Táblagépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Nincs kedvem húszmilliomodszorra megindokolni hogy nekem miért volt ez jobb választás. Nem is akarom meggyõzni õket semmirõl, én tudom hogy nekem mi jó, ennyi. Felõlem gondolhatnak amit akarnak, meg értetlenkedhetnek rajta, nagyon nem érint meg.

theone91
Játszd ki az AppStore-kártyát és kvittek vagytok. 😄

Solten
Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért.

En sem ertem.

Saor Alba

GregSB
És bármilyen hihetetlen, de vannak rá észérvek miért választottam iPad Minit a Nexus 7 helyett. De te nyugodtan gondold azt hogy sznob birka vagyok ha neked az a kényelmesebb 😄

GregSB
Jajmár, tudtam hogy valaki be fog ezzel találni. Nem azért mondtam ezt mert az Applet fikázzák benne. Attól függetlenül hogy mirõl szól a cikk kritikán aluliak az Index tech cikkei. Írtak már orbitális faszságokat Androidról meg Windowsról is, itt most nem arról van szó hogy melyik oldalt fikázzák éppen. Ha a N7-et oltanák benne akkor se olvasnám el, mert lerí a cikkeikrõl hogy rohadtul nem járják körbe az adott témát, sokszor olyanokat írnak ami egyszerûen nem igaz. Hát ezért.

"Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért."

Pl én vagyok ilyen hülye.

franc0
Ezt mindjárt gondoltam.

Én tegnap próbáltam ki elõször a Nexus 7-et (iPad 1-2-3 megvolt). Jobb mint gondoltam.
Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért. De hülyének lenni alapjog, ugye.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

GregSB
Indexen tech cikket olvasni olyan, mintha Arnold Swarceneggert kéne megjalgatnom ahogy operát énekel. Inkább bele sem olvasok mert csak felidegesítene 😄

skinnyman
skinnyman
Mondjuk a vicc hogy a "without limits" szoveg kb pontosan a forditottja lett, meg az o sajat platformukon is, gyakorlatilag eppen hogy "a PC with limits".

Regards,

GregSB
"The tablet is a PC that is virtually without limits. Within 5 years it will be the most popular form of PC sold in America -Bill Gates, 2001"

Csak 5-6 évet tévedett 😊

GregSB

passatgt
ja ok, annyira nem olvastam, csak láttam hogy 5% meg avarage és elég gyorsan levontam a következtetést

skinnyman
Rosszul erted, mindegyiknel ketszer teljesel lemeritettek oket es a ket eredmenyt (amik amugy 5%-on belul voltak egymassal) atlagoltak. 😊
Amugy eleg jol birja mind, ezek kozul egyikre sem lehet panaszkodni nagyon.

Regards,

passatgt
a teszt nem jó szerintem, ugye 5% merülést mértek ha jól értem és csak átlagoltak, viszont nálam ipad2-n az elején sokkal lassabban "merül" a %, 50% alatt meg gyorsabban😄

szóval egy olyan teszt kéne amin ténylegesen megvárják még lemerül, ettõl függetlenül gondolom az ipad így is nyerne

GregSB
CNet táblagép akksi-idõ tesztje

"The results
The results speak for themselves, but if you need further explanation, continue reading after the chart.

Movie battery life (in hours)

iPad (4th gen) - 13.1
iPad Mini - 12.1
Nexus 10 - 8.4
Nexus 7 - 10.1
iPad (3rd gen) - 11.4

How we tested battery life
I evaluated battery life the same way I do for all tablets: by continually running a movie file until the tablet's battery dies.
I set each tablet to Airplane Mode and adjusted their respective brightnesses to 150 candelas per square meter (cd/m2) or as close to that number as possible. The iPads were running version 6.0.1 of iOS; the Nexus 10 ran Android 4.2, while the Nexus 7 was running Android 4.1.2."

desigo
Solten
A temahoz egy jo cikk: link.

Saor Alba

GregSB
Ez nem csoda, az utóbbi negyedév volt a legrosszabb az iPad növekedési történetében, most nõtt a legkevesebbet. Q3 egyébként is mindig a leglaposabb negyedév ilyen szempontból, de most már hónapok óta keringenek bizonyítékok a Mini-rõl, ezért most sokan kivártak és nem vették a nagyot. A karácsonyi szezon után lesz érdekes megnézni hogy alakulnak a részesedések a piacon.

