3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • GregSB
    Én a helyedben várnék most egy pár hetet. Szeptember 6.-án bemutatják a Kindle Fire 2-t, szerintem ingen erős versenytársa lesz a Nexus 7-nek.
  • Chris Lowe
    Hát ha már amerikából rendelek akkor megyek a tutira és nexus 7-et veszek.
    Ez a myaudio 2 magos 1,5ghz hd ready felbontású ips paneles, 1 giga ram-mal.
    Adatok alapján combos, plusz a 8inch szvsz a legideálisabb méret. Médiában a legolcsóbb, van rá 2 év gari, plusz adnak 2 évig 40 giga felhőt. Kijelző, aksi érdekelne mert ha nappal nem látok semmit plusz le is merül akkor baszhatom a 2 magot.:))
  • precision
    ITT nézz szét szerintem, ezért az árért biztos találsz jobbat is
    ingyenes a házhoz szállítás (vagy van olcsó választható gyorsabb szállítás)
  • Chris Lowe
    Én is nexus 7-re vagyok rápörögve, de a 90 baromi sok annyit nem adok érte. Viszont most találtam egy ilyet:
    Myaudio 8 808dcc
    Elég jók az adatok, MM-ben 40 pénz.
    Valakinek van róla tapasztalata?
  • VRSDM
    Az elso sort nem ertem igazan ...
    Viccelek csak :)
  • skinnyman
    Angliaban nem szamoltak at egy az egyben, a nettoja kb ugyanannyi mint usaban
  • precision
    dejó...

ha Kínából rendelem meg és valaki gyalog elmegy érte Amerikába majd szintén gyalog elhozza a lakásomig még akkor is olcsóbban jövök ki szerintem

tényleg szánalom amúgy...
  • GregSB
    Itthon csak a 16GB-osat lehet majd kapni szeptembertől, 90 ezerért. #2389
  • precision
    Jön Európába a Nexus 7

"Az európai verzió, ahogyan elektronikai eszközöknél szokás, ugyanennyi euró lett, mire átjött az óceánon, ami azt jelenti, hogy nagyjából 25 százalékkal kerül többe Európában, mint Amerikában (a szállítási költség még nincsen benne az árban)."

Fantörpikus. Simán lesz 70-80ezer az ára (vagy több) mire idáig elér.
  • GregSB
    Legfrissebb infók szerint nem mutatják be iPad minit Szept. 12.-én, majd valamikor Októberben...

Más: Sony VAIO Duo 11 képek szivárogtak ki:

• skinnyman
    N7 teszt @index.hu
  • theone91
    Ennél bugyutább reklámot régen láttam.
  • Solten

• GregSB
    Jessz.
  • GregSB
    $200 a Nexus 7 ára. Mint írtam nem ragaszkodom az Apple-hez.

De azt se tartom kizártnak hogy a Mini iPad ára is ekörül legyen. Sokat tudnak spórolni a kijelzőn (ami gyakorlatilag 3 éves technológia már), szerintem $200-$300 között lesz az ára max ha lesz.
  • VRSDM
    200$ ? Annyiert eddig a touch csalad volt kaphato. ( annyiert se )
    Tehat egy dragabban eloallithato eszkozt varunk olcsobban ?
    Nemar :D
  • GregSB
    De az van, és nagyon szar a kijelzője :( Trackpadjét is utálom.

Meg eleve nem szeretek laptoppal netezni kanapéban, felmelegíti a tökeimet :D Táblagépeket sokkal kényelmesebbnek tartom ilyen szempontból.

Ez nyilván még nem lenne elég indok hogy kiadjak 150 rugót egy 10" táblagére, ezért nem is vettem eddig. Talán még a $200 is sok lenne erre a kényelmi extrára, viszont ott van az a tény, hogy pár hónapja lehetőség van a cégemnél Citrixen keresztül belépni a rendszerbe iPadról (ha jól látom Androidra is van alkalmazás).

