Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
desigo
Panasonic Toughpad A1, B1

Tikal
hát én is ezt akartam mondani, de nem akartam kimondani hogy gagyi 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

tutituti
karácsonyra 100% hogy meglepem magam ezzel!

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Solten
Udv, azert gagyiert ennyit nem erdemes fizetni, best buy: link. Kisse elirtak az oldalon, mert 2 magos A9 porog benne MALI 400 GPU-val (!): link.

Saor Alba

passatgt
+ nem esküdnék meg arra, hogy azok egy jobb minõségû avinál ne szaggatnának már be, az a 3 óra akksiidõ meg kamu ezeknél, jó ha bír 1-1,5 óra videólejtászást egyhuzamban

passatgt
a tablet meg dvd-t nem játszik😄

DannyL
Õszintén szólva nem igazán értem, hogy miért lennének ezek jobb választások. Szinte ugyan annyiba kerülnek és csak DVD-k.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

passatgt
dvd játékos van olcsóbban is, pl:

http://www.dealextreme.com/p/portable-9-5-lcd-dvd-media-player-with-game-tv-av-in-out-sd-usb-94871

Mondjuk csak 1.5 órát bír, de egy szivargyújtóról odakötöd aztán kész😊

Vagy akár ez, ehhez kell mondjuk áram, de kevesebbet kéne hackelni a kocsiba:

http://www.dealextreme.com/p/car-headrest-9-lcd-dvd-media-player-with-fm-av-in-out-sd-usb-65539
Játszik DVD-t, van rajta usb stb...

Ez is hasonló, csak a plafonra kell szerelni, és olcsóbb:
http://www.dealextreme.com/p/flip-down-9-lcd-dvd-media-player-with-fm-av-in-out-tv-sd-usb-65462

Ez is játszik dvd-t, van rajta usb stb

Illetve van még ez is, ez csak 7 col mondjuk, viszont olcsóbb és jobban néz ki mint a többi:
http://www.dealextreme.com/p/car-headrest-7-lcd-dvd-media-player-with-fm-av-out-sd-black-dc-12v-100648

Az árak postával együtt vannak, viszont nagyobb érték/nagyobb csomag, szóval vámot sajna bele lehet kalkulálni, de talán megúszod nélküle is ha szerencséd van

DannyL
És mi lenne az?

DannyL
Köszönöm a segítségeteket egyébként! 😊
Bármilyen ötletet szívesen meghallgatnék.

DannyL
Igazából az hívta életre a tablet vásárlást nálunk, hogy szeretnék a gyereknek betenni egy olyan monitort a gyerekülés elé (elsõ fejtámlára) amin tud mesét nézni, ha hosszabb útra megyünk.

Elkezdtem nézegetni a DVD játékosokat, de elég drágák voltak ahhoz képest, hogy csak DVD-k.

Szóval a szmepont igazából az volt, hogy 10.2"-os legyen, játszon le DivX-et és bírja vagy 3 óráig azt.

A GPS, meg a G-sensor és az internet pedig már csak egy extrák, amik jól jönnének nekem is ha már veszek egy ilyesmi cuccot.

Igazából 40.000 Ft környékén szeretném megúszni a dolgot, hiszen nem nagyok az elváráok, a fentiekre szeretném csak használni.

passatgt
és kit érdekel?😊

Tikal
az elsõ valamire hasonlit, csak nem tudom mire 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
kettõ közül az elsõ

Tikal
Mert lenne jobb ajánlatom 10.2"-re a kérdés inkább az hogy a pénztárcád mit enged...

DannyL
Igen. Miért kérdezed?

Tikal
biztos hogy meg akarod venni ezek közül az egyiket? ...

DannyL
Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti melyiket választanátok a kettõ közül?

EGYIK és a MÁSIK

Esetleg valami jobb ajánlatot tudtok 10.2"-ra? Nagyon köszönöm!

