10467
  • Wreck86

:)
  • Jani Hun
    hmm. bekapcsoltam a legujjabb snapshotot, és nem enged könyvet craftolni, tökmindegy milyen formába rakom be a leathert a 3 papirral, másnak is bugos?:D
  • Hexex86 #10223
    https://minecraft.net/en-us/
  • atibacsi1977
    Akkor adna nekem vki egy linket ahol a sandboxosat megvehetem? Köszönöm!
  • gforce9
    legjobb tudomásom szerint az alap mc és a story mod két teljesen független játék, úgyhogy nem.
  • atibacsi1977
    Hello

Ha megveszem steamen a story modos minecraftot, azzal lehet sandboxban is nyomni?
  • gforce9
    Oké, de ha a csövezés jó, akkor nem dobálja mellé. A BC-s csövek nem elég intelligensek. Ha a bányagép bányászik a BC-cső ami rá van kötve, az szabad inventorynak számít és automatikusan beletolja a gép. Onnantól megkezdi az útját valamerre. Ha teszemfel az első állomás egy cobbelestone-t tartalmazó hordó és ott nem használsz gyémánt csövet az irányításhoz akkor a kövek fele belemegy a másik fele meg továbbmegy, A továbbmenő úton ha nem tud hová bemenni a kő akkor előbb-utóbb a csőből kilökődik, legkésőbb az utolsó inventorynál. De az is lehet, hogy visszafordul és a bányagéphez visszaérve lökődik ki. Ha látom a csövezést a pontos bajt is meg tudom mondani, de így csak saccolgatok.
  • komiki
    Üdv.Teljesen igazad van,elírtam.Egyébként semmi különleges nincs a szállításban.Cobblestone pipe-okal viszem és Jabba- ás barrelekbe megy az árú. A gép tetején vezetem ki.
  • gforce9
    Industrialcraftos csővel biztosan nem szállítasz semmit mert az IC-mod nem tartalmaz csöveket abban csak energiaszállító vezetékek vannak. Buildcraftos csövekkel szállítod gondolom. :)

Csinálj pár screenshotot a csövezésről, és arról hová vezetnek a csövek, biztosan tudok segíteni, ha látom.
  • komiki
    Sziasztok.Ha már előkerült az FTB lenne egy kérdésem.Az infinityvel játszom abányagép miért dobál mellé anyagot?Industrial craftos csövekkel viszem az árut és ender io-s napelemek hajtják.tudna valaki segíteni?
    Egyébként töbször is leraktam már a gépet.Előre is köszi :)
  • gforce9
    nekem is nézni kellett 1 percig nyugi, jól eldugták :)
  • undY1ng #10214
    Nagyon szépen köszi! :) (Tényleg vaksi voltam)
  • gforce9
    A kezdőlapon a nagy download gomb alatt a kis betűvel írt Legacy Windows-ra kattints.
  • undY1ng #10212
    Vagy nagyon vaksi vagyok, de a hivatalos oldalukon nem találom a FTB launcherjét.
  • gforce9
    Igen ez az amiről beszéltem. Annyit kell tudni a modpackról, hogy 2 üzemmódban tud menni. Van egy "egyszerű" beállítása aminél a receptekbe nem nagyon van belenyúlva. Relaítve könnyen lehet haladni előre a modokkal. Viszont ha beállítod a nehezebb módozatra.... nos az fog fejvakarásra okot adni. Több mod komplex ismerete szükséges egy tetves vödör lekrafotlásához is. :) Mindenesetre szép kihívás. Ha a modokat nem ismered, szerintem elég nehézséget fog maga az is adni, nem szükséges azonnal a durva módba belevágni, mert el fogja venni a kedved szerintem, annyira nehéz, hosszadalmas körülményes még közepesen gyakorlott játékosoknak is.
  • undY1ng #10210
    Áhhá értem! Elkezdtem már azelőtt is nézegetni, mielőtt megkérdeztem, de biztos ami biztos itt is megkérdeztem. :)
    Egyébként amivel ez a srác játszik, ezekkel a beállításokkal teljesen megfelelő lenne és majd ezt megpróbálom. FTB Ep01
  • maladyce
    Sziasztok.
    Megrendezésre kerül az első minecraft verseny. 03.18-án azaz szombaton este 19:00 kezdéssel, melyre jelentkezőket várnék, akik próbára akarják tenni minecraft skilljüket. :)
    A történet pedig a következő lenne.
    Adott egy minecraft szerver, hc ultrabrutál survival etc beállítással.
    Kezdéskor kihirdetésre kerül a malás feladat , melyet abszolválni kell. Aki leggyorsabban megoldja az nyer.
    Természetesen eme esemény streamelve lesz, hogy mindenki láthassa ki hogyan próbálkozik meg a feladat megoldásával.
    Aki jelentkezni szeretne a versenyre , ezen a facebook linken megteheti. Versenyre jelentkezés
  • gforce9
    A telepítés az automata, azzal semmi gondod nem lesz. A gond ott kezdődik hogy 100+ modot tartalmaznak. többezer craftolható itemmel, teljesen új játékmechanikákkal. Csak úgy magától nehéz rájönni a dolgokra, még akkor is, ha sok mondnak van játékon belül is manualja.
  • undY1ng #10207
    Mármint úgy értve, hogy azért nézzek videót róla, mert "nehezebb" feltelepíteni, vagy magát a módot "játszani"?
  • gforce9
    https://www.feed-the-beast.com/

