3824

Táblagépek topicja
-
[Deal Alert] 32GB Nexus 10 Drops To Lowest Price Yet On eBay Daily Deals At Just $349.99 ($150 Off) -
Itt megjelnik új hsz? -
Microsoft Surface Pro 2 Review
Microsoft Surface 2 Review -
Chris Lowe #3385 Tabletpiacon elég szerény támogatottságú appok tekintetében a w. Szerintem ios vagy android. Ha android akkor kerüld a 20-30ezres kategóriát, mert az csak kínlódás.
Wintablethez még nem volt szerencsém, biztos stabil de ez ügyben én is kiváncsian várom az észrevételeket. -
Marus #3384 Sziasztok!
Tudnátok segíteni? A férjemnek szeretnék egy tabletet. Ki is néztem már egy ASUS VivoTab-et ( http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/ASUS-VivoTab-RT-64GB-tablet-%28TF600T-1B031R%29,103952,481055,965796.html?langId=-19&et_lid=74&et_cid=53&et_sub=1103395_asus_tablet )
Viszont itt azt írja a leírás, hogy Windows operációs rendszer van hozzá, amivel nem igazán van tapasztalatunk. Az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata van ezzel a Windowsos operációs rendszerrel? Mi az előnye,hátránya az Androidhoz képest?
Köszi a választ.:)
-
Én most vettem egy tabletet ajéndékba. Na most, van hozzá külön billentyűzet is. A gond az, hogy a külön billentyűzeten nem tudom beállítani a billentyűzet-kiosztást. A virtuális billentyűzeten sikerült, ott beállítottam a szükséges 3 billentyűzet-kiosztást. Nem tudja valaki hogy kell ezt megcsinálni? Az operációs rendszer Android 4.1. A készülék típusa GoClever TAB R104. -
Chris Lowe #3382 Jaja chrome alatt izzik. Csakhát nexuson az a legjobb böngésző....igazából így visszagondolva kb. a nyári chrome update óta izzasztja a rendszert, csak eddig azt hittem az akku okozza. Van amikor 5 perc alatt felmelegszik van amikor fél órát is használom és csak langyi. Semmi logika...
Viszont az is érdekes, hogy felmelegszik, leteszem a tabletet és fél perc múlva már totál kihült. -
Milyen bongeszot hasznalsz? Chrome pl elvileg hajlamos izzasztani a cuccot, sokak szerint mas bongeszok (pl Dolphin) kevesbe izzasztjak. -
Chris Lowe #3380 Böngészőnél melegedés ugyanugy megmaradt. Tehát az proci, nem akku... -
Chris Lowe #3379 Megjött a tabletem akkucsere után. Csontra 1 hét volt háztól-házig.
Mindent újra kellett rakni,ezzel foglalatoskodtam 3 órát, ezalatt fullról lement 70%-ra. Remélem mostmár jó lesz.
Nem tudom mitől melegedett hátul/alul, de ezalatt a 3 óra alatt abszolút jó, nem melegszik. Mondjuk játék még nem ment, majd akkor kiderül, mert ha megszünt a melegedés akkor az is akkuhiba volt. -
Dehogy nem tudok elkepzelni mast, regebben en is mas alternativakat hasznaltam, most nexus-t, latom a kulonbeget, es pont ezert tenyleg nehez oszinten mast ajanlani, mint nexus-t.
Amikor valaki mast vesz, sokszor csalodas szokott jonni, valami szar meg nem mukodik, mindig megy a frissitesert a konyorges es anyazas, stb. Ha valaki tisztaban van vele, hogy mit vesz, akkor ezzel persze nem szokott gond lenni, csak ez altalaban nem igy szokott lenni.
A Xiaomi amugy tenyleg jo, minosegi cuccokat csinal. De ha azt nezed, hogy most jon mindjart az uj nexus ami varhatoan kb mindenben ugyanolyan jo lesz, es mivel nexus, hivatalosan nyithato a bootloader, baromi jo kozossegi tamogatasa lesz, evekig azonnal megkap minden frissitest hivatalosan is, es varhatoan masfelszer olcsobb is lesz, akkor nem hiszem h nagyon elvakult vagyok ha azt mondom, hogy esetleg erdemes lehet megvarni :)
Mert valoszinuleg tenyleg nem nagyon lesz ertelmes alternativaja, ahogy a nexus 4-nek sem volt, illetve nincs a mai napig. A ketszer dragabb telefonok ligajaban jatszott, es azokat is rendre elverte. -
+1
Plusz tegyük hozzá,hogy itthon minden másfélszeres áron van mit az USÁban.
-
Ugy, hogy nem szabvany. Az 1024*768 egy szabvany (volt... 10 eve, CRT monitorokon, de ebbe se menjunk most bele). Annak a "duplazasa" az soha, sehol nem volt szabvany. Ugyanigy a 480*320 is egy szabvany (HVGA), annak a "duplazasa" (960*640) viszont szinten nem az, soha senki nem hasznalta. Ezekre az idiota felbontasokra mind azert kenyszerultek ra, mert az egesz ios-t fix felbontasokra irtak, es keptelen mas felbontasokat kezelni. Ezert aztan az volt a baromi nagy otlet, hogy ahelyett hogy megoldanak hogy mas, normal szabvany felbontasokat is tamogasson (vagy ne adj isten ne fuggjon fix felbontasoktol ez azokat dinamikusan kezelje, lasd: android), bevezettek uj felbontasokat amiket soha senki nem hasznalt. Tipikus peldaja a gyors kenyszermegoldas keresesenek, es a jovobeli szempontok teljes atgondolatlansaganak.
Es akkor az 1136*640-rol meg nem is beszeltunk, ami ennek az egesz szanalomnak a kicsucsosodasa, es ami valoszinuleg a vilag legelcseszettebb felbontasa. Tovabba evek ota az egyetlen hd (720p) alatti felbontas amit barmelyik gyarto is bele merne rakni egy csucs (plane ma mar inkabb max kozep)kategoriasnak mondott telefonba. -
"Minden annyiba kerül, amit az emberek hajlandóak kifizetni érte"
Innentől kezdve azon vitatkozni mi a drága vagy olcsó eléggé parttalan vita. Valakinek az Apple és Samsung sem drága, valakinek a Nexus is az. -
Chris Lowe #3374 Nem az a drága, hanem a kínai az olcsó. Nexus korrekt ár/érték a drága az alma vagy ha android akkor pl. samu tablet. -
Na a nexus szájbab@szottul drága. Én is azt nézegettem, de a mezei 7" + 16GB (ÉS NEM BŐVÍTHETŐ!!!) wifis model is egy vagyon. Há elmennek a pics@ba... -
Chris Lowe #3372 N is nexus párti vagyok,de te más alternatívát el se tudsz képzelni. Pedig az android előnye pont az, hogy van hardverválaszték. -
Chris Lowe #3371 Na akkor ez nagyon jónak tűnik.
Grat hozzá! -
Már hogy he lenne szabvány. 1024x768 duplázása. Nem minden a filmek körül forog, ha valakinek 4:3 kijelző ertszik jobban akkor ez is szabvány. -
Mondjuk a total szabvanyellenes 2048x1536 felbontast nem ertem. Tipikus peldaja amikor agyatlanul lemasolnak valami almas cuccot annak minden idiota hibajaval egyutt... -
Na kis teszt a WayteQ X-Tab 100QCR-ről:
- Iszonyat durva felbontás, brutálisan jó színek és fekete is tűrhető, fényerő van bőven, betekintési szögről már nem is érdemes beszélni, mert gyakorlatilag csak hátulról nem látható.
- Modern játékoknak kicsit betesz a 2048x1536, de ha nem HD-ben van alapbeállításokban (ilyenkor 1600x1200, vagy valami ilyesmin fut), hanem normal-ban, akkor mennek szépen. Meg sok megy szépen HD-ban is.
- Netezni tökéletes, minden éles és precíz, ugrik, jól olvasható és gyors, kicsit lomhán forog.
- Jutyúb videók hd-ban, röcimentesen, különösebb erőlködés nélkül folynak.
- Szépen megy pendrive-ról is a videólejátszás, ám mx player ajánlott a gyári helyett.
- Full HD 13GB-s Terminator 4 szépen suhanik rajta.
- Megy a Trémobil 3G stickemről is OTG kábelen. Gond nélkül, semmi trükközés nem kell hozzá, szóval nem érdemes 3G-s verzióra várni belőle.
- Nekem wifin is hasít 65MB/s-sel, semmit sem állítottam a routeren, csak mac szűrést pluszban a védelemhez még. Szal. lehet, lenne ennél gyorabb is.
- Alapból ott figyel 16GB benne, meg 2GB belső, de még egy 32GB-s karit betoltam neki szokás szerint és így már azért van hely (persze belső 16GB sokkal gyorsabb, mint a class6-os külső 32GB)
- Régi 100-as könyv-tokja jó hozzá, csak a kamerát meg néhány amúgy sem használt hw gombot takar ki.
- A fehér szín nekem kissé gagyi (főleg a fekete bőr tokban), hátulja viszont szép, olyan kicsit ezüstös alumíniumlemez.
- Mivel mindkét képvédő fóliát rajta hagytam, azért rendesen meg kell érinteni, de aránylag így is pontos.
- Kicsit melegszik, ha meghajtod, de nem nagyon.
- Quadrantot és Antutut futtattam, kb. azokat az eredményeket hozza, mint amiket a hivatalos tesztelők hoztak. (persze HD-ra kapcsolva romlik kicsit)
- Aksit rendesen zabálja, de azé a 10000mAh az nem piskóta.
- Kamerák a szokásosan brutális szarok, hozzák a várható szintet tabletben, de nem ezekkel fogunk fotópályázatot nyerni (elől és hátul is van).
Jah, tokot, na azt nem adnak hozzá, viszont rakat fólia van hozzá, OTG kábel, microusb-usb linkkábel PC-hez (ezen is tud tölteni is), hálózati töltő, meg kb. ennyi. -
5" (plane kis kerettel) az manapsag mar nem phablet, siman nagy telefon kategoria :)
Amugy bika cucc, de sztem az 1-2 honapon belul varhato uj Nexus telefon is kb ugyanilyen lesz vasban, es valszeg olcsobb lesz arrol nem beszelve hogy Nexus lesz... -
Most ezen a Phableten gondolkodok: Xiaomi MI3
Quad 2.3 GHz proci, 64GB ROM, 2GB RAMm 1080p-s 5"-os kijelző ... egy brutál teljesítményű szörnyeteg.
Csak várni kell rá.
-
Chris Lowe #3365 Nekem akad a youtube hd vidinél. -
Nem is youtube-al volt a gond, azokat alapbol csak 720p-ben streamelte (kijelzo miatt felesleges is volt kb nagyobbat) plusz ott tomoritve is vannak jocskan a videok, szoval onnan rendesen vitt mindent. Inkabb pl helyi halozatrol jo minosegu 1080p videok, filmek lejatszasanal, de ott sem mindig. -
Chris Lowe #3363 Ipad2.
Én stabil concorde gépet még nem láttam. 3 féle volt a kezemben+amit forumokon olvas az ember.... -
Chris Lowe #3362 Hát a hd videó youtube-on kurva lassú, miközben pc-n/ps3-on folyamatos.
De ez legyen a legnagyobb hibája -
Na emberek van egy dilemmám. Vaagy edigitalban veszek egy Concorde tab t10-et 55 ezer ftért újonnan, vagy egy ipad 2-est 50ért használtan. Főleg netezésre, beszélgetésre(írásban) és filmre használnám. Eddig a concorde áll nyerésre nálam főleg az alapból tartozék billentyűzet miatt. Ti mit gondoltok? -
Nekem se volt gondom a wifi-jevel, mindig korrekten teljesitett. Csak 1080p video streamelesre nem mindig volt eleg a savszel. Az ujjal ilyen szempontbol sincs gond :) -
Chris Lowe #3359 Na remélem azt nemcseszik elamikor cserélik az aksim...nekem bika mód ment a wifi se a samu telóm se az asszony zte telója nem volt olyan erős. -
Az antenna a hátlapban van, a hátlap pedig könnyedén lepattintható, mint egy Samsung telefonhátlap.
Az antennát és az alaplapot az alaplapból kiálló két pöcök köti össze, amiből az egyik le volt nyomódva, így nem ért a hátlaphoz. Kicsit megigazítottam és minden rendben. -
Mi volt a megoldás? A gyenge jelre? -
Chris Lowe #3356 Hát ha közlik, hogy normális, hogy 10 óra egy feltöltés fullra 30%-ról akkor csúnya világ jön a guglira.
Ráadásul az sem frankó, hogy kikapcsol 20-30%-nál.
Ha nem cserélik az aksit az egy vicc! -
Sok jót ne remélj :)
Visszavittem wifi hibával (gyengén vette a jelet, típushiba, lásd google), ugyanúgy visszakaptam 1 hét múlva, hogy ez jó.
Miután elátkoztam a dédunokájukat is, 10 perc netes keresgélés után 3 perc alatt magam csináltam meg.
A jegyzőkönyv megírása több időbe volt a szervizes faszkalapnak... -
Chris Lowe #3354 Majd írj, hogy milyen. Persze az előzőhöz kepest biztos űber, inkább az erdekelne,hogymennyire akad, milyen gyors a böngésző stb. A kijelzője frankò azt lattam, de csak beltéren es két percig. -
Mekrendeltem a WayteQ xTAB-100qcr tablet-emet. Még a régi sima 100-as volt nekem, ami nem ips-es, meg nem quad-os, kíváncsi vagyok ez mit tud, holnap délelőtt hozzák.
http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/WayteQ_xTAB-100qcr_tablet_(Android)-p360496.html -
Chris Lowe #3352 Nexus7-em szervízben. Akku egyre ramatyabb volt, mostanában egy töltés már 10-12 òra volt. 20-30%között sűrün kikapcsolt és hátsó/alsó fele keményen melegedett akàr sima chrome alatt is.
Dhl-es srác mondta, hogy elég sokat visz vissza ilyen hibával. -
tábla surround...beszarok :) -
Kenjék a hajukra! :) -
Tesco is kiad táblagépeket, egyelőre briteknél