3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • VRSDM
    Egy telitett gazdasagi modellben, pont az egyik legfontosabb sikerforrasa az applenek, hogy minden termekukbol lehetoleg csak egy legyen!
    Nezz meg tehany eloadast, a jelenlegi tomeges vasarlaskeptelen, donteshozni keptelen, bizonyalan ember. Nem tud boldogan donteni, mert blokkolja a lehetosegek sokasaga, vegtelenje.
  • precision
    miért lenne hiba? nem lenne hardver és oprendszer ügyileg gyengébb mint egy ipad, "csak" kisebb lenne
    ja hogy a választási lehetőség az már nem menő ha apple -ről van szó? :) végül is ugyanazzal a mérettel adta ki az eddigi összes iphone -t és ipod touch -ot, ugyanazzal a mérettel az ipadeket... egyedül a macbook és imac -nél volt választási lehetősége az embernek, ha a méretet vette figyelembe
  • precision
    nem ennyire egységes a táblagép piac, hogy van az, hogy táblagép és kész

a méret az pont egy olyan attribútum, ami igen is fel tudja osztani a piacot rendesen... akár csak a notebookoknál
    minél elterjedtebbek lesznek a táblagépek annál differenciáltabb lesz a piac, más és más szempontok alapján fognak választani az emberek tabletet
    kb. ahogy ma választunk mobilt vagy autót... jó sok tényezőt figyelembe veszünk
    egy hordozható eszköznél a méret pedig a leglényegesebb dolog... nem véletlen volt annyira népszerű a kindle fire

az apple a 7 inches tabletek piacán 0% -ot birtokol jelenleg

persze nem azt mondom, hogy ettől már lesz ipad mini, de ha lesz akkor szépet bele fog harapni ebbe a szegmensbe is, feltéve hogy jó áron fogja adni
  • franc0
    Szerintem is lesz iPad mini, jól beleillik a post-Jobs korszak stratégiai hibáinak sorozatába.
  • VRSDM
    / nincs helyesiras javitom. Bocsi.
  • VRSDM
    Nem azt firtattam hogy a nagy cegek / draga ujsagirok tollabol kerulnek e elo a megjeleno cikkek s otletek.

Pont megfogalmaztaf. Mindegy mit kozolnek, ok cdak fennt akarjak tartani a hypeot. Majd a megjeleneskor ( barmit is mutatnak be) pro - kontra a fel ( megetetett ) vilag errol cikkezzen, forumozzon, beszelgessen stb.

Ti / mi vagyunk nekik a legjobb ingyen reklam.
    Es a vegen mar a sajat torkan nyomja le ( tevesen szerelembe esve ) az adottt gyarto termeket a fogyaszto.

Igy mukodik a tomegpszihozis.
    Es nem erdekel mi lesz es mikor.
    Jobban foglalkoztat a sajat es kornyezetemben elok eletenek kovacsolasa.
    Es nem erdekel mi lesz es mikor.
    Legyen! Akkor erdemes rola beszelgetni. Addig onnon butitas es energia pazarlas az egesz :)

No offense.
  • GregSB
    Régóta tudott tény, hogy sokszor maga az Apple szivárogtat ezeknek az oldalaknak. Ezzel is gerjesztik a hypeot.

Pl az egyik ilyen jellegű pletyka, hog Szeptember 12.-én lesz majd egy nagy bemutató, ahol lesz új iPhone, iPodok, meg talán a kissebb iPad.

Térjünk majd vissza ehhez a kommenthez szeptember elején, és nézzük meg mikor lesz a bemutató (kb 1 héttel, 10 nappal előtte szokták kiküldeni a meghívókat a sajtósoknak).

Ha tényleg 12.-én lesz, akkor elhiszed hogy ezeknek a pletykáknak van relevanciájuk? :D
  • VRSDM
    előbb tudok elképzelni (az új nagyobb iphoneal) megegyező megújúlt touch családot. persze kinek a pap, kinek a papné. egyszerűen ekkora (kisebb) méretben bénának érzem ezt a képarányt. nem tudnám hogy is tartsam.

nem különben, aki szeretett volna "olcsó ipadet" venni, már réges régen megtette a korábbi verziókra beruházva, akár használtan is...

csináljanak igazán áttörő toucht, esetleg fejlettebb ipod családot. és egy forradalmi iphonet. a táblájuk jó ahogy van. :)
  • VRSDM
    a prominens tech lapok, a bulvár kategóriába esnek nálam.
    nulla relevancia, a vásárlói közeg megvezetése, a gyártóktól belefeccelt pénz és la marketing. a legkisebbektől a legnagyobbakig.

nekik mindegy mit írnak, amíg sokan olvassák őket drága hirdetőik reklámaival együtt. :)
  • passatgt
    szerintem meg így is simán megerőltetés nélkül vezetik az egész táblapiacot (nem kis előnnyel), így teljesen felesleges a 7 colos, ha ezzel is tudják tartani
  • GregSB
    Habár ha jól tudom, a 10" iPadekről már készült felmérés, és az emberek túlnyomó része otthon használja a kanapéra süppedve, vagy az ágyban.

