Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

k0trapali
Hát max. 40-50ezer pénzt szánnék rá, de ha van ésszerû érv, hogy "ez ennyivel drágább, de megéri mert..." akkor lehet szó drágább tábláról is. Szülõknek tökmind1. hogy mi a márkája meg mi van benne nekik az kell, hogy gyors legyen ne kelljen mindig engem hívniuk, hogy lefagyott, nem tölt be, nem válaszol stb. Cipelni nem cipelné senki. Olyanra kéne, hogy netezés pl.: Anya szokta visszanézni RTL Most-on a mûsorokat, recepteket keres, életmód stb. vagy apa sok autós, sport dolgot olvas, videókat néz stb. HDMI összeköttetés is jó lenne, + angry birds és hasonló játékok futtatása is elvárt tõlük. Ink. a szülõk használnák, nekem és tesómnak ott az okostelefon. Galaxy Tab-ot próbáltam eddig az teljesen megfelelõ volt méretben.
GregSB
Ha a családnak veszel gépet, amit leginkább otthon használnátok meg nyaralásokon - de nem cipelnéd magaddal sokszor, akkor szerintem a 10" kategóriában érdemes gondolkodni. Mi a max keret amit rászánsz? Csak azért kérdem mert az eléggé behatárolja a dolgokat és leszûkíti a kört.

precision
mobilarena.hu ill. youtube -on lehet nézni review -okat, handsonokat az adott táblagéprõl, az is jó kiindulási pont

elõször döntsd el, hogy milyen oprendszert szeretnél használni (android, ios, windows)... ha ez megvan akkor méret ügyben döntsd el mit szeretnél (7, 8, 10 inch)... ezután az árat határozd meg amit max. kiadnál érte

ezek után eléggé leszûkül a kör, így jóval könnyebb lesz dönteni

általánosságban azt lehet mondani, hogy iOS esetében ipad 3 v. 4 (esetleg mini) androidnál pedig nexus 7 a legjobb választás most (windows ügyben nem tudok segíteni)

Bazinga!

precision
teljesen rendben van az iPad mini
a baj az árával van... pofátlanul nagy ára van, elszarta az apple nem kicsit... de így is vinni fogják rendesen szerintem

Bazinga!

k0trapali
Sziasztok!

Szeretnék december elején egy táblagépet vásárolni a családnak. Addig is szeretnék böngészgetni normális magyar webshop-okban (személyesen boltot utálom), megkeresni a nekünk legideálisabbat, felmérni a terepet mert eddig egyáltalán nem foglalkoztam az ilyen kütyükkel. Androidos okostelóm volt már tudom mi az az ICS,JB stb. szóval szoftveres téren képben vagyok viszont a hardver az távol áll tõlem. Tudtok ajánlani 1-2 jó oldalt ahol van is választék, össze lehet hasonlítani õket esetleg?
skinnyman
"Jó az ipad mini. "

Jo nagy kalap szar 😊

Regards,

VRSDM
*tapogatást

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
A vélemény megosztása tényleg jó, erre való egy fórum.

A kérdés az volt, minek "kiabálni" ha senki ne figyel 😊
Gyõzködöd az androidos oldalt, mintha magadat akarnád meggyõzni.

No offense. Jó az ipad mini. Jó támogatást! Béke

GregSB
Azért próbálgattam õket, mert nem szeretek úgy véleményt alkotni valamirõl hogy csak olvasok róla. Sajnos az hogy kipróbálom egy boltban nem ér fel azzal mintha hónapokig használnám, de azért ez több mint a semmi.

+ szeretek tájékozódni, tisztában lenni mi van a piacon, nem vagyok elkötelezve az Apple iránt, összesen 1db termékem van tõlük ami már lassan 2 éves lesz... szóval nem az az ember vagyok aki mindenre ugrik és megveszi amit kiadnak. Bizonyos szinten kötõdöm már a platformukhoz, mert egy csomó alkalmazásom van már iOS-re. De ha kijönne egy olyan készülék, ami jelentõsen jobb lenne mint az iPad akkor elgondolkodnék azon hogy feláldozom ezeket es platformot váltok.
Jelenleg nagyon nem ez a szitu, egyrészt nincs olyan táblagép a piacon ma ami köröket verne az iPad(ek)re, másrészt csomó alkalmazásának amit bespájzoltam már iOS-re nincs is alternatívája Androidon táblagépekren.

Szóval végül úgy döntöttem Minit fogok venni, de nem akartam ezt a döntést meghozni anélkül hogy kipróbáltam volna az alternatívákat.

