3818
Táblagépek topicja
-
#3422 Vélhetően.
Sent from my 2048*1536 iPad -
#3421 A 4:3 a 16:9 helyett az én esetemben vélhetően azt jelentené, hogy HD 1080 (1920*1080) helyett lenne UXGA (1600*1200) ugyanúgy 10,6 col-on. Így azért jelentősen keskenyebb lenne az egész.
Felbontások - Wiki -
#3420 lehet hülyeséget mondok, de ugyanez 4:3-ban így nézne ki, vagy inkább úgy mondom, hogy így is kinézhetne:
-
#3419 Inkabb le lenne vagva a szele. -
#3418 Változatlan átló mellett ezt elég nehéz elképzelni :) -
#3417 most gondold el, hogy ugyanilyen széles lenne 4:3-ban, csak magasabb:) -
#3416 16:9 vs. 4:3 témához hozzátennék én is:
Előbbi nem csak a filmeknél előny, nekem pl. külön tetszik, hogy ha jegyzetelek mellette, akkor a széles képernyő miatt a fő tartalom nem lesz túlságosan keskeny:
4:3 ilyen szempontból rosszabb lenne. -
#3415 A videó kevés. Használni kell őket.
Továbbá érdekes, hogy sok ember szidja a 16:9-et a monitor topikban, de isteníti a tablet topikban.
Biztos azért, mert egy Thunderbolt Display 300K, az már kivül esik az olcsójánosok látókörén :) -
vass17 #3414 Így van, mindenkinek más jön be, én csak azt mondtam, hogy nekem nagyon kicsi volt minden a 7-esen, 1280-as felbontásban és hiába jó a szemem, egy idő után már zavart. Csak annyit javasolnék mindenkinek, aki vásárlást előtt áll, hogy nézze meg valahol a különböző méreteket, mert mellé is lehet fogni. Sokáig fontolgattam 10-est is, de a családban már több van és rájöttem, hogy hordozáshoz már túl nagy, nálam a 8 lett az ideális kompromisszum. -
#3413 20"-os 1:1 keparanyu tableten meg megtobbet latnal. Csak aztan probald meg zsebre tenni. Vagy csak egy kezzel kenyelmesen atfogni. Meg a fekete csik megnagyobb lenne, ami mar 4:3-on nagyobb a legtobb filmnel mint maga a hasznos terulet, szoval inkabb feketeseget latsz nemi "film" csikkal :)
Szoval erre sztem egyszeruen kar tobb szot fecserelni, mert kizarolag egyeni preferencia es felhasznalas kerdese. -
vass17 #3412 Én pont most csináltam egy ilyen cserét, 7 colról (16:10-es arány) 7,9-re (4:3). Azt kell mondjam ég és föld a különbség: végre nem folyik ki a szemem, attól, hogy nanométeres feliratokat olvasok a böngészőben és más programokban. A 4:3-as aránnyal nagyon megnőtt az összes ilyen problémás terület, sokkal kényelmesebben elolvasom, sokkal több fér a böngészőben a kijelzőre, sokkal jobban mutat álló módban is (16:10-est soha nem használtam így, mert nagyon idétlen a hossza miatt)...
Akinek kimerül a tablet a filmezésben, esetleg játékokban (habár itt már nem egyértelmű a 16:10 előnye), az nyugodtan maradjon a széles képernyőnél, aki minden mást is akar csinálni rajta, annak sokkal jobb a 4:3.
Lehet, hogy egyéni preferencia, de mindenkinek ajánlom, nézzen összehasonlító videókat például N7 és Ipad mini között. Én ugyan maradtan 8 colon is az androidnál, de nagyon örülök, hogy váltottam, mert ez sokkal jobban használható minden szempontból és a filmeseknek mondanám, hogy a szélessége egy hajszálnyival így is több, mint a 7-esnek és kit érdekelnek a fekete csíkok. -
#3411 Ja igen, a 64 bites proci abban benne van, de amit ebbol a cucc jelenleg profital az nagyon keves. RAM mennyisegben pedig n7 is duplaja de meg annak is legalabb a duplaja kene h elkezdjen komolyabb ertelme lenni a 64 bitnek. Persze, jovobemutato, es valamikor el kell kezdeni az atallast, de a jelenlegi keszulekek kozel semmit nem nyernek belole.
