Törpecsillag haladhat át a Naprendszeren a távoli jövőben
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ötleted, mármint a csillagmérnökség nem a tied. A sci-fi írók már évtizedekkel ezelõtt kitalálták. Errõl ennyit.
A politikai fejtegetéseid hasonlóan nem eredetiek, másolt marhaságok mind. Errõl is csak ennyit, több szót nem érdemelnek.
A politikai fejtegetéseid hasonlóan nem eredetiek, másolt marhaságok mind. Errõl is csak ennyit, több szót nem érdemelnek.
Másfél? Millió? Év? Nooooormális!? 3-szor is kipusztulunk addig. És ehhez nem kell törpecsillag, mágneses pólusváltás, meg maja naptár: Legnagyobb veszély az emberiség számára az ember.
Ám ha mégsem pusztulnánk ki, nagyon valószínû, hogy addigra már más csillagrendszereket is megfertõzünk (lemészárolva a "helyi lakosságot", mert minálunk már csak így szokás).
Ám ha mégsem pusztulnánk ki, nagyon valószínû, hogy addigra már más csillagrendszereket is megfertõzünk (lemészárolva a "helyi lakosságot", mert minálunk már csak így szokás).
Egyébként, megint bedobtam a köztudatba ezt a CSILLAGMÉRNÖKSÉG szót. :-))
Nem lepne meg, ha valamelyik fantáziaszegény politikai párt még ezt is felhasználná a választási kampányában.<#mf2>#mf2>
Nem lepne meg, ha valamelyik fantáziaszegény politikai párt még ezt is felhasználná a választási kampányában.<#mf2>#mf2>
Kara kánként folytatom tanításom.
😊 Agyadra ment Asimov. Azt vagod, hogy a 4. Vilaghaborut kobaltakkal vivjuk..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Nem vagyok otthon a csillagászatban, ezért meglepett, hogy a Nap gravitációs határa 1 fényévnél is messzebb nyúlik.
Oort felhõ - errõl mindig az Átjáró és a hícsik jutnak eszembe! <#alien2>#alien2>
Oort felhõ - errõl mindig az Átjáró és a hícsik jutnak eszembe! <#alien2>#alien2>
Nothing to say
De neki is van gravitációs mezeje, egyáltalán nem biztos, hogy olyan sokat indít a Nap felé. Ez most teljességgel megjósolhatatlan. Térjünk vissza rá 1 millió év múlva.<#vigyor4>#vigyor4>
De!
A szomszédos fórumban már írtam a csillagmérnökségrõl.
Az ilyen nibiruk, meg nemezisek nem biztos, hogy károsak. 1,5 millió év múlva olyan energia- és nyersanyagéhség elsz itt, hogy valóságos áldásnak fog számítani, ha közelünkbe jön egy olyan csemege, mint a Gliese. Gyakorlatilag beleesik a levesestányérunkba. Jöjjön, csak jöjjön, a kicsike!
A szomszédos fórumban már írtam a csillagmérnökségrõl.
Az ilyen nibiruk, meg nemezisek nem biztos, hogy károsak. 1,5 millió év múlva olyan energia- és nyersanyagéhség elsz itt, hogy valóságos áldásnak fog számítani, ha közelünkbe jön egy olyan csemege, mint a Gliese. Gyakorlatilag beleesik a levesestányérunkba. Jöjjön, csak jöjjön, a kicsike!
szép lesz az egyszer biztos... beledöglünk de szép lesz.
egyébként ez egy érdekes kérdés: hány éve van az emberi fajnak hátra ezen a sárgolyón? ha valaki olvasott a témában komolyabbakat szivesen várom véleményét, linkjeit meg mit tom én...
egyébként ez egy érdekes kérdés: hány éve van az emberi fajnak hátra ezen a sárgolyón? ha valaki olvasott a témában komolyabbakat szivesen várom véleményét, linkjeit meg mit tom én...
Látom, nagyon friss a cikk, mert még egyik fórumozó sem állt elõ megoldási javaslatokkal... [#mf1
oké de addig csak kihúzuk valahogy <#vigyor>#vigyor>
petkogabi
Panta Rhei.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
1,5 millió év múlva már élet sem lesz ezen bolygón. ELég nehéz elképzelnem még azt is, hogy az emberiség százezer évet megél.
Szerintem ez az elsõ mondatban benne van...
Ja, és 2,5 mrd fényévre meg sötét áramlást vettek észre. Mozog itt minden.
Kimaradt a cikkbõl, hogy a számítás szerint a megközelítés becsült ideje: kb. másfél millió év múlva.
← ElőzőOldal 4 / 4