3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • Sir Quno Jedi
    +1 tényleg nincs szüksége táblára az emberek 99%-ának, csak divat és elhitetik velük ez meeekkora hasznos dolog, pedig nem... :D
  • franc0
    Nem a kurva anyját, de az bizony az ő hibája, hogy bedőlt és vágyik egy ilyen cuccra.
    Ami alapjában véve teljesen haszontalan és tökéletesen meg lehet nélküle lenni.
  • precision
    ebbe inkább ne menjünk bele, ez nem az a topik...

ezért is írtam, hogy a 90ezres "olcsó" tab helyett ott van az alternatíva, ami ugyan nem annyira jó de cserébe csak harmad annyiba kerül

az meg, hogy ki mire veri el a pénzét az mind1, amíg megdolgozott érte és nem lopta vagy ilyesmi akkor had vegyen amit akar... az már más kérdés, hogy unokatesóm is 12 órát dolgozik egy nap a gyárban, 3 műszakban, és a 180 -as bruttójából megkap 110 nettót (én a 100 bruttóból kapok 50 -et...) a többi befolyik az államnak adó formájában, ami enyhén szólva is röhejes, tekintve, hogy látszata az bizony nincs a dolognak... szépen le van nyúlva a pénz, kell az új A8 -as Audira meg az 1000 m2 -es villára

szóval ha valaki nem tud letenni ennyit az nem teljesen az ő hibája... sőt.. és akkor már a kurva anyját ha vágyik egy táblagépre? :D

nade off vége tényleg. sry.
  • franc0
    Mondjuk megint csak azt tudom mondani, aki nem tud letenni ennyi pénzt, annak talán nem tabletre kéne elbaszni a konyhapénzt...
  • franc0
    Itthon csak a 16 gigás Nexus7 lesz, 90.000 forint körül.
  • precision
    persze, a nexus 7 egy jó kis cucc valóban
    de gondolom drágább lesz mint 130$ (annyiért vettem a nonamet) pláne mire ebbe a szánalomországba ideérkezik még drágább lesz :)

gyanítom, hogy 70ezer vagy inkább afölött lesz az ára itthon üzletben

jó persze ha azt nézzük, hogy arányaiban nem annyival drágább mint amennyivel jobb akkor tényleg nem drága, de ha effektíve csak az árát nézzük akkor sokan nem engedhetik meg maguknak hogy egy összegben kifizessenek ennyi pénzt egy műszaki cikkért
  • skinnyman
    Gondolom nem rossz, de a Nexus 7 megjelenese ota eleg sokat vesztettek a letjogosultsagukbol ezek az olcso noname cuccok, most mar olcson jot (az egyik legjobbat) is lehet kapni :)
  • precision
    Én eddig úgy gondoltam, hogy a 7" egy táblagépnek kicsi, nem lenne túl kényelmes a használata...stb.
    De vettem egy Ainol Novo 7 Aurora -t ( link ) és most már én is látom, hogy van létjogosultsága ennek a méretnek is

Amúgy használ még valaki rajtam kívül ilyen "noname" tabletet? Az ára harmada a nagy márkákhoz képest és teljesen korrekt. A kijelzője hála az LG IPS panelnek egyszerűen gyönyörű. 1,2 ghz -es cpu (van már 2 magos is nem sokkal drágábban), Mali 400 gpu, mini hdmi, usb otg funkció (rákdugható külső vinyó, pendrive, bill., egér...stb.) Egy-két komolyabb játék is el-el fut rajta, de azon kívül villámgyorsan teszi a dolgát, semmi akadás vagy ilyesmi.

Akinek nincs 130ezre egy iPadre vagy kb ugyanennyije egy Samsung v. hasonló androidos tabletre az szerintem nyugodtan gondolkodhat ilyen alternatívában. Ezen a pandawill site -on van három raklapnyi választási lehetőség, és ingyenesen szállítanak világszerte. :)
  • GregSB
    Igen, remélhetőleg a Nexus 7 beindít majd egy hullámot a fejlesztőknél, és elkezdenek 7"-ra is optimalizálni. Azért van már pár jó kezdeményezés (pl Evernote)
  • skinnyman
    Ez kizarolag a fejlesztokon mulik. Ezek a kepek kizarolag a fejlesztoket minositik. Kb olyan mintha kizarolag iphone-ra irt appokat mutogatnal ipad-en (ami meg ezeknel is sokkal szarabbul nez ki), es ezt az ipad hibajanak ronad fel. Ami inkabb szomoru, h ilyen nagy cegek ennyire igenytelen fejlesztoket alkalmaznak, amikor kb semmibol nem all egy szep tablas feluletet megcsinalni. Elobb-utobb csak eszbe kapnak azert, foleg most amikor valszeg eleg nagy lenduletet kapnak a droidoa tablak. Azok a programok amiket en hasznalok, tobbsegeben most is teljesen jol kihasznaljak a kijelzon a helyet.
  • Inquisitor
    Így érthető. Hát kérem kell egy aláírás összegyűjtés hozzá, mint anno PC ügyben a 16:9/16:10 képarányok támogatásához a játékokhoz.
  • GregSB
    Még több összehasonlítás:

Skype iPaden:

Direct TV app (ez amerikában elrejedt szolgáltatás, csak a példa kedvéért rakom be, itthon nem annyira releváns)

iPad:

Nexus 7:

Zite

Nexus 7:

iPad:

Flipboard:

N7: (itt a telefonos UI egész jól néz ki 7", de azért ki lehetne jobban is használni a felületet)

iPad:

• GregSB
    Nem, van rengeteg különböző desktop kliense is Twitternek, meg mint láthatod 10"-ra is optimalizálták.

