Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
gregnek igaza van.
egy egyszerû hardver is képes ilyen interpoláció / pixelduplázás attól függ hogy nézne ki jobban (nem próbáltam még ilyet ilyen panelen stb. nemtudom nemmondom fixre)

én csak a pletykákat másoltam át szépen.
home-gombot én sem hiszem hogy most, de idõvel biztos leszedik.
értelme semmi, max az hogy tönkremenjen...

u dont have to listen anybody else but me

Tikal
home gomb az kell! 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Szerintem nem ez tartja õket vissza, nem hiszem hogy akkora vasziszdasz lenne megoldni, hogy széthúzva, "bezoomolva" jelenítse meg a lapokat nagyobb felbontáson. Sokkal inkább az erõforrás-korlátok miatt nem fog belekerülni.

passatgt
meg azért is lenne gáz, mert a weblapok 1024-re vannak optimalizálva, ha kétszer olyan széles lenne, akkor csak egy vákony csík látszana az egészbõl, és bele kéne zoomolni mindig hogy olvasható legyen...

GregSB
Esélytelen hogy "retina display" legyen benne. Nincs olyan mobil CPU és GPU ami ekkora felbontást elbírna, 10 órás akksiidõ mellett (ez alá meg tuti nem fognak adni).

Marad az 1024x768. A Home gomb se fog még szerintem eltûnni a 2-esrõl, még csak most tesztelik hogy milyen így.

Kamera tuti lesz, erõsebb proci, könnyebb súly is tuti.

VRSDM
és egy kis csámcsogni való apple oldalra.

A német MacNotes "megbízható források" információi alapján úgy tudja, hogy április 2. vagy 9. lesz az a nap, amikor a néhány órája már az üzletek elõtt tanyázók hozzájuthatnak az iPad 2 elsõ darabjaihoz. Mármint az USA-ban, ugyanis az elsõ modellhez hasonlóan állítólag ezúttal is több hónapos késéssel kell számolnunk Európában, ide júliusban érkezhet meg a gép.

Mindez összevág azzal a december közepi értesüléssel, hogy a gépet december közepéhez képest 100 napon belül kezdi el szállítani az Apple-nek a hardvert legyártó Foxconn. Korábbi pletykák szerint az iPad 2 kamerával és FaceTime-mal lesz felszerelve, kap USB portot és az iPhone 4-hez hasonlóan Retina Display-t, valamint könnyebb is lesz. Új értesülés, hogy a kijelzõ felbontása nagyon magas, állítólag 2048×1536 pixel lesz.

A legfrissebb kiszivárgott információk szerint az Apple azért vezetett fel új multitouch-vezérlõket az iOS 4.3-ban, hogy elõkészítse a terepet a home gomb eltüntetésének az idei iPad és iPhone modellekben. Ez már csak azért is hihetõ, hiszen az egyik újítás szerint 4-5 ujj összehúzása a kezdõképernyõt hozza elõ.

azért egy "majdnem retina display-es" 10"-t megnéznék 😊)

VRSDM

VRSDM
nem reklám de nem emelném át az egész cikket szívesen...
szóval
"Toshiba Folio 100 tablet - hááát...
Radics Boglárka - 2011. január 21. 08:00

Androidos tablet, bivalyerõs processzorral, jó nevû gyártótól, a többieknél alacsonyabb áron - így vártuk a Toshiba Folio 100 névre hallgató tabletjét. Majd mikor kipróbáltuk a gépet, jött a meglepetés... "

tovább a teljes teszthez...
khm. eléggé lehúzzák. azthiszem joggal.

GregSB
Ráadásul iPhoneon és iPaden így jön be az oldal:

😊

Oltani azt tudnak, reméljük tabletet csinálni is... Ja és remélem értelmesebb árat fognak belõni rá, mint a Motorola Xoomra (annak $800 lesz a kezdõ ára).

Solten
flash video, flash alapu oldal, hm, ezek a toshibasok milyen szarkasztikusak... 😊

Saor Alba

GregSB
Solten
Mivel domping varhato az ilyen gepekbol, egy kis alapozo: link

Saor Alba

Tikal
Tavaly sokan mondták hogy nem az apple találta fel az tablet-et, ami igaz, de ugy emlékszem az ipad elõt nem volt ekkora választék se 😊 Azt hiszem megint belecsaptak a lecsoba Apple-ék

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Solten
wow

Saor Alba

passatgt
<#eljen>

GregSB

Kíváncsi vagyok, hogy az új Kubuntu mobil verzió mennyire fog labdába rúgni egy Android 3.x mellett? Még nagyon félkész, de már felmegy sok telefonra.

GregSB
Tablets at CES '11

Ehh, ez már követhetetlen, durva tablet-spam lesz itt idén 😊

GregSB
Jelöljétek be Február 9-et a naptárban, egy HP vezér elkotyogta magát, mostmár tuti hogy be fogják mutatni a WebOS-es tabletjüket!

Solten
Solten
Tudtommal a Motorola sejtelmesen csak annyit kozolt hogy elso negyedev.

Saor Alba

GregSB
Szép videó 😊

Én abban reménykedtem már mûködö OS-t fognak demózni CES-en. Mikorra lesz így kész? (mikorra igérik a Xoomot?)

Solten
A Handtec kicsit tulszabta az arat? <#alien> (link)

Ez a Honeycomb uberfasza... <#smile>

Saor Alba

passatgt
<#nevetes2>

VRSDM
A motoroloa xoom 720fontos elõrendelési áron?!
az 240e. vicc kategória ennyiért :'DD

Tikal
az egyém is csak egy vélemény, miszerint vicces vagy 😊

A szabad szoftver gyõzõtt, lásd linux 😊

VRSDM
engadget - honeycomb videósorozat bemutatva úgy majdnem mindent. bocsi de csak linkbe tudtam
nem akartam átemelni x+1 videót.

passatgt
a Xoom az most vicc? Lejátszott 10 demo videót rajta, de mindegyiket kétszer kellett rábökni, hogy elinduljon😄

GregSB
Még mindig a PlayBook a legígéretesebb konkurense az iPadnak. Mondjuk 7"-os, de akkor is.

Kiváncsi leszek a végleges Android 3.0-s táblákra is, nameg arra mit lép a HP a WebOS-el.

DanielT
Végre valami ütõsebb demonstráció!
GregSB
Acer Iconia Tab A500

Motorola Xoom

GregSB
Nyárra tervezik a launchot, nem lepõdnék meg ha csúsznának 😊

passatgt
ha jól tudom az akksival csúnyán bebuktak itt, jó ha megy 2-3 órát a kütyü, most azt próbálják fixálni, de erõsen szoftveres a gond, úgyhogy ellesznek ezzel mégg egy darabig😊

GregSB

BB PlayBook handson

Most impressive. Csak kérdem én: ki a fene akar egyszerre játszani egy FPS-el, mellette 1080p-s videót nézni és zenét hallgatni? 😄

VRSDM
a fórum véleménynyilvánításra van.
nekem ez a véleményem egy, másfél évre elõrevetítve.
lehet hurrogni én már csak ilyen kis különc vagyok 😊

a szabad szoftver gyõzedelmeskedni fog 😊
vita off (minden nemû flém ellen vagyok, mégmielõtt 😊)

Tikal
Persze, csomagolhat az Apple, vicces vagy 😄

DanielT
Igen, tényleg mennyire király a százezerféle konfigurációjú tablet, kiválóan lehet rájuk optimalizálni a profi tartalmakat!

És tapsol neki... <#wilting>
GregSB
Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel 😊

VRSDM
hát kész. lesz mit átemelni az engadgetrõl ide.
egy éjszaka alatt is cska szórták a táblákat.
juppi 😊
amúgy ha az iOs nem fejlõdik radikálisan akkor lehúzhatják lassan a rolót...
hiába iránymutató / divat / trend az apple hordozható termékei.
minõségben / gyorsaságban odapirítanak a konkurens gyártók pár hónapon belül.

GregSB
VRSDM
forrás engadget...

"Apparently 1280 x 720 is going to be the minimum resolution, with screen sizes "as small as" 7-inches, though it sounds like 10-inches could be the default."

" Honeycomb will require a dual-core <...> processor."

úgy néz ki a hádé panel, a kétmagos gyors csoda, a hádé lejátszás, a szép méret máris megvalósult az igényeimbõl. e mellé persze 10érintéses szoftver, hdmi, usb portok és köszönöm én ki lettem elégítve! 😊 talán még egy dlna 😉

GregSB
Leszedték.Mirror.

VRSDM
<#wow1><#eljen><#eljen><#taps><#fogmosas>

VRSDM
mi folyik már a CES-en?
nem gyõzöm már fejben tartani annyi táblát jelentenek be... 😊
jólesz ez jólesz ez 😊

GregSB

VRSDM
de el kell ismerni akármilyen undorítóan is, de nagyon átgondoltan és tökéletes kontroll alatt tartva adnak el így "egy azonos" készüléket (apró változtatások ugye, fejlesztés 0, erõforrás 0 stb.stb.) így téve csinos szorzót az amúgy is kellemesen túlárazott termékeikbõl származó mega profitjukra... 😊

GregSB
Úgy látszik a Sliderek nagy sláger-termékek lesznek ezen a CES-en. Itt Samsungé is, ezen csak Win7 van:

* CPU: IntelŸ ATOMTM Oak Trail Z670 @ 1.66GHz
* Operating System:
o Genuine WindowsŸ 7 Home Premium
o Samsung Touch Launcher
* Memory: 2GB DDR2
* Hard Drive (max): 32GB or 64GB (mSATA SSD)
* Screen: 10.1-inch touchscreen HD LCD display (340 nit)
* Resolution: 1366 x 768
* Graphics: Intel Integrated Graphics
* Audio Technology: Integrated speaker (0.8W x 2)
* I/O:
o USB 2.0
o 4-in-1 memory card reader
o HMDI out
* Webcam: 1.3MP
* Battery: Lithium Polymer; up to 9 hours
* Wireless: 802.11b/g/n; WiMax; 3G
* Dimensions: 10.47 x 6.88 x 0.78 inches (W x D x H)
* Weight: Starting at 2.18 lbs.

GregSB
Naja, soha nem az a cég voltak, akik mindig mindent beletettek termékeikbe amit csak tudtak 😊

Solten
Nekik mar ott volt a kiforrott, jol optimalizalt iOS, ezert szepen be is eloztek a piacot. Azt senki nem veszi el toluk hogy ezt az egeszet egesz kivalo, emesztheto formaban talaltak, de az nyugodtan felrohato nekik hogy ~1 evre volt szukseguk ahhoz hogy kamerat tegyenek a ver. 2-be... 😊))

Saor Alba