Táblagépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Saor Alba
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
u dont have to listen anybody else but me
tegra 2 mobii

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
"Nagyban játszik a Samsung, ez derül ki a SID Display Week 2011 International Symposium programját beharangozó hírekbõl is. A dél-koreai vállalat jövõ héten egy 2560x1600 pixeles felbontású LCD kijelzõt mutat be, amit kifejezetten tabletekhez tervezett."
Saor Alba
-----
Android 3.1 handson Xoomon.
GPS navigáció 20.000 HUF (Navigon szoftverrel teljesértékû a Tab)
Ebook olvasó 40.000 HUF (Engem nem zavar az lcd kijelzõ. Már egy könyvet kiolvastam rajta a buszon.)
Okostelefon 50.000 HUF (ha mondjuk iphone2-t írnék, vagy galaxy S-t vagy HTC-t akkor ez lehetne 80-100 is)
MP4 lejátszó 15.000 HUF (itt lehetne mondjuk ipod touch is)
Netbook 80.000 HUF (nálam a netbook a netezést (flash), torrentezést, videótelefonálást, office-t, médialejátszást jelent)
Játékkonzol 40.000 HUF (Szerintem egy PSP-t simán helyettesít. Gun bros nevû õrületet ajánlom, ingyenes gamma.)
A többi dolgot amit még tud, azt az okostelefon kategóriába nyugodtan be lehet sorolni, nem szedtem külön (diktafon, elemlámpa, vízmérték -> majdnem 250 forint a tescóba ugyhogy itt is spórolunk 😄)
Ez összesen 245000 HUF, kb szerintem ennyi volt az ára amikor elindult 2010-ben ha jó emlékszem. Most 86k. Szóval ha a fentiek közül nincs semmink (nekem nem volt), akkor már érdemes egy tabletbe beruházni és nem kérdés, hogy mire is tudjuk használni.
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
A 7"-es Samut már lassan két hete nyüstölöm semmi hiányérzetet nem okozott bennem. Illetve ne a 130-at a 100-hoz hasonlítsd hanem a 130-at a 86-hoz.
Szerintetek érdemes lehet inkább egy Acer Iconia Tab A100 3G venni, mint egy Samsung Galaxy Tab, mert ahogy az árakat nézem többe kerül a Acer, de viszont azon már 3.0 fut és a gép teljesítményileg is sokkal többet tud. Viszont félõ, hogy pont ez miatt nagyon kevés lehet még rá az alkalmazás nem? Plusz annyira nem dicsérték az Acer gépét a tesztekben.
ha nincs market, akkor van sajat bolt. ha nincs akkor elkapkodtad a vasarlast.
http://www.cserebere.hu/termek/epad-tablet-450-notebook-256-mb-ram-2-gb-hdd-6
szeretnek ratenni magyar rendszert....hogy kell es milyet?
Es jatekot is szeretnek ratenni...hjogy kell?
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Az akkumulátor kibír kb. 4órát, és a képernyõ 7" fölött van?
Egyet kell értenem Troyannal, nekem is a mobilitás része miatt jobb a "7"-es, ha "10"-est vennék akkor ennyi erõvel veszel egy netbookot és az ráadásul több célúan is tudom használni. Nekem viszont kint terepen van szükségem a kütyüre, amit gyorsan zsebre tudok vágni és fõleg táblázat kezelésre, amire elforgatva a képernyõ szerintem tökéletes. Az apple termékek nekem is bejönnének, de 1, az áruk nem baráti, 2, "10" es képernyõt inkább tudok elképzelni, irodában vagy zárt helyen, mert ha nincs szükséged rá, leteszed, de kint maximum egy táskában tudom hurcolni, akkor meg inkább net/not-book. Még kicsit várok, de szerintem galaxy tab lesz, úgyis jön ki az új verzió, a régiek ára meg le kellene hogy essen még egy kicsit. Nyárra meg még több készülék jelenik meg és remélem ez árletörõ hatású lesz. 😊
Nyár végén érkezik az Amazon tabletje
Nekem ezért jött be az Iphone és Ipad párosítás és ezzel nem azt mondom hogy ezt/ezeket vedd, hanem méretük miatt. A kettõ közötti méret ugyanis vagy nem elég kicsi vagy nem elég nagy. Gyors netezésre, pár perces játékra tökéletes az okostelefon, de ha mindezt hoszabb ideig, kényelmesebben akarod mûvelni, akkor táblagép.
Én ezekre gondoltam:
NETGEAR WNR612
Nokia BH-103
Esetleg tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm
Bocs emberek az offert, ez kikivankozott... <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
"
Ugyan a RIM táblagépe kiadás elõtt több okból is figyelemre méltó kis gépezet volt, most, az elsõ adagnyi gép birtokba vétele és az elsõ szoftverfrissítések után sajnos teljesen más okból kelti fel a sajtó figyelmét a gép. A gondok, problémák természetesen már az indulás elõtt kezdõdtek: a nagy csinnadrattával beharangozott Android app-kompatibilitás a „majd jön” kategóriába esett, és olyan alapvetõ applikációk is kimaradtak a gépbõl, mint például a BlackBerry telefon nélkül használható email, naptár és névjegyzék.
A cikk folytatódik a hirdetés után
Az amerikai AT&T szolgáltató pedig megtiltotta ügyfeleinek, hogy ezek eléréséhez összekössék telefonjukkal a táblagépet. Csodás helyzet, nem? Legalább ugyanúgy szív a BlackBerry felhasználó, mint a többi, aki botor ötlettõl vezérelve vett egy PlayBook-ot. Ezek után csak hab a tortán, hogy például a natív levelezõkliensben nem mûködik a másolás-beillesztés sem, és a csatolt fájlokat nem lehet egyszerûen szerkeszteni sem. Az egyik utolsó szeg a koporsóban, hogy a 16-64 gigás tárra másolás közben elég sok felhasználó arról számol be a hivatalos fórumokon, hogy könyvtárstruktúrájuk helyett ömlesztve kerültek a gépre a fájlok.
No de térjünk vissza a hibákhoz, mert ezek sem elhanyagolhatóak! Egyesek nem mûködõ GPS-rõl számolnak be, azonban a legnagyobb probléma az, hogy a gépek egyszerûen nem hajlandóak bekapcsolni. Nem egy felhasználó – sõt, tesztet végzõ újságíró is – számolt ugyanis be arról, hogy leállítás után a PlayBook többé nem kelt életre.
Egyeseknél az operációs rendszer PC-rõl történõ újratelepítése megoldotta a problémát, mások azonban eddig sem tudnak eljutni. Egy másik hiba az, hogy a PlayBook nem tölthetõ kikapcsolt állapotban, és ha nincs elegendõ töltés benne, nem lehet ehhez bekapcsolni sem. Ördögi kör, bár néhányaknak sikerült ezt is megoldani egy billentyûkombinációs, gépre erõltetett újraindítással.
Úgy tûnik a RIM táblagépe nem más, mint egy nagyon-nagyon elsietett termék. Hiányos, átgondolatlan és sajnos ezen felül még hibás is. Kár volt így piacra dobni, mert sok felhasználót évekre elrettenthettek a cég további termékeitõl. "
forrás
"Néhány héten belül helyettes államtitkári szintig iPad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai – értesült a Világgazdaság. Az említett táblagépek beszerzése már folyamatban is van.
A kormánylista alapján számított hozzávetõlegesen kilencvendarabos tétel az iPad2 modellek 140–240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.
(…😉
A március végi magyarországi premier kapcsán a hazai forgalmazók eredetileg 10-20 ezer darabbal is számoltak, végül kevesebb mint tízezer érkezett az országba. Azóta folyamatosan jönnek ugyan az újabb szállítmányok, de egyenként alig pár száz darabos tételekben. Az elõállítási nehézségeket nem a rossz tervezés, hanem a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza."
mondhatnám unalmas.