De itt a hangsúly nem a Twitteren volt, pont ez a baj hogy más appok se nagyon használják ki az extra helyet.

Még1 pléda, Skype:

• Inquisitor
    Ne csináld már, a Twitter egy ELEVE telefonos használatra készült valami, nem? :D
    Azért normális GPS alkalmazás simán kihasználja, a játékok jó része szintén, normális böngészővel meg az oldalak sem "mobil" verzióban jönnek be.
  • GregSB
    Én arra gondolok, hogy a rendszer appokon (gmail, chrome, calendar) kívül nem sok minden használja ki a nagyobb képernyő nyújtotta extra felületet.

Pl Twitter app így néz ki Nexus 7-en:

Ez gyakorlatilag a telefonos app kinyújtott változata. Ezzel szemben iPaden sokkal ügyesebben kihasználják a nagyobb felületet:

És legtöbb reviewban ezt hozzák fel kritikának a Nexus 7-el kapcsolatban: nagyon kevés az olyan app, aminek az UI-ja kihasználná a nagyobb felületet.
  • skinnyman
    Omm... Ez nem eppen igy megy. Rendszer szinten ICS ota semmi kulonbseg nincs a tablak es telefonok kozott, es a konkret alkalmasasok feladata eldonteni hogy epp milyen UI-t akarnak hasznalni, a dpi, kijelzo meret, felbontas, stb alapjan. Ezert a legtobb jatekbol, progibol nincs is kulon telos/tablas valtozat, egy verzio fut mindenhol, es mindenhol jol nez ki. Az alkalmazasok nagy resze (ahol van olyan), tabla UI-t hasznal N7-en (lasd gmal, calendar, chrome, stb). Aki pedig mindenhol ki akarja eroszakolni a tablas feluletet, azt egy egyszeru dpi ertek atallitasaval megteheti.
  • GregSB
    Nemtom, én tesztek alapján nem látnám értelmét megvenni a NExus 7-et, mivel a telefonos UI-t használja, nem a táblagépeset. Alkalmazások nagy része nincs is optimalizálva 7"-ra rajta, minden csak ki van feszítve. Ez így egy nagyranőtt okostelefon, SIM nélkül.

A 7" iPadnak is csak akkor fogom látni értelmét, ha az iPad GUI-ját és alkalmazásait fogja megkapni.
  • VRSDM
    Egy UK - europe atalakito kell a konnektorba es mehet a menet :)
    500huf

Merete - fogasa tehat az egesz ergonomia szuper. Nagyon kenyelmes hasznalni.

A magyar helyesiras javitast hianyolom.
    Oldalakat alig nagyitok olyan szep a panel :)

Miota megvan minimum fenyeron hasznalom es mindig lathato :)
  • skinnyman
    Es hany amperes a toltod? A gyari 2 lenne, en a telomhoz adott 0.7 ill 1 A-eset tudom hasznalni, de baromi lassan toltik ezek, szoval hosszutavon mindenkepp kene egy erosebb majd vagy vmi atalakito. A legjobb lenne ha a tolto bedugos reszebol megszereznem az itteni valtozatot de az kulon nem kaphato asszem.

Nekem amugy nem nyomodik be a kijelzo ha nyomkodom, legalabbis eddig nem vettem eszre, perfektnek tunik. A merete is szimpatikusabb mint a 10es tablaknak, ez a meret sztem pont eleg nagy kb barmihez amit akar rajta az ember, hurcolaszni pedig sokkal konnyebb mindenhova, hosszabb ideig tartani kezben is sokkal kenyelmesebb.
  • szekrény
    mi most a bestbuy táblagép magyarországi vásárlással akár telefonszolgáltatónál is, leginkább fekve böngészéshez kell, legyen ez a 10 coll körüli és vigye a HD poreszt is :D
  • VRSDM
    UK - Play Store
  • theone91
    Grat. Honnan, mennyiért hozattad? :)
  • VRSDM
    Widescreen megis allo tajolasban hasznalom miota megvam
  • franc0
    Logikus. Csak azért bizonytalanodtam el, mert eddig 2 tabot próbáltam: iPad és xTab70.
    Utóbbi egyértelműen kicsi, az iPad-nél meg azt érzem ha kisebb lenne, szar lenne.
    Viszont a widescreen mentheti a dolgot, cserébe többet kell scrollozni lefele.
  • GregSB
    Mostmár egyre kíváncsibb vagyok hogy Apple ad -e ki mini iPadet. Nekem az az ecosystem miatt racionálisabb választás lenne (van már csomó appom iPhonera amit iPaden is tudnék használni)
  • desigo
    Ha meg is unod itthon könnyen el tudod adni azonnal.
    (Akár nekem :) )
  • VRSDM
    Most toltom eloszor, egy 5V-os konnektor -> usb atalakitorol

amugy a kijelzo bal ele ( ahol a panel es a kava csatlakozik ) nekem sincs jol csavarozva. Etos nyomasra ~0.1mm sullyedese van.
    Persze ez nem rendeltetes szeru hasznalat :) azert kesobbiekben lehet szetkapom majd :)

