Táblagépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
En sem ertem.
Saor Alba
"Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért."
Pl én vagyok ilyen hülye.
Én tegnap próbáltam ki elõször a Nexus 7-et (iPad 1-2-3 megvolt). Jobb mint gondoltam.
Nem is értem ki az a hülye, aki kiad másfél-kétszer annyit az Apple cuccáért. De hülyének lenni alapjog, ugye.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Regards,
Regards,
Csak 5-6 évet tévedett 😊
Amugy eleg jol birja mind, ezek kozul egyikre sem lehet panaszkodni nagyon.
Regards,
szóval egy olyan teszt kéne amin ténylegesen megvárják még lemerül, ettõl függetlenül gondolom az ipad így is nyerne
"The results
The results speak for themselves, but if you need further explanation, continue reading after the chart.
Movie battery life (in hours)
iPad (4th gen) - 13.1
iPad Mini - 12.1
Nexus 10 - 8.4
Nexus 7 - 10.1
iPad (3rd gen) - 11.4
How we tested battery life
I evaluated battery life the same way I do for all tablets: by continually running a movie file until the tablet's battery dies.
I set each tablet to Airplane Mode and adjusted their respective brightnesses to 150 candelas per square meter (cd/m2) or as close to that number as possible. The iPads were running version 6.0.1 of iOS; the Nexus 10 ran Android 4.2, while the Nexus 7 was running Android 4.1.2."
Saor Alba
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Most nagyon jól idõzítették a tabok és a telefon bemutatását.
Nexus 7 kijelzõje kicsit fakó,színtelen.
Super Amoledes telefonokat (Galaxy Nexus,HTC One S) mellé rakva elég nagy különbség van közöttük.
Ez most egy kicsit eltántorított a vásárlástól.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
pl a smart coverja is "lötyög" rajta
a kijelzõje pedig a többi a retinához és a nexus 7 kijelzõjéhez képest is gyenge, review -k alapján
Bazinga!
Mas: Csökkent az iPad túlereje a tabletpiacon.
Saor Alba
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Nexus 7-bõl most jutottak el arra a szintre, hogy havonta 1 milliót adnak el.
Ennyit arról, hogy a Mini túl drága lett 😛 Magyar pénztárcának valóban az, de a világ nem csak Mo.-ból áll.
Ujonnan pl az engadget <#idiota>#idiota>
Azt hittem mar te is ide akarsz kilyukadni 😊
Regards,
Ezt az egészet nem azért hoztam fel hogy "sajnáltassam" a gyártókat, lol. Verseny van, és mindenki olyan eszközökhöz folyamodik amilyenekhez akar (tisztességes kereteken belül), a Google / Amazon lépése teljesen rendben van, jól tolják. De szerintem hosszú távon a Googlinak ez nem fenntartható modell.
Nem kell nekem hinni, nézzük meg majd 1 év múlva hogy milyen árak lesznek a piacon. Szerintem nem lesz ilyen óriási különbség árban a _jó minõségû_ tabletet között mint most. Ilyet tuti nem fogsz látni tartósan, hosszú távon, hogy $130 különbség van köztük mint most a Nex 7 és Galaxy Tab 7 vagy iPad Mini között. Idõvel ahogy beindul a platform a Nexusokon is nagyobb profit lesz.
Az Apple nyilván azért kínálja ennyiért a Minit, mert megteheti, mert tudja hogy így is sokan fogják megvenni az AppStore és zene/filmboltjuk miatt, + mert sokan ismerik és megbíznak már az iPad brandben, + mert akinek van már iOS eszköze vagy Macje azokkal jól összedolgozik az iPad.
Ha veszélyeztetve éreznék magukat, akkor valahogy õk is lejjebb mentek volna az árral, valami hasonló trükkel mint a Google / Amazon, de jelenleg nincsenek erre rászorulva.