GregSB
Nyilván, de nem 16GB-ot foglal az OS, hanem max 2-3at 😄

passatgt
azért az ipad 16 gigája sem 16😊

GregSB
Epic fail.

Windows RT 32GB tablets actually only have 16GB of usable space.

GregSB
Próbálj ki egyet és utána mond hogy összedobott 😉 Nekem 1mp-ig sem volt ilyen érzésem.

GregSB
Elemzõk szerint legalább 2 millió volt ebbõl a Mini. A nagy iPad nem sokban tér el az elõzõtõl amit csak 7 hónapja mutattak be, abból nem valószínû hogy több kelt el mint 500e-1 millió.

Szerintem csak egy amoledes tablet van, a Samsung 7.7-ese, gondolom ilyen méretben nem olcsó az elõállítása, szóval inkább csak álom marad😊 Telefonban ok, ott már nem olyan nagy a felára, de tabletben még egyáltalán nem elterjedt. A többi meg nem hasonlítható hozzá, még ha alma van rajta, akkor sem.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

desigo
Pont karácsonyra fog nagyon felerõsödni az Android.
Most nagyon jól idõzítették a tabok és a telefon bemutatását.

Nexus 7 kijelzõje kicsit fakó,színtelen.
Super Amoledes telefonokat (Galaxy Nexus,HTC One S) mellé rakva elég nagy különbség van közöttük.
Ez most egy kicsit eltántorított a vásárlástól.
Ez nem a terméket minõsíti, hanem a vevõket. Az apple fanok utolsó kajapénzükbõl is megvennék....Ne gondoljuk már, hogy usaban minden aranyból van, az más dolog, hogy másként költekeznek és takarítanak meg mint mi, ez õket minõsíti. Akinek meg van pénze, felõlem vegye, a választás mindenkinek megvan, csak van aki az eszére is hallgat néha 😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

precision
hát eléggé összedobott feelingje van ennek az iPad Mini -nek amúgy
pl a smart coverja is "lötyög" rajta

a kijelzõje pedig a többi a retinához és a nexus 7 kijelzõjéhez képest is gyenge, review -k alapján

Bazinga!

Solten
Az UK-bol megjegyeznem hogy az iPad Mini itt is csak egy tularazott vacak, fanboyoknak (akad beloluk boven 3 millio).

Mas: Csökkent az iPad túlereje a tabletpiacon.

Saor Alba

Jim Morrison
ja hogy _és_. Persze lehet ennek a 98% a mini, de tényleg jó lenne pontosan tudni, én is kíváncsi vagyok.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Ja ez a 3 millió az összesített eladása a Mininek és a 4. generációs nagynak. Kíváncsi vagyok hogy mennyi ebbõl a Mini, de mivel az az olcsóbb ezért nem hiszem hogy a nagy tenné ki a 3 milla nagy részét.

GregSB
"Apple Sells Three Million iPads in Three Days"

Nexus 7-bõl most jutottak el arra a szintre, hogy havonta 1 milliót adnak el.

Ennyit arról, hogy a Mini túl drága lett 😛 Magyar pénztárcának valóban az, de a világ nem csak Mo.-ból áll.

VRSDM
Öcsém hogy a kettõtök vérszívásáról szól az sg 😄dd

u dont have to listen anybody else but me

skinnyman
"Ki akarja meggyõzni a vevõt hogy ne vegyen olcsó tabletet, mert tönkremennek a gyárak?"

Ujonnan pl az engadget <#idiota>
Azt hittem mar te is ide akarsz kilyukadni 😊

Regards,

GregSB
Ki akarja meggyõzni a vevõt hogy ne vegyen olcsó tabletet, mert tönkremennek a gyárak? Mi van? Te mit szívsz :asd 😄 nem kötelezõ a drágább gépet megvenni!
Ezt az egészet nem azért hoztam fel hogy "sajnáltassam" a gyártókat, lol. Verseny van, és mindenki olyan eszközökhöz folyamodik amilyenekhez akar (tisztességes kereteken belül), a Google / Amazon lépése teljesen rendben van, jól tolják. De szerintem hosszú távon a Googlinak ez nem fenntartható modell.

Nem kell nekem hinni, nézzük meg majd 1 év múlva hogy milyen árak lesznek a piacon. Szerintem nem lesz ilyen óriási különbség árban a _jó minõségû_ tabletet között mint most. Ilyet tuti nem fogsz látni tartósan, hosszú távon, hogy $130 különbség van köztük mint most a Nex 7 és Galaxy Tab 7 vagy iPad Mini között. Idõvel ahogy beindul a platform a Nexusokon is nagyobb profit lesz.

