3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • H3nG
    egyre jobban tetszik ez a kindle ^^ gtalk skype megy rajta akkor ő lesz a befuto ^^
  • VRSDM
    kindle3 ból a 3G-s verziót veszed akkor örökélet ingyen 3g-t adnak mellé ;)
    /jelenleg növekedő mobilnet árak / csökkenő szolgáltatások mellett nem mindegy.

amúgy kindle3 :) ha sokat olvasol.
    vagy ha táblagép és sokat akarsz olvasni (órákat) akkor meg sajnos ki kell fizetni a drága panelellel szerelt verziókat, továbbá azokon sem fogsz egy napnál tovább olvasni.

/tapasztalatom hogy ha igényesen használja (munka kivételével mindenre) az ember akkor egy napot bir, se többet se kevesebbet... néha még annyit sem :P
  • H3nG
    Applet mindenképpen szeretném elkerülni a kompatibilitási gondok miatt. Ez a kindle csinosnak látszik bár a 7-es kijelzot kicsit kicsinek tartom. Majd kiprobálom valahol. Usb csati tabeken szokott lenni? És a touch screenen lévő bill mennyire használható taben? Van notim és asztali gépem is^^ Ezért jó lenne ha netezni is tudnék és nem kéne magammal vinni a notimat. Ezért gondoltam tab -re is. Valamint hasznos lenne ha gtalkot skypot is tudnék rajta használni. Nem tudom ez mennyire lehetséges kindlen. És mennyire zavarja az általam epubba(v másba) konvertált dolgok megjelenítése.
  • Troyan
    Ja igen és a tabletben van 3G is szóval ez a telefonom is. De van a Kindle-ben is 3G-s verzió, de azt nem tudom, hogy műkszik.
    Szóval ha van már okostelefonod akkor egyértelmű Kindle.
  • Troyan
    ja igen a 10 col szerintem baromság olvasásra. 7 col a max amit kényelmesen a kezedben tartasz.
  • Troyan
    Ahoj,

Amit először el kellene döntened, hogy mennyire használnád inkább olvasásra. Mert az ebook-ok ilyen szempontból sokkal kényelmesebbek. Akksi egy csomó ideig bírja, hiszen csak a lapozáshoz használ energiát. Elfér rajta egy megyei könyvtár, illetve netezni is lehet szerintem vele, böngészés szinten, de csak fekete fehérben. A képe egyáltalán nem zavarja a szemed mint egy LCD. Olyan mintha egy sima papírlapot néznél.
    Ezek szerintem 50-ből megállnak, az ebook olvasó topicban láttam, hogy amazonon rendelnek kindle-t wifiset meg minden ócsóé. Mintha mp3 lejátszó is lenne benne.

Ilyen e-inkes cuccokra gondolok. Ez nem wifis szerintem.
    http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/Koobe_Classic_Plus_eBook_olvaso-p52643.html

Viszont ha már mást is szeretnél olvasáson kívül, akkor egyértelmű tablet. Ezeken attól függ, hogy android vagy apple op rendszer van széles a választék. A méretük nagyon fontos, úgyhogy ha lehet fogd a kezedbe vagy legalább méretarányosan nyomtasd ki, hogy neked mi felelne meg. Nekem egy 7' Samsung galaxy tabom van, eddigi legjobb dolognak tartom a vásárolt cuccaim között. Lehet rajta olvasni ugyanúgy, viszont ez LCD, tehát bánthatja a szemet ha egész nap lesed. Én a buszozás közben használom. Van benne GPS, wifi, gyroscope stb. Viszont ez LCD illetve proci memória stb szinten több van mint egy ebook olvasóban. Ergo kell bele akksi rendesen, hogy izmos használat mellett legalább egy napig kibírja. Azaz nem egy könnyű a szentem, de én már megszoktam.
    Mostanában az olvasáson kívül, netezek rajta 1024x600-ban kompromisszumok nélkül, flash támogatással, online mmorpg-t is tolok vele, navigációját használom, torrentezem, zenét hallgatok, filmet nézek.

Szóval döntsd el mit szeretnél, mind a két oldalon vannak pro kontrák, de szerintem neked egy ilyesmi kéne:

Kindle
  • H3nG
    Sziasztok,
    A kérdésem az lenne hogy szeretnék egy ebook readert vagy tabletet. Olyan 80-90E ft ot tudnék rákölteni. Főleg olvasásra netezésre használnám. Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában és sajnos nem is tudom hol kipróbálni a különböző típusokat. Az asus trasformert viszont ismerősök már ajánlották.
    Ebben kérném a fórumozok segítségét. Akinek van valami tapasztalata ebben az árkategóriában és megosztaná velem azt nagyon megköszönném. Főleg az érdekel hogy mennyire zavaró egyes típusok súlya olvasás közben és hogy meddig bírják egy töltéssel(régen egy pda-t használtam de attól pár óra után kifolyt a szemem). Valamint hogy pontosan milyen típusok is férnek bele egy ilyen keretbe.
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • moon08
    Lemaradt még valami. Megavideós 72 perc kijátszható? Cacaoweb megy rajta?
  • moon08
    Köszönöm!
    Szóval ha ezt választom "Archos 80 és Archos 101" akkor nem lesz gondom vele. Nem használtam még soha androidot. A divix webplayer helyett van valami más? Gondolom adobe flash megy rajta meg hasonlók.
  • Inquisitor
    Általában Tablet és Okostelefon témában ha van kimenet, akkor mini HDMI. És amin ilyen van, az általában full HD H.264 és azzal rokon dolgokat (is) lejátsza.
  • moon08
    Online filmnézegetések is mennek ezeken a tabokon? Melyiket lenne érdemes venni hozzá? Melóba kéne unalom űzőnek. monitorra rá tudnám kötni ha van ilyen opció a kiszemelt példányon.
  • passatgt
    filmetnézni, netezni, olvasni, zenét hallgatni, emailezni, képeket nézni, határidőnaplónak tökéletes