Mivel elég sokat mozgok / utazok, bármennyire is kicsi és könnyű az Elitebook egy 7" táblagéppel nem tudja felvenni a versenyt, amit kb mint egy könyvet csak bevágok a táskámba... (és rengetegszer csak azért viszem magammal a laptopot, hogy elérjek céges fileokat. Sajna nem tölthetem fel őket dropboxra vagy egyéb 3rd party helyre)
  • precision
    én egy "kínai szart" vettem 30 -ért mert nem volt másra keret, de nem bántam meg... ez is 7" -es, 1,2 ghz android, single core, 1 gb ram, 8 gb rom

egészen használható, és még pont az a méret ami nem is kicsi és nem is túl nagy... amióta meg van, inkább ezen netezek mint a gépen (notebookom már nincs, mert ellopták), csak akkor ülök a géphez ha muszáj, ezen is mindent el tudok intézni kényelmesen az ágyban vagy egy fotelben

ráadásul minihdmi kábellel még a sorozat részeket is ki tudom küldeni a TV -mre róla :) lehet veszek hozzá ilyen kisméretű vezeték nélküli egér+bill -t és rádugom (mert még azt is lehet :)) és akkor az ágyból tudok youtubeozni meg ilyesmit a nagy tvre kötve :)
  • franc0
    Neked nem egy 12 colos EliteBookod van? Az tök kényelmes. Nekem 12 colos ThinkPad van, jobban szeretek rajta netezni, mint tabon.
    (mondjuk az enyém könnyebb majd fél kilóval és van normális pöcök)
  • GregSB
    Én meg komolyan elgondolkodnék a vásárlásán. Céges laptopot rühellem netezésre használni itthon. Sokszor inkább a telefonom veszem elő, de az meg túl kicsi videók / képek "fogyasztására".

Már rengetegszer elgondolkodtam egy nagy iPad-en, de mindig oda jutottam hogy luxus lenne megvenni.

Ez viszont ha árban $200 körül lesz, akkor nem sokat fogok vacilálni rajta. Nem ragaszkodom az Apple-hez egyébként, csak azért választanám ezt a Mini iPadet mert már vettem csomó alkalmazást AppStoreban iPhonera, ami iPaden is menne nagy képernyőre optimalizált UI-val.

Ha nem fogják kihozniakkor lehet veszek egy Nexus 7-et.
  • precision
    remélem nem fake... én örülnék az iPad mininek, és amint leírtam korábban, én indokoltnak is tartom, hogy az Apple megcsinálja
  • GregSB
    Én egyre nagyobb összeggel fogadnék rá hogy létezik. Apple jól titkolózik, és kordában tudja tartani a kiszivárgó infókat, egészen addig a pontig amikor a termékeik gyártásba kerülnek (pár hónappal a bejelentés előtt). Ezután nem tudják már felügyelni a dolgokat, lehetetlen is lenne, annyi beszállítón / munkáson mennek át az alkatrészek, tök egyszerű kilopni 1-1 darabot és kiposztolni a netre. Így került ki már majdnem teljesen az új iPhone alkatrészenként, és nicsak, mi került ki a netre pár napja?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    iPad "mini" dock connectorja
  • VRSDM
    Ok. Mindenknek igaza van. :)
  • skinnyman
    Egyebkent nekem a vilagon semmi szuksegem nem lenne vekonyabbra az n7nel sem, valszeg csak szarabb fogasa lenne tole. Kenyelmi szempontbol inkabb szamit a suly es meret, amiben szinten nem nagyon lehet mar forradalmit csinalni.

Amugy megint szanalmasan sok a hype egy nem letezo cucc korul...
  • GregSB
    A konkurens táblákban nagyobb felbontású = fogyasztású kijelzők vannak. A 1024x768-as kijelző elvileg ugyan az a 163ppi-s kijelző lesz, mint ami az iPhone 3GS-ben van, ugyanazon a gyártósoron fog készülni, csak máshogy vágják ki (volt egy cikk arról hogy gyártják ezeket az LCD-ket, nagy lapokban kerülnek a gyrtósorra és gyakorlatilag kivágják ezekből a kívánt méretet).
  • VRSDM
    Hogyan ? Lehet geek vagy de gepesz semmikepp.

Mi a normalis uzemido? A konkurensek mar 10ora felett jarnak.
  • GregSB
    Simán meg tudják csinálni iPod Touch vastagságúra normális üzemidő mellett.
  • VRSDM
    Akkor az evek alatt ne csak a hireket hanem a valosagot is kovesd.
    Szerinted mindennel vekonyabb lesz. Akkor milyen uzemidovel fog rendelkezni?

Vicces lenne 2-3 oraval :D marpedigg tobb kraftot a fizika enged belepreselni.

• GregSB
    "Tehat ha mas tulajdonsagokkal rendelkezo ipad kerul a piacra mit mondasz majd?"

Semmit, max hümmögök egyet :D
  • GregSB
    Ki írta az hogy ez hivatalos?

Én arra a kérdésre, hogy "specifikációk?" ezt írtam: "Az még nincs, csak pletyka:" az utolsó mondatom meg ez volt: "Ennyit lehet róla "tudni", persze arra is meg van az esély hogy full kamu és nem mutatnak be semmit."

Szóval mi a problmád? Nem értem :D

Egyébként azért merem terjeszteni, mert már évek óta követem a híreket, és látom mi az ami be szokott jönni, és mi az ami nem, megvannak a ráutaló jelek.
  • VRSDM
    Azt az allaspontom tartom is.
    Pletyka, valaki otlete, elmelkedese, semmi biztos pont nincs mogotte.

Technikai adatok osszeirasa, egyszeru grafikai modositas 300x400 ban.

Nem ertem ez hogy lehet barkinek " hivatalos " vagy legalabb annyira biztos hogy terjessze is ezt az info-t.

Tehat ha mas tulajdonsagokkal rendelkezo ipad kerul a piacra mit mondasz majd?
  • precision
    én is sokat olvasom a tech híreket... nincs azzal semmi baj

mások meg bulvárcikkeket olvasnak a VV -s celebekről, és azzal is képben vannak melyik mikor pukizott utoljára

az, hogy Vrsdm órával méri hogy ki mire mennyi időt áldozna _saját_ idejéből szintén befér abba a kategóriába, hogy én addig hasznosabb dolgot csinálok míg ő ezzel foglakozik/elmélkedik : P

Ja és no offense : P
  • GregSB
    Ok, ezt elfogadom, de neked is el kéne fogadni, hogy ebbe a vitába csak azért mentem bele, mert ezt írtad:

"ezek pletykák. semmi biztos pont nincs mögötte. nem is értem hogy kerülhet szóba."

Ezután levezettem ez miért kerülhet szóba, te meg automatikusan elkezdtél védekezni hogy te nem olvasol ilyen pletykákat / híreket :) csak nem értem miért, én tudom magamról hogy az átlagosnál több időt fordítok az ilyen hírek olvasására, és nem nézem le azokat akik nem csinálják ezt, szóval teljesen feleslegesen magyarázkodsz.

Na mindegy, iPodot szerintem nem fogják már nagyon fejleszteni, évek óta esnek az eladások, az mp3 lejátszók piaca kihalóban van. A Touch is el fog tűnni előbb utóbb szerintem, nem hiába nem frissült tavaly, az olcsóbb iPhoneok át fogják venni a szerepét.
  • VRSDM
    Jobb ha befejezzuk.
    Ugy kezdtem " no offense "
    Senki eletebe, magan szferajaba semmikepp nem akarok belegazolni.

Elgondolkodni azon talan erdemes, milyen fontossagu lett egy kijelzo merete / pixelszama.
    Az eletek, egyinesegek, szabad gondolatok meg gurulnak s lejton.
    :)
  • VRSDM
    Ugy jon ide hogy nem feccelek semmi energiat a hirekbe.
    Pont ogx jon ide, hogy mig igaz / nem igaz hireket olvasnek, lendithetnem az eletem is elorebb. Amivel en es kornyezetem is tobb lehet.
    Tehat mig xy idot pazarol ezen hirekkel, en hasznosabb tevekenyseg utan nezek. Igy jon ide.

