3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • GregSB
    Hmm nem, ugyanannyiba kerül egy nagykereskedésben (Dixons pl) mint a Google honlapján. Itthon akkor tényleg nem tudom miért szállnak el így az árakkal.
  • GregSB
    Angliában nem csak akkor £200 ha közvetelnül gúglitól veszed? Sima kereskedésekben is ennyibe kerül, adóval mindennel együtt?
  • precision
    ennél jóval prózaibb oka van az egésznek

a magyar ember még az utolsó utáni pénzből is megveszi a drága műszaki cikket... jellemzően olyan emberek szaladgálnak 100ezres telefonokkal és ilyesmikkel akik nem engedhetnék meg maguknak amúgy... karácsonyi áruhitelesek és társai :) volt olyan osztálytársam még régebben, aki konzolt+plazmát vett hitelre karácsonyra (vagyis a szüleit dumálta rá)... lehet még azóta is fizetik a törlesztőrészletet :)

szóval emiatt van pofája az összes kereskedőnek ilyen drágán adni... mert nincs középosztály, a felső osztály leszarja, hogy drágább 10-20-30 ezerrel, az alsó osztály meg vagy az olcsó szart veszi vagy szintén leszarja hogy mennyi a végösszeg, mert hitelre veszi meg
  • Chris Lowe
    Jaja tényleg artisjus is lenyal belőle. Az extrahaszon viszont fura mivel van hivatalos magyar forgalmazó és ott is annyi. Vagy máshonnan közelítve : Bécsbe nem kell bevinni? Szlovákia?
    Ez az egész inkább azért van, mert nincs eurónk és tudnak játszani az átváltással, többlethaszonra kaparnak. Csak így kimegy az ember, kint fizet adót, itthon kevesebb megy el. Úgy látszik még így is jobban megéri nekik. Ez megy a luxuskocsiknál, a konzoloknál stb. Nincs árverseny sem mivel Mo-n ilyen áron sincs konkurencia.
  • precision
    nem én számolom pluszba, hanem a kereskedők :) nyilván nem ingyen fogják behozni és árulni... ezt nem lehet tőlük elvárni... de akkor ne váltanák át euróba, meg ne lenne ilyen rohadt sok az ÁFA...stb.
  • skinnyman
    Brutal afa + artisjus nevu rablobanda sarca + kereskedok extra haszna + fasztuggya meg mi :S
  • Chris Lowe
    Persze... De miért számolsz kereskedői hasznot pluszba? Európában nincs kereskedői haszon? De van, benne a 200 fontos árban. Ergo itthon rá kell kerüljön a brutál áfánk és annyi. Nem értem mi a cél... Szivassuk a magyarokat, vagy a magyar gondolja úgy, hogy nehogy már minden parasztnak korrekt tabletje legyen...
  • precision
    nem tudom miért lepődsz meg ezen a trágya országon

általános recept, hogy a kinti USD árat EUR -ra váltják, amitől ugye eleve drágább lesz, aztán szállítási ktg. + kereskedői haszon... a végeredmény, hogy 30% -al drágább itt minden, ahol ötödannyit keresünk és 5x annyit adózunk :) szal érted...
  • Chris Lowe
    Nade baszki ez a pofátlanság netovábbja! Szeptembertől az olcsó 8 gb nem kerül hivatalosan Mo - ra és most amikor csökkentik eu-ban, nem hozzák a 32 gigást nehogy csökkenteni kelljen a 16-os árát! Komolyan most a hajam letettem!
  • Jim Morrison
    arra ösztönöznek, hogy világot láss ! :D
  • Chris Lowe
    Ott tart a dolog, hogy olcsóbb a plusz repjegy és kint megvenni a 16-ost Londonban. Beszarás!
  • Chris Lowe
    Ezt a gusztustalan országot! Hihetetlen amit művelnek!
    Ugye ott kezdődött a dolog, hogy a Mo-ra csak a drágább 16gigás nexus 7 került természetesen jóval drágábban mint eu-ban. Abban reménykedtem, hogy most amikor minden normális országban a 8gigás helyét átveszi a 16gigás - ergo olcsóbban kéne árulni - Itthon nem.... Itt nem lesz 32 gb marad a 16 os 80 ezerért és jön a 3g-s 32gb 100 ezerért.
  • theone91
    Csak olvass bele a Verge-en a Surfice-vonatkozású hírek kommentjeibe. Ilyen indulatosan és agresszívan nem szoktak még az Apple fanboyok sem felszólalni a preferált termékük mellett. :D
  • skinnyman
    Nem hiszem hogy soknak kell, inkabb arra tippelek hogy keveset gyartottak belole :)
  • grebber
    Sok embernek az állítólagos szar is kell:

Máris elfogytak az első Surface-szállítmányok
  • BlackWolf
    maybe next time microsoft :D (tudnanak ezek jobbat is)
  • grebber
    Nekem 10.1"-os gépem van 1280 x 800-as felbontással és elég szép a képe.Ennél lejjebb nem adnám!
  • Savmacska
    1024 x 600 felbontás elfogadható? csakmert ma néztem egy 7colos, 800x600asat 9"-eset és valami bvorzasztó pixel volt az egész gép. Amit kinéztem magamnak 10,2"-es volt és reggel láttam csak hogy 800x600as, bele sem merek gondolni milyen lehet az... 800x480-ről nem is beszélek inkább..
  • theone91
    "Általános felhasználási körülménynek" minősül, hogy rádőlünk felsőtesttel?
  • passatgt
    én nem tudom, csak beírtam amit a nagy review oldalak írtak:)
  • VRSDM
    azért ez szemmel láthatóan nem kis erőhatás.
    ellenben egy béna minőségű gif. amiből semmi nem derül ki :D

a 16:9 nem tudom miért béna. álló módban nagyon kellemesen lehet netezni rajta.
  • passatgt
    sok bug, nincs rá program, álló nézetben nem nagyon használható 16:9 miatt, alap dolgok is nehézkesen menek rajta, pl egy videó lejátszása és hasonlók, meg úgy az átlag benyomás az, hogy az ipadhoz nem nő fel
  • grebber
    Írnál pár dolgot hogy miket fikáznak rajta?
  • passatgt
    és az összes review-ben fikázzák, pedig jónak indult:/
  • passatgt
  • Savmacska
    Sziasztok szeretnék egy táblagépet 7colnál kicsit nagyobb legyen(8-9), androidos, min 8gb tárhely, wifi legyen rajta, magyar nyelvű, és max 30e ft-t legyen. Lehet használt is. Mit ajánlotok ?
    Ainol Novo 7 Tornados-ra gondoltam, igaz ez 7" de 20eft. A másik 8" Teclast P85 tablet 8GB, ez 27eft. És találtam egy "noname" Tablet f900 at is ez lenne a legoptimálisabb 9"-os ez olyan 30eft-ért van. Mit szoltok ezekhez ? Nexusra, samsung galaxy-a és ipad-ra nicns pénzem, de már nagyon régóta szeretnék egyet. Előre is köszönöm a válaszotokat !
  • GregSB
    Ez sajnos nagyon igaz:

"Paul Thurrott:

I really like Windows 8 and think Windows RT is a great long-term play against the iPad and other tablet challengers. But any excitement Microsoft generated around this launch will be squandered when people realize they just bought something that looks like Windows 8 but comes with even fewer apps than Windows Phone. That’s not a recipe for success, it’s a recipe for disaster."
  • VRSDM
    /masok uj appjait is szivesen vennem ha megosztanak ;)
  • VRSDM
    Alkalmazas ajanlo :

Autodesk SketchBook
    Jetpack Joyride
    Timeswipe
    WayK
  • theone91
    Ha szerencséd van Prohardveren esetleg Logout-on találhatsz teszteket, jobb esetben videókat. Csak sajnos rengeteg tesztet írnak laikusok, akik mindentől képesek elolvadni és felértékelik a szart/középszerűt is... El kell menni edigital-ba és remélni, hogy van showcase-darab amit meg lehet taperolni. Bár én a Mammutban lévő edigitalban csak iPad és Samsung táblákkal találkoztam, de Wayteq tableteket állítólag előszeretettel raknak ki.
  • Chris Lowe
    Ok köszi. Akkor azt kéne tudni ki optimalizálja jobban az androidot és ki fogja frissíteni 4.1-re...
    Egyébként mindkét "márka" kiadott 2magos rendszert ami szintúgy hardverileg azonos.
    Leginkább netezni használnám, plusz 1-2 logikai játék menne(drop7, sakk), YouTube. Filmeket inkább tv-n nézek, esetleg könyvolvasás, de azt még szoknom kell, hosszútávon zavarja a szemem a világító kijelző.
    Szóval semmi extra használata, sima netgép lenne.
  • theone91
    Azért vannak különbség gyártó és gyártó közt, azonos hardvervariánsokkal. Nem mindegy, hogy melyik mennyire optimalizál. Bár ezek átbrandelt kínai tabletek. Én amúgy várnék a kétmagos verziókra. :)
  • Chris Lowe
    Van különbség a myaudio 9.7 tablet és a ConCorde 9.7 ips tábla között? Ahogy nézem ugyanaz a hardver, ugye az androidhoz egyik sem nyúl hozzá, szal az is ugyanaz. A myaudio most a tescoban 45pénz, ami elég baráti. Ebből lejön a 27% áfa. Vagy várjak a 2 magos verziókra. Szerintetek karácsony felé leviszik az árát 50 körülire. Mert akkor várok még és nyomkodom még egy hónapig a telót az ágyban.
  • Jim Morrison
    szép kis lista, köszi :)
  • VRSDM
    abc-be
    agent dash
    air navigation
    angol szótár
    bkv
    bsplayer
    camera
    chrome
    dropbox
    es file explorer
    f1 timing
    friendcaster
    go weather ex
    időkép
    mayhem
    mood radio
    pattrn
    pocket
    ps touch
    sketch free
    TED
    tiny notes
    tubemate
    vimeo
    wifi analyzer
    wind up knight
    xcsoar
    (plusz az integrált google appok)
  • tutituti
    A legtöbb amit leírtam azt hál istennek az új frissítésekkel már tabletkompatibilissé tették.többnyire.

Viszont! aki szokott játszani és van felesleges 2 Gb hely a memkártyán az nézze meg a Bard's Tale játékot.Fenomenális.
    rpg hack'n'slash.Eszméletlen vicces,a szövegeket érdemes elolvasni!(ha értenék hozzá le is fordítanám magyar nyelvűre)
  • Jim Morrison
    Koszi!
    Ahogy elnézem még mindig nincs sok tabletra optimalizált app :/
  • tutituti
    es file explore (letisztult és elérhetem a megosztott mappáimat+cloud opció is van így feltölthetem a dolgaimat a tárhelyemre)
    mx player (itt tudtam csak átállítani a karkaterkódolást a filmek feliratánál)
    random időjárás widget
    Kindle (e-book olvasó)
    pár game
    system tuner (lecsekkolni a dolgokat)
    aTorrent
    Dolphin browser
    superuser
    TV24 (tévéműsor nézőke.nagyon szar de nincs más..)
  • Jim Morrison
    ti milyen appokat használtak (android appok érdekelnének)?
  • VRSDM
    más chip architektúrát kíván a két oprendszer.
    nem.
    részletek