Tamogatasban a nexus-ok kb ugyanolyan jok.
szucsy89: Ja egyebkent ne tevesszen meg a vegfelhasznaloi ara (plane magyarorszagon) egy cuccnak, es hogy ha ugyanaz a vas van mint a dragabb cuccban akkor biztos megeri. A mai abszolut csucskategorias mobil soc-ok (mint peldaul egy snapdragon 800) arat is 10 dollarokban merik, egy csucskategorias soc mondjuk olyan 30 dollarba kerulhet a gyartoknak. -
#3410 Meglepő mödon egyetértek majdnem mindennel amit leírtatál. Ez a képarány dolog szerintem is felhasználás és ízlés kérdése. Egyébként mobilarenások nem mondták ki videóban hogy jobb lenne a mini képaránya, csak azt mondták hogy nagyobb.
Amiben talán egyétrelműen jobb a mini az a 64 bites proci (és a következő 2 évben ezt kihasználó játékok és appok), és hogy szoftveresen tuti támogatva lesz még 2-3 évig. (A következő két fő iOS verzió updatet és azok alverzióit tuti megkapja). -
#3409 Ppi-ben az n7 323, az ipad mini 326, szoval effektive ugyanott vannak. A technologiai is ugyanaz (ips), az n7 kijelzojen hiresen jok a szinek is es szinkalibralva is van, ipad-nek is valszeg eleg jok a szinei (jo szokott lenni), szoval ilyen szempontbol valszeg kb ugyanolyanok.
Hat, aki most ipad 2-t vesz 120 ezerert, az meg is erdemli :)
Egyebkent az idei n10-rol bar meg semmit nem tudni (a letezese is ketseges, de azert voltak mar ra utalo jelek), egyes pletykak szerint heteken belul megjelenik, arra is kivancsi lennek. -
#3408 A 120-as kezdő árat annak fényében írtam, hogy pl. megkapta a 270 (vagy mittomén mennyibe kerül itthon) ezres iPhone 5S hardverét, ráadásul ugyanolyan a hardver mint az Airben, általában a minik lebutítottak szoktak lenni, ez üde kivétel. Android oldalon is vannak ilyen áron tabletek (a Nexus a durva kivétel, azt tényleg verhetetlen ár-érték arányban). 10-es tabletem ugyan még nem volt, de nekem ez a méret elég, nem is gondolkodom egyenlőre nagyobb méretben.
A felsorolt tabletek azért már elég régiek, az N10 már több mint 1 éves, a Z több mint fél... ez meg új - > tovább lesz támogatva.
skinnyman: Hát igen, az N7-nek is van ezer előnye. A hangszórója egyébként nem sztereo a mininek. A kijelző felbontásától voltak hanyatt esve, hogy milyen sok a ppi érték és hogy milyen élesek a betűk, most hirtelen nem tudom, de szerintem ebben mondjuk el van maradva egy új N7-hez képest (bár nem is kimondottan ahhoz hasonlították).
Úgyis jövőre lesz csak ebből a vételből valami, addig meg esni fognak az árak (az iPadeké mondjuk nem nagyon szokott sokat:P), aztán majd meglátjuk. :)
Ja, és a vicc hogy az adás végén megnézték, az iPad 2 (2011-ben jelent meg!) még mindig kapható az Apple oldalán, 120.000 Ft-ért. :D -
#3407 Jó volt olvasni amiket leírtál valóban korrekt tab.
Azonban amikor a "120 a kezdő ár"hoz értem felnevettem.
Ha nem számít az ár és egyéb Apple termékeket is használsz megértem ha ezt választod.
120 ezer Forintért 10 colos hibátlan tabok vannak :
Nexus 10,Asus MeMo Pad FHD 10 LTE,Sony Xperia Tablet Z -
#3406 "jobb képarány"
Wait what? :D Filmnezesnel amugy tenyleg foleg nem mindegy, mert hala a fantasztikus "jobb keparany"-nak a kepernyo legalabb felen (tulzas nelkul) semmi nem lesz csak vastag fekete csikok. Es igy a hasznos terulet sem lesz semmivel tobb mint n7-en. Egyebkent a keparany es fizikai (illetve ezzel parhuzamosan kijelzo) meret tipikusan izles kerdese, ertelmes tartomanyokon belul egyik sem "jobb" mindegyiknek megvan az elonye es hatranya, mindketto mas felhasznalasban "jobb". Mindenesetre filmnezesnel es altalanosan multimedias tartalmak fogyasztasanal (amire kvazi egy tablet van) a negyzet alaku kijelzo kifejezetten rosszabb.
A hangszoroja tuti nem jobb, mint az n7 sztereo cucca. (annak sztereo egyaltalan? Ha az is, nem a ket szelen vannak igy tuti nem sokat er)
n7 itthon is hivatalosan is 2 ev garival 85k, 1 ev garival 70k alatt szerezheto. 120-bol 32 gigas lte-s n7-et kapsz (hivatalosan 2 ev garival). Szoval a kinti kb 2-szeres arkulonbseg bar nincs meg itthon (jo kerdes h miert), egy masfelszeres szorzo azert legalabb ott van masszivan. Ahhoz kepest meg effektive kb semmiben nem jobb, csak nehany dologban mas, ami meg izles kerdese. Megint ott tartunk hogy a nexus az uttoro, az ipad meg csak koveti, hozva a kotelezot, indokolatlanul magasabb aron. -
#3405 No, mai mobilarena TV-ben eléggé magasztalták az új iPad mini-t, elegáns fémház, jobb képarány mint a többi 7-es tabletnél (igazából azt is kiemelték hogy ez már 7.9, míg mondjuk az N7 csak 7, böngészésnél/filmezésnél nem mindegy), megkapta az 5S hardverét, jó hangszórók, rossz kamera. Nagyjából ezeket mondták.
És 120 a kezdő ár, egy droidos tab is kerül ennyibe simán(tablet Z 200 körül kezdett), szóval lehet gondolkodni aki most akar tabletet venni, én nemsokára cserélem az N7 2012-t, most gondolkodóban vagyok hogy ez vagy a 13-as legyen. -
#3404 azért meg kellett kérdeznem, ki tudja.. :D én is nagyon gondolok rajta, nagyon jó cucc szerintem is.
Igazam volt Merlinnel kapcsolatban :p -
#3403 Akkor szomorú, hogy idáig titkolta...nem veszett volna a semmibe itt a kiáltásom...
Mind1, ketten már tömeg vagyunk! :D
Visual studio miért ne menne? Desktop win8... -
#3402 ha jól tudom neki legalább fél éve megvan ^^ élménybeszámolókra én is kíváncsi lennék. Visual Studio megy?: O -
#3401 Hello. ASUS FHD 10.1 colloshoz keresek állítható (dontheto) tokot.
Valakinek van még ilyen gépe? Thx. -
szuper, üdv a klubban! 1 vagy 2?
- 8.1-et dobd fel rá, ha még nem tetted volna meg.
- Onenote (asztali), mindenre jó, 2013 minden funkciója kincs :) Ha nincs Office 2013, akkor átmenetileg jó az ingyenens metro, de nekem valahogy az asztali áll jobban kézre. (metrós onenote-on külön kell bekapcsolni az ujjas zoom-ot, mert defaultban off)
- böngészőnek csak IE (tapizásban többi mind szar, chrome-ot is beleértve, masszív hidegháború van a kicsipuha meg a gúgli között)
- Panoráma kamerázás és Algodoo tollal vicces :)
Hirtelen ennyi, remélem van hozzá type-cover-ed is, mert azzal teljes.
Majd írd a beszámolót :) -
#3399 Nekem is van -
#3398 Amikor a fekvo robotot latod, akkor probald a gomb kombokat. -
GPx8 #3397 Odáig eljutottam, azért látom a fekvő robotot, de nincs menü, amiben lépkedhetnék... Az a baj. -
#3396 A konkret tabletet nem ismerem de gondolom vol (le vagy fel) es power gomb egyszerre nyomva valamilyen kombinacioban, aztan vol-okkal tudod leptetni. -
GPx8 #3395 Sziasztok!
Van nálam egy 3Q tablet amit nem tudok hard-resetelni...
Bejön a fetrengő robot a piros felkiáltójellel, de a menü nem jelenik meg. Mit lehet ilyenkor csinálni? -
#3394 Linkelés majdnem megy is... -
#3393 A teljesítménye ultrabook. Brutál videóvágásra, komolyabb 3d modellezésre és játékra (mármint mostani high-endekre) nem alkalmas, de ezen kívül visz jó szinte mindenre.
Egyedül talán ölben szarabb laptop módben, de meg lehet szokni és cserében tenyérben tollal sokkal mobilabb lehetsz.
Nekem is mindig megjegyzik, ha összehajtogatva látják, hogy szeretnének ők is olyan munkát, amihez elég egy tablet...ekkor muszáj vagyok demonstrálni, hogy ez nem butított android vagy ipad :)
Az, hogy mindent szétfirkálhatsz pedig mindent visz, az ebből adódó extra [http://youtu.be/C7OROShRVzQ?t=20m8s]fícsörökről[/URL] nem is beszélve: -
#3392 az usb port miatt nagyjából meg van kötve a kezük a vastagságot illetően, de ez még így usb porttal együtt is iszonyat vastag... emiatt, ahogyan Greg is mondja, táblagépnek nem igazán kényelmes
majd ha fele ilyen vastag lesz (mondjuk süllyesztett usb porttal mint a macbook air -ben) és könnyebb is akkor talán csábítóbb lesz az embereknek -
#3391 Mert tabletnek túl nagy és nehézkes, laptopnak meg nem elég jó - egy ultrabook ésszerűbb választás "munkára" sok embernek. -
#3390 Egyébként nem értem a srác panaszát.
Nálam a surface pro simán 4in1 ketyere:
- laptop
- tablet
- desktop (külső monitorral)
- jegyzetfüzet :)
Egyszerűen rohadt jó, hogy egyben van minden, tud mindent kompromisszum mentesen gyorsan és megbízhatóan.
Igazából nem értem, miért nem terjedt el jobban, itthon konkrétan 1 embert tudok, aki még használja... -
#3389 Egy power cover-t majd veszek, de valszeg marad az első szériás pro (üzemidő nekem teljesen oké, még egy fokozatot a támasszal pedig meg tudok oldani tokkal, ha nagyon akarok).
Ugye pont most lett final win 8.1, az is picit megdobta a touch élményt. Illetve végre kész lett a normális facebook app is, az is jó lett és nagy űrt töltött be.
-
#3388 [Deal Alert] 32GB Nexus 10 Drops To Lowest Price Yet On eBay Daily Deals At Just $349.99 ($150 Off) -
#3387 Itt megjelnik új hsz? -
#3386 Microsoft Surface Pro 2 Review
Microsoft Surface 2 Review -
Chris Lowe #3385 Tabletpiacon elég szerény támogatottságú appok tekintetében a w. Szerintem ios vagy android. Ha android akkor kerüld a 20-30ezres kategóriát, mert az csak kínlódás.
Wintablethez még nem volt szerencsém, biztos stabil de ez ügyben én is kiváncsian várom az észrevételeket. -
Marus #3384 Sziasztok!
Tudnátok segíteni? A férjemnek szeretnék egy tabletet. Ki is néztem már egy ASUS VivoTab-et ( http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ASUS-VivoTab-RT-64GB-tablet-%28TF600T-1B031R%29,103952,481055,965796.html?langId=-19&et_lid=74&et_cid=53&et_sub=1103395_asus_tablet )
Viszont itt azt írja a leírás, hogy Windows operációs rendszer van hozzá, amivel nem igazán van tapasztalatunk. Az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel a Windowsos operációs rendszerrel? Mi az előnye,hátránya az Androidhoz képest?
Köszi a választ.:)
-
#3383 Én most vettem egy tabletet ajéndékba. Na most, van hozzá külön billentyűzet is. A gond az, hogy a külön billentyűzeten nem tudom beállítani a billentyűzet-kiosztást. A virtuális billentyűzeten sikerült, ott beállítottam a szükséges 3 billentyűzet-kiosztást. Nem tudja valaki hogy kell ezt megcsinálni? Az operációs rendszer Android 4.1. A készülék típusa GoClever TAB R104.