VRSDM: Ez a topic a táblagépekrõl szól, nincsen egyik "oldalhoz" sem elkötelezve. Szerintem itt nem gáz kifejteni a véleményedet, még ha keményen kritizálja is az egyik oldalt. Sõt, pont ez az a hely ahol ezt meg lehet tenni, és nem annyira gáz mint bemenni egy fan-topicban és ott vitatkozni az emberekkel arról, hogy amit szeretnek az miért szar.

theone91
Miért is gondolkodsz egyáltalán egy picikét is Androidos táblán, ha ilyen fontosak számodra a tabletre optimalizált alkalmazások. Így nyilván nem a te platformod.

Nincs benne gúnyos tartalom, komolyan mondom.

VRSDM
Ugyan azt játszod amiért az apple topikban már ugranak az "ott lakók".
Erõszakosan erõlteted a saját véleményed ( ami lehet helyes, lehet nem helyes)

Nagyon ügyes piackutatást végeztél. Biztos a legjobb gépet veszed a saját igényeidnek megfelelve.

De amíg senki nem kérdezte hogy melyik a legjobb vétel ( ami egy szubjektív kérdés) ne terjeszd az igét mert nagyon ellenszenves.

desigo
Tegnap kipróbáltam az iPad Minit.
Szép kis tábla lett.
Kár,hogy irreálisan magas az ára és,hogy nem szimpatizálok az iOSel 😊
GregSB
Nem nevezném magam elégedetlen vásárlónak, ezt nem tudom honnan vetted. Én nem keresem a hibát mások kosarában, csak mivel most fogok táblagépet venni ezért az utóbbi napokban beleástam magam a témába, sok reviewt, cikket olvastam el és kipróbáltam több Androidos táblagépet, meg az iPad Minit (a nagyot már ismertem). Ezért futottam bele pl a Nexus 10 reviewjába, és ezért írtam amit.

VRSDM
Mi nem ellenkezünk senkivel.
Vígan, boldog vásárlóként használjuk a megvett terméket.

A helyett, hogy csalódott vevõként mások kosarában nézelõdjünk és keressük a hibát.

😊

VRSDM
Meg a van két játék is.
A Huebrix és a Flowfree is hasonló logikai jatek

VRSDM
Új app ajánlóm:

AppyGeek - tech hírek profi felületen
Meg a Pocket is frissült, sokkal gyorsabb és reszponzívabb lett.

Solten
Nem egeszen, mi konkretan hasznaljuk az Androidos tabletet napi szinten, de te meg legyszives huzd ki a fejedet a fenekedbol es ne az engadget meg verge vagy egyeb apple popsinyalo oldal reviewjei alapjan irkald a butasagokat.
Nem talalkoztam meg olyan appal ami zavaro lett volna vagy un "felnagyitott verzioja a telefonnak", extrem peldakat ki lehet ragadni mindenhonnan.

Saor Alba

skinnyman
Lehet hogy parhuzamos dimenzioban elek, de en nem csak review-kat olvastam hanem egeszen konkretan Nexus 7-et hasznalok tobb mint 3 honapja elsodleges tablagepnek, es ez ido alatt eskuszom hogy soha nem futottam bele rajta olyan programba, amit tenyleg hasznaltam volna, de annyira zavaroan igenytelen lett volna hogy amiatt kvazi teljesen hasznalhatatlan lett volna. Ipaden ellenben ez volt a helyzet a youtube appal is, es mas appokkal is, ami ott nincs tablara optimalizalva (es a programok legalabb fele ilyen), az ott tenyleg katasztrofalisan hasznalhatatlan.

Regards,

grebber
Azért azt szívesen meghalgatnám milyen programok miatt sirnak

Mert szerintem a táblás embereknek a 98%a csak netre,filmezésre,játékra,zenehalgatásra,olvasásra használja a gépet és ezekhez a mûveletekhez már a kezdetektõl van jocskán program.

Next PC upgrade: 2022

desigo
Milyen csuda leejtõ gép xD

GregSB
Ti lehet egy párhuzamos dimenzióban éltek, vagy csak túl nagy fanboyok vagytok, de amikor az engadgetõl a vergen át mindenhol azt írják, hogy az Androidon siralmas a helyzet, mert nincsenek jó táblagépekre optimalizált appok akkor lehet el kéne gondolkodnotok azon hogy ti vagytok azok akik a forgalommal szembe hajtotok, nem mindenki más aki ellenkezik veletek.

skinnyman
Most berakjam 20adszor hogy hogy nez ki a youtube app ipad-en? Szar peldat barhol talalni, ez nem valtoztat a tenyen hogy a Nexus 10 valszeg az iPad 2 ev mulva megjeleno iteraciojanal is joval jobb kb a legtobb dologban, jelentosen olcsobban.

