39
  • arty
    #39
    az amerikai szépség évében persze nem létezett az akciofilm, a scifi, meg a 10.1, ugye? ez valam iuj találmány lehet biztos
  • trogi
    #38
    Hidd el, én sem jegyzetelve ülök a vászon/képernyő elé. Ha jó a film, akkor szórakozok, ha nem (ebből van a több, de tudom, hogy én ülök fordítva a lovon, stb.) , akkor elkezd járni az agyam máson, vagy éppen azon, mennyire tré a film. Ha ismerném előre a filmek minőségét (talán ez a legjobb szó rá) , akkor nagyon kevés filmet néznék meg. Igyekszem kiszűrni a számomra érdektelen alkotásokat. Ebben nagy segítségemre van Hálivúd. :) Néha tévedek, de inkább többször nem.

    A Túl a sövényenből a mókusos rész megmaradt bennem is, de összességében nézve ezért kár volt másfél órát elvenni az életemből. Egyébként az a jelenet nem hajaz Magicoturmixra és az ő mágikus főzetére? :-)
  • caprine #37
    2.6 milliárd, jesszusom. Az kicsit fáj hogy maga az Avatar szót, ami egy nagyon speciális és vallási vonatkozású szó nem arra használják amit valójában jelent. Persze egészen pontosan csak az a 7 (egy ideje 8) ember tudja, akik azzá váltak.

    A "Túl a sövényen"-ből aminek nem rossz a sztorija, 1 jelenet volt amit annyira megcsináltak, hogy azt vagy 15x megnéztem, amikor a mokus kávét iszik és belassul minden, az eszméletlen volt.

    Egyébként mindig jöttök ezzel a sablonos sztori kifejezéssel. Én egy filmet sem ezért nézek meg (amugy se tudom előre), hanem a dumáért, a poénokért, a látványvilágért, az ötletekért, a hanghatásokért, és a színészi munkáért, effektíve szorakozási céllal nézek meg egy filmet, és kész. Nem akarok belőle jegyzeteket, vagy diplomamunkát írni! Az emberek 90-95% így van ezzel, a maradék meg menjen el művész meg mindenféle kosztümős filmeket nézni.

    Az oszkárról jut eszembe az OSCAR című film, mindenki csak a stalone változatra emlékszik, pedig a 70-es években volt egy francia változata (az amcsik azt másolták le) Loui De Funes-el, nagyságrendekkel jobb nála. Amit Loui De Funes leművel benne az zseniális.
  • winnie
    #36
    "Ebből is látszik ez a mai közönség, nehogy gondolkodni keljen, nagy látvány zéro történet, ez kell a népnek..."

    a tegnapi közönségnek is ez kellett. a tegnapelőttinek is. nem véletlen, hogy ekkora sikerek lettek a 70-es évek katasztrófafilmjei vagy lényhorrorjai.
  • trogi
    #35
    És ki ne hagyjam a rajzfilmeket sem:
    A Jégkorszak 1-et feliratosan néztem meg, hát katasztrófa volt mondhatom. Se egy poén, se egy vicces szöveg, egyszerűen egy szomorú történet volt szinkron nélkül. (A szinkron megdobja, de csak annyira, hogy erős közepessé váljon.)
    További "minőségek" a teljesség igénye nélkül: Túl a sövényen, Madagaszkár, Jégkorszak 2., 3., Némó nyomában, stb., stb.
  • trogi
    #34
    Például az Amerikai szépség, a Felforgatókönyv egész jó amerikai produkciók voltak. Nem is lettek nagyon sikeresek, mert agyalósak, vagy csak simán nem sablonos filmek voltak.
    Most a sekély történetű, de látványos, pörgős (csak hogy ne tudd nézni) , 78.23 hangú (csak hogy megsüketülj) filmek korát éljük már pár éve, évtizede (pl. Vas, xxx, Halálos iramban, 300, Gladiátor, Avatár, stb., stb., stb.) .
  • trogi
    #33
    Gladiátor, ahogy emlékszem:
    Egy császár (azért, hogy tudjuk, hogy ő egy negatív szereplő, ezért kegyetlenre és idegbetegre formázták) leáll harcolni a felszabadított(?) Komodusszal, s Komodusz (ha nem ez a név bocs, de tényleg emlékezetből nyomom, nem néztem utána a neten) legyőzi, vagy egy tigrisverembe huppanva hal meg? Rosseb tudja. (Hát köszönöm, minden császár leállt az arénába gyilkolászni, ez közismert.) Röviden ennyi maradt meg ebből a filmből. Elismerem, több mint aminek maradnia kellett volna.
    A szinkronból csak annyira emlékszem, hogy szinkronos volt, nem feliratos. Feliratosan élből nem néztem volna meg, mert számomra nem volt érdekes film.

