102
  • RCH
    #102
    Szerintem ezek a felmeresek akkor lennenek korrektek, ha mindenkinek lenne 1-2 tucat tematikus - sport, gyerek, ismeretterjeszto, zene - csatornaja.
    Igy csak azt lehet felmerni, hogy a kertevebol rank boritott szarbol a higabbat, vagy a surubbet valasztja-e a celcsoport.
  • Etinger
    #101
    "Ennyi" ;) Kár, hogy alapvető probléma, hogy nyilván nem győzted meg, mert aki ilyeneket ír nem lát túl a saját maga által megálmodott világon.
  • bertino
    #100
    a metallica koncert felvételek szórakoztatóbbak.
  • toflehi
    #99
    Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha az értelmiség azokat nézné, mint amit a cikk állít, akkor nem lenne értelmiség.
  • Gery13 #98
    #79, #81.-> Na jó. a helyesírásomba nem kell belekötni(kicsit késő volt
    , és egyébként CSAK EGY K*RVA VÉLEMYÉNY!
    Adios. További jó TV nézést kívánok mindenkinek. megyek felakasztom magam szögesdrótra, vagy talán megyek a barátok köztbe új vilibának. na csá
  • Justil
    #97
    húde lealáztál, és bebizonyítottad h hülye vagyok :)
    elgurult a gyógyszered, bakker?
  • jaspercry
    #96
    végig sem tudtalak benneteket olvasni,néha néha egy-egy hozzászolás a cikkel kapcsolatban.(tisztelet a kivételnek)
    Na ez gyerekek itt MONIKA show!!! a javábol na megyek is tovább....
  • Szefmester
    #95
    Ulquiorra: csak egy szó.. flood

    Másrészt pedig mint előttem írták, nem attól leszel értelmisége hogy egyetemet/főiskolát végzel (rajtad még az sem segítene hogy kettőt végzel) hanem hogy ki hogy áll az élethez. Az hogy téged szórakoztatnak a primitív emberek megrendezett vitája, menj ki egy cigánytelepre, és dobd le az "értelmiségi" segged egy fotelba majszolj chipset hozzá és örömködj a kultúrának. vagy esetleg jobban szereted a kaki/pisi/puki/hányás poénokat amik a mai amerikai tini filmekben tolakszik az arcunkba? Lehet téged csak az ilyen, és ehhez hasonló dolgok szórakoztatnak,a "normális" filmek pedig amik kicsit gondokodtatnak lefárasztják a széjjelgondolkodott buksid..
    Én konkrétan jól szórakozok egy egy (ál)tudományos műsoron, vagy egy magasfokú fizikát/kémiát/technológiát közérthetően bemutató műsoron. 28 éves fejjel még rajzfilmeket is nézek mert kikapcsolnak, ha olyanom van megnézek valami akciófilmet is. DE! Filmeket és sorozatokat NEM nézek a tévében, mert nem akarok a tv-hez igazítani az életem, inkább megnézem egy másik képernyőn ami máskülönben alkalmatlan a tv-zésre mivel nincs benne tuner. Ígérem a további technikai részleteket kihagyom neked, mert nem fogod megérteni.

    Akik itt azt mondják hogy nem néznek TV-t mondják, megeshet hogy valóban nem nézik, max amikor a családi fényképeket nézegetik a tetején, vagy ha lcd-jük van me' a lapos a divat, akkor meg azt lesik poros-e vagy még jó az úgy ahogy van.

    Személyeskedés /ON
    Az asszonyt meg ne engedd a géphez, pláne ne úgy hogy nem is tudsz róla.. internetes biztonságról hallottál már? Lehet hogy jól megmarkolja a f***t de attól még alkalmatlan az életre. Ahelyett hogy hagyod netezni kizavarod a világba hogy beszélgessen emberekkel, és vegye észre hol van a helye a világban. Mert nagyon ki tudja oktatni a többieket hogy mit szabad és mit nem.. és a vicces hogy pont azért mert ŐK milyen jogon mondják ezt..
    szánalom ez a nő..
    Személyeskedés /OFF
  • Salmaa
    #94
    Ulyuiorra:

