Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mersant
ezt a be kell hozni a szallitmanyokat az orszagba felejtsetek mar el. nem 20db. tabletert mennek ki, hanem kamionnyi egyebb cuccot hoznak be egyszerre, szoval db.-ra lebontva par szaz forint a behozatal koltsege.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

franc0
200 font az 70 ezer forint.
Itthon meg tudod venni boltban 76-ért. Ha tényleg nagyon kell, az a 6 ezer lóphasz.

Viszont az új árakat (16 gigás a 8-as árán, 32-es a 16-os árán) még nem fair elõvenni, be is kell hozni az új szállítmányokat az országba (már ha egyáltalán jut belõle ide elég).

Karácsonyra jó lesz, nem kell beszarni senkinek.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

skinnyman
Sok boltban meg kicsit olcsobban is hozza lehetett jutni: a legtobb bolt Angliaban pl ingyen kihozta (mig play-rol az plusz 10 font), es sok helyen ilyen kuponokkal meg 10-20 fontot vagy szazalekot lehett rakta nyerni, nyaron nekem ossz vissz 190 fontra jott ki a 16os angol tescoban, amit most ugyebar valt a 32es.

Regards,

GregSB
Ja láttam, ennek fényében tényleg nevetséges az itthoni árazás.

Solten
PC World-eknel £200 a 32GB-os. £170 a 16-os.

Saor Alba

Solten
Az itteni tescoban is ennyi (£199 a 16-os).

Saor Alba

GregSB
Hmm nem, ugyanannyiba kerül egy nagykereskedésben (Dixons pl) mint a Google honlapján. Itthon akkor tényleg nem tudom miért szállnak el így az árakkal.

GregSB
Angliában nem csak akkor £200 ha közvetelnül gúglitól veszed? Sima kereskedésekben is ennyibe kerül, adóval mindennel együtt?

precision
ennél jóval prózaibb oka van az egésznek

a magyar ember még az utolsó utáni pénzbõl is megveszi a drága mûszaki cikket... jellemzõen olyan emberek szaladgálnak 100ezres telefonokkal és ilyesmikkel akik nem engedhetnék meg maguknak amúgy... karácsonyi áruhitelesek és társai 😊 volt olyan osztálytársam még régebben, aki konzolt+plazmát vett hitelre karácsonyra (vagyis a szüleit dumálta rá)... lehet még azóta is fizetik a törlesztõrészletet 😊

szóval emiatt van pofája az összes kereskedõnek ilyen drágán adni... mert nincs középosztály, a felsõ osztály leszarja, hogy drágább 10-20-30 ezerrel, az alsó osztály meg vagy az olcsó szart veszi vagy szintén leszarja hogy mennyi a végösszeg, mert hitelre veszi meg

Bazinga!

Jaja tényleg artisjus is lenyal belõle. Az extrahaszon viszont fura mivel van hivatalos magyar forgalmazó és ott is annyi. Vagy máshonnan közelítve : Bécsbe nem kell bevinni? Szlovákia?
Ez az egész inkább azért van, mert nincs eurónk és tudnak játszani az átváltással, többlethaszonra kaparnak. Csak így kimegy az ember, kint fizet adót, itthon kevesebb megy el. Úgy látszik még így is jobban megéri nekik. Ez megy a luxuskocsiknál, a konzoloknál stb. Nincs árverseny sem mivel Mo-n ilyen áron sincs konkurencia.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

precision
nem én számolom pluszba, hanem a kereskedõk 😊 nyilván nem ingyen fogják behozni és árulni... ezt nem lehet tõlük elvárni... de akkor ne váltanák át euróba, meg ne lenne ilyen rohadt sok az ÁFA...stb.

Bazinga!

skinnyman
Brutal afa + artisjus nevu rablobanda sarca + kereskedok extra haszna + fasztuggya meg mi :S

Regards,

Persze... De miért számolsz kereskedõi hasznot pluszba? Európában nincs kereskedõi haszon? De van, benne a 200 fontos árban. Ergo itthon rá kell kerüljön a brutál áfánk és annyi. Nem értem mi a cél... Szivassuk a magyarokat, vagy a magyar gondolja úgy, hogy nehogy már minden parasztnak korrekt tabletje legyen...

precision
nem tudom miért lepõdsz meg ezen a trágya országon

általános recept, hogy a kinti USD árat EUR -ra váltják, amitõl ugye eleve drágább lesz, aztán szállítási ktg. + kereskedõi haszon... a végeredmény, hogy 30% -al drágább itt minden, ahol ötödannyit keresünk és 5x annyit adózunk 😊 szal érted...

Bazinga!

Nade baszki ez a pofátlanság netovábbja! Szeptembertõl az olcsó 8 gb nem kerül hivatalosan Mo - ra és most amikor csökkentik eu-ban, nem hozzák a 32 gigást nehogy csökkenteni kelljen a 16-os árát! Komolyan most a hajam letettem!

Jim Morrison
arra ösztönöznek, hogy világot láss ! 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ott tart a dolog, hogy olcsóbb a plusz repjegy és kint megvenni a 16-ost Londonban. Beszarás!

Ezt a gusztustalan országot! Hihetetlen amit mûvelnek!
Ugye ott kezdõdött a dolog, hogy a Mo-ra csak a drágább 16gigás nexus 7 került természetesen jóval drágábban mint eu-ban. Abban reménykedtem, hogy most amikor minden normális országban a 8gigás helyét átveszi a 16gigás - ergo olcsóbban kéne árulni - Itthon nem.... Itt nem lesz 32 gb marad a 16 os 80 ezerért és jön a 3g-s 32gb 100 ezerért.

theone91
Csak olvass bele a Verge-en a Surfice-vonatkozású hírek kommentjeibe. Ilyen indulatosan és agresszívan nem szoktak még az Apple fanboyok sem felszólalni a preferált termékük mellett. 😄

skinnyman
Nem hiszem hogy soknak kell, inkabb arra tippelek hogy keveset gyartottak belole 😊

Regards,

grebber
Sok embernek az állítólagos szar is kell:

Máris elfogytak az elsõ Surface-szállítmányok

Next PC upgrade: 2022

grebber
Nekem 10.1"-os gépem van 1280 x 800-as felbontással és elég szép a képe.Ennél lejjebb nem adnám!

1024 x 600 felbontás elfogadható? csakmert ma néztem egy 7colos, 800x600asat 9"-eset és valami bvorzasztó pixel volt az egész gép. Amit kinéztem magamnak 10,2"-es volt és reggel láttam csak hogy 800x600as, bele sem merek gondolni milyen lehet az... 800x480-rõl nem is beszélek inkább..

Get a life!

theone91
"Általános felhasználási körülménynek" minõsül, hogy rádõlünk felsõtesttel?

passatgt
én nem tudom, csak beírtam amit a nagy review oldalak írtak😊

VRSDM
azért ez szemmel láthatóan nem kis erõhatás.
ellenben egy béna minõségû gif. amibõl semmi nem derül ki 😄

a 16:9 nem tudom miért béna. álló módban nagyon kellemesen lehet netezni rajta.

u dont have to listen anybody else but me

passatgt
sok bug, nincs rá program, álló nézetben nem nagyon használható 16:9 miatt, alap dolgok is nehézkesen menek rajta, pl egy videó lejátszása és hasonlók, meg úgy az átlag benyomás az, hogy az ipadhoz nem nõ fel

grebber
Írnál pár dolgot hogy miket fikáznak rajta?

passatgt
és az összes review-ben fikázzák, pedig jónak indult:/

passatgt

Sziasztok szeretnék egy táblagépet 7colnál kicsit nagyobb legyen(8-9), androidos, min 8gb tárhely, wifi legyen rajta, magyar nyelvû, és max 30e ft-t legyen. Lehet használt is. Mit ajánlotok ?
Ainol Novo 7 Tornados-ra gondoltam, igaz ez 7" de 20eft. A másik 8" Teclast P85 tablet 8GB, ez 27eft. És találtam egy "noname" Tablet f900 at is ez lenne a legoptimálisabb 9"-os ez olyan 30eft-ért van. Mit szoltok ezekhez ? Nexusra, samsung galaxy-a és ipad-ra nicns pénzem, de már nagyon régóta szeretnék egyet. Elõre is köszönöm a válaszotokat !

Get a life!

GregSB
Ez sajnos nagyon igaz:

"Paul Thurrott:

I really like Windows 8 and think Windows RT is a great long-term play against the iPad and other tablet challengers. But any excitement Microsoft generated around this launch will be squandered when people realize they just bought something that looks like Windows 8 but comes with even fewer apps than Windows Phone. That’s not a recipe for success, it’s a recipe for disaster."

