26
  • Balintos
    Ha akarok a zenére figyelek, ha akarok a szövegre, szólhat egyszerre a kettő, de nem tudok rájuk ugyanúgy koncentrálni. Ha pedig valami unalmas szart kell tanulnom úgysem arra figyelnék jobban, hanem a zenére.
  • rágógumi
    vágj fel :D és idióta is vagy :D sokra mehetsz a diplomáiddal :D egs :D
  • willcox
    Valószínűleg nagyon le lehetsz maradva, ha nem ismersz olyan szolgáltatásokat, amikről zenét lehet hallgatni - akár úgy is, hogy rákeresel a konkrét zenére, és ebben a youtube-os források is benne vannak (de csak a zene, kép nélkül) -, és nem mellesleg ott vannak az online rádiók is. Édes Istenem! Megalol!
    Mellesleg a youtube jellemzően videoszolgáltatás, még ha raknak is fel állóképpel ellátott zenéket. Egyébként az a tanulás sem ér sokat, ahol youtube-os zenéket keresgetsz közben. De végtére is leszarom, hogy ki hogyan tanul, én már nem szándékozom többet tanulni (van pár diplomám), nem érint a dolog.
  • Datas
    Szerintem nem mindegy, hogy a tanulasi folyamat alatt hallgat az ember zenet, vagy egy mar megtanult dolog alkalmazasa kozben. Elso esetben amikor valami teljesen ujjat tanul az egyen, akar zavaro is lehet a zene, mig masodik esetben amikor mar nem tanul, hanem felhasznalja az addig megtanultakat, vagyis gyakorlatba ulteti azokat, akkor a megfelelo zene tenylegesen lehet pozitiv hatasu.
  • Barnus
    Kedves willcox nagyon le lehetsz maradva, ha számodra a youtube-os "zenehallgatás" újdonságként hat.

Mit gondolsz a több ezer zene egyetlen állókép (többnyire borítókép) miért van youtube-ra feltöltve? Mielőtt elkezdesz LOl-ozni, nézz körül a világban, hogy mik a szokások. Jómagam nem szoktam ilymódon zenét hallgatni, mert megtehetem, hogy a munkahelyemen is ott van az összes zeném a vinyón, de ezt nem mindenki teheti meg.

Komolyan magyarázni kell embereknek az ingyenes online zenetárolás előnyeit, aminek egyik kézenfekvő módja a youtube? Édes Istenem ROFL.
  • Glutamin
    Engem is zavar. Érdekes dolog ez, ahány ember annyi féle.
  • Vogel
    Engem spec minden zene zavar tanulás közben.
  • MaXiMkA
    Nekem a zene a mindenem... Apummal sokszor veszekszem, mert Ő nem szereti, ha tanulás közben zenét hallgatok, de én is rájöttem, h ez nem befolyásol különösebben. Persze, ha hulla fáradt vagyok, akkor már úgyis mindegy, mert a matek házit csak nem fogom érteni... xD
  • Narxis
    Szerintem ez emberfüggő. Van aki képes így is figyelni van aki nem. Nekem tanuláshoz mindig csend és nyugalom kellett, de ismertem olyat aki úgy tudott tanulni ha valami zene ment a háttérben.
  • nextman
    De ha nincs nálad azt mp3, viszont van net, akkor jó hallgatni a youtubeot, szerintem a cikk írói is erre gondoltak..
  • Szefmester
    Nálam a munkahelyen segített a zenehallgatás. Kizárt minden külső zavaró forrást, és felpörgetett, kevésbé vettem észre a fáradságot. Vizuális ellenőr voltam, egészen addig amíg a kedves főnököm ki nem hajított furcsa mód pont a zenehallgatás miatt. Pedig statisztikák is voltak, és látható volt a különbség. A vicces és tragikus pedig az volt, hogy mehetett a rádió, és lehetett igényelni akár füldugót is akit zavart a zaj, de egyszerre a kettő (zene fülesből) már tiltott lett. Szemetek.. Lehet hogy őt zavarta volna de engem nem.
  • willcox
    Hallgatni ugyan lehet, de ahhoz nem kell youtube-ra menni, arra jó MP3-ban is ugyanaz. Édes istenem! LOL!
  • cateran
    Nem mondod komolyan,hogy csak mert a youtubeon videok vannak,nem lehet csak hallgatni...edes istenem....
  • willcox
    A youtube videós műfaj, ezért ezt ki is lehet zárni, hiszen akár ír valaki, akár olvas, a szemére szüksége lesz, és egyszerre nem lehet videót is nézni, meg írni/olvasni.
    A zene hallgatása már más történet, és itt tökmindegy, hogy az MP3, vagy más. Azt az ember a fülével hallgatja, emellett lehet írni/olvasni. Nálam tanulás közben a zene inkább arra volt alkalmas, hogy a csendet megtörje, illetve a zavaró háttérzajokat elnyomja. Tanulás közben mindig csak jól ismert zenéket hallgattam, mert egy ismeretlen zene azonnal elvonta volna a figyelmemet.
  • andersh
    terrordrome-ra próbáljon meg valaki tanulni
  • tomcsa4
    Mert gondolom felpörget a zene. Felmosásnál is alkalmazni kell.:)
  • Julius Caesar
    Ha én utcán hallgatok zenét, akkor sokkal gyorsabban megyek. Ez bizonyos értelemben reggel jó, nem kések suliból.
  • WoodrowWilson
    Sajna nekem nagyon is csökkenti a koncentrációt. De látom vannak nálam szerencsésebbek is:)
  • B0nFire
    Hát, akkor én vagyok a hülye, mert nekem ha szól egy zene és mellette próbálok olvasni, akkor egy kukkot sem értek a szövegből, + a zenére sem tudok figyelni.

Nekem ennek kiderítéséhez még teszt sem kell.
  • Sir Quno Jedi
    Érdekes, nekem ez 30 évvel ezelőtt is leesett már...
  • Motoroj
    Én nálam vagy-vagy. Mehet éppen egyszerre kettő is, de a figyelem csak az egyikre irányul, akkor meg nincs értelme.
  • FefeeX
    Azért az nem mindegy, milyen zene, érdekesmód ezt nem vizsgálták.
    Zene típus, hangerő elég komolyan meghatározó... A csend engem is zavart anno, de a hangos, túl tamtamos zene is... Kedvenc-nem kedvenc, a dallamos zene szerintem jobban segít koncentrálni, míg van pár olyan, ami inkább gátol benne, független attól, hogy adott esetben szeretem-e vagy sem.
  • DeviloftheHell
    ez mindig is egyértelmü volt jobban lehet figyelni mellette :D
  • Blacktom

hát én most is hallgatok, szoktam is olvasásnál, tanulásnál, meg persze buszon..stb valahogy így szoktam hozzá, a csend zavar
    de csak néha szokott lefoglalni, inkább ad egy lökést, felpörget
  • FlyingV
    attól függ ki mit szok meg, engem régebben nem zavart, most meg óhatatlanul figyelek inkább a zenére, lévén olyan kurvajó hogy nem lehet nem rá figyelni :D
  • vmiki88
    én csak zenehallgatás közben tudok megírni egy hosszabb fogalmazást vagy egy tételt.