Nem akarok fogadni a szeptemberi datumban sem. Mert tobb tole nem leszek, akarmit is mondanak akarmelyik nap. :)
  • desigo
    Most már annyi ér/ellenérv van a 7-es ipad mellett,hogy kíváncsian várom én is xD
  • GregSB
    "Jobban foglalkoztat a sajat es kornyezetemben elok eletenek kovacsolasa."

Ez nagyon szép és megbecsülendő dolog, de hogy a f.szba jön ahhoz a témához, hogy az adott hírek mennyire megbízhatóak? :D

Vagy ezzel arra akartál utalni, hogy nekem valószínűleg nincs magánéletem meg valszeg egy beforuldt nagy 0 vagyok ha ennyit tudok ezekről a dolgokról? :o

Köszönöm hogy ezt így gondolod. Mivel geek vagyok valóban sok híroldalt követek azzal kapcsolatban hogy mi történik a tech világában (nem csak az Apple-el) már sok-sok éve, de emellett mindig maradt időm a környezetemmel való kapcsolattartásra és saját magam fejlesztésére is. Nem tudom miért kell ezen fennakadni, meg fals következtetéseket levonni, szerintem az mindenkinek a magánügye hogy osztja be a szabadidejét... és ha évekig olvasod a híreket / érdeklődsz egy terület iránt akkor nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy észrevegyél bizonyos "rutinokat", mintákat.. az Apple PR gépezetében pedig rengeteg ilyen rutin van.
  • GregSB
    Elfelejtitek azt a tényt, hogy az Apple anno az iPod-dal mit csinált. Pár évig csak a nagy "classic"-ot árulták, utna pedig majdnem évente kihoztak egy új féle modellt. Volt Mini, Nano, Shuffle és végül a Touch.

Az, hogy az iPhone-al nem ezt az utat követték még nem jelenti azt, hogy az iPad-el nemfogják ugyanezt megcsinálni.
  • VRSDM
    Ok.
  • precision
    nem... az Apple gazdasági modellje az, hogy itt van a cucc, használd ezt úgy és arra ahogyan mi akarjuk, majd ha 1 év múlva jön az új, vedd meg azt is, mert "twice as amazing"
    igen, ebbe a szemléletbe nem fér bele egy iPad mini... de nehogy már az legyen az indok, hogy szegény amerikaiak nem tudnak dönteni a "nagy" és a "kicsi" iPad között :DDD azért ennyire még ők sem hülyék... és egészen nyilvánvaló, hogy az Apple -nek az amerikai piac a legfontosabb... a világ többi része másodlagos... talán Kína jelent kivételt, mert ott aztán vannak jó számmal potenciális vevők

nincs olyan szegmense a piacnak amit a Samsung ne fedne le valamilyen eszközzel... még sincsen felkopva az álluk az éhségtől, mert viszik a cuccaikat... szóval lehet ezt így is, meg úgy is csinálni, csupán a kiszemelt vásárlóréteg pénztárcájához és igényeihez mérten kell kialakítani a termékvonalat

egy iPad mini teljesen indokolt lenne az Apple részéről... csak lehet az ego miatt nem lesz még sem... kitalálták a modern tabletet, szokás szerint csináltak egy piacot egy olyan terméknek amire "nincs igény" :), majd látják, hogy valaki ezt ha nem is tovább fejlesztette, de módosított rajta és súlyos pénzeket keres vele (nexus, kindle fire...stb.)
    a két méret nem alternatívája egymásnak... aki 7 -est vesz, azért vesz 7 -est mert a 10 -es neki nagy (a fordítottja is igaz)... szóval az Apple ebből a tortából nem eszik ha fogalmazhatok így... és minden valami normális üzleti modellel rendelkező cégnek rá kell repülnie egy megszerezhető piaci részesedésre, mert kell nekik mint egy falat kenyér az ilyen :)
    gyanítom ha kijönne az iPad mini a Nexus 7 árán akkor többet vinnének belőle mint a normál iPadből