Ez a kissebb iPad sokkal mobilabb lehet, amit sokkal könnyebb bevágni az oldaltáskába (pontosan ezt hozzák fel nagyon sok helyen a Nexus 7 előnyének)
  • GregSB
    Úgy, hogy nem a sarki büfésnél lehetett ezeket hallani, hanem elég prominens tech lapokban jelentek meg ezek a pletykák.

És van benne ráció. Ha most kihozzák még óriási szeletet ki tudnak hasítani a 7" táblák piacából. A két nagy konkurens, a Nexus 7 és a Kindle Fire még csak pár országban kapható, és a mögöttük lévő bolt is korlátozott USA-n kívül(sok helyen nem érhetőek el még zenék és filmek a Play storeban, a Firet meg USA-n kívül nég mindig nem árulják) .

Applenek óriási előnye van ilyen szempontból. Eleve sokkal több országban árul iOS eszközöket, és ezek túlnyomó részében teljes store kínálat van. Arról nem is beszélve, hogy az 1024x768-ás felbontás még releváns Z iPad 2 miatt, amit még mindig árulnak. Több tízezer kifejezetten erre a felbontására készült app létezik már, szemben Androidon 7"-rá még nagyon szegényes a felhozatal (erről már volt szó múltkor).

Szóval én simán elképzelhetőnek tartom, hogy meglépik, kérdés ezzel a lépéssel mennyire nyírják ki a nagy iPadet.
  • VRSDM
    ezek pletykák. semmi biztos pont nincs mögötte. nem is értem hogy kerülhet szóba.
  • VRSDM
    ipad mini kimaradhat belőle bátran :D
  • GregSB
    Az még nincs, csak pletyka:

7,85", 1024x768 felbontás (gyengébb a konkurenciától, de így menni fog rajta az összes nagy iPades alkalmazás), és így árban is lejjebb tudnak menni.

Kb olyan vékony lesz mint az iPod Touch, tehát jóval vékonyabb bármelyik tabletnél, ez a képen is látszik.

Ennyit lehet róla "tudni", persze arra is meg van az esély hogy full kamu és nem mutatnak be semmit.
  • szekrény
    specifikációk ?
  • precision
    szerintem szakítana az Apple egy iPad Mini -vel
    főleg ha versenyképes áron tudná adni
  • GregSB
    Állítólag...

• szekrény
  • GregSB
    Lassan csinálok új bannert, mert már kicsit idejemúlt (pláne a Hp TouchPaddel, ami már nem is létezik :D)

Megvárom Szeptember 12-t, mert lehet bemutatják az iPad Mini-t, hehe :)
  • Lacika 79
    továbbá honnan tudják, hogy mennyit keres az illető, aki ilyet vesz? tény, hogy aki minimálbéres, az ne ácsingózzon ilyesmiért. vagyis teheti, csak spóroljon sokat...
  • VRSDM
    Miert bantja a tarsadalom egy reszet, ha masok ( a megitelo szemszogebol ) egy nagyobb osszeget kolt el ezekre az eszkozokre ?

Evekkel ezelotz is core minden duo ( az atlag felhasznalasra sokkal dragabb - erosebb -> felesleges ) asztali gepek hevertek a haztartasokban, jellemzoen akar tobbes szamban.

Nem a ti zsebetekbol veszik ki a penzt!!!
    :)
  • GregSB
    Ha annyiba fog kerülni mint egy 11" noti, akkor ezerszer inkább ezt használnám munkában mint a mostani gépemet. Sokat kell rohangálnom-cipelnem magammal a gépemet, ez sokkal mobilabb.
  • gombabácsi
    5000 csiribillió forint és netezhetsz vele! XD
  • GregSB
    Lenovo ThinkPad Tablet 2

• skinnyman
    Ehhez amugy meg annyit, hogy a legkisebb netbook is 1-1.5 kilos, egy 7"-es tabla ennek negyede (n7 pl 340 gramm) ami olyan h barhova mesz bedobhatod a taskadba es eszre sem veszed h ott van. Egyebkent alapvetoen en sem tartom feltetlen szukseges cuccnak, de sok helyzetben eleg hasznos, kenyelmes tud lenni, 200 dollarert pedig mar nem az a nagyon luxus kategoria...
  • passatgt
    dx.com
    tinydeal.com
    buyincoins.com

én inkább innen rendelnék, ezek megbízhatóbbak, már többször rendeltem róluk (főleg elsőről).
    Ugyanúgy bent van a szállítás az árban, kb 2 hét alatt jön meg és kb 5 év alatt még nekem egyszer sem vámoltak, pedig rendeltem már drága cuccot is.