Az hogy nem irrealis haszonnal adjak (mint masok) az nem jelenti azt hogy nincs rajta profit. A Google hosszutoavon biztos jol jar vele, kulonben minek csinalna ugye. Az Asus/LG/akarmilyen gyarto is biztos jol jar vele aki gyartja, kulonben ok is minek csinalnak ugye. Az emberek is jol jarnak vele mert olcson tudnak jo cuccot venni. A piac is jol jar vele mert verseny van. Az azert a viccnek mar valami egeszen uj szintje amikor a vevoket akarjak meggyozni hogy ne vegyenek tul olcso cuccot amin tul keves profit van mert szegeny gyartok ehenhalnak 😄
Regards,
Ezt az egészet azért lépte meg a Google (gondolom nem keveset egyeztetve a fõbb partnereivel), mert az Androidos táblagép eladások döglõdtek, és a fejlesztõk nem rohantak eddig a táblagépeikre optimalizált alkalmazásokat fejleszteni. Ezzel hogy közel nullszaldós táblagépeket kínálnak fellendítik az eladásokat és több fejlesztõ lesz érdekelt abban hogy készítsen 7"-10" Androidos táblagép alkalmazásokat a Play storeba (és itt ezen van a hangsúly, a Kindle Fire sikerei nem hasznosak a többieknek).
De amint ezek a folyamatok beindultak és elérik céljukat szerintem tuti nem fognak 0 profitos készülékeket kínálni a jövõben. Nem tehetik meg, mert ezzel ellehetetlenítenék legfõbb partnereiket (Samsung, Asus, stb...), akik abból élnek hogy hardvert adnak el, profittal. Most mindketten benyelik hogy közel semmit nem keresnek a Nexus 7 és 10 eladásain, cserébe fellendítik a piacot és a jövõben többet tudnak majd eladni olyan készülékekbõl amiken lesz profit.
Az Apple nincs rászorulva ilyen taktikákra, náluk most óriási a siker a táblagépek piacán, csábító a kiterjedt és széleskörû alkalmazás, médiabolt ami a készülékeiket kiszolgálja. És mivel õk (is) készülékeken eladott profitból élnek, ezért nem akarnak semmit nélküle adni, nem is kell nekik egyelõre. És ma, egy jó minõségû 7-8" táblagépet ha egy egészséges haszonnal akarsz adni, akkor nem tudsz $300 alá menni. Kész, pont.
ha valakinek megéri a plusz pénzt az, hogy iOS van a táblagépen az vegyen nyugodtan iPad Mini -t... ettõl még nem lesz kevésbé tudatos vásárló mint aki megvesz olcsóbban egy Nexus 7 -et
nem minden a specifikáció 😊 olyan is van, hogy valaki hû egy márkához, mert még sosem csalódott benne, meg van vele elégedve, egy bizonyos szintet képvisel amit mások vagy nem tudnak elérni vagy máshogy csinálják... nincs ebben semmi gond 😊 ez kb. ugyanaz, hogy valaki ugyanazt a márkájú élelmiszert veszi mindig (pedig lehet, hogy a másik olcsóbb vagy finomabb vagy ilyesmi)
Bazinga!
Regards,
ez van nekem vs galaxy 7 tab
esetleg még lehet alternatíva ez végsõ esetben... link
de ugye ez is kínai, support nulla, szoftverfrissítés szintén nulla... bár azért néha-néha kiadnak egy-egy új androidot... de inkább nem szokásuk 😊
Bazinga!
vagy a nexus 7 ha nem fontos az rtlmost... ennél alább szerintem sem szabad adni... nekem is van egy huszonezres kínai androidos táblagépem de így pár hónapnyi használat után érzem, hogy ez már tényleg kevés... fõleg miután kézbe vettem egy nexus 7 -et 😊
Bazinga!
vagy ami még jobb lenne, elfelejhetnék azt a gagyi silverlight -ot és áttérhetnének HTML5 -re
Bazinga!
Nem akarok senkit sem befolyásolni, de iPad-ra van RTL Most alkalmazás. Elég gagyin néz ki, de legalább mûködik 😄 Használt iPad 1-et 40-50ért már tudsz venni, és az kb minden igényét lefedné az õsöknek.
Ha iPad nem jöhet szóba, akkor használt Samsung Galaxy Tab-ot, vagy Asus Transformert érdemes nézni, bár ahogy látom ezek mind 60-70+ezer környékén vannak használtan is.
Talán a legjobb Androidos megoldás az lenne, ha vennél egy használt Nexus 7-et, azt talán már megkapod 40-50ért. Bár az RTL Most nem biztos menni fog rajta, ahogy nézem Androidra nincs alkalmazást a Play storeban, és jelenleg Silverlightot se tudsz nézni rajta.
Tehát smi nem HTML5 az nem fog menni. Pff
u dont have to listen anybody else but me
Amúgy, ettõl eltekintve? Ha van 20-30ért is nekem megfelelõ az is jó nem kell mindenképp 40-50ezres cucc!