    Az Oszkárral kapcsolatban:
    Sok ember azt hiszi, hogy Oszkár bármit is jelent, pedig szerintem nem jelentős fokmérője egy filmnek, mert ez egy szubjektív műfaj. Pláne, hogy amerikaiak amerikai filmeknek ítélik, míg én inkább európai film-párti vagyok.
    Számomra tényleg nem jelent semmit, hogy egy film Oszkáros, Oszkár nélküli, hány milliárdan nézték meg, s a mozibevételből (levonva az összes költséget és ráfordítást) hány aranyozott vécét tudnék vásárolni. Jó példa erre a Gettómilliomos: attól (is) el voltak ájulva, pedig csak egy középszerű történet volt egy olyan világba helyezve, amit sokan (a Föld 1/6-a) nem ismerünk, s ez az ismeretlen hatott az újdonság erejével.

    Az Avatár esetében elkapott a hév, volt rá lehetőségem, megnéztem. A történet sablonos volt, ebben nem állok le vitatkozni senkivel, viszont a fantázia szülte idegen hold világa megfogott és emiatt tetszik a film. Az Avatár-univerzum, ha így tetszik.

    A Mélység titka is fantasztikus természetfilm lenne?
    Az Imax3D érdekelne, de nekem csak pénzkidobás lenne, mert a két szememet külön-külön használom, egyszerre egy dolgot nem tudok nézni velük. Ez van.
  • Barakukk
    #32
    A Gladiátornak nem volt nagy bevétele USA-ban? 187 millió dollár R korhatár mellett, ami annyit jelent, hogy csak 5 film volt azóta, ami ezen korhatár besorolás mellett többet hozott. Ebből kettő kapásból vígjáték, ami könnyedebb műfaj, illetve a 300, a Mátrix: Újratöltve és a Passiónak volt nagyobb érdeklődése, az már más kérdés, hogy ez utóbbi például kétszer annyit hozott. Az Amerikán kívüli bevétele pedig 269 millió dollár, ami nem lényeges eltérés, tekintve, hogy nagy közönségfilmeknél egyébként is több szokott lenni a bevétel. Persze kivételek mindig vannak, mint némely képregényfilm, aminek lényegesen nagyobb kultusza van Amerikában, mint máshol a világon.
  • bmw
    #31
    Szerintem az, hogy mi kell a nepnek ne Te mond meg.
    Mindenkinek mas tetszik. Ha Neked nem tetszett hat ez van, Nekem pl igen.
    De ettol fuggetlenul szeretem a Te altalad mondott "gondolkodos" filmeket is.
    Most irhatnam En is, hogy a Gladiator "szerintem" csak egyszer nezos, a District 9-rol mar nem is beszelek....
    Na de ez az En velemenyem es ettol meg nem fikazok le mast, hogy neki miert az vagy amaz tetszik...
    A bombak foldjen meg, hogy megelozte az oscaron hat az meg ugye a haborurol szol amiben amerika mindig is benne van es ezaltal ugymond "szimpatikus" dolognak kell feltuntetni. Ez is csak nezopont kerdese...
    Ennyi.
  • pixx
    #30
    Ebből is látszik ez a mai közönség, nehogy gondolkodni keljen, nagy látvány zéro történet, ez kell a népnek...

  • nickwearby
    #29
    csatlakozom...

    meg is lepődtem, hogy milyen hamar levették,
    de negyed 11kor este nem tudom beiktatni ( pontosabban nem tudnám, ha egyáltalán lenne rá szabad hely....)
  • WoodrowWilson
    #28
    Te aztán tudod, mire lesznek kíváncsiak! Mert eddig is alig nézték meg egy páran. lol
  • Hoz_Hun
    #27
    "Nem lesznek rá kiváncsiak a nézők.
    Megnéztem az Avatart. Olyan egyszer nézhető."