Itt lehet tölteni Curse launchert vagy FTB launchert. Utóbbi véleményem szerint átláthatóbb. Mindkettő lényege, hogy semmit sem kell csinálnod, csak kiválasztani a kívánt modcsomagot a launcher letölti a megfelelő verziójú minecraftot feltelepíti a modokat hozzá és mehet a móka. Megkímél minden tökörészéstől.

Javaslom amúgy nézz róla videókat, anélkül nehéz belevágni 1-1 modpackba.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.03.10. 09:30:55
  • undY1ng #10205
    Bár annyira nem vágom ezt a módolást, de ez 1.7-hez van? Hogy a legegyszerűbb feltelepíteni ezt a módot?
  • undY1ng #10204
    Köszi!
  • gforce9
    Feed the beast: ftb infinity evolved van neki egy beállítása ami a recepteket nehezíti, Ez a véglet. Egy vödör kraftolása is igencsak komoly problémákat fog okozni. :) sok sikert :)
  • undY1ng #10202
    Tudnátok ajánlani egy olyan módpakkot ami jobban rá megy a survival részére a játéknak? Tehát a célom az lenne, hogy azért lehessen szépeket építeni, de jobban megkeljen "szenvedni" a dolgokért. Esetleg sokkal több szerszámot, fegyvert, páncélt s' mi egymást tartalmazna a játék.
  • gforce9
    Zseniális játék főleg a modpackokat kipróbálva, Ember nincs a földön aki a benne rejlő lehetőségek mindegyikével tisztában lenne, nemhogy használná.
  • Jani Hun
    jaja beszéltük is hogy barátja olyan 500 msel tolta koliból, arra hogy épitgessen valaki, talán nem annyira zavaró, Amugy vicces, amig ittvolt nálunk az én accountommal toltuk ketten, lanba :D megváltoztattam a nevem egy cfg fileba és simán müködött:D Késöbb amint beszippantotta, rájött hogy nagyon underrated játék és megéri rászánni azt a 5-7 ezret,
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.03.01. 20:42:22
  • gforce9
    A letöltési sávszélesség és a pingidő számít csak, de sajnos főleg az előbbi attól is függ hogy a hely ahol használná a mobilnetet, milyen lefedettségű illetve azt a cellát mennyien használják egyidőben. Szóval ezt tesztelni kell (esetleg kölcsönzős verziójú mc-vel :) ). Hiába mérnél otthon bármit, bármilyen programmal, nem ad perdöntő eredményt. A letöltési sávszélesség amiatt fontos, hogy a mapot megfelelő gyakorisággal tudja átadni a kliensnek (főként mikor kódorog a player és újabb chunkokat tölt be) A pingidő meg MC-nél, ha 80-100 alatt van az már elég. Nem fps vagy rts ez, különben is a java kód alap laggolása többet hozzátesz az egészhez mint 50-100ms-es ping :)
  • Jani Hun
    hamachis megoldás sikerült végül, kb 6-7 perces laggal:D
    Kár hogy nem tud fellépni a realmos világba se, pedig már majdnem rávettem hogy megvegye a minecraftot, de igy sajnos eddig bukó az egész project, azon gondolkoztunk hogy mobil internettel megoldani az egészet, csak nemtudom mennyit enne a játék, Valami programot nem ismersz amivel külömbözö programok adatforgalmát tudnám tesztelni?
    irtak a neten 1 megátol kezdve 50kb ot is szoval magam tesztelném inkább.
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.03.01. 19:34:55
  • gforce9
    Ja értem. Hát a launcer is authentikál meg a login is több helyre a fene se tudja milyen portokon és protokollokon. Eléggé összevissza drótozott rendszer. Néha igencsak nehéz ügy emiatt egy olyan hálózaton működésre bírni, ahol keretek közé van szorítva, hogy mit lehet és mit nem.
  • Jani Hun
    az én oldalamrol(normális internet otthon) nincs baj, itt olyan és annyi portot nyitok amennyit akarok, csak nála a koliba nem kéne a modemmel/routerrel sz*rakodni:D, Elméletileg rendes a rendszergazda, majd megkérdezi hogy nem e tudná megnyitni az ö laptopjának a portot:D(ha jolemlékszem 25565 az alapértelmezett P2P port, de majd pontositok)

Amugy tunngle-l Payday2 simán ment, ezért nem értem hogy az eredeti minecraftal mi baja lehet.. Mint kiderült a launcherbe valo bejelentkezést se engedi néha.. Érdekes hogy BÁRMILYEN multiplayer/internetes játékkal tud játszani, de a minecraftot nemszereti valamiért az ottani hálózat...
  • gforce9
    A legtöbb esetben az open to lan funkcióval és a routeren beállított port forwarddal menni szokott.
  • Jani Hun
    Persze nem müködik, a Hamachi el sem indul egyböl bedobja hogy szolgáltatás leáálitva( hamachi diagnisztikai felületen), ráadásul a minecraft realmokra se tud belépni. time outtal kidobja...
    Következö vbairácio a tunngle lesz, Irok ha valahogy megcsináljuk ,hátha jólesz még valakinek az info:D
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.02.28. 21:48:31
  • gforce9
    Elvileg működnie kell használtam már úgy is MC-t de ugye MC-nél sose lehet mindent tutira tudni. Az MC kódjához egy gordiuszi csomó kutyafasza.
  • Jani Hun
    neemnem, csak régimódi vagyok, és én csak a hamachit ismerem és még sose probáltam ugy open to lannal megosztani a mappot, de ha müködik hamachin keresztül akkor leteszteljük :D
  • gforce9
    Ja azt hittem, hogy valami fix időpontban kell összehozni pár órát. :) Ha akkor kezditek el összehozni lehet elmegy vele az idő és nem marad játékra. :) De akkor én értettem valamit nagyon félre.
  • Jani Hun
    Mit is kénemielött tesztelni? nem értem mire gondolsz:P
  • gforce9
    igen, de előtte teszteljétek
  • Jani Hun
    Sracok, ismerosomet ravettem a minecraftra ma este megprobaljuk megcsinalni h ketten tudjuk tolni, de o kolegiumba van, hamachin keresztul megtudom neki nyitni a sajat worldomet open to lan opcioval?
  • Piko888
    Sziasztok!

A Minecraft Story Mode sorozat mennyire ajánlott 12 éves gyereknek?

Köszi, Piko
  • S_W_W
    Sziasztok!
    Újraindult a YouTube csatornánk, ahol többek között Minecraft videókat is találhattok! A tervek szerint most heti 2 videóval jövünk (kedden, és pénteken ), később ez több is lehet. Ha tetszik iratkozzatok fel, meg hasonló okosságok! :) Ez pedig a legfrissebb videó: