A zenehallgatás nem csökkenti a koncentrációt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha akarok a zenére figyelek, ha akarok a szövegre, szólhat egyszerre a kettõ, de nem tudok rájuk ugyanúgy koncentrálni. Ha pedig valami unalmas szart kell tanulnom úgysem arra figyelnék jobban, hanem a zenére.
rágógumi
vágj fel 😄 és idióta is vagy 😄 sokra mehetsz a diplomáiddal 😄 egs 😄

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

Valószínûleg nagyon le lehetsz maradva, ha nem ismersz olyan szolgáltatásokat, amikrõl zenét lehet hallgatni - akár úgy is, hogy rákeresel a konkrét zenére, és ebben a youtube-os források is benne vannak (de csak a zene, kép nélkül) -, és nem mellesleg ott vannak az online rádiók is. Édes Istenem! Megalol!
Mellesleg a youtube jellemzõen videoszolgáltatás, még ha raknak is fel állóképpel ellátott zenéket. Egyébként az a tanulás sem ér sokat, ahol youtube-os zenéket keresgetsz közben. De végtére is leszarom, hogy ki hogyan tanul, én már nem szándékozom többet tanulni (van pár diplomám), nem érint a dolog.
Szerintem nem mindegy, hogy a tanulasi folyamat alatt hallgat az ember zenet, vagy egy mar megtanult dolog alkalmazasa kozben. Elso esetben amikor valami teljesen ujjat tanul az egyen, akar zavaro is lehet a zene, mig masodik esetben amikor mar nem tanul, hanem felhasznalja az addig megtanultakat, vagyis gyakorlatba ulteti azokat, akkor a megfelelo zene tenylegesen lehet pozitiv hatasu.

8088/4.77mhz processor, 128k RAM (Upgradeable to 256k), 5.25\" Floppy Drive (Full-Height), and a large 10-mb Full-Height Hard Disk Drive.

Kedves willcox nagyon le lehetsz maradva, ha számodra a youtube-os "zenehallgatás" újdonságként hat.

Mit gondolsz a több ezer zene egyetlen állókép (többnyire borítókép) miért van youtube-ra feltöltve? Mielõtt elkezdesz LOl-ozni, nézz körül a világban, hogy mik a szokások. Jómagam nem szoktam ilymódon zenét hallgatni, mert megtehetem, hogy a munkahelyemen is ott van az összes zeném a vinyón, de ezt nem mindenki teheti meg.

Komolyan magyarázni kell embereknek az ingyenes online zenetárolás elõnyeit, aminek egyik kézenfekvõ módja a youtube? Édes Istenem ROFL.

Glutamin
Engem is zavar. Érdekes dolog ez, ahány ember annyi féle.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Vogel
Engem spec minden zene zavar tanulás közben.

Nekem a zene a mindenem... Apummal sokszor veszekszem, mert Õ nem szereti, ha tanulás közben zenét hallgatok, de én is rájöttem, h ez nem befolyásol különösebben. Persze, ha hulla fáradt vagyok, akkor már úgyis mindegy, mert a matek házit csak nem fogom érteni... xD

Narxis
Szerintem ez emberfüggõ. Van aki képes így is figyelni van aki nem. Nekem tanuláshoz mindig csend és nyugalom kellett, de ismertem olyat aki úgy tudott tanulni ha valami zene ment a háttérben.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

De ha nincs nálad azt mp3, viszont van net, akkor jó hallgatni a youtubeot, szerintem a cikk írói is erre gondoltak..
Nálam a munkahelyen segített a zenehallgatás. Kizárt minden külsõ zavaró forrást, és felpörgetett, kevésbé vettem észre a fáradságot. Vizuális ellenõr voltam, egészen addig amíg a kedves fõnököm ki nem hajított furcsa mód pont a zenehallgatás miatt. Pedig statisztikák is voltak, és látható volt a különbség. A vicces és tragikus pedig az volt, hogy mehetett a rádió, és lehetett igényelni akár füldugót is akit zavart a zaj, de egyszerre a kettõ (zene fülesbõl) már tiltott lett. Szemetek.. Lehet hogy õt zavarta volna de engem nem.
Hallgatni ugyan lehet, de ahhoz nem kell youtube-ra menni, arra jó MP3-ban is ugyanaz. Édes istenem! LOL!
Nem mondod komolyan,hogy csak mert a youtubeon videok vannak,nem lehet csak hallgatni...edes istenem....
A youtube videós mûfaj, ezért ezt ki is lehet zárni, hiszen akár ír valaki, akár olvas, a szemére szüksége lesz, és egyszerre nem lehet videót is nézni, meg írni/olvasni.
A zene hallgatása már más történet, és itt tökmindegy, hogy az MP3, vagy más. Azt az ember a fülével hallgatja, emellett lehet írni/olvasni. Nálam tanulás közben a zene inkább arra volt alkalmas, hogy a csendet megtörje, illetve a zavaró háttérzajokat elnyomja. Tanulás közben mindig csak jól ismert zenéket hallgattam, mert egy ismeretlen zene azonnal elvonta volna a figyelmemet.
terrordrome-ra próbáljon meg valaki tanulni
Mert gondolom felpörget a zene. Felmosásnál is alkalmazni kell.😊

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Julius Caesar
Ha én utcán hallgatok zenét, akkor sokkal gyorsabban megyek. Ez bizonyos értelemben reggel jó, nem kések suliból.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Sajna nekem nagyon is csökkenti a koncentrációt. De látom vannak nálam szerencsésebbek is😊

B0nFire
Hát, akkor én vagyok a hülye, mert nekem ha szól egy zene és mellette próbálok olvasni, akkor egy kukkot sem értek a szövegbõl, + a zenére sem tudok figyelni.

Nekem ennek kiderítéséhez még teszt sem kell.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Sir Quno Jedi
Érdekes, nekem ez 30 évvel ezelõtt is leesett már...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Motoroj
Én nálam vagy-vagy. Mehet éppen egyszerre kettõ is, de a figyelem csak az egyikre irányul, akkor meg nincs értelme.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Azért az nem mindegy, milyen zene, érdekesmód ezt nem vizsgálták.
Zene típus, hangerõ elég komolyan meghatározó... A csend engem is zavart anno, de a hangos, túl tamtamos zene is... Kedvenc-nem kedvenc, a dallamos zene szerintem jobban segít koncentrálni, míg van pár olyan, ami inkább gátol benne, független attól, hogy adott esetben szeretem-e vagy sem.
ez mindig is egyértelmü volt jobban lehet figyelni mellette 😄

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

<#nyes><#nyes>
hát én most is hallgatok, szoktam is olvasásnál, tanulásnál, meg persze buszon..stb valahogy így szoktam hozzá, a csend zavar
de csak néha szokott lefoglalni, inkább ad egy lökést, felpörget

attól függ ki mit szok meg, engem régebben nem zavart, most meg óhatatlanul figyelek inkább a zenére, lévén olyan kurvajó hogy nem lehet nem rá figyelni 😄
én csak zenehallgatás közben tudok megírni egy hosszabb fogalmazást vagy egy tételt.