10467
-
#8161 Egy kicsit több információ kellene ahhoz hogy segíteni tudjunk.
Azt mondod mindent rendeltetésszerűen elhelyeztél. Szóval megvolt a Forge Modloader, a GuiAPI és a CustomMobSpawner telepítése? META-INF kitörlése a jar fájlból és mindezeket egy teljesen új (nem moddolt, nem upgradelt) MC-re tetted fel ? -
Suba1993 #8160 Sziasztok!
Segítséget kérnék egy mod telepítésével kapcsolatban! Mindent rendeltetés szerűen elhelyeztem, de amikor elindítom a játékot, akkor beáll a "fekete halál" a játékban. Ez miért lehetséges? (mo'creatures modról van szó) -
#8159 Meg is van, kész a poti készítő is.
És csak most nézem, hogy nincs olyan poti, hogy a víz alatt nem kell levegő.
Vajon miért hittem azt, hogy van ilyen poti?
Na mindegy, de most már van készítőm.
Köszi a segítséget! -
#8158 Nem olyan vészes mint amilyennek tűnik :) Én általában a falakban szoktam mászkálni, imitt-amott nyitva egy egy rést hogy kinézzek milyen a környezet. Így elkerülhetőek a Ghast-ok támadásai.
Az lehet hogy a kutya vagy farkas, visszatámad, nem szoktam foglalkozni velük, mert eddig csak annyit értem el velük hogy mindig útban voltak. Automatikusan nem támadja az ellenséget, Creeperről tudomást sem vesz.
Biztosan van aki kitudja használni a képességeiket, én inkább hanyagolom őket. -
#8157 Köszi!
Akkor majd nekiállok keresni.
A közlekedés elég veszélyes nem béke módban, ha megvan a hely, akkor csinálok egy biztonságos bunkert és átállítom.
A kutya visszatámad, ha rátámadok. -
#8156 Elég ha a felszínen járkálsz, észre fogod venni. Sötétebb "Nether brick"-ből áll, illetve annak a kerítéséből. Talán a föld mélyében lévő bányákhoz hasonlít leginkább.
Béke módban, semmi nem spawnol ami árthat neked. Még azok a mobok sem támadnak meg amik semlegesek, tehát ha megtámadod sem fog visszatámadni. -
#8155 Köszi!
És a stronghold is úgy keletkezik, mint a homoktemplom? Tehát véletlenszerűen?
Illetve a Nether blokkok alatt keressem vagy ha csak a felszínen járkálok, akkor is meglelem?
Béke módban is spawnol (stronghold)? -
#8154 *nether fortress -
#8153 Ahogy Kemszi is írta, csak Netherben fordul elő, strongholdban. Tudtommal csak a spawnereikből jönnek, egyszerre max 2 darab. Érdemes minimum vaspáncélban menni és valami tűzvédelem sem árt mert időnként tüzet köpnek rád. Nekem eddig a legjobban az a módszer jött be hogy a spawner mellett csinálok egy 1 blokk széles 2 blokk magas 2 blokk hosszú lyukat és abban meghúzom magam. Mikor spawnolt megvárom míg a lyuk elé jön, vagy félig kibújva ölöm. -
#8152 keresni kell az alvilágban erődítményeket ott található,van spwanerük is -
#8151 Ha jól tudom, akkor a potik készítéséhez Brewing Stand kell. Ehhez viszont Blaze Rod, amit a Blaze dob a Nether-ben.
A kérdés: hogy spawnol ez a Blaze?
Milyen feltételek kellenek hozzá?
Eddig a kardos manusokon és a lebegő tűzlövőn kívül mással nem találkoztam.
Hozzáteszem, biztos fedezékből öldösöm őket, de néha kimegyek alóla. -
#8150 Akkor félreértettelek, azt hittem a magyar wikit nem találtad :)
-
#8149 kösy közbe megtaláltam
a másik értelmezd a mondatom azt írtam hogy én a magyart néztem és nem találtam akk minek linkelted? -
#8148 Körülbelül 20 másodpercembe került míg beírtam 3 szót a Google-ba : minecraft wiki magyar
De megspórolom neked ezt az időt, tessék a link amit azonnal kidobott:
Magyar Minecraft Wiki -
#8147 néztem és van magyar de nem találtam tom egyszer it találtam meg de már nem tom hol -
#8146 Az a lötyi olaj és szenet kell talán koksszá "sütni" spéci kemencében.
A mágnest még nem próbáltam, van taktikám a bányászatra :)
Nos elektromosságból többféle van. Az egyik az Industrialcrafté, a másik az universal electricity modoké, illetve a Buildcraftban is van energia, de azt nyomásként jelöli. Komplexnek elég komplex mind a három. Egész hatalmas rendszereket lehet összeépíteni belőlük. BC és IC közt van energiaátalakító, hogy universal és az előbbi kettő közt van-e azt még nem kerestem.
Az állatok ellen egyszerű a megoldás, 2 blokk magasan fut a sín, cobble alapon, se nem spawnol, se fel nem mászik. -
Kistax #8145 -
#8144 De rámászik és az már gond. -
#8143 Nem az érccel van a gond, az a legkevesebb. Hanem azzal a faizével, amihez valami lötyi kell, meg nem tudom még mi. Azt kicraftolni...
Van ércvonzó mágnes is, az sem gyenge...
De a villanycsinálás módját nem leltem meg. Lehet nem kerestem eléggé vagy az már komplexebb. -
ktomi22 #8142 infinityword ről (a megszunes utan) merrre mentek az emberek? ..kéne egy uj epkezlab magyar szerve gamelni :D -
#8141 Fölösleges elkeríteni. Stone és cobblestone blokkon nem spawnol animal. -
#8140 Tény hogy 81 modot szedtek össze a DNS-be és ezért elsőre nehéz rajta kiigazodni. Nekem speciel pont ez tetszik benne, a felét ismerem a másik felét meg próbálgatom és a végén örömködök hogy hogy sikerült egy egész faint rendszert összehozni 8-10 mod keverékéből
A sínek sztem nincsenek elcseszve, mert az új ércgenerálás óta sz**ni lehet a síneket, tele van a föld vassal 10-15 perc alatt össze lehet kaparni egy stacknyit. Így sokkal reálisabb és az ember jobban meggondolja mit és merre épít. -
#8139 Gödör
Ez lenne a lyuk, de most nézem, csak 19 mély. Akkor kb. valahol y:40-en van az alja.
A sínpályánál meg hozzátenném, nem elég megépíteni a szabadban, el is kell keríteni, mert egy állat a sínen megállítja, sőt vissza is fordíthatja a vagonodat. -
#8138 Hát igen azt ki. A föld és kő a kisebbik nehézség, a fákat ültetni kellett, aztán kivágni, megint ültetni...
A BMW embléