3818
Táblagépek topicja
-
Inquisitor #2022 Ha jól olvastam és el nem írták, akkor az a három design elem (lekerekített él, áttetsző káva, középre(!) igazított kijelző) amibe belekötöttek. A háromból kettő szvsz alapvetően ergonómiai dolog szerintem. Bár tény, hogy sok Tabletten az egyik rövid oldal keret vastagabb és ott van pár gomb és egyebek. -
#2021 Én ezt nem érteni kérem szépen. Az ipad-en apple soft van, a samu-n android. Hót különbözik a kettő és szerintem különbözik a használói kör is. Hardverileg is totál más.
Akkor büntessenek meg valakit, ha ellopta a terveket mielőtt publikálták volna és kijött volna egy másolattal mielőtt az eredetit piacra dobták. Azt nem értem mi a jogsértő abban, ha valaki dizájnban hasonlót alkot? Kínaiak ebbül élnek. Meg nem is koppintás egy az egyben, mert egy csomó különbség van a két tablet között. Meg ahogy mondtátok, milyen 10 colos tabletet csináljanak akkor? Cubetablet? -
Inquisitor #2020 "Gondolom nem fog megtorlás nélkül maradni a Samsung részéről ez a szemétkedés."
Az egész lényege annyi, hogy Samu adjon még jobb árakat a kijelzőkre telefonhoz és tablethez ... nem pedig a tényleges "szellemi tulajdon" (Lol) védelme. -
#2019 Mondom, ezszerintem nézőpont kérdése.
Nekem sem szimpatikus, én is a tiszta, szabad verseny hive vagyok. Az ő szempontjukból viszont nyilván volt alapja. Nameg a német biró sem azért döntött igy, mert olyanja volt, vagy mert epül buzi :D -
#2018 kb mintha a BMW perelné a Mercit
szánalmas vergődése ez az Applenek
Most a Motorola Xoom van soron:
Apple is also suing Motorola in Europe over the Xoom tablet's design -
#2017 Google képkereső alapján a fehér doboz hasonlít, de rajta a képek köszönő viszonyban sincsenek. Mondhatni így a legjobb a helykihasználása. Kiegészítőknél meg az apple cuccai fehérek, mint mindig, a samsung cuccai meg feketék, és több van más elrendezésben a doboz alján. De amúgy félek belegondolni, hogy egyáltalán a fehér doboz rajta a termék képe levédhető e egyáltalán :D Bár ha a "fekete négyzet a közepén kijelző" levédhető, akkor semmin sem lepődök meg. -
#2016 Itt nem csak magáról a gépről van szó. A csomagolása, a doboza, stb, minden az iPadre hajaz. -
#2015 Az újabb vékony modellről szól az ítélet. A 10.1V a vodafone-os vastagabb modell, ami már az ipad2 előtt megjelent. Ez meg mindenféle tárgyalás nélküli előzetes ítélet volt. A Samsungot nem hallgatták még meg ezzel kapcsolatban. Ezért is érdekes ez az elő-ítélet :D Mert persze, minden második tablet hasonlít az ipad-re. Csak a Samsung a legnagyobb konkurencia. -
#2014 a boltban van két fajta paradicsom.
a csomagolás azonos, fóliatasak. az egyik drágább egy tizessel, melyiket választod?
-
#2013 Fellebbezni fognak, de amig ez elhúzódik (1-2 hónap is lehet), addig nem árulhatják a 10.1-et. Hozzáteszem, ez a régebbi, vastagabb modell, a 10.1V-ről (a vékonyabbról) nem szól a fáma, az valószinűleg ugyanúgy forgalomban marad.
Megtorlás alatt meg nem tudom mire gondolsz. Jelenleg chip, SSD, meg kijelző beszállitók az Applenek, az Apple az egyik legnagyobb vásárlójuk. Ha nem adnak nekik cuccokat, azzal csak magukkal basznak ki, mert 1. kidobják a legnagyobb vevőjüket, 2. az Applenél sorban állnak a beszállitók, állitólag az A6-os chipet már a Texas Instruments fogja gyártani, nem a Samu.
Itt nem rettegésről van szó egyébként, hanem az európai piacról. Minden elemző azt várja, hogy az EU-ban fognak a legnagyobb ütemben bővülni a táblagép eladások a következő években, nem hiába pereskedtek itt először.
Az, hogy mennyire genyák vagy nem az meg már nézőpont kérdése. Te nem perelnél, ha valaki hasonlóan csomagolná / reklámozná a termékét, mint a sajátodat? -
#2012 számból vetted ki a szót.
én nem akarom hogy az apple menjen csődbe, azt se akarom hogy más cégek "nyomják le az óriást"
de azt sem akarom hogy a konkurensek jelen esetben a samu nőjön túl naygra.
én versenyt akarok, eredménye képül meg jobbnál jobb eszközöket
/ahogy azt egyes gyártók a semmiből érték el pár év alatt.
de ez a fajta mentalitás (legyen kezdeményezve bármely oldalról is) felháborít és szánalomra ad okot :) -
#2011 Gondolom nem fog megtorlás nélkül maradni a Samsung részéről ez a szemétkedés.
Durván retteghet az Apple az egyre jobb konkurenciától ha minden erejével azon van,hogy betiltsák őket. -
#2010 Holnapra igerte a motorola a honeycomb 3.2 update-et mind a wifi es 3G xoom mondelekhez europaban :-) az utolso dobasuk. Alapjaban a xoom csuda jo csak az franya msd support hianya + bongeszo napi szinten 1000x fossa ossze magat kicsit kodositik az ember oromet. -
#2009 Kérdés hogy a Düsseldorfi Területi Bíróság miért is illetékes egész Európában? -
#2008 Magyar nyelvű cikk. -
#2007 Az Apple pert nyert a Samsung ellen.
Az EU tagországaiban, Hollandiát leszámítva leállítják a 10.1-es tablet értékesítését. Az Apple már intézkedik, hogy Hollandiában is végigmenjen a határozat. Gondolom a Samsung fellebbezni fog.
Jöhet a flame. -
#2006 Ennyire látszik mennyire járnak az emberek utána mit is vesznek és egyáltalán meggondolják e, hogy szükségük van e rá egyáltalán. Elég ha látják a havernál és nekem is kell vazzzzzz. :D -
#2005 Ehh
"Case in point: when I went to Staples, I asked the sales guy for the 10.1 and the first thing he said was “What are you buying it for?” When I replied, “development”, he said “Ok, because this thing isn’t going to replace a laptop for you”. No problem, I assured him, we’re app devs, and we know what we’re doing. Then, the manager came over to verify the coupon I had and asked the same question again. Again I replied “development” and he asked “Of what?” rather indignantly.
“Uh, Android apps?” I replied incredulously.
“Oh, OK, because we’re selling a lot of these things, and we get a LOT of them back. People buy them thinking they’re getting rid of a laptop, and they all come back returning them.”" -
#2004 már látom, rákattintottam -
#2003 pl speedshop 42.784 Ft -
#2002 akkor jól értettem
tehát hol ennyi? -
#2001 Félre érthetően írtam a Wayteq xPAD-70 van már 42-től
Az Xpad-100-as árát még nem tudom. -
#2000 hol árulják 42-ért? -
#1999 Az teljesen korrekt.
Barátnőmnek tervezek eget beszerezni itthonra.Mégse a telefont nyomkodja.
Csak most tanácstalan lettem,hogy elég-e a kisebb méretű vagy várjak még pár hetet az Xpad-100-asra?
42-ezerért ez ingyen van.Egyedül a kijelző mérete aggaszt.Mondom ezt úgy,hogy még élőben sosem láttam. -
#1998 1-2 nap -
#1997 ne neee, hiszen ez a Mike egy akkora fasz
hát akkor információ nélkül maradtok, nekem 8 -
#1996 De te a kisebb testvérét használod nem?
Aksi meddig bírja folyamatos használat mellett? -
#1995 na neee :DD -
#1994 talán kérdezd meg tőlem :) -
#1993 Semmi info jelenleg. -
#1992 A nagy testvéréről nincs infó,hogy mikor fog megjelenni?
WayteQ Xpad-100 -
#1991 :) -
#1990 ráültél????? -
#1989 itt ülök az emlitett wayteqen ti meg elméletröl vitatkoztok
ti tudjátok :) -
#1988 Vannak tesztek fent neten. -
#1987 Biztos vagy ebben? a Concorde 7020-ban Cortex-A8 porog a WayteQ-ben meg Cortex-A9. Utobbi ~40%-al gyorsabb... -
#1986 éppen egy ilyenröl irok
egész kellemes, de számomra ez inkább játékszer, tul kicsi a 7"
vagy hangyafasznyiak a betük, vagy állandón huzigálnom kell jobbra-balra
bár, amennyibe keröl...
mkv-t simán lejátszik, 720p -t is doccenés nélkül
bármilyen kérdésed van, szivesen válaszolok -
#1985 lemaradt... forrás -
#1984 olcsósodó minőség :)) jólesz ez csak győzzük végre kivárni :)
[center]
Hála a minden eddiginél magasabb órajelen futtatott, táblagépekben még nem is látott új Texas Instruments processzornak, az Archos új tabletjei csúcskategóriás teljesítményt nyújthatnak.
Az Archos androidos táblagépei kissé döcögős start (hivatalos Market-et nélkülöző Archos 5, amely óriási teljesítménnyel bírt, de csak 1.6-os androidot kapott) után a dedikált médialejátszós piac helyett egyre inkább az olcsó, de mégis erős béllel tömött gépek felé mozdultak. Az árak kapcsán azonban többször felmerült, hogy az Archos gépei ugyan tényleg erősek, de minőségben, megbízhatóságban meg sem közelítik például a Samsung táblagépei által hozott szintet.
A legújabb, kilencedik generációs Archos 80 és Archos 101 modellek azonban a 3.0-ás Android Honeycomb rendszer mellett nem csak egyszerűen „erős” béllel lesznek megáldva, hanem a legerősebbel, amelyet valaha is androidos táblagépekbe gyömöszöltek. Ez a Texas Instruments által gyártott, kétmagos TI OMAP 4460-as, 1,5 Ghz-en futtatott Cortex A9 processzornak köszönhető. A processzor egy lassabb, mindössze 1,0Ghz-en futtatott változata a Motorola Droid / Milestone 3-ban lesz megtalálható. No persze a „lassabb” relatív, hiszen még ezen a sebességen is megveri az LG Optimus 2X kétmagos Nvidia Tegráját. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy ősszel jönnek a négymagos Nvidia Tegra processzorral ellátott gépek, amelyek elhódíthatják a leggyorsabb androidos tablet címét.
Az Archos azonban kissé trükközik a sebességgel, ugyanis a hat modell közül nem mindegyik fog az előbb említett 1,5Ghz-en futni, csak három. Ahogyan azt az Archostól eddig is megszokhattuk, a gépek közt lesznek 250 GB-os merevlemezzel felfegyverkezett modellek, amelyek a multimédia-fanatikusok számára jelenthetnek gyógyírt. A gépek microSD, microUSB, HDMI, 802.11b/g/n, Bluetooth és GPS modulokkal érkeznek, valamint több 3G USB modemmel is kompatibilisek. Az árazás az alábbiak szerint fog alakulni:
Archos 80 G9 (8”, 1024x768)
$299 – 8GB flash, 1Ghz
$329 – 16GB flash, 1,5Ghz
$369 – 250GB HDD, 1,5Ghz
Archos 101 G9 (10,1”, 1280x800)
$369 – 8GB flash, 1Ghz
$399 – 16GB flash, 1Ghz
$469 – 250GB HDD, 1,5Ghz -
#1983 Ebben sokkal jobb a 3D gyorsító (mintegy 25% tesztekben), mint a Concorde 7020-ban, abban viszont a proci másfélszer gyorsabb. Szóval egyik sem kóser sajnos.