Tikal
De legalabb már latod a hasonlosagot 😊)

Solten
Ket tojas, valoban... <#rolleyes> Meg szerencse hogy a gyengebbek kedveert ott figyel a Samsung felirat. Meg a vegen az ájuser csamcsungot venne az ájtartály helyett... <#hehe>

Saor Alba

Ne trollkodj! Egyedi a Samsung, soha nem masol senkit!!!<#boxer>

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
<#mf1>

Tikal

Jim Morrison
😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Solten
Van benne valami, a Csamcsungnak is kovetnie kellett volna az alabbi peldakat; lemetszeni a sarkokat, vagni egy lyukat, szint adni a "krom"-keretnek, maris nem kotne bele az iSheep. Mint tudjuk ugyanis az Apple talalta fel az ezust szint az ezust keretet meg a lekerekitett sarkokat, sajat dizajn. Hogy egyertelmu legyen a design-lopas, meg at is meretezte es szinezte a Csamcsungot:

Ne ertem miert lovagolsz es trollkodsz meg mindig ezen a design-marhasagon.

Saor Alba

GregSB
Ha kinevetted magad, akkor válaszolj a feltett kérdésre: Azt akarod mondani, hogy csak ez az egy megoldás létezik egy tablet dizájnolásánál?
Még szerencse hogy vannak olyanok, megpróbálják magukat megkülönböztetni, és más utakat járnak, nem úgy mint a Csamcsung:

Solten
"Amelyik íves, és az elõlapra enyhén rálógó ezüst keret fut végig szélein, az igen"

😄DDDDDDDDD

Saor Alba

GregSB
Amelyik íves, és az elõlapra enyhén rálógó ezüst keret fut végig szélein, az igen.

Vagy azt akarod mondani, hogy csak ez az egy megoldás létezik egy tablet dizájnolásánál? 😄

Solten
Tehat amelyik ives sarkokkal rendelkezik az mar majmolja az iPadet?

Saor Alba

tutituti
mennyi pénz?

GregSB
Naugye, lehet olyan tabletet is csinálni, ami nemn feltétlen majmolja az iPadet:

Xoom2:

Tikal
RTL most! 😄

GregSB
"Ha már valaki rászán 200 ezret ne kelljen akadályokba ütközni semmilyen szinten."

Ezzel gondolom arra utalsz, hogy ha az iPad olcsóbb lenne, akkor megengedhetõ lenne neki az hogy bizonyos területeken "korlátozott". De pont ezaz, hogy valakinek ezek a korlátok nem számítanak, és megér nekik ennyi pénzt, hogy egy stabil, szép rendszert kapnak, amihez ráadásul könnyen használható és nem drága szolgáltatások kapcsolódnak - itt a mostmár itthon is elérhetõ app-, zene-, film-, és könyvesboltra gondolok.

Egyébként nem feltétlen 200 ezer, hanem már 140-ért veszel alap 16GB-os Wifiset iPadbõl (és ez sok esetben bõven elég - leginkább azoknak akik nem utaznak és csak otthon, a nappaliban és a hálószobában használják a készüléket. Nekik felesleges a 3G). Ezen kívül amiket felsoroltál, az sok esetben megoldható, sok esetben meg nem korlát az átlagos felhasználónak.

Pl az USB másolás megoldható egy ingyenes filekezelõ appal. Az XviD lejátszás szintén megoldható egy ingyenes alkalmazással - OPlayerrel, ami szinte az összes video-fileformátumot lejátssza. Ezek közül egyikhez se kell jailbreak.

A portok hiánya valakinek pont hogy elõny. Minek rá annyi luk, ha valaki soha nem használja ki õket? Ha meg idõnként valami USB-s cuccot akarsz rákötni, akkor van hozzá adapter - amibõl utángyártottat találsz ebayen 1000 Ft-ért.

A kamerára nem reagálok, azt te is írtad hogy nem éppen a legfontosabb fícsör egy táblagépnél, a kijelzõ meg egy érdekes kérdés. Mennyi olyan háztartást látsz, ahol ott csücsül a HDTV, és mégis SD tartalmakat néznek rajta? Én rengeteget. Ez gondolom sokat elárul arról, hogy az embereket mennyire mozgatja meg az SD - HD közötti különbség. Ugyanez van a táblagépeknél is, sõt, egy 10" készülék esetében még kissebb WOW faktora van annak, hogy egy 1024x768-as kijelzõn nézel filmeket, vagy 1280x720-ason.

