3818
10255461851297344244.jpg

Táblagépek topicja
  • GregSB
    Hát de ez az, hogy ki akarná össze vissza pakolászni az iMAcjét a házban?

Cipelés alatt nem arra gondoltam hogy felcsapod a hónod alá és bemész vele a városba :)

A reklám videóban otthon nyűglődnek vele a szobák között. Az egész valahogy teljesen elfuserált koncepciónak tűnik :D
  • passatgt
    ez egy all-in-one(mint az imac) otthonra, érintőképernyővel és dönthető kijelzővel, semmi más:)
  • GregSB
    [URL=http://www.mobileindustryreview.com/2013/01/lenovos-27-tablet-is-a-smart-idea-costs-1000-and-is-due-this-summer.html]WTF?! Lenovo 27" (!) tabletje.[/URL]

Ki a fene akar egy monitort cipelni össze-vissza? :D
  • GregSB
    Lenovo ThinkPad Helix tablet / laptop hybrid

Na egy ilyet elfogadnék következő céges gépemnek. Kicsit borsos az ára, $1500-ról indul.
  • GregSB
    Szerintem WC-be, bár ha nagyon kell akkor egy kieső bokor is megteheti.
  • grebber
    A T-Home-os 20 ezres Nexux 7-et ez sem veri
  • franc0
    Hova kakiljak?
    Itthon 2 héten belül lesz bruttó 35-40K között jóféle Wayteq.
    Dual core, 7" 1280*800 IPS, Jelly Bean. Nem is kell több.
  • Monoton
    Várhatóan 45k körüli lesz nálunk a hivatalos ára, annyit viszont nem ér meg. 30-35 körül jó vétel lenne.
    teszt
  • GregSB
    [URL=http://www.theverge.com/2013/1/7/3845870/acer-announces-budget-7-inch-jellybean-tablet-just-150]Acer $150 7" tabletje[/URL]
  • skinnyman
    Sztem sehol, ebben az orszagban hivatalosan nem is aruljak.
    Toluk tudsz pl rendelni, bar kicsit dragabban, es legalabb heteket kell varni ra mire megjon sztem.
  • Victor1103
    hát akkor szerintem marad a Nexus marad. E kettő között vaciláltam amúgyis
  • franc0
    Látszólag kevés a kompromisszum, de:
    - ez bolti "garival" ennyi
    - koros a hardvere
    - átlagos felbontású kijelző (a 7 colos Nexus-é is ennyi)
    - nem Nexus... (bizonytalan szoftverfrissítés, bár asszem a Jelly Bean végül kijött rá)

Én nem venném meg.
  • Victor1103
    Ezt is néztem és igazából ennél a modellnél csak a háttértárral kell kompromisszumot kötni, de ezt se igazán mert kártyával ugyan úgy bővíthető

http://gsmotthon.hu/tablet/samsung-galaxy-tab-2-10.1-p5100-3g-16gb?version=Silver
  • franc0
    Hol tudok ma (vagy holnap) Budapesten Nexus 10-et venni 100 +/- 15 ezer forintért? (boltban, számlával)
  • skinnyman
    Vagy ott a Nexus 10, annak a kijelzoje is stimmelne (+ felbontasban, ppi-ben messze a legjobb a piacon), viszont abbol meg 3g-s valtozat nincs. Kesobb valoszinuleg lesz.
  • franc0
    Hát ugye 3 kitételed van: kijelzőméret, 3G, háttértár
    Valahol kell egy kis kompromisszumot kötni, így írd le fontossági sorrendben és döntünk.
    A kijelzőméret ugye adott.
    A 3G megoldható a telefonodról megosztva.
    A háttértár lehet bővíthető memóriakártyával, vagy használsz felhőt (dropbox, skydrive stb).

Én első blikkre az Asus Nexus 7 32GB 3G-t mondanám, ez belefér a keretedbe is. Csak a kijelző kisebb, de ha nem a kanapéra veszed (és a 3G-ből erre következtetek), akkor klassz lesz ez neked.
  • Victor1103
    Aha.

És ár/érték arányba melyik az amelyikre azt mondanád, hogy most megéri megvenni? Mert mondjuk 180.000 körül én se nagyon költenék egy tabletre. Én 100.000 körül gondolkoztam plusz minusz 15.000
  • franc0
    Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

Mondjuk ennyi pénzt messze nem ér, de te tudod.
  • Victor1103
    Hi!