ráadásul rálehet rakni a honeycomb-ot is, arra sincs mondjuk olyan sok program, de ott azért picivel aktívabb
  • GregSB
    Hátőő... Nem szívesen vennék olyan tabletet, amire senki nem fog fejleszteni, és 0 alkalmazás van rá.
  • passatgt
    HP Touchpadot USA-ban 100$-ért adják, angol ebayen találtam 50-ért, szóval akinek olcsón kell jó tablet, itt a megoldás:)
  • Solten
    "mert nem biztosak benne hogy van joguk egész európában betiltani, vagy sem"

Na fasza birosaghoz fordult a cupertinoi banda...
  • G_ArchAngel #2047
    Ezert maradt a nemeteknel tiltva.
    Mindegy, AntiApple-fangirloknek volt min rugozni egy ideig.
    En nem gondoltam volna, hogy par low-res kep adja a hatarozat alapjat.
  • GregSB
    Sehol nem irják, hogy az illusztráció miatt vonták vissza, ez csak a mobilarena találgatása, ez a hivatalos szöveg: "A German court has reversed its decision from last week and partly lifted the ban on sales of the Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europe, because it is unclear whether the court has the authority to impose the injunction outside of Germany."

Magyarul azrt vonták vissza, mert nem biztosak benne hogy van joguk egész európában betiltani, vagy sem.

Azért nem kisfejetlenség van ott...
  • gurubefree

Vegre megvan a xoom-on honeycomb 3.1 update. Remelem a google jobban csinalja majd mint ahogy a motorola tette europaban ( goldolok arra hogy akkor amikor tenylegesen atveszi )
  • Solten
    PH: Visszavonták a Galaxy Tab 10.1 értékesítésének tiltására vonatkozó ítéletet

"A Düsseldorfi Területi Bíróság annak okán viszgálta felül a tiltást, hogy az Apple az egyik dizájnlopást illusztráló képet digitálisan megváltoztatta, így a 16:10 képarányú kijelzővel szerelt Samsung Galaxy Tab 10.1 jobban hasonlított a 4:3 képarányú panellel rendelkező Apple iPad készülékekhez. Emellett úgy tűnik, hogy a színeket is megbuherálták, így a koreaiak versenyzőjén sokkal sötétebb lett a keret, valamint a Samsung feliratot is eltüntették a masina oldaláról. További érdekesség, hogy míg az iPaden a készenléti képernyő látszik, a Galaxy Taben az alkalmazások menü van nyitva, amely nem releváns összehasonlítási alap."

Amit az Apple muvelt az keremszepen a hatosag felrevezetese nevezetu buncselekmeny. Legalabb is a magyar buntetojog szerint.
  • Solten
    Hoppsz, egy nagy szivas a cupertinoi cegnek... :DD

Megint árulhatják a Galaxy Tabot

"Az időzítés érdekes, mert egy napja jelent meg néhány fotó az Apple beadványáról. Eszerint a cég olyan fotókat adott be a bíróságra, melyek nem felelnek meg a valóságnak. Például szélesebbnek mutatják a Galaxy Tabot, mint amilyen, illetve a kezdőképernyőt is megváltoztatták, hogy jobban hasonlítson az iPadre.
    A hírek szerint azonban a mostani döntésnek nincs köze ezekhez a képekhez, a bíróságnak egyszerűen nincsen joga az egész EU-ra vonatkozó döntést hozni a dél-koreai cég ellen."

lasd: #2009
  • Troyan
    Hahahahaáháaaa. :-):-):-):-) Ezt nem értettük hogy hasonlít a 16:10 a 4:3 ra. :-)
  • desigo
    Németország kivételével mindenhol árusítható a Samsung Galaxy Tab 10.1

Duitse rechter heft Europees Galaxy Tab verbod op
    Az apple meghamisította a német bíróságra beadott bizonyítékokat.