    Még gyerek vagy, de majd egyszer, kicsit érettebb korodban, röhögve olvasod a hozzászólásaidat.
  • Ulquiorra
    #93
    Akkor én itt be is fejeztem, nem leszek többet, átadom a szót az eredeti felhasználónak.
    Sajnos több időm már nincs olvasgatni ezeket, szigorlatra kell tanulnom, gondolom tudjátok milyen, hiszen már ti is letudtatok néhányat :D
  • Ulquiorra
    #92
    Nagyon jól tudom, hogy mindenki magából indul ki, és azt néz, akar, mert meg tudja ítélni, mi a jó neki. Látom, ezt sem olvastad ki a soraimból.
    Nekem csak azzal van bajom, ahogy írtad, hogy szinte mindenki csak a szarozni tud élő vagy élettelen dolgot, tökmindegy. Értelmes dolgot már kevesen tudnak hozzáfűzni.
  • Ulquiorra
    #91
    Cateran: kösz az infót, ezt nagyon jól tudtam eddig is. Valójában az egész napos képernyő előtt való bambulást nem tartottam helyesnek, az már tök mindegy, mit néz az ember, tv-t vagy monitort, reklámmal vagy anélkül. Ez a lényeg. Talán nem sikerült megérteni.
  • Ulquiorra
    #90
    Bocsánat, de sem kedvem, sem időm nem volt taglalni, mitől vagyok értelmiségi, egyébként sem én vagyok a téma. Ellenkező esetben pedig az lenne a baj, hogy dicsekvőnek tűnök, ugye? Egyébként tényleg rengeteg hülye jár az egyetemekre, köszönhetően a könnyebb érettséginek és felvételinek.
    Szerencsére nem egy fos képzésre járok, halálra cseszegetnek minket, mindenki büszke lehet majd a diplomájára.

    "alapvetően a televízió is, mint szinte minden más technológia, semleges. az ember, illetve a hatalom az, ami rosszá teszi."

    Ez annyira költői volt... te nem vagy normális, te nem tudod, miről beszélsz.
    És magyarázd már meg légyszi, miért butul a nép ezektől a műsoroktól? Ez pusztán szórakozás, hiszen mindenki meg tudja válogatni azokat az információkat, amelyek értelmesek.
    Butítani csak az a műsor tud, amelyik valamilyen irodalmi, történelmi vagy más tudományos tényt rosszul tesz közzé. Ha arról még nem hallottál, akkor nem tudod megítélni, hogy helyes volt-e az az évszám, adat, magyarázat, stb.
    A gagyi műsoroknál ez a veszély ugyebár nem áll fenn, hiszen szórakoztató, nem tudományos.

    Végül: miért néz a magyar értelmiségi gagyi műsorokat?
    Szinte minden szellemi munkát végzőnek folyamatosan képeznie kell magát, hogy lépést tartson szakmája fejlődésével. Szóval, nem elég, hogy dolgozik, még tanulnia is kell állandóan. Emellett előfizet a HVG-re, GEO Magazinra, szaklapokra stb. (mint pl. én), és akkor ezeket már el is kellene olvasni.
    Ha még gyerek is van, akivel együtt kell tanulni, akkor az hab a tortán.

    Nincs olyan értelmiségi, aki reggeltől estig gondolkodik, utána leül a tv elé (ami TELE van okos és értelmes műsokkal - ahogyan te szeretnéd Justil)
    és bírja még agyilag pl. az epigenetikáról szóló műsort. Ilyen nincs! Egyszerűen nem tud több információt befogadni az ember, teljesen hulla agyilag. Hát ezért van az, hogy az értelmiségiek is nézik a cikkben felsorolt béna filmeket és műsorokat. Nekik is kell lazítaniuk, én ezt tudom tolerálni, nem fogok ezért senkit sem lenézni.

    És nagyon szar lenne, ha az összes csatornán csak értelmes műsorok mennének, szórakoztatóak pedig nem.

    Justil, ha okos és értelmes műsorokat szeretnél - ha még nem tanították meg neked a szüleid - elárulok egy titkot: elő lehet fizetni tudományos csatornákra is, pl. National Geographic (gondolom még nem hallottál róla vagy nincs nálatok, szegénykém, mert nem tudsz mit nézni a tv-ben) vagy ha van ilyen, akkor előveszed azt a kis szerkentyűt, amit távirányítónak hívnak (ne felejts el bele elemet rakni), és ha nyomkodod, akkor azt nézel, amit akarsz, előbb-utóbb ilyen csatornánál kötsz ki. /Gondolom a TV2 vagy ilyesmi az alapértelmezett csatorna, ha bekapcsolod a tv-t./

    Nem tudsz leszarozni, hiába igyekszel, csak magadat fárasztod.
    Nekem meg egyik kedvenc szórakozásom, hogy a nagypofájú köcsögöket diplomatikusan lealázzam és bebizonyítsam nekik, hogy hülyék. Persze ez itt más, mert rohadtul sajnálom, hogy nem látom közben az arcodat (azt élvezem a legjobban).

    Pá!
  • cateran
    #89
    Ja,meg annyit:nem lehetsz valami hu de nagy ertelmisegi,ha azt keptelen vagy felfogni,hogy mindenki magabol indul ki ergo igy itelkezik musorok felett(igen,igy lesz kulonb amit o nez,annal amit a tomeg,mert NEKI az a jobb es igy lesz a nem tetszo dologbol...szar)
    Bar azt hinne az ember hogy ez minimum iqval felfoghato....(az persze megint mas amikor valaki azert ocsarol masokat,mert azok a neki nem tetszo dolgokat nezi..ez bunkosag,de jo muri:D en is szoktam:D)
  • cateran
    #88
    Akkor a gyengebbek kedveert: Tv musor:a szolgaltato altal osszeallitott musorokat KELL elfogadni,abban a sorrendben ahogy neki tetszik (ha kesoi oran adjak,akkor vagy akkor nezed vagy sehogy) Alapertelmezesben megszakitasokkal tarkitott musor (reklamok)
    konkluzio:nekem kell alkalmazkodnom hozzajuk.

    Internet:elobbiek storno...
  • Justil
    #87
    aha
  • Ulquiorra
    #86
    Cáfolj meg de látom ez nem megy csak az oltás.
    Ezzel magadat minősíted nem engem.
  • Bexter
    #85
    Azért mert egy szar egyetemei vagy fősulis fos képzést elvégzett még nem értelmiségi valaki...
  • Justil
    #84
    ahogy azt már páran nagyon helyesen leírták előttem, attól, hogy egyetemet végzel, még nem vagy értelmiségi, lol. akkor sem, ha a régi rendszerben vagy. nem kell messzire mennem, hogy lássam ennek az állításnak az igazságtartalmát, nálunk is most fog végezni az öt évesen egy rakás suttyó...
  • Justil
    #83
    "Lássuk be, a kettő nem sokban különbözik egymástól."

    lássuk be, nem nagyon tudod te, hogy miről beszélsz...jobb lett volna, ha csöndben maradsz.
  • Ulquiorra
    #82
    Kimaradt:
    Én még a hagyományos képzésben vagyok végzős, nem abban a borzalmasan könnyű izében ami most fut Bsc néven (ez a tanáraim véleménye, nem az enyém)
  • Ulquiorra
    #81
    Hello
    Nem ő vagyok, csak be van jelentkezve és idepofátlankodtam (nincs kedvem regisztrálni).

    Veheti mindenki magára, aki fikázódik, csak hogy személyesebb legyen.

    Nos, a lényeg, hogy igazából nem is a tv vagy számítógép nézéséről van szó, hanem arról, hogy KÉPERNYŐT nézel. Lássuk be, a kettő nem sokban különbözik egymástól. Ugyanúgy ülsz egy doboz előtt és bámulsz valamit, pedig "hasznosabbat" is csinálhatnál. A tv-ben is azt nézel, amit akarsz, ugyanúgy, mint a számítógépen, válogathatsz, kapcsolgathatsz. A reklámok meg mit számítanak, az internetes oldalakon ugyanúgy látsz.
    Szóval, miért rossz a tv-nézés? Ott is ugyanúgy megválogatod, mit nézel, mint a számítógépen.
    ÉS HONNAN TUDOD, HOGY AMIT A GÉPEDEN NÉZEL, AZ KÜLÖNB, MINT AMI A TV-BEN MEGY?
    Te döntöd el, hogy mi a rossz és jó műsor? Milyen alapon? Ki vagy te és mit képzelsz magadról, hogy mások felett ítélkezel?
    Az egy dolog, hogy neked valami nem tetszik, attól még nem biztos, hogy szar.

    Ja, és néha, ha úgy adódik, én belenézek a Mónika-show-ba, a Benkő feleséget keres c. műsort pedig rendszeresen néztem. Ezen a kettőn halálra tudom magam röhögni.

    És igen, én értelmiségi vagyok (és nő), nemsokára meglesz a közgáz egyetemi diplomám, és csakis a hülyeség az (mert ezen nem kell gondolkodni), ami egy-egy (testileg is) rohadt nehéz vizsga után le tudja formázni az agyam, hogy már ne pörögjön tovább az adott tantárgyon.

    Na, ebbe a szövegbe vagy helyesírásba köss bele te kis szánalmas, HA TUDSZ!
    Ugye már nem képzeled magad olyan okosnak?
  • hiftu
    #80
    Azért vicces ez a barátok közt eredmény.
    Ezek alapján akkor ki lehet jelenteni, hogy a Magyarországon a TV nézők között valójában nincs is értelmiségi(?/!) (Nem tudom eldönteni, hogy ? vagy ! legyen a mondat végén.)

    Egyébként értelmiséginek nevezném azokat az embereket, akik egyéni véleménnyel rendelkeznek, képesek ezeket mással kulturáltan megosztani és képesek más véleményét elfogadni, esetleg felülvizsgálni a sajátjukat.
  • Piel
    #79
    "ON Én is nézem a Barátok Köztöt nem tartom magam emiatt csökknet elméjűnek,..."
    Csak nézd meg a helyesírásod! Mindent elmond.
  • Justil
    #78
    "ON Én is nézem a Barátok Köztöt nem tartom magam emiatt csökknet elméjűnek, egy könnyed és szórakoztató sosozat, ugyanakkor még csak véletlenül se helyezném egy szintre a Benkó, Monika, Joshi, Győzike műsorokkal"

    XD LOL PFF OMG WTF
  • Gery13 #77
    pfw. én is MAX 2 hét alatt 1.5 óra tv bőwen elég. csak zenecsatorna, south park, family guy, htf, meg ilyen agyszívó cuccokat engedek be a fejembe. sorozatok közül nem érdekel egyiksem. jóbanrosszban, meg barátokköszt? ugyanmár. ez nem valóság. aki ilyet néz, az előbb utóbb beteg lesz. maunikashau? pf. az meg csak ilyen degenerált idióta semmipénzért stúdióba bemenő büdös rongyos c****y-nak való. józsibarát meg fulladjon meg saját magában. azt is ilyen segélyenélő kis szaros senkiházi nyomingerek nézik, akik azt hiszik hogy igy kell élni. 2 értelmes dolog van abban a dobozban
    (LCD)
    híradó(de 70-80%-ban ott is csak sírnivalót hallani., meg az időjárás jelentés. Oszt kész. Ennyi.
    Ezzel a 2 fő kereskedelmi csatorna kiütve. még 1 lenne jó, az HBO. de sajna már az összes filmet láttam(az elmúlt 4 évben). ott is csak "ismétlés menne". szal marad a számítógép kísértése. fogsz egy LW, DC, vagy warez, torrentet, és tőttöd 1000-el a filmeket. 18+-osokról ne is beszéljünk.
    Az internet. az jómegoldás. csak ajánlaní tudom. aki megteheti, és meg is teszi, az nézze filmet, sorozatokat, rajzfilmet rajta. a gyerekeket meg nem rászoktatni a bebe-tvre, meg az ijesmire...!
  • roliika
    #76
    Hirtelen aszittem ez a motoros a Benkő. :DDD

    A értelmiség az mitől az? Me egyetemre járt és fejben derivál, vagymert fogasos heringfilét eszik csuka mártással?

    Vagy mert aszondja amit a többiek hallani akarnak, és trendi dolgokról beszél?
    Mostanság ilyen egyetemista kinézetű gyerekeket hallgattam a metrón, de még a mekiben is előfordulnak, és állandóan a pártokkal foglalkoznak, ami engem kifejezetten idegesít.

    Szóval mettől meddig tart az értelmiség, és itthon ki számít annak?
    Mikor egyetemre jártam (fél évet) aszonták mi aztán azok vagyunk de nagyon, de én látva a többséget, úgydöntöttem, hogy olyan mint ők semmiképp sem szeretnék lenni. Inkább maradok kis OKJ-s érettségis lúzer, a magyar infó diplomából kösz de nem kérek.
  • hapi
    #75
    Egyetértek! Félek is a választásoktól, hiszen ha a Tv-ben ezeket a műsorokat válasszák akkor mit lehet várni tőlük a szavazó fülkében?
    Én sem nézek TV-t kb. 4-5 éve. Nincs benne semmi amit érdemes megnézni.

    Ha pár érdekes dolog van akkor azt megnézem neten, és ez nem tv- nézés ahogy sokan írták itt.
    Ha netről letöltöm, akkor nézem amikor akarom, vagy olyan kedvem van, és reklámok nélkül. Csillagszületiket is neten néztem, csak azokat a produkciókat amik érdekelnek, minden sallang nélkül. Tehát az álandó agitációt a telefonálásra vagy a műsorvezetők hülyeségeit már nem. Szerintem ez nem egyenlő tv nézéssel és aki mést állít az nem gondolta végig.
  • DjDano
    #74
    Ja és még valami: A Fókuszban volt egy felmérés hogy mit ünnepelünk március 15-én az embererek 90%-a nem tudta, volt köztük gyerek, fiatal, idősebb, öreg is... Távol álljon tőlem mindenféle nacionalizmus de ez katasztrófa.
  • DjDano
    #73
    OFF Szerintem az értelmiség nem az iskolai végzetességgel kezdődik, hanem hogy nem szavazunk egy neonáci fasiszta pártra!

    ON Én is nézem a Barátok Köztöt nem tartom magam emiatt csökknet elméjűnek, egy könnyed és szórakoztató sosozat, ugyanakkor még csak véletlenül se helyezném egy szintre a Benkó, Monika, Joshi, Győzike műsorokkal

  • Arvid888
    #72
    hali
    bocs hogy ide írok,csak nem tudom,hol tok rá választ kapni

    tudtok mondani olyan regisztrációs oldalt,oldalakat,ahonnan filmeket tudok letölteni(sok filmet)???köszi ??:D
  • Arvid888
    #71
    ??
  • szurka
    #70
    na én meg már akkora értelmiség vagyok, hogy tévére sincs szükségem, mert hányok tőle
  • Bircsike
    #69
    Ez fog történni ezekkel a szennyekkel!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=shbLfjEowjA&feature=player_embedded#
  • ension
    #68
    Komolyan nem értem... nagyon úgy néz ki hogy akiket a felmérők hisznek hogy értelmiségiek azok messze nem azok.
    Bár most már relatív... aki leragad egy balázson vagy mónikán nah azon kívül mindenki más értelmiségnek mondható.
    Nekem az a véleményem, hogy az igazi értelmiségnek be sincs programozva a TV2 és a retekklub... legveljebb az ismeretterjesztő/intellektuális művelési szándékú műsorokat nézik... de én úgy gondolom hogy a mai tényleg értelmiségnek számító egyáltalán nem is néz TV-t...
    A baj az hogy lenne arra igény hogy minden gombnyomásra tömény történelemmel irodalommal természettudományokkal találkozzon a magyar ember, a baj az hogy olyan réteg nőtt fel akit ez rohadtul hidegen hagy.
    Jelen esetben minnél hülyébb vagy, és minnél inkább az értelmet kiszorító káros érzelmekre gyúrják a műsorokat annál sötétebb lesz a nép...
    Őszintén szólva megdöbbentő mennyi szánalmas együgyű proli fiatalt látok akik azt hiszik ők szarták a világot és minden körülöttük mozog, és persze ebben a szülő is messze hibás.
    Én legalább is értékre nevelném a gyereket, arra hogy tudjon külömbséget tenni, érték és hulladék között, ha rajtam múlna nem létezne sem retekklubb se telavív 2, és 4-5 pofonnal hazazavarnám az összes celebkutyát a qrva anyjába, hogy takarodjon a picsába inkább dolgozni.
    ORTT-t is meg kéne tisztítani ahogy az az étert az összes kereskedelmi csatornával egyetemben mert még mindíg jobb hogy ha azok akik nem tudnak külömbséget tenni érték és érték közt azok inkább ne lássanak semmit, jobb az nekik.
  • Narxis
    #67
    magyar értelmiség? nem létezik...
  • Arvid888
    #66
    hali
    bocs hogy ide írok,csak nem tudom,hol tok rá választ kapni

    tudtok mondani olyan regisztrációs oldalt,oldalakat,ahonnan filmeket tudok letölteni(sok filmet)???köszi
  • Etinger
    #65
    Bár ez a lista se túl szimpi, de jóval emészthetőbb mint a korábbiak.
  • Szefmester
    #64
    Szóval akkor a te nézeted szerint ha én tv-műsorokat nézek a számítógépen (mondjuk a legtöbb az Mo.-n még nem látható a tv-ben), és akkor amikor ÉN akarom nem amikor a műsorszolgáltató, és sokkal nagyobb választási szabadságfokkal mint amint az IPTV istened kínál, olyan vagyok mint egy műsorigazgató? Vagy mittuodom én ki a rák az a segg aki megmondja mit nézhet a paraszt? Hm? Nah akkor most tvzek vagy tv-t igazgatok?

    amúgymeg a statisztikákra.. LOL és ikszdé
  • Hegi90
    #63
    Ezzel teljesen egyetértek.

    Még azt hozzávenném, hogy régen a Spektrumon szinte egész nap dokumentumfilmek mentek, de amióta bejött a discovery meg a nat.geo, azóta ők is ilyen showműsor szerű műsort adnak, a dok.filmeknek meg éjfél után adnak helyet...