva.<#idiota>
Csak hírtelem az "eppöl" logika jutott eszembe...
VRSDM
Solten-nek igaza van.
amiket írtam nem vágyálmak, mind-mind létezõ technológia, mind-mind szerepel bizonyos modellekben.
én csak arra várok hogy legyen egy olyan amikben összesítik ezeket 😊

Solten
Nem feltetlen, egy Tegra2-es cucc szinte lefedi az igenyeit, azokbol meg domping lesz iden... 😊

Saor Alba

Máté94
Várj még +1 évet 😄DD
VRSDM
én reméltem már idén év végén jön a tábla áradat. de úgy nézki várni kellett velük 2011-ig.

idén viszont már biztos hogy beruházok, csak gyõzzem kiválasztani a legjobb megoldást.

amit számomra nyújtania kell majd...

-vékony elegáns kialakítás
-10" körüli kijelzõ, vékony kerettel
-mindenképp legyen piszok gyors, speciel a tegra 250es megoldások nagyon tetszenek
-android ofkorz, a legújabb, továbbá a késõbbi frissítések portolását az eszközre
-10újjas tapicskolás mindenképp
-a notion ink pixel qi kijelzõje nagyon dúrván ütõs, csak sajnos a videókban eléggé lassúnak tûnik az os, továbbá nem android
-10óra körüli üzemidõ általános használat mellett, 50óra körüli standby
-1080p lejátszás, tekerés, minden nemû reccenés nélkül.
-hdmi kimenet
-3g mindenképp
-usb portok sem ártani nem használnak, szóval legyenek
-maximum 500gramm körül kóstáljon de jobban örülnék 300környékének
-legalább 720p panel felbontás, nagy betekintési szög.
-giroszkóp és fénymérés
-kamera elöl/hátul

passatgt
az nekem is tetszik, csak a szoftver legyen használható rajta😊

Solten
Qrvajok az Asus megoldasai szvsz... 😊 A Transformer igencsak bejovos.

Saor Alba

VRSDM
a nevébõl is adódóan " eee slider "
szóval rendes tábla de ha kitolod (és csúszik vele a támaszték) akkor a úgymarad a támasznak köszönhetõen, elõvarázsolódik a klaviatúra, és máris egy kis noti szerû lett belõle 😊

passatgt
jól néznek ki
az elsõnél hátul az a cucc mi akar lenni?

GregSB
Nem írsz hülyeséget, tényleg errõl van szó szerintem is.

Vizio tablet hands-on.

(Vizio = amcsi házimozi és TV gyártó márka, európában nem annyira ismertek még, érdekessége hogy a tabletjüket távirányítóként is lehet majd használni házimozi rendszereikben)

Tikal
Dexter utolsó részeiben nagyon nyomtak valami HP táblát, de melyiket? Persze az iPad is kivette a részét rendesen a vásznon 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

VRSDM
lehet totál hülyeség, de azthiszem hasonlóan a lenovo megoldásához, míg dokkolod addig windózkodik, ha kiveszed androidál. mintha olvastam volna valahol.
aztán mondom semmi hivatalosat nem találtam erre, de rémlik 😄 (persze tévedni emberi dolog)

GregSB
Mit keres a transformer billjén a Win gomb, amikor az is Android 3.0-s lesz elvileg? 😊

GregSB

GregSB
Asus EEE Slider:

Asus EEE Transformer:

GregSB
Az elõs kép ez lett volna:

GregSB
Tablet bejelentés? Vagy új telefonok? Meglátjuk.

BlackBerry PlayBook web-szörfözés demo:

GregSB
Még el se kezdõdött a CES, már kezdõdik a dömping:

Toshiba Tegra2-es táblája. Maga a hardware kész van, az új Android (Honeycomb) megjelenésére várnak a megjelenésével.

passatgt
állítólag támogatni fogja rendes win az arm-et

VRSDM
én a motorolára is kiváncsi leszek : )

GregSB
Január 6.-án indul a CES, be fognak mutatni egy csomó tabletet. Kíváncsi vagyok a Microsoftra, valamit tuti kotyvasztanak. Pont 1 éve ugyanitt mutatott be Ballmer Win7-es prototipus tableteket, amik aztán szép csenben eltûntek a süllyesztõben (nem csodálom, gondolom gõzerõvel elkezdtek dolgozni helyettük iPad-jellegû, külön táblagépre optimalizált OS-en és taleteken).

Azért vicces visszanézni ezt 1 év távlatából. Mennyire beharangozták, és mennyire nem lett belõle semmi. Az év tech failje címre nevezhetne 😄

Solten
passatgt
elég döcögõsnek tûnik

VRSDM
a notion ink volt az elsõ tablet amit "láttam" mozgásban.
azóta követem nyomon és nézegetem, s bár csalódtam benne picit.
azért még is csak úgy tûnik hogy lesz belõle valami, valami egészen jó!

ez a meegoo féle függõleges/vízszintes görgetõs menü meg tetszik nagyon.

GregSB
Notion Ink Adam UI demo.

Állítólag jövõ év elején bemutatják a Palm Topazt is.

GregSB
A króm kifekezetten netbookokra van.

A következõ android (honeycomb) fogja hivatalosan támogatni a tableteket.

VRSDM
az csak a króm miatt van szvsz.

passatgt
mivel android hivatalosan nem is ajánlja az os-t tabletre

DanielT
3,5 percig néztem, de már most kiforrottabbnak tûnik mint bármelyik Androidos khm... eszköz.

DanielT
Mûanyag ne legyen, de könnyebbnek kell lennie, mert a mostani kényelmetlen.
VRSDM
azért az alu vs kompozit anyagok terén vitatkoznék veled...
2mm vastag kompozit üvegszövet-szénszövet-mûgyanta lapkákat is gyártottam már itthon és igen, kalapáccsal püfölöm se lesz semmi baja... 😊

A szenszalas anyaghasznalat joval igenyesebb, mint a regi iPhone hatulja.
Persze, az uveget vagy alut nem eri el, de konnyebb es erosebb lesz. A mostani uveg meg hajlamos megpattani rossz iranyu erohatas kovetkezteben...

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Én akkor is remélem hogy nem ezen fognak spórolni. A telefonjuknál is végre elhagyták a mûanyag hátlapot, ez visszalépés lenne részükrõl 😄

Blasta
Jah, 7" egy meghízott okostelefon méret, nemjo

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

DanielT
"Szénszálas burkolat felesleges szvsz, alu hátlap nem nehéz, az akksik teszik ki a cucc súlyának nagy részét."

És a hasraütéssel szemben a tények:

Aluminum back: 138 grams, Battery: 148 grams, LCD: 153 grams, Glass (and frame): 193 grams, Speaker: 17 grams, Main board: 21 grams, Everything else: 27 grams
Nekem nem a Samsung vagy az Android lenne a gaz, ha nem lennek iFertozott, hanem a 7" - egyszeruen semmire nem jo, foleg a Galaxy S mellett.
10+ felett mar elvezheto a netezes, filmnezes, a 7 es 10 egyarant taskat igenyel, akkor meg mar a nagyobbat veszem ugyanannyi penzert.

Zsebbe meg Galaxy S vagy iPhone.

GregSB
Azt pletykálják, hogy a Vodafone a start utáni héten 0, azaz nulla darab Galaxy Tabot értékesített itthon. Ciki.

Világszinten közepesen teljesített egyébként. 600.000 kelt el belõle az elsõ hónapban. Jó start, de közel sincs az iPadhoz. (abból több mint 1 milla kelt el csak az USA-ban, és akkor még csak a Wifisvolt kapható)

MIvel az akksik sulyan nem fognak tudni csokkenteni, ezert fognak a burkolaton.
Sony P joval kisebb, ergo az akksija is, ekozben 8"-on 1600 x 768 a felbontasa.
Kamera kell bele, mert lehet nyomatni majd Keynote-on a FaceTime-ot.
Giroszkop es USB nekem sem kellene bele.

GregSB
Szénszálas burkolat felesleges szvsz, alu hátlap nem nehéz, az akksik teszik ki a cucc súlyának nagy részét.

Retina display nem túl esélyes. Ugye az 326 ppi-t jelent, ami 10" esetében 2048x1536 felbontást jelentene. Ezt egy mobil (alacsony fogasztású) chip és GPU sem fogja neked kiszolgálni jövõ tavasszal.

A többi az nem túl izgalmas. Bár ha azt vesszük az Apple 2 évente szokott nagyot újítan készülékein, legalábbis az iPhonenál ez így volt 😊 Lehet az iPad is csak egyráncfelvarráson esik át.

iPad 2 pletyka
- 2 kamera FaceTime-hoz
- konnyebb, vekonyabb kialakitas: szenszalas burkolat, vekonyabb uveg
- retina display
- 3 iranyu giroszkop (jatekhoz)
- 1 USB port<#eplus2>

(szvsz az USB felesleges 2011-ben, SD cardreader jobb lenne)

Solten
Samsung Galaxy Tab (P1000) teszt

Ma jatszogattam vele a musselburgh-i "teszkoban", nagyon komoly kis gepecske! 😊) Baratnomnek meg kell egy.

Saor Alba