Nem erzem kicsinek. Persze nem ipad meret de gyonyoru eles panel ket kezzel fogva orom hasznalni :)
    Nagyon kellemes erzest nyujt a dimenzoioi
  • skinnyman
    Nekem is itt van egy pár napja, eddig nagyon tetszik.
    Te milyen töltőt használsz?
  • franc0
    Nexus?
    Jelly Bean a legnagyobb előrelépés. Smooth lenne az 2 maggal is.

Lehet zoomolás nélkül olvasni a weboldalakat, nem kicsi a kijelző?
    CA-ből tudnék hozatni, 200 dodóért elég jónak tűnik még akkor is, ha semmi szükségem rá.
  • VRSDM
    megjött a hetesem.
    minőségi ház - gyönyörű panel - androidon soha nem látott sima animációk és rezisztancia ... tesztelgetem :)
  • Desiderata #2392
    Wikipad - Minőségi tablet kimondottan játékosoknak
  • VRSDM
    lehet a szoftver képes a 3G kapcsolatra.
    lehet hogy nincs benne 3G modul (se lehetőség a kártyafogadásra)

más ötletem nincs.
  • gombabácsi
    Vettem egy 20k forintos kínai tabletet. Hátha valakinek segít ez a pár tapasztalat:

Ez az: http://www.funscreen.hu/termekek/tablet/funtab+SOL+7R22+TABLET+PC

Ami megatívum egyből kiderült:
    -az érintőképernyőt kicsit meg kell nyomni :)
    -usb billentyűzetet felismerte :)
    -egy usb winyót tönkretett rádugástól (igaz előtte hónapokig nem használtam, de semmi baja nem volt, szerintem ettől halt meg)
    -végül is olvasásra jó, letöltöttem egy csomó könyvet a mek-ről
    -elég lassú hw, angry birds 10fps-el megy (nagyobb pályák 5 fps), érdekes módon mégis játszható-élvezhető számomra
    -bizonyos dvdrip avikat jól lejátszik, másokat akadozva
    -billentyűzetet rádugva egész jó a zx spectrum emulátor, igaz kb 80%-os sebességen emulál... :)
    -3ezer ft-ért vettem bele 8gigás microsd-t, szóval ráfér így elég sok dolog
    -kamera totál gagyi
    -hang felvétel, lejátszás tök halk
    -kijelző szerintem elég olvasható

Egyet viszont nem értek: van benne 3G settings, az mi? Nem értek hozzá. Lehetne vele mobilnetezni?
    Az UPC-s kábelmodemre rákötöttem USB-vel, de nem ismerte fel. :(
    Wifi-t még nem próbáltam, tehát még netre se kötöttem rá... Appokat pc-vel töltök le és átrakom a tabletre. De eddig inkább csak könyveket olvasok vele...
  • GregSB
    Magyarországra jön a Nexus 7

"Hazánkban csak a 16 gigabájt tárhellyel rendelkező csúcsváltozat lesz elérhető, amely kilencvenezer forintba fog kerülni. Ez drágább ugyan, mint a kütyü körülbelül 59 ezer forintos amerikai ára, ám még így is az iPad ára alatt marad."

Magyarország, én így szeretlek!
  • desigo
  • desigo
    Szeptembertől hivatalosan is lesz Nexus 7 itthon.
    nagyobb tárhelyű,90 ezer Ft körül.
  • desigo
    Van aki meg már megvette és örömmel használja.
    A fokozott érdeklődés és a kedvező ár miatt várható volt.
    Nem kell aggódni jutni fog belőle mindenkinek.
  • VRSDM
    az azért elég szégyenletes.
    milyen káosz megy a nexus 7 előrendelésekkel kapcsolatban.

van aki egy hónapja várja, semmi hír.
    másoknak a google cancel-elte a megrendelését. ki tudja miért.
    van aki várja de nem jön, trackeren meg utazik az országában össze vissza a gépe.

:/ google, dont be evil.
  • VRSDM
    ha külföldön élsz akkor mindenképp.
    külföldi fizetésekhez filléres fizetős appokkal leszel tele.

amiket tabletre írtak, öröm és élmény lesz használni az eszközt, és az alkalmazásokat is.

ami zavarhat az itunes - a méret - a tábla maga.

ha ezek bejönnek akkor ipad.
  • grebber
    Már közel másfél hete nyúzom a sokak szerint kinai szemét Cube U30Gt met és az aksi hibától eltekintve elégedett vagyok.Erős és jó kis gép.