10467
  • LeWyTy
    meguntátok a tekkitet?
  • Animus
    Sziasztok! Animus_The_HUN vagyok és szeretném nektek bemutatni az új Ard-Nax Prémium FTB szervert amin most már a Feed-The-Beast mod fut!

Honlap:
    www.ard-nax.hu

Whitelistre aplikáció beadása:
    1. Likeold a szerót facebookon.
    2. Írj privát üzenetet a szervernek a pontos karineveddel, azzal, hogy eredetis vagy tört klienssel rendelkezel e.

http://www.facebook.com/pages/Ard-Nax-Magyar-FTB-Szerver/198998126778941

Jó szórakozást!:)
  • Bexter
    Vettem uj egeret most azzal fasza :D
  • 3lm0
    Azt hiszem félreértetted a kérdést. Nekem olyan (lehetőleg külső) program kéne ami tételesen kilistázza melyik ID foglalt és melyik szabad.
    Egyébként a modpackek 90%-a alapból tartalmazza a NEI-t ami egy hajszállal többet tud mint a TMI.
  • LeWyTy
    Toomanyitems
  • 3lm0
    Köszönöm, így már érthető hogy IC2-es nanosaberrel miért nem esik :)

Tud esetleg valaki valami értelmes ID listázó programról? Sajnos a legtöbb modpack összevissza használja az ID-ket és ha az ember be akar még tenni valamit akkor elég nehéz kikeresgetni hogy hol van szabad ID (pláne mióta 4096 a plafon).
  • Jani Hun
    Nemtudom h te csinálod e a videókat, mert még uj vagyok itt sg-n, de egy MCpatcher-t használhatsz, h ne legyen bugos a texture pack :D
  • Kistax
    Kövi :)

• Jani Hun
    paintbe huzd össze :D
  • herculeska
    :D...NO...
  • Pistike 007
    Hagyd a gépeden..
    :P :D
  • herculeska
    Áh hova tegyem ezeket a képeket...Feltölteni nem tudom mert túl nagy kepfeltöltés.hu-hoz meg nem enged URL-t akkor hova tegyem...
  • Jani Hun
    persze maxos looting encsával
  • Jani Hun
    elméletileg 1:25 esélye van a wither skeleton skull esésének, más fejet csak creative ba tudsz szerezni
  • 3lm0
    1.4.2-ben dobott már valakinek mobfejet a játék ?
    Főleg a witherskeleton érdekelne, mert kíváncsi lennék már az új boss-ra :)
  • Bexter
    Igen rákattantam :D Majd megmutatom mit épitek de egyenlőre anyaggyüjtés van és felfedezése az elmult két updatnek :)
  • Pistike 007
    Jah, lagg miatt lehet ilyen.
    Min ügyködsz? Valld be rákattantál a survivalra
  • 3lm0
    Nálam is előfordul ilyen. Hol jobb hol bal kattintásra. Sajnos szerintem erre nem igazán létezik gyógymód. Vagy az egér mikrokapcsolója érzékel kétszer (idővel megkopnak az alkatrészek, ha jól emlékszem 1 vagy 10 millió kapcsolásra vannak tervezve), vagy van egy pillanatnyi lagod és a játék kétszer végzi el a műveletet.
  • Bexter
    Van egy olyan gondom hogy újra elkeztem játszani de jobb egér katintásra épitésnél sokszor több blokot rak le. Más is észletet ezt? Hogyan lehet kiküszöbölni?
  • Kistax
  • Bexter
    :) Valóban.
  • RJoco
    Most windows-ról beszéltünk, nem másikról és miért ne lenne igaz, hogy exe fájllal indul? Hiszen azzal indítom... Az összes többi csak szőrszálhasogatás. Az, hogy ezek után mi van meghívva, mi nincs, már csak részletkérdés és a kutyát nem érdekli, ha működik. Ha nem működik, akkor már más a helyzet, de egy normál, eredeti, nem megbabrált(modolt) játéknál ilyen elvileg nem fordulhat elő.
    De ez már eléggé off, szerintem hagyjuk.
    Ettől függetlenül szerintem érdemes lenne @mumeen-nek megpróbálnia exe-vel indítania.
  • LeWyTy
    Az értelmetlen tucat survival videók.
  • Bexter
    Mi is volt az? :D
  • LeWyTy
    Tehát most megcsináltad ami ellen voltál.
  • 3lm0
    Gond az nincs, csak tényként állítasz valamit ami nem igaz.
    Windows esetén indítható exe állománnyal. Ez így korrekt. De hogy a játék exe file-lal indul? Mutass nekem egy exe file-t mondjuk linux alatt, vagy mac-en.
    Egyébként elég sok játékosnak muszáj foglalkoznia a batchfile-os indítással, mert ha hiba lép fel, nem mindig tudsz logot készíteni és nem fogod tudni sem te sem egy mod készítője hogy mi is volt a gond.
    Persze ezeket is megoldhatja más helyetted, de a te játékod fog addig állni, mert vagy újrarakod és bízol benne hogy megszűnik a hiba, vagy ott állsz meglőve, mert nem tudsz tenni semmit a kijavításáig.
  • RJoco
    Na igen, ha foglalkozol ilyennel és értesz hozzá valamit. De engem ez a része nem érdekel, mikor ezt helyettem megtette más egy exe-ben. Szóval nem igazán értem a gondot.
  • 3lm0
    Igen nagy tévedésben vagy. Az exe csak meghívja és paraméterezi a jar file-t, amit akár te is megtehetsz egy batchfile-ban.
  • RJoco
    A játék exe fájllal indul, nem jar-ral vagy bin-nel...
  • 3lm0
    Régebben a módosított XP-k idejében én is sokat szívtam a java-val, valószínűleg valami olyan komponens is ki volt irtva ami pont a javának kellett volna. Ha XP-d van, létezik egy javítópatch ami orvosolja ezt, sajnos a pontos megnevezését már nem tudom, de javás fórumokon biztos felbukkan. Win7 alatt viszont még sosem futottam ilyen problémába.
  • mumeen
    Sziasztok!
    Most már szétvet az ideg!:D:D
    Minap akartam játszani a játékkal ismét,de java-t gépújratétel óta nem telepítettem fel.Letöltöttem,feltettem,de sehol nem jeleníti meg,sem a programoknál,se sehol,csak a "c" lemezen.Társítani se lehet vele,és így a játék se indul,mer' a bin mappás fájlokat nem "java"-val,hanem Nokia Ovi Suit-tal nyitja meg,és a java-val nem lehet társítani,mer' nincs a listán.Betallózással se jó,mer' akkor meg ilyen DOS-os ablak felugrik,azt eltűnik.Régebbi verziót is próbáltam,de azzal sem jó.Mit lehet cisnálni,mi a gond??
  • 3lm0
    A DNS szervercsomag ugyanazokat a modokat tartalmazza mint a singleplayer.
    Alapból be van konfigurálva, de természetesen mindenki a maga igényeihez alakíthatja a konfigurációt. Tekkit valóban csak 1.2.5-re van egyenlőre.
    DNS azért van 1.4.2-re is mert a fejlesztői a modokba is belenyúlnak, valószínűleg elég programozói tudással rendelkeznek hozzá hogy a mod-okat a legfrissebb MC-hez alakítsák. Ráadásul a csomagban lévő modokhoz engedéllyel rendelkeznek azok készítőitől, így szükség esetén tudják segíteni egymást. Sajnos a Tekkit sok modnak nem rendelkezik az engedélyével, régebben ebből elég nagy botrány is volt (a Forestry mod-ot is azért kellett kivenniük).
  • Bexter
  • Source8
    Kérdés: A DNS Techpack szerver része tud valamit a sima LAN-hoz képest?
    A fórum szerint csak MC 1.2.5 -ig van Bukkit, tehát a Bukkit pluginok a legfrissebb verzióban még nincsenek.