Ja és nem a vámmal van gond, mert ha jól tudom erre 0% a vám, hanem ilyenkor rámegy az áfa is, az meg 27%, meg időigényes az ügyintézés:)
  • grebber
    Rizikós.Mivel kintről a 40 euro érték feletti cuccokra vámot kell fizetni meg adót.

Ha átjön akkor mákod van (nagyon sok cucc átjön mivel mindig más irnak rá a csomagra) Ha meg megfogják akkor fizetheted a dolgokat.
  • gombabácsi
    tök jó, köszi!
  • precision
    így van
    de mielőtt megrendeled érdeklődj, hogy van e készleten az adott cucc, mennyi idő kb. a szállítás Magyarországra...stb.
    mert ha nincs nekik készleten éppen akkor hetek is eltelhetnek mire megkapod
    illetve ha van rá keret érdemes azt a 4-5 dolcsis szállítást kiválasztani, úgy 2-3x gyorsabban megérkezik
  • gombabácsi
    na most én sose rendeltem még külföldről...
    tehát kifizetem paypallal mondjuk az oldalukon lévő árat, majd x nap múlva átveszem a cuccot úgy, hogy semmi pluszt nem fizetek átvételkor???
  • precision
    szó szerint kell érteni
  • grebber
    Úgy hogy ingyenes kifizted a webshopban feltüntetett árát a táblának és ingyen kiküldik! Igaz ebben az esetben pár nappal később jön a cucc mint pl 4,x dolláros rendelés esetén!
    Én is onnan rendeltem! (Jót szopok is vele mert garancia nagyon necces lesz)
  • gombabácsi
    azt hogy kell érteni hogy ingyenes a szállítás?
  • VRSDM
    Miert tepitek egymas hajat?

// szep ipad appokat en is hianyolok. Az unalmas iost nem.
  • skinnyman
    Ugyanannyira ervenyes, mint a 130 dollaros ar amit a noname-re mondtal... Ha az afat raszamolod, akkor is 220 alatt vagy, ami nem tobb 50 ezer forintnal. Az itteni kereskedok kulon allatfaj, ettol meg az eszkoz valos ara nem annyi amennyiert ok adjak. En atszamolva 70k alattbol vettem a 16 gigasat, angliabol, az ottani (magasabb) afaval, szallitassal egyutt. A 8 gigas pedig egy jo 15k-val olcsobb lenne. Akarhogy szamolsz max nehany tizezerrel dragabb a noname tablaknal.
  • precision
    hát, a nexus 7 200 dolláros ára az csak amerikában érvényes, ezt te is tudod
    ebayen is 300 USD vagy afeletti áron vannak, plusz ugye a szállítás
    ha bekerül Magyarországra akkor a műszaki cikk üzletek nyilván nem 200 dollárért megfelelő forintért fogják árulni :) az a 90ezer igenis reálisnak tűnik

a noname -t meg máshonnan nem nagyon lehet beszerezni, max itthoni "viszonteladóktól" de az korántsem hivatalos forrás

szóval egy a lényeg, ha valaki Nexus 7 -et vagy bármilyen egyéb "márkás" tabletet akar venni, annak bele kell nyúlni a zsebébe, és 100ezres összeget kell kifizetnie... én nem vitatom, hogy nem ér annyit a cucc (bár azért a hazai kereskedők haszonkulcsa néha kinyitja a bicskát a zsebben), de te sem vitathatod azt, hogy ezek nem aprópénzek, ár/érték arány ide vagy oda :)
  • skinnyman
    Harmad annyi? Te 130 ert vetted a noname-t, n7 200 lett volna, nincs nagysagrendbeli kulonbseg az arukban. Masfelszeres, nem haromszoros. Ugyanannyi erovel amivel az n7 90 ezer, a noname is 60 ezer ha ugyanilyen lehuzos szar helyen veszi az ember. Akinek meg esze van, a valos ar kornyeken be tudja szerezni mind2t :)
  • franc0
    Erre van a laptop többek között.
    Ma már egy átlagos városi értelmiséginek nincs is asztali gépe.
  • grebber
    Nem mindenki divat alapján vásárol táblagépet.

Nekem pl azért kellett, ha reggel felkelek akkor ne a nagygépet kapcsoljam be ,mert annak hangja van és felébresztem a mögöttem 3 centire lévő bátyámat.Tábla az nem ébreszt fel senki mert nincs hangja!
    Meg ha utazok pl mamámhoz nyaralni akkor este a filmeket nem a 4 colos telefonomon kell néznem hanem a szép 10 colos kijelzőn.