    Most akkor a saját tapasztalatod alapján általánosítasz?? Vannak azért, akik nem értenek veled egyet.... pl én.
  • algost
    #26
    Amit James Cameron művel az nem más, mint Gazdasági befektetés...nem sok köze van a filmgyártáshoz...kb minden egyszerű észjárású ember bedől a szarnak - Az Avatar csak egy erős közepes csupán....
  • algost
    #25
    Egyetértek!
  • Dömsödi
    #24
    Nem! Nem nem és nem.
    Nem lesznek rá kiváncsiak a nézők.
    Megnéztem az Avatart. Olyan egyszer nézhető. Tényleg jó a technika, jó a mozgás, de annyira érződik, hogy számítógép az egész.
    Ráadásul vicces, hogy egy távoli bolygón lévő lények csak annyira különböznek az indiánoktól hogy kékek nagy fülük és farkuk van.
    Mennyivel jobb lett volna, ha egy idegenszerű lényt visznek bele, minimum District 9 es kalibert.
    3d ben biztos látványos, de a történet csak egy 2-es.
    Meg lettem volna lepve ha a Hurt Locker nem előzi meg az Oscáron. Az egy nagyon jó film.
  • pixx
    #23
    Amúgy meg tudnád mondani mi volt a mondani való, főleg az amerikai, mert nekem van egy elképzelésem, hogy mi volt a film mondanivalója, de kíváncsi vagyok a véleményedre...
    Amúgy a természetfilmre vágysz ülj be a Mélység Titkára Imax 3d-be, csak, hogy tudd mi a természet film...mert ott az igazi természetet filmezik, nem a CG...
  • pixx
    #22
    Remélem a Vass Gábor féle magyar szinkronnal nézted meg, ami szart se ér...minimum feliratosan dvd-n...
    Amúgy jól mellé lőttél, mivel az USA-ban nem volt nagy bevétele, de a világ többi országában meg igen.
    Amerikai befejezés a hős életben marad, és megkapja a nőt...itt mintha nem ez lett volna...ha meg igen akkor akkor nem ugyanazt nézted
    És Avatarral ellentétben itt a színészi teljesítmény is jutalmazták Oscarral...
    Mikor kijött még anno vhs-en a magyar szinkronon annyira felhúztam magam, hogy elmentem venni 120 ezerért egy dvd lejátszót, és megvettem a filmet is...Azóta eltelt 10 év a dvd lejátszóm már meghalt, de film még mindig megvan, nem is olyan rég néztem a szomszédok nagy örömére :)
  • trogi
    #21
    Szóba került a Gladiátor. Itthon néztem meg tévén, s mondhatom, hogy max. középszerű, egyszer nézős film volt. Amerikai mondanivaló, amerikai befejezés, amerikai szirup. Hiteltelen, ahhoz képest, amelyik korban játszódott.

    Az Avatárt divx-ből készített dvd-n néztem meg. Tetszett. Nem a történet fogott meg, hanem a látványa. Hogy pontosítsak, fantasztikus természetfilmként kezeltem, s így nagyon bejött.

    Persze a Kamerun gyerek nem ostoba, a hölgynézők miatt romantikát, a bugrisok (csavarjuk a hangerőt tízezerre, hogy szóljon) kedvéért pedig akciót is rakott bele, csak hogy visszahozza a pénzit.
  • pauly
    #20
  • Narxis
    #19
    takarodj már innen te okostojás geci
  • Watchmen
    #18
    Most már az a kérdés a bővített Dvd kiadásba mennyi pluszt tesz majd rá.
  • pixx
    #17
    Nem félrefordítás ez, hanem hazugság, most néztem meg az interjút, az volt a probléma, hogy az alap film 200 perces lett, de Cameron nem tudta, hogy az Imax maximális időhatára 170 perc. Kivágtak 40 percet, amiből 10 percet visszaraknak, majd a filmbe, mert még úgy látják - ő és a stúdió- hogy van benne lehetőség...
  • winnie
    #16
    ez nem arc kérdése. kiszorult a 3d mozikból a film? igen. ha maradt volna még többenmegnézték volna? igen.