Regards,

desigo
Nem kell ezt bámulnod ugyanis szabadon választhatsz bármilyen app közül,akár te is készíthetsz kedvedre valót.
Playen nem törlik indok nélkül az alkalmazásod nem úgy mint a konkurens márkánál.
Solten
Ertelmes appot kell hasznalni es nem kell ezt bamulnod. Pl: tunein.

Saor Alba

Solten
wow

Saor Alba

Jim Morrison
nyomasztó... 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
1, 2, 3.

GregSB
Ja felesleges ez a sok csicsa az iPad verzióba. Úri különcködés 😄

passatgt
mi a baj? minimal😊

GregSB
Android fejlesztõknek fel kéne már ébredni. Az nagyon nincs rendjén, hogy megvennék egy tabletet $400-ért, és utána ezt kéne bámulnom 10"-on:

GregSB
Nexus 10 review

"Google's now proven conclusively that it can design great Android hardware, but until developers prove they can design great Android software it's still hard to recommend the Nexus 10 over an iPad."

Solten
Jim Morrison
Próbáld meg ezt: ES File Explorer
FTP + Remote management – You can manage files on your phone from the computer after you enable this settings.
esetleg wifitransfer

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

grebber
Igen!

Androidról van szó. De amit ajánlottam fpt progit valahogy nem jön össze vele 😞

Jim Morrison
több tucat.

VRSDM
egy háztartáson belül vagytok?
akkor küldjétek wifin kihagyva az internetet 😉

GregSB
Android vagy iOS?

Androidot annyira nem ismerem, de tuti van valami FTP progi rá, nem?

grebber
Báttyámnak a gépére szoktam küldeni sorozatokat filmeket én leszarom hogy ha 30 percig megy is át a 3-4 film én közbe játszok nem akarok szarozni a pendriveokkal!

Ezért kérdeztem msn alternativát táblagépre!De mindegy memoriakártya úgyis kell az jó lesz telóba is!

Jim Morrison
lehet google fiber netük van<#nemtudom>

GregSB
"mire felrakja cloudba a filmeket meghalunk"

Ez alapján gondolom 700MB-os, pár GB-os filmeket akarnak küldözgetni egymásnak 😄. Amiket nem a legbölcsebb dolog neten küldözgetni egymásnak szerintem. Se IM progin keresztül, se sehogy. Jobban járnak memória kárytával, vagy ha kábellel másolják fel géperõl.

VRSDM
tehát megkérdezel minket hogy mivel válthatnád ki az elavult vén rókakurva msn-t.

mi jófejek vagyunk és ajánlunk néhány alternatívát.
nem is említettük a jó kis skydrive-ot... na de visszatérve.

te meg nem akarsz most már mégsem váltani.
akkor kérem ne gyere ide legközelebb kérdezõsködni 😄

hülyéneknézel? <#taps>

grebber
Akkor már inkább veszek pendrive-ot vagy 32GB-os micro SD-t!<#idiota>
MSN-t már megszoktam hogy laptopra is azzal küldözgetek!

precision
tökmind1 hogy melyiket használod (im fájlküldés vagy dropbox) a szûk keresztmetszet úgy is a küldõ fél feltöltési sebessége
ráadásul imeknél általában korlátozzák a fájlküldés sebességét, pláne ha nem p2pbe megy a dolog hanem külsõ szerver közbeiktatásával

szóval tessék dropboxot vagy google driveot használni

Bazinga!

grebber
Egyszerûbb a fájlküldés mert mire felrakja cloudba a filmeket meghalunk mind!

GregSB
Dropboxban shared mappákat is létre lehet hozni, és akkor linkeket sem kell kuldozgetni 😊

VRSDM
Milyen fájlot?
Drive / dropbox / akarmi cloud... És onnantól oda másolod a linket ahova akarod.

grebber
Nincs valami beszélgetõs progi amiben fájlot is lehet küldeni?

MSN verziók garnadáját szedtem le de egyikben sem jönnek át a fájlok 😞

Kisegítelek : idén biztosan nem változik az ára, Asus Magyarországon írták. Ne reménykedj. Egyébként meg Angliában 159 font lesz ami nincs 60 ezer. 200 font a 32 gb-os. Nagyon nem mindegy. Nekem sajnos az a bibi, hogy el tudnám számolni az áfát, viszont ha kint veszem akkor ez ugrik. Szivacs. Marad a polcukon az én példányom. Mert hülye azért nem vagyok!

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Mersant
analfabeta te vagy meg az anyad aki vilagrahozott.

lejebb is 1000x elojott a tema hogy nalunk azert is dragabb.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

franc0
Nem a költségérõl beszéltem te funkcionális analfabéta balfasz, hanem az idõrõl.
MÉG nem lehet annyi a magyar webshopban mint a Play Storeban, a drágáért behozott régi készletet nem fogják neked gombokért odaadni, mert a Google elböffentette magát.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014