Az Apple nyilván azért kínálja ennyiért a Minit, mert megteheti, mert tudja hogy így is sokan fogják megvenni az AppStore és zene/filmboltjuk miatt, + mert sokan ismerik és megbíznak már az iPad brandben, + mert akinek van már iOS eszköze vagy Macje azokkal jól összedolgozik az iPad.

Ha veszélyeztetve éreznék magukat, akkor valahogy õk is lejjebb mentek volna az árral, valami hasonló trükkel mint a Google / Amazon, de jelenleg nincsenek erre rászorulva.

skinnyman
A 200 dollaros volt nekik nullprofit kozeli, de valamennyi meg azon is volt szerintem. A 250-esen pedig egyertelmuen volt profit, nyilvan nem kerul 8 giga memoria nekik 50 dollarba, a hirek szerint pedig az volt a legkeresettebb. Ennyit a nulla profitrol: Asustek Q3 net profits said to be up 43 percent to $230 million thanks to Nexus 7, convertibles
Az hogy nem irrealis haszonnal adjak (mint masok) az nem jelenti azt hogy nincs rajta profit. A Google hosszutoavon biztos jol jar vele, kulonben minek csinalna ugye. Az Asus/LG/akarmilyen gyarto is biztos jol jar vele aki gyartja, kulonben ok is minek csinalnak ugye. Az emberek is jol jarnak vele mert olcson tudnak jo cuccot venni. A piac is jol jar vele mert verseny van. Az azert a viccnek mar valami egeszen uj szintje amikor a vevoket akarjak meggyozni hogy ne vegyenek tul olcso cuccot amin tul keves profit van mert szegeny gyartok ehenhalnak 😄

Regards,

GregSB
Butaság azt gondolni viszont, hogy állandóan lesznek ilyen 0 szalldós tabletek. Az Amazon lesz talán az egyetlen cég aki tud majd ilyeneket ajánlani hosszú távon a saját ecosysteme mellé. A Google viszont nem teheti meg hosszú távon, mert a saját partnereivel szúr ki így. Pl most a lent linkelt Galaxy Tab 7 teljesen értelmét veszti $350-al a Nexus 7 mellett.

Ezt az egészet azért lépte meg a Google (gondolom nem keveset egyeztetve a fõbb partnereivel), mert az Androidos táblagép eladások döglõdtek, és a fejlesztõk nem rohantak eddig a táblagépeikre optimalizált alkalmazásokat fejleszteni. Ezzel hogy közel nullszaldós táblagépeket kínálnak fellendítik az eladásokat és több fejlesztõ lesz érdekelt abban hogy készítsen 7"-10" Androidos táblagép alkalmazásokat a Play storeba (és itt ezen van a hangsúly, a Kindle Fire sikerei nem hasznosak a többieknek).

De amint ezek a folyamatok beindultak és elérik céljukat szerintem tuti nem fognak 0 profitos készülékeket kínálni a jövõben. Nem tehetik meg, mert ezzel ellehetetlenítenék legfõbb partnereiket (Samsung, Asus, stb...), akik abból élnek hogy hardvert adnak el, profittal. Most mindketten benyelik hogy közel semmit nem keresnek a Nexus 7 és 10 eladásain, cserébe fellendítik a piacot és a jövõben többet tudnak majd eladni olyan készülékekbõl amiken lesz profit.

Az Apple nincs rászorulva ilyen taktikákra, náluk most óriási a siker a táblagépek piacán, csábító a kiterjedt és széleskörû alkalmazás, médiabolt ami a készülékeiket kiszolgálja. És mivel õk (is) készülékeken eladott profitból élnek, ezért nem akarnak semmit nélküle adni, nem is kell nekik egyelõre. És ma, egy jó minõségû 7-8" táblagépet ha egy egészséges haszonnal akarsz adni, akkor nem tudsz $300 alá menni. Kész, pont.