Az RTL Mostot azt nem tudod rajta nézni, de ez egy eléggé szubjektív terület, én pl akkor se nézném, ha lehetne 😄

Szerintem napokon át lehetne vitázni arról, hogy akkor most az iPad megéri -e az árát vagy sem. Sok embernek biztos hogy nem, fõleg magyarorszégon. De az, hogy világszinten ennyi fogy belõle az arról árulkodik, hogy sok embernek megéri.

desigo
Nem kell fõzött romot felrakni ahhoz,hogy USBn bármit rámásoljak pl egy Galaxy Tabra.
Például RTLmoston,hogy nézed meg a videókat vele?
XviD videó lejátszás mûködik?
Catlakozó ki,bemenetek szûkössége.
A kijelzõje nem tud egy 720ps felbontást natívban.
A kamera is gyenge benne de nem fotózásra való egy tablet se.

Ha már valaki rászán 200 ezret ne kelljen akadályokba ütközni semmilyen szinten.
Persze aki Apple terméket használ otthoni gépnek,telefonnak az nem fog androidos tabot venni.
GregSB
Ezzel most nem flamelni akarok, csak arra akarok rámutatni, hogy ami neked hiányosság, meg korlát, az nagyon sok embernek nem az - nem mindenki akar fõzött ROM-okkal kísérletezgetni, meg hetente theme-et cserélni.

GregSB
Milyen korlátokba ütközik a felhasználó használatakor? Mi az, amit nem tudsz rajta megcsinálni, mert korlátokba ütközöl?

Azon kívül, hogy nem lehet úgy testreszabni a kinézetét, mint egy androidos rendszernek (ami a célközönségének elenyészõ %-át érdekli), mi az az extra fícsör, funkció egy Androidos tabletban, amit az iPad-del nem tudsz megcsinálni?

Nem tudom mitol lenne egy 499-es tablet premium, amikor vannak dragabbak is a piacon.
Eleg nagy pofon volt a Samunak az Apple arkepzese bejelenteskor, mert egybol le kellett nyomni a Galaxy Tab arat, ami joval tobbre volt belove.

Amugy ahogy egyre tobbet hasznalom, ugy jovok ra, hogy egy nagyon konnyu MacBook Air sokkal jobb befektetes.
Fire talan, mert tartalomfogyasztasra eleg es nem draga.

desigo
"az ipad meg prémium termék" lenne ha nem kellene korlátokba ütközni a használatakor.
Maximum az ára a design és a jó reklám teszi prémium kategóriássá.
tutituti

VRSDM
az android táblák mögött kevés a tartalom
az amazon isteni finom
az ipad meg prémium termék prémium áron.

...

amúgy a táblák még mindig nem váltották be a nagy BAMM-ot nálam :/

u dont have to listen anybody else but me

Sok olcso szart probaltam, iPad-ot sokat hasznalok, Galaxyt csak par orat nyomogattam, de ha nem letezne iPad, akkor azt vennem.

franc0
Nem. A tény az, hogy én arról pofázok, amit próbáltam (kivéve a Fire-t).
Amíg te tanulgatsz az SG-n, addig én nyomogatom a cuccokat ha nem baj.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

ezek tenyek, mint a TATA is auto, csak nem embereknek...

tanulj, figyelj es az SG a hasznodra valhat<#mf1>

franc0
Köszönjük a szakmai észrevételt.

Amazon Fire
Samsung Galaxy Tab
Apple iPad

A többi olyan, mint tyúkólban a szar: díszletnek kötelezõ, de nem nyúlnék hozzá

franc0
Bizony, és tegnap kijött az új ROM a 70-esre is.
Megérte a 36 ezret ez a kis kütyü.

SQJ, simán ajánlom a témát. Öcsém is vesz egy 10 colost, látva a 70-esem.

Sir Quno Jedi
Zsír, nem lenne ünnep már rendelném is. DE így jövõ hétre marad, addig alszom rá, hogy kell-e ez nekünk, avagy senem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Solten
Kiraly, johetne mar egy teszt. Addig is egy alterego...:

😊

Saor Alba

desigo
Most látom,hogy kapható már a WayteQ xPAD-100.
Gyorsboltban 60 ezer HUF