VRSDM
/masok uj appjait is szivesen vennem ha megosztanak 😉

VRSDM
Alkalmazas ajanlo :

Autodesk SketchBook
Jetpack Joyride
Timeswipe
WayK

theone91
Ha szerencséd van Prohardveren esetleg Logout-on találhatsz teszteket, jobb esetben videókat. Csak sajnos rengeteg tesztet írnak laikusok, akik mindentõl képesek elolvadni és felértékelik a szart/középszerût is... El kell menni edigital-ba és remélni, hogy van showcase-darab amit meg lehet taperolni. Bár én a Mammutban lévõ edigitalban csak iPad és Samsung táblákkal találkoztam, de Wayteq tableteket állítólag elõszeretettel raknak ki.

Ok köszi. Akkor azt kéne tudni ki optimalizálja jobban az androidot és ki fogja frissíteni 4.1-re...
Egyébként mindkét "márka" kiadott 2magos rendszert ami szintúgy hardverileg azonos.
Leginkább netezni használnám, plusz 1-2 logikai játék menne(drop7, sakk), YouTube. Filmeket inkább tv-n nézek, esetleg könyvolvasás, de azt még szoknom kell, hosszútávon zavarja a szemem a világító kijelzõ.
Szóval semmi extra használata, sima netgép lenne.

theone91
Azért vannak különbség gyártó és gyártó közt, azonos hardvervariánsokkal. Nem mindegy, hogy melyik mennyire optimalizál. Bár ezek átbrandelt kínai tabletek. Én amúgy várnék a kétmagos verziókra. 😊

Van különbség a myaudio 9.7 tablet és a ConCorde 9.7 ips tábla között? Ahogy nézem ugyanaz a hardver, ugye az androidhoz egyik sem nyúl hozzá, szal az is ugyanaz. A myaudio most a tescoban 45pénz, ami elég baráti. Ebbõl lejön a 27% áfa. Vagy várjak a 2 magos verziókra. Szerintetek karácsony felé leviszik az árát 50 körülire. Mert akkor várok még és nyomkodom még egy hónapig a telót az ágyban.

Jim Morrison
szép kis lista, köszi 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

VRSDM
abc-be
agent dash
air navigation
angol szótár
bkv
bsplayer
camera
chrome
dropbox
es file explorer
f1 timing
friendcaster
go weather ex
idõkép
mayhem
mood radio
pattrn
pocket
ps touch
sketch free
TED
tiny notes
tubemate
vimeo
wifi analyzer
wind up knight
xcsoar
(plusz az integrált google appok)

tutituti
A legtöbb amit leírtam azt hál istennek az új frissítésekkel már tabletkompatibilissé tették.többnyire.

Viszont! aki szokott játszani és van felesleges 2 Gb hely a memkártyán az nézze meg a Bard's Tale játékot.Fenomenális.
rpg hack'n'slash.Eszméletlen vicces,a szövegeket érdemes elolvasni!(ha értenék hozzá le is fordítanám magyar nyelvûre)

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Jim Morrison
Koszi!
Ahogy elnézem még mindig nincs sok tabletra optimalizált app :/

tutituti
es file explore (letisztult és elérhetem a megosztott mappáimat+cloud opció is van így feltölthetem a dolgaimat a tárhelyemre)
mx player (itt tudtam csak átállítani a karkaterkódolást a filmek feliratánál)
random idõjárás widget
Kindle (e-book olvasó)
pár game
system tuner (lecsekkolni a dolgokat)
aTorrent
Dolphin browser
superuser
TV24 (tévémûsor nézõke.nagyon szar de nincs más..)

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Jim Morrison
ti milyen appokat használtak (android appok érdekelnének)?

VRSDM
más chip architektúrát kíván a két oprendszer.
nem.
részletek

theone91
Nem igazán. Ha mégis (erõsen kétlem), akkor az nem egy gyerekjáték.

Halli kérdésem lenne van egy asus prime tablet és android van rajta gyárilag nem tudom valahogy megcsinálni hogy windows 8 fusson rajta!!??

VRSDM
a különbség hogy itthon elenyészõ a középosztály mérete, nem is tudom kifejezni százalékosan...

a középosztály nem azt jelenti hogy (hosszú) hónapokat spórolok egy szórakoztató eszközre.

franc0
Nem tudom neked mi a középosztály, de nálam egy magyar középosztálybelinek is futja/futná ájpedre.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014