GregSB
A nullszaldós táblagépekkel valóban nem próbálnak meg versenyezni árban, mert nem tudnak. Ellenben ha megnézed hogy mennyibe kerül egy nem 0 profittal árultm jobb minõségû táblagép, aminek hasonlóak a specifikációi mint a Mininek, akkor kiderül hogy egyáltalán nincsen elszállva az ára.

precision
mindenki maga dönti el, hogy mire költ és mennyit

ha valakinek megéri a plusz pénzt az, hogy iOS van a táblagépen az vegyen nyugodtan iPad Mini -t... ettõl még nem lesz kevésbé tudatos vásárló mint aki megvesz olcsóbban egy Nexus 7 -et

nem minden a specifikáció 😊 olyan is van, hogy valaki hû egy márkához, mert még sosem csalódott benne, meg van vele elégedve, egy bizonyos szintet képvisel amit mások vagy nem tudnak elérni vagy máshogy csinálják... nincs ebben semmi gond 😊 ez kb. ugyanaz, hogy valaki ugyanazt a márkájú élelmiszert veszi mindig (pedig lehet, hogy a másik olcsóbb vagy finomabb vagy ilyesmi)

Bazinga!

skinnyman
Nyilvan ugy ertettem hogy az arahoz kepest, meg sem probal versenyezni a konkurenciaval, tudomast sem vesz rola. Nyilvan igy is sokat eladnak belole, de ez nem a termeket minositi, hanem a vasarlokat.

Regards,

precision
lószar... az én tabem szintén vannak, (sõt az enyémben még 0,2 ghz -el gyorsabb proci van)... ezért az árért kuka

ez van nekem vs galaxy 7 tab

esetleg még lehet alternatíva ez végsõ esetben... link
de ugye ez is kínai, support nulla, szoftverfrissítés szintén nulla... bár azért néha-néha kiadnak egy-egy új androidot... de inkább nem szokásuk 😊

Bazinga!

GregSB
Vagy tényeg valami subnoti / netbookot kell akkor venni.Bár csak óvatosan, RTL Mos lehet megfekteti az atom procis gyengébb gépeket 😄

GregSB
7" Galaxy Tabok milyenek? Azok már úgy látom vannak használtan 40-50ért.

precision
hát igen, ha nagyon fontos az rtlmost akkor egy használt ipad 1 (v. ipad 2)
vagy a nexus 7 ha nem fontos az rtlmost... ennél alább szerintem sem szabad adni... nekem is van egy huszonezres kínai androidos táblagépem de így pár hónapnyi használat után érzem, hogy ez már tényleg kevés... fõleg miután kézbe vettem egy nexus 7 -et 😊

Bazinga!

precision
na ezt viszont nem tudtam, hogy van iOS -re alkalmazásuk... androidra is írhatnának

vagy ami még jobb lenne, elfelejhetnék azt a gagyi silverlight -ot és áttérhetnének HTML5 -re

Bazinga!

GregSB
Hardveraprón, meg Vaterán látni Nexus 7-eket 60.000-ért. Szerintem egyértelmûen ez a legjobb választás ha max ennyit tudsz rászánni. RTL Most viszont felejtõs lesz rajta.

GregSB
Ennyiért nagyon gagyit fogsz csak kapni (kijelzõ, felbontás, stb...) újonnan, lehet használtban lenne érdemes gondolkodni.

Nem akarok senkit sem befolyásolni, de iPad-ra van RTL Most alkalmazás. Elég gagyin néz ki, de legalább mûködik 😄 Használt iPad 1-et 40-50ért már tudsz venni, és az kb minden igényét lefedné az õsöknek.

Ha iPad nem jöhet szóba, akkor használt Samsung Galaxy Tab-ot, vagy Asus Transformert érdemes nézni, bár ahogy látom ezek mind 60-70+ezer környékén vannak használtan is.

Talán a legjobb Androidos megoldás az lenne, ha vennél egy használt Nexus 7-et, azt talán már megkapod 40-50ért. Bár az RTL Most nem biztos menni fog rajta, ahogy nézem Androidra nincs alkalmazást a Play storeban, és jelenleg Silverlightot se tudsz nézni rajta.

VRSDM
Nem androidos tábla. Eleve a silverlight, flash stb.
Tehát smi nem HTML5 az nem fog menni. Pff

u dont have to listen anybody else but me

k0trapali
Na még jó, hogy ezt is leírtam kiderült, hogy a legtöbbet nézett oldal nem is mûködik androidos táblán... pfff
Amúgy, ettõl eltekintve? Ha van 20-30ért is nekem megfelelõ az is jó nem kell mindenképp 40-50ezres cucc!
precision
*silverlight

Bazinga!

precision
"Anya szokta visszanézni RTL Most-on a mûsorokat"

akkor inkább egy notebookot ajánlanék... én úgy tudom, hogy nincs normális silverligth plugin egyik táblagépes oprendszerre sem... az rtlmost pedig azt használja

Bazinga!