Mondjatok már nekem légyszi olyan tabletet ami 10.1"-os kijelzőjű, minimum 32gb háttértára van, androidos és van benne 3G. Össze vissza keresem de ilyet nem nagyon találok. Ipad nem érdekel. Kompromisszumokkal a Galaxy Tab 2 10.1-be és a Nexus 7-be gondolkoztam. Ebben az árban van jobb esetleg? vagy ha nincs akkor a 2 közül melyik jobb választás?
  • grebber
    Igen és most bánom hogy nem váltottam legmaxabb netre mert akkor 19.900ft-ért enyém lenne!
    De majd 2 év múlva egy másik hasonló akcióban szerzek egy jobb táblát ez meg megy majd poháralátétnek
  • skinnyman
    T-Home ugye? Tenyleg baromi jol aron el lehet vinni ha van az embernek naluk valamijen netcsomagja husegre, ami sokszor egyebkent is szokott lenni :)
  • grebber
    Hm 48.300ft-ért nem lehetett otthagyni így megrendeltem a Nexus 7-et!
  • zoliii
    Nem könnyű tábla gépre gameloft játékokat telepíteni! :(
    SD kártyára nem lehet telepíteni! Csak a belső tárhelyre telepített játékok indulnak el! Nem mindegyik apk fájl jó! De már rájöttem, hogy a játék apk fájl-ja mellé kell egy játék neve.obb fáj, meg valami mainfest fájl (obb mappába)! És a feltelepített apk fájl, valahogy ebből csinál az Android data mappába fájlokat a játéknak. Olyasmi mint a képfájl, ez az obb dolog.
    Ezeket tudtam elindítani Prestigio Multipad Duo 8.0-án: Asphalt7, NFS Most Wanted, Batman, GTA Vice City, GTA3 :D
  • VRSDM
  • desigo
    Mi ez a sok személyeskedés itt?
    Én mindig örömmel olvasom a hosszú értelmes posztokat.De ez mi?
    Kulturáltan kellene írni...
  • theone91
    Húha, szóhasználat-flame. Ilyet is ritkán látni.

Tessék, ezeket is gondolom imádhatod: Keyboard-karate. Finghámozás. Konformista-kozmopolita. Szívesen.
  • franc0
    Te inkább örülj, hogy ugyanabba a topikba írhatsz mint én.
    Addig is kussban figyelsz.
  • Mersant
    hat szerintem a 16:9 jobb monitorban es tabletben is. de mindenki maga donti el hogy mit vesz.
  • passatgt
    mivel a 4:3-as 1 collal nagyobb, ezért nagyobb lesz a 16:9-es videótartalom mint a 7 colos tableten, csak felül/alul fekete csíkkal

menj el valami mediamarkt szerű helyre, ahol lehet nyomkodni, aztán nézd meg melyik tetszik jobban és probléma megoldva:)
  • skinnyman
    Es te mit pattogsz azt sem igazan fogom.
    Elobb az nem tetszett hogy le mereszeltem irni a tartalomfogyasztas szot. (egyebkent ne tartsd magadban hogy mit gondolsz azokrol akik ezt "le merik irni", kivancsi vagyok ra, plane mivel kb errol szol az egesz tabla piac es plane mivel te is leirtad a szot :D).
    Tartalomfogyasztas, tartalomfogyasztas, tartalomfogyasztas. Problem?

Most meg az nem tetszik hogy az ujsag lapja nem 4:3.
    Most vagy a 4:3 mellett van valami fetised, vagy a 16:9 keparany ellen valami megmagyarazhatatlan megvetesed, vagy csak rossz napod van, de barmelyikrol is van szo, inkabb tartsd meg magadnak szerintem.
  • franc0
    Akkor meg mit okoskodsz.

Mondjuk csak gratulálni tudok az újság hasonlat miatt...
    Szerintem 100-ból 99 embernek a monitor ugrott volna be mint hasonlítási alap.
    Azt meg minden ovis tudja, hogy jobb 4:3-as (vagy 5:4-es) monitoron netezni, mint 16:9-en.
  • Jim Morrison
    az újság lapja sem 4:3. Szerintem 16:9 jobb arra. Persze 4:3 -as képarányú tabletet még soha nem próbáltam.
  • Monoton
    Nekem elsősorban netezésre és magazinok olvasására kell. Szerintem erre a 4:3 alkalmasabb.
  • franc0
    Annyira mainstream lett a "tartalomfogyasztás" kifejezés, hogy már a sarki csehóban is ezt tolja a munkás két Borsodi között, négy általános után.

Meg is van a véleményem azokról akik ezt a szót képesek leírni, de szeretnék még ide írni, úgyhogy magamban tartom.
  • skinnyman
    Nyilvan attol fugg mire, film/videonezesre es multimedias tartalomfogyasztasra nyilvan sokkal jobb a 16:9.
  • VRSDM
    hét fok vagy nyolc?
    a nyolc jobb mert nem ugrik össze a ....-om :D
  • torok6
    Sziasztok! melyik a jobb 7° 16:9 vagy a 8° 4:3?
  • precision
    jaja, öröm-bódottá... lehet nézni a showder klubot :)
  • passatgt
    van rtlmost app androidra is
  • zoliii
    Én Karácsonyra, egy Prestigio Multipad 8.0 Ultra Duo tábla PC-t kaptam! :D Vettem hozzá egy mini HDMI kábelt, és egy 8gb-os micro SD kártyát :D Tv-re kikötöttem, és kipróbáltam így a gta3-mat :D Idáig csak a gta3, hawx, NFS Most Wanted indult el! :( Akadás mentesen mennek rajta a játékok! :D Sikerült rootolnom is! :D Jó kis gépecske, csak a silverlightos vidik nem mennek! (rtlmost.hu) :(