Van esetleg valami egyéb, ami miatt érdemesebb LAN helyett egy erősebb gépre szervert rakni az otthoni játékhoz?
  • Source8
    Igen, nem engedi fel ugyanazt a felhasználót többször.
    Ezért nálam a nagy gépen fut az eredeti játék és azon van a gyerek is.
    A laptopomon pedig fent van az eredeti MC is és egy tört is.
    Amikor a gyerek "Tábornok Úr" azt parancsolja, hogy jöjjek játszani, akkor csak megnyitja LAN-ra, én meg a laptopról a tört MC-vel rácsatlakozok.

Vigyázz mert könnyen rászokik a gyerek! :)
    Már tiszta hiszti van, ha munka után túl fáradt vagyok ehhez. :)
    Ma felraktam neki a nagy gépre a DNS Technik packot (visszaraktam az 1.4.2-t). Remélem ezzel el lesz legalább pár napig egyedül is! :)
  • qvasz2
    Köszönöm srácok. Valószínű akkor neki is veszünk majd egy accot, mert eléggé tetszik neki is a játék.
  • Jani Hun
    iigenigen, de énszerintem enynit tényleg megér a játék, nekem bnöm beszélt rá h vegyük meg, pedig utál midenn számitógépes játékot, ezen meg a simsen kivül:D

mindenesetre, ha meglesz nektekm is külön account akkor engedni tuti engedni fogja (egyértelmüen az ö pályájait is megtudja nyitni és azon is játszhattok)
  • 3lm0
    Igen valószínű hogy a dupla bejelentkezés miatt van. Nem használhatja két játékos ugyanazt a nevet.
  • qvasz2
    Egy hálózat van. Ez a lan-os dolog majdnem jó, mert ha elindítom a lanra és a másik gépen látom, hogy van egy lan, de ha csatlakozok hozzá, akkor szétkapcsol. Gondolom az a baj, hogy a másik gépen is az én accom fut.
  • 3lm0
    Az nem lesz jó, ha ugyanazon a gépen akarod futtatni amin játszanál is ott a 127.0.0.1 -et kell megadni. A másik gépen pedig azét a gépét amelyiken fut a szerver (ez általában 192.168.x.x szokott lenni). A routerben érdemes engedélyezni annak a portnak a továbbítását (portforwarding) amit a szerver használ, ellenkező esetben nem biztos hogy átengedi az adatokat.