10467
  • qvasz2
    Ami a routerben van
  • Jani Hun
    ha ugyan azona hálózaton van a két gép( ami eléggé valószinü) akkor csak kezdj el egy egyjátékos módu pályát, majd nyisd meg lanra(játék közben esc"open to lan" avgy "megnyitás lan-ra"

ha nem egy a hálózat akkor kicsit bonyolultabb
  • 3lm0
    Milyen IP címet adsz meg a kliensben ?
  • qvasz2
    Szia ! Szeretnék én is a gyerekkel egy pályán játszani. Le tudnád pontosan, de érthetően írni, hogyan tudom megoldani? Nem vagyok programozó, csak bányászni tudok :)
    Letöltöttem a szerver progit a hivatalos oldalról, de ha elindítom, még én se látom a saját kliensemmel. Be lehet úgy állítani, hogy ketten, lakáson belül fel tudjunk menni?
    Köszi
  • maanszon
    Jani Hun:
    Itt van az oldalamról egy ilyen MOD... Igza, kell neki eléggé az FPS, de egy próbát megér!
    MineCraft Fórum | [1.4.2] Sonic Ether's Unbelievable Shaders
  • 3lm0
    Talán a Dynamic Lights vagy a GLSL Shader. De mind a kettő erősen terheli a GPU-t emlékezetem szerint, tehát az FPS le fog esni tőlük.
  • Jani Hun
    aha ksözi már sikerült lanba bnömmel megoldani a modokat:D viszont valaki tud valami olyan modot ami javit az árnyékokon meg fény efekteken? már egyet találtam, de attol behal a gép
  • 3lm0
    modokat mindig zip-ként kell a mods könyvtárba másolni. Csak a jar-ba, exe-be kell a kicsomagolt tartalmat másolni.
  • Bexter
    Akkor spanoddal játszottam eggyüt 5-6 éve :D
  • Jani Hun
    nemén, spanom, ezt az sg accot töle kaptam azt ezt használom mer jó régi reg :D
  • Bexter
    Jani te Tibiáztál? :D
  • Jani Hun
    és igy hogy van mods könyvtáram, amitletölök modot, zipként rakjam bele(szal mappástol) vagy a tartalmát másoljam be?
  • 3lm0
    Lehet hogy ott az exe-be kell másolni, őszintén arról gőzöm sincs, mert én mindig jar-t használok, még win alatt is. Ott lehet konfigurálni hogy mennyi memóriát kapjon, az exe meg azt csinál amit akar :)
    A Mo'creatures sztem igényli a modloadert, szóval ahhoz azt bele kell tenned (exe-be, jar-ba egykutya ezek szerint :). Utána a következő indításnál már lesz mods könyvtárad ha minden stimmel.
    Amúgy nem mész az agyamra, csak van pár dolog amit én sem látok át tisztán, hülyeséget meg nem akarok mondani.
  • Jani Hun
    ezt vágom, de amit a minecraft.netröl szedsz le szervert magadnak az nem generál .jar-t de az exeben ugyanaz van mint az én minecraft.jar omban az %appdata% vanm, ebböl gondoltam hogy oda lehetne másolni, érted, mellesleg csak egy mo'creatures meg egy cape mod kéne nömnek (mivel ketten toljuk ezér szerverre kéne) szal nem nagy cucc, csak nembirom megcsinálni sehogy se, de köszi szerintem már idegeidre megyek :D
  • 3lm0
    Nem az exe-t nyitod. A sima minecraftban sem azt szoktad, nem ? Mindig a jar-ba kell bemásolni az alapvető modokat (Forge Modloader, OptiFine, stb). Utána a többi mehet a coremods és a mods mappákba és majd a modloader onnan betölti őket. De ha akarsz egy kész moddolt szervert akkor nézd meg a DNS és Tekkit pakkokat (azt hiszem a Tekkit is adja a szervert is). Ott egyből fent van a moddolt szerver és a hozzávaló kliens is.
  • Jani Hun
    ahham, tehát amelyik exevel elinditom a szervert, azt nyitom winrarral éás oda másolom be, ezután a cliens.t pedig godnolom nemkell modolni(mellesleg nicns mod mappám se minecraft.jar ban se a szerver exejeben(küldök ps-t ha kell)
  • 3lm0
    Ugyanúgy mint az egyszemélyes játékba, azzal a különbséggel hogy a szerverhez való modokat kell letöltened és betenned a jar-ba és a mods könyvtárba. Általában a modoknál egyhelyen vannak a szerverhez és a klienshez való modok, amelyiknél az van írva hogy universal az általában klienshez és szerverhez egyaránt jó.
  • Jani Hun
    jolmondjátok mind a ketten, ennyire azér nemvok sik:D csak itt az a kérdés hogy hopgy tudnék egy )ezekszerint) vanilla szerverre modokat rakni?
  • 3lm0
    Azt úgy hívják Vanilla (vagyis eredeti, modok nélküli, alap).
    Egyébként ha jól emléxem a server.properties file-ban ott is megadhatod hogy online vagy offline szerver legyen.
    Aki jobban ért hozzá javítson ki ha rosszat mondanék.
  • Source8
    A LAN biztosan menni fog.
    Otthon úgy kell játsszak a gyerekkel, hogy egy eredeti MC-vel van megnyitva egy pálya, és egy laptopon is van egy tört MC és azzal kapcsolódik rá.
    Szépen fel van módolva mind a kettő és módokkal együtt simán megy.
  • Jani Hun
    mármint amit onnan töltesz le szervert, na értitek:D szal saját szeró csak nem bukkit, hanem amit onnan lehet letölteni
  • Jani Hun
    ahha köszi skacok, és ha mondjuk berakok egy cape modot 2 gépre és lanozunk( alap minecraft cliensel nyitom a singleplayer mapot lanra) akkor mennifog ugye én itgy tudom, viszont ha a minecraft.net-es szerverrre lépek be cape modolt cliensel akkor nagyon fogja csesztetni?(gondolok itt crash, blackscreen stb)
  • Source8
    Igen
  • 3lm0
    Igen, offline szerverre mindennel be lehet lépni.
  • Jani Hun
    tehát ha a szervert átrakom offline módra akkor ha egyzik a verziószám stb, akkor belehget lépni a szerverre eredeti és crackelt kliensel is egyaránt?
  • Kistax
    Ezt nagyon elbénáztam :) :) :)