    "Végül is nem elég az a 2,6 milliárd."

    ez meg ostoba demagógia. akinek sok pénze van, miért ne próbálhatna meg többet szerezni? nehogymár bill gates legyen a rosszfiú, mert nem fejezte be a munkát, amikor sok pénze lett, hanem tovább dolgozott. ha egy filmben még van pénz, akkor azt egy racionális ember sem hagyná parlagon.
  • arty
    #15
    guglizz utána, soha ilyen hangnemben nem nyilatkozott Cameron :)

    ez csak a szokásos esgés félreforditás, torzítás megint. szenzáciohajhász kula.
  • kids
    #14
    Hallod mekkora arca van már ennek az embernek? nem elég itt neki hogy több hónapon keresztül jóformán csak ezt a szart nyomták a mozikba, most ki van itt akadva hogy 3,5 hónap után mer valaki előjönni egy nagyszabású filmmel ami végre végleg letolja a trónáról az Avatart. Végül is nem elég az a 2,6 milliárd. Vagy csak berágott az oscar miatt azt elgurultak a gyógyszerei.
  • immovable
    #13
    Mindenhonnan lopott cameron
  • Callisto
    #12
    Nagyszerű és nem mellesleg ugyanolyan, ha nem klisésebb mint az Avatar. Csak azt nem divat lehordani :)
  • slickboy
    #11
    A GLADIÁTOR! Hát persze, mert ott nem CGI-vel alkották a hátteret (épületek) meg egyebeket...miben képvisel több munkát a Gladiátor mint az Avatar? Vagy minőségibbet? A Gladiátor is ugyanolyan nagyszerű film.
  • arty
    #10
    "Nagyon nagy az arca, csak azért mert cisnált egy tipikus hálivúdi klisé flmet 3d-s CGI-vel ?"

    ugyérted, megcsinálta AZ ÁTTÖRÉST a 3D filmeknek?
    meg azért összedobott egy Abyss-t, a két legjobb Terminátor részt, az egyik legjobb Alien epizódot és persze a szintén grandiózus Titanicot.

    én sem értem mire veri ez a Joe Kameron ;)))

    (és persze honnan tudod, hogy nem csak egy ocska esgés félrefordított cikkről van most is szó, aminek semmi köze az eredetihez?)
  • Watchmen
    #9
    Én is így vagyok vele:D
  • jahola
    #8
    nekem például ez pont kapóra jön ugyanis nekem nem volt esélyem arra hogy megtekintsem majd esetleg ősszel:(
  • WoodrowWilson
    #7
    Jajj de irigyek itt páran:D
  • KiviClub
    #6
    Nagyon nagy az arca, csak azért mert cisnált egy tipikus hálivúdi klisé flmet 3d-s CGI-vel ? jeee.... :D grat neki... hol va naz ő munkája pl a Gladiátorhoz képest?????? pl... de még mondhatnánk rengeteg példát.. na mind 1 nagyon beképzelt ez a csávó... és akkor még a Titanicot 3d-ben... de ezzel az a baj, hogy már 2011 től szerintem minden film már 3d-s lesz ... így elmúlik a varázs... És ez akkor sem 3d hanem mélység érzetet ad... néha annyira látszik mintha papírmasé bábúk lennének az emebrek csak az egyik közelebb va na térbe na másik hátrább vagyis látszik hogy síkok csak el vannak tolva... aki látott már többször 3d- filmet az tudja miről beszélek... és képesek ezt 3d-nak nevezni :D

  • mynameisbence
    #5
    Amilyen hülyék az emberek ezzel még összejön legalább párszáz millió
  • SBKMoses
    #4
    még egy ilyen beképzelt f@szt...
  • bertino
    #3
    hát ez mondjuk érdekes dolog.
    végülis erről is szól a filmszakma, ami fentebb le van írva.
  • Jrex
    #2
    Ja. Nem elég neki 2.6 milliárd?:)
  • 123sawyer456
    #1
    Telhetetlen kis g*ci :D