Viszont összecsukva ez is védi a képernyõt, csak az összecsukásnál ne lenne ott az a csík... 😄
Saor Alba
"The first is the 9.4-inch S1 media tablet (aka, Qriocity focused) with a curved top much like a folded magazine and both front- and rear-facing cameras. The S1 features a Tegra 2 SoC and customized "Quick and Smooth" touch panel UI with "Swift" web browser. It can also be used as a remote control for Sony gear thanks to integrated infrared.
The second tablet is the dual-screen S2 clamshell with its pair of 5.5-inch 1,024 x 480 pixel displays, Tegra 2 SoC, and camera. While it sounds bulky, Kunimasa Suzuki just pulled the hinged tablet from his jacket pocket on stage. Sony takes advantage of the two screens with a custom book-style UI layout for its e-reader app, email (keyboard on one display with your messages on the other), and others. Both the S1 and S2 are PlayStation Certified, support DLNA, and are WiFi and 3G/4G "compatible" according to Sony.
P.S. While the company isn't ready to talk prices yet, our sources told us back in February that Sony was considering a $599 MSRP on the S1 while the S2 would likely come in at $699. "

A Lenovo jelenleg az androidos táblagépek kategóriájában nem ismert. Igaz ugyan, hogy már láttunk tõlük egy-két próbálkozásnak beillõ gépet, de ezek egyike sem érte el az öreg kontinenst. A legújabb bejelentett táblagépük azonban erõs ellenfele lehet a HTC Flyer-nek is.
<...>Maga az alapgép a kép szerint $499, azaz 90 ezer forintos áron kerül piacra. Igaz, itt Európában valószínûbb a 499 eurós, azaz 133 ezres ár.<..>
teljes forras ... technet.hu
majd ha kifogástalan mûködik a 3.0 egy régi eszközön (még az újakon se) akkor értesíts.
a régi verziókat meg használja akinek két anyja van...
- Az olcsó tableteken ezt fogják használni a kisebb gépigény és a nyitotsága miatt.
- Éppen annyira támogatja a két procit, mint a 3.0, semennyire
Megjegyzem nem kell naivnak lenni. A Lépes-mézbõl is van nem egy custom ROM ... telefonokhoz, és talán Tabletekhez is.
szóval google htc samsung az én sorrendem.
a samsungot nagyon kezdem megszeretni az utobbi idõben hatalmasat nõttek (a szememben).
amugy meg minek beszélünk telefonos OS-ekrõl egy tábla topikban?
az hogy mennyit lehet kihozni a régi verziókból majd a htc megmutatja. abban minden ott lesz ami abból elérhetõ...belerakható.
a 3.0 meg nem ingyenes, nem kerül fel másra, csak azokra amik megfelelnek a hardveres minimumnak. ezért is lesz érdekes hogy a zártsággal vagyok mennyit lesz képes elharapni a piacból. vagy a régi verziót futtató saját tortájukból 😊)
innentõl kezdve nemtudom ki hol akar romokat fõzni táblára. telefon meg más tészta.
De sok embernek ez sincs meg, haverom Desire-jén még mindig az az OS van, ahogy gyárilag kijött. Pedig pár hete elérhetõ rá a 2.2 vagy 2.3 hivatalosan is. Múltkor játszottam kicsit a telefonjával, és kérdeztem miért nem frissít. A válasz erre az volt: mert leszarja 😄 Õ telefoná vele, jegyzeteket ír fel, emaileket néz, néha megnéz valamit a neten a browserben, és ennyi. Azt se tudta hogy van SW update és nem is érdekli...
Például amikor az X10 minihez még csak 1.6-os android volt, akkor már elég sok 2.1-es "fõzött" ROM volt hozzá.
Vagy valami linket ahol többet lehet errõl olvasni. Azt tudom mi a Rom/Ram de, hogy mi az a fõzött rom 😞 azt nem tom.