• GregSB
  • Troyan
    :)))))))))))))))))))))))))))))
  • G_ArchAngel #2038
    ha meg kell magyaraznom a Samsung fenymasolo es a termekmasolas kapcsolatat, akkor tenyleg szar poen volt...
  • GregSB
    ?
  • VRSDM
    /bejelentették a slider érkezését (kiváncsian várom mert én nézegetem őtis)
  • G_ArchAngel #2035
    A Samsung legfontosabb termeke:

• Tikal #2034

ha nem látod az egyértelmű másolást akkor baj van a szemeddel :)
  • desigo
    Bezzeg a hamis kínai X5 meg hasonló trágyák simán futkározhatnak Európa szent útjain.
    Ha valaki venne xD
  • Avenger
    Úgy olvastam, hogy 4 samsung birtokában lévő 3g továbbítási szabvány használati jogát szeretné az apple kiperelni a samsungtól ezzel, melyeket már az iphone 3g megjelenése óta jogtalanul használ. Szerintem még édes kevés ez a pár design trollkodás hozzá.
  • Solten
    Az Apple keresete szerint a Galaxy Tab 10.1-gyel kapcsolatban a következő kifogások merültek fel:

- téglalap alakú kialakítás, lekerekített sarkokkal
    - lapos, mintázat nélküli, átlátszó felület, amely a készülék előlapját takarja
    - az előlap alatt középre igazított kijelző és a kijelző körül található, minden irányban egyenlő vastagságú káva
    - a sarkain lekerekített hátlap, amely egybeolvad az előlappal
    - a készülék bekapcsolásakor előbukkanó színes ikonok a képernyőn

Most komolyan, Április 1-je van vagy mi?

"A német (és uniós) jogrendszer lehetővé teszi, hogy a szellemi tulajdont sértő termékeket ki lehessen tiltani a közös piacról - a gyorsaságot jól mutatja, hogy az augusztus 4-én benyújtott panaszról 9-én határozatot hozott a bíróság. A procedúra nem igényli a "vétkes" fél meghallgatását, ez elsősorban a nehezen elérhető távol-keleti hamisítványokat gyártó cégek ellen hozott lépés volt. Ironikus módon most egy szintén távol-keleti, ám nagynevű gyártó lett a folyamat áldozata, azonban az Apple számára is hordoz kockázatokat a lépés.
    A procedúra értelmében az Apple eskü alatt mutatta be az álláspontját, vagyis a nyilatkozók büntetőjogi felelősségük tudatában tanúskodtak - amennyiben a bírósági tárgyalás közben bebizonyosodik, hogy elhallgattak, vagy tévesen mutattak be tényeket, komoly szankciókkal néznek szembe. További veszélyt hordoz az Apple számára, hogy amennyiben a pereskedés végén a bíróság a Samsungnak ad igazat, a cupertinói cég köteles megtéríteni a tiltó végzés által a kiesett eladások nyomán okozott teljes kárt."
    Az Apple panaszának alapját egy úgynevezett "Közösségi Formaterv", vagyis egy levédett ipari design jelenti. A kérdéses formaterv egy "kézi számítógépet" ábrázol, valószínűleg szándékosan megkülönböztető jegyek nélkül."

(hwsw nyomán)

Na ha ezt nem bukja el az Alma akkor az az európai igazságügyi rendszer qrva nagy szégyene lesz. És még a jenkiken röhögtünk, miközben a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságuk megmutatta a középső ujját mindkét cégnek: nem lesz itt semmi import-tilalom, tessék versenyezni bohócok.
  • Tikal #2030
  • Avenger
    Galaxy S-nél már ott hibázik, hogy nincs a doboz elején a telefon képe, de bepipálva azért be van :) A többi valóban apple, de egyben trendnek is felfogható, és helytakarékossági okai is vannak. És ahogy a kis betűnél írja, le sincs védve a csomagolás apple által. Innentől nem is kérdés, hogy átveszik, ha jó :) Az ikonoknál meg tényleg értelmetlen nézni a hasonlóságot.
  • Inquisitor
    A csomagolás téma jogos, az Ikonos rész viszont eszement hülyeség. Mert az egy dolog, hogy a Samunál előtte mi volt a szokás, de pl. a hangjegy ikon, az options/setup fogaskereke vagy pont a telefonkagyló az alap volt kismillió telefonnál, mondjuk pl. BlackBerrynél is, mint OS elemek megkockáztatom, hogy huszon X éve egy Atari TOS vagy Amiga OS is tartalmazta. A Samsung meg nyilván azért változtatott, mert az Android logikája és ikonjai nem voltak ugyan azok, mint a saját rendszerében és felületén.
  • Inquisitor
    Inkább gyúrjanak a 4.0-ás rendszerre, nem?
  • Jim Morrison
    apple szutyok minek perelget mer hasonló a design, mindenki más csináljon lángnyelves meg tüskés oldaló tabot, mondván az nem hasonlii rá?
  • Troyan
    Mikor gyün a Gingerbread már a Galaxy Tabra? Ez jobban izgat, júliusra igérték.
  • Troyan
    Eh. Le kellett volna Mozartnak védetnie a hangjegyeket anno és most az örökösök degeszre keresnék magukat a jogdíjakból. :D
  • GregSB

+ UI elemek (az F700 azért szerepel a táblázatban, mert az reprezentálja a Samsung UI-ját az iPhone előtt...)