• Source8
    Nekem is ez lesz.
    Pár hibajavítás miatt tán nem kéne megint várni a DNS-re. :)
  • 1Bady
    Hy!

egy kis segítségre lenne szükségem:
    van egy szerverem(igazából nem az enyém, csak én is segédkezek benne)
    és a spawnnal problémáink vannak. Valahogy be lett állítva (egy illető volt, aki azt mondta hogy segít, de egy két alkalom után felénk se nézett, pedig azt mondta, neki gyerekjáték) , hogy minden bejelentkezésnél dobjon vissza a spawn pontra, és nem tudom visszaállítani hogy az utolsó tartózkodási helyre töltsön vissza.

A szerveren több világ is van (multiverse) és mindkét világban ugyanez a helyzet.
    Valahol írták hogy a "use-exact-login-location:" true-ra állítom, akkor jó lesz de nem használ.
    A szerver verziószáma: 1.4.2

• RJoco
    Rei's minimapja már van.
    Én meg szeretem a friss Minecraft-ot, majd később kipróbálom a DNS-t.
  • 3lm0
    Szerintem egyenlőre mivel semmi mod nincs fejlesztve rá, nem érdemes upgradelni, szóval egy darabig még marad az 1.4.2 és a 6.05-ös DNS :)
  • RJoco
    Kijött az 1.4.4, így a DNS Pack-nak asszem mára lőttek.
  • 3lm0
    Eredetivel bárhova be tudsz lépni, míg a "nem hivatalos" verzióval csak offline szerverekre. csak arról győződj meg hogy nem fogják logolni és felhasználni az accod, mert az kellemetlen tud lenni.
  • Jani Hun
    Skacok, eredeti+ cracked minecraft eredeti féle szerverre betud lépni? (offline módban gondolom) mer hamachival játszanánk spannal, csak ö nem vette meg, össze lehet hozni?
  • qvasz2
    Pontosítok: működik, csak a vendégeket nem szereti :)
    be kell regizni és akkor már OK.
  • Source8
    Köszi az infókat.
    Teszek akkor vele egy próbát! :)
  • 3lm0
    Kb az 1.2.5-ös verzió óta használom. Jól összerakott csomag, amit folyamatosan fejlesztenek. A fejlesztők valószínűleg nem ma kezdték, mert az 1.4.2-höz sok modot szerkesztettek/átírtak/stb ami 1.4.2-re nem is volt elérhető. Ezen kívül a csomagban szereplő modoknak rendelkeznek a felhasználási engedélyeivel. Én személy szerint a Tekkitről tértem át annakidején, de sosem bántam meg.
  • qvasz2
    Kár, hogy nem működik, megnéztem volna. . .
  • Pistike 007
    Yay!
  • Forceman14

Sziasztok!
    Szerveremet szeretném prezentálni.
    ip:85.25.119.137:27440
    Tört!
    Non stop fut!
    Mod tgf lesz!
    Szerver web:mcgamers.ucoz.hu
    Bemutató videó:www.youtube.com/watch?v=oYM4Zgty3Ig&feature=plcp
    Kedves adminok!
    Rengeteg event!
    Szóljatok bátran barátaitokan a szerver létezéséről mindenkit szívesen várunk!
    Egy össznépi legózásra :)

• Source8
    A DNS TechPackról van valakinek tapasztalata?
    Már kijött MC 1.4.2-re.

Jobb mint a TEKKIT?

Fórum
    Weboldal
    Mód lista