Sötét aszteroidákra bukkantak a Föld közelében
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Biztos, hogy járna egy kis porral, miegymással, de az ellustult Marsot felrázná Csipkerózsika álmából. Majd visszatérünk erre pár száz, ezer év múlva. Esetleg lefagyasztom magam, és befizetek a showra. :-D
Kara kánként folytatom tanításom.
Csak a semmi lehet tökéletes!
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Na, mesélj, hátha te láttál olyant, amit senki más.
A nagy bummot, a fekete lyukakat mindegyik elmélet tartja értelmezésem szerint ráadásul, csak a magyarázat más, és a hadronütköztetõtõl várják majd az eredményt.
Csak neked böki a csõrödet szerintem 😛
Összegyûjteni az aszteroidaöv anyagát, és becsapatni a Marsra, hogy annak tömege és felszínének összetétele minél jobban megközelítse a Földét. Ad extremis az Oort-felhõ anyagát is jó lenne összeseperni, mert minél több ilyen kóborló test van, annál nagyobb veszélynek vagyunk kitéve. (Bár az is tény, hogy ha a csillagközi térbõl érkezik valami, ezek még fel is foghatják, de annyira elszórtan vannak elhelyezve, hogy nagy védelmet nem nyújtanak.)
Amirõl beszélek, az már nem terraformálás, hanem csillagmérnökség. (Nincs ilyen szak sem a BME-n, sem az ELTE-n, ne keresgélj.)
Ez a jövõ.
"ha erre a kérdésre választ találunk, az az emberi értelem végsõ diadala lesz". Nagyon tetszett ez a videó, imádom az ilyen és ehhez hasonló történetû, és témájú lebilincselõ dokumentum filmeket, viszont nem kaptunk végleges választ, csak azt hogy van két elmélet, ami elméletben elméletileg mûködik, de az általuk biztosnak vélt választ csak egyszer mondták ki, aztán a film vége az hogy majd ha rájövünk az milyen jó is lesz (tehát még nem tudjuk biztosan?!). A fekete lyukas megoldás sem a legjobb mert egyenlõre alig tudunk valamit róluk. De józan paraszti ésszel a nagy bumm, nem magyaráz meg semmit sem. Egy elmélet akkor helytálló ha meg tudjuk magyarázni hogy oké hogy valami "eltûnik", de annak valahol utána lennie kell, vagy át kell alakulnia. Valamibõl sosem lesz semmi 😊 és ez így igaz vica-verza. Nekem csak ez böki a csõrömet, hogy valamiért nem passzol valami... vagy ezt csak én érzem így? 😊
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
<#eplus2>#eplus2>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Epikurosz: nem csoda h nem emlékszel rám 😊 nem vagyok egy minden témában felszólaló, most csak azért írtam, hátha beindul valami érdekes a kommentezõk között, és tanulhatok valamit megint 😉 így is lett :-)
Csak nehogy a nap felé induljanak meg.
Remélem nem az fogja majd kiszámítani a hasadóanyag mennyiségét, aki púrhabbal vonta be az ûrsiklók külsejét,kerámia lapok helyett.
A cikk viszont elgondolkoztat. Nem. Nem keverem bele a majákat, de ha annyira közel van és nincs nagybolygó a föld és az Õ pályája között...
Nem sok százalékos esélyünk lenne, ha egy gravitációs anomália kimozdítaná a pályájáról...
na akkor most mennyi is?
16 vagy 20 miért ennyire pontatlan?
azért meg lehet azt számolni nem? vagy van ott délibáb,ezzel számomra értéktelenné válik ez a cikk"tudományos hír"
saccoljunk ?
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
hambi: arra gondoltam, hogy a Marsa irányítottan lehetne rávezetni aszteroidákat, akár a holdjait is, így felhízlalva õt. Mint ahogy a kacsát is felhízlalja a gazda, levágás elõtt. JPÉ.
Bevallom, nem emlékszem rád itt a fórumról. Nem is tudtam, hogy létezik egy ilyen tünemény, mint te. De egyszercsak megjelentél, és elkezdtél aranyosokat beszélni. Hát nem csodálatos? :-D
- Tessék sak nézni, ott fönn, a sillagokat: Ott sillognak és villognak. Úristen! Az egész égbolt tele van velük. És kérem, ha az ember fölfelé néz, és meggondolja, hogy sok ilyen sillag állítólag százszor akkora, mint a föld, mi fogja el akkor a lelkét? Mi emberek szerensésen kitaláltuk a távírót meg a telefont, meg annyi sok egyéb sodálatos vívmányát az újkornak. De ha oda föltekintünk, akkor megsap minket annak a tudata, hogy alapjában sak férgek vagyunk, nyomorult földi férgek és semmi más... igazam van, vagy nins igazam? Úgy van, uram, férgek vagyunk! - felelte saját magának, és alázatos töredelemmel nézett föl az égboltra.
Hûha... Ebben ugyan nincs egy fikarcnyi irodalom! - gondolta Tonio Kröger, és nyomban eszébe jutott valami, amit nemrég olvasott, egy híres francia író tanulmánya a kozmológiai és pszichológiai világszemléletrõl; nagyon finom fecsegés volt.
Ugyan ez az elmélet a világegyetemre, és mindenre is, hogy vagy volt a nagy bumm, a "semmibõl", vagy kitágult a "semmi", vagy csak isten volt az, aki szintúgy a semmibõl elõbukkant és teremtet meg mindent. o.O annyira nem tudunk "semmit" hogy ezzel takarózunk esténként :-))))
Tegnap néztem egy filmet, amely azt boncolgatta, hogy honnan került a víz a Földre, merthogy kezdetben nem nagyon volt. A tudósok az üstökösökre, de fõleg az aszteroidákra tippeltek. A többit a fantáziádra bízom.
Viszont látványos lenne, az biztos, és az esetleges marsi élet felõl se kellene tovább aggódnunk. Gondoljunk bele, egy csomót megspórolnánk ûrszondákon.
http://www.hirtv.hu/tud-tech/?article_hid=313175
A Mars két holdját szerintem atombombákkal rá kellene ejtetni a Marsra. A bolygó tömege nõne, és alkalmasabb lenne terraformálásra.
http://www.hirado.hu/Hirek/2010/03/15/19/Szenzacios_felfedezes__Magasrendu_elolenyek_az_Antarktisz_jegtakaroja.aspx
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Simán lehetnek olyanok, amik holnap ránk eshetnek, szal MINEGHALUNK!!!
<#guluszem1>#guluszem1><#csodalk>#csodalk><#wow2>#wow2><#buck>#buck><#idiota>#idiota>
iSS!
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ja és majd az LHC kilövi ha jönne errefelé! <#nezze>#nezze>
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Meg majd az LHC lelõvi az ufometeorokat 😄
Ezt hogy kell érteni? A belsõ-Naprendszert?
\"Az emberi faj legnagyobb hiányossága: képtelenek vagyunk felfogni az exponenciális függvényt.\" Albert A. Bartlett
<#hehe>#hehe> na jó tudjátok hol és tudjátok hogy kik éheznek <#hehe>#hehe>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
igaz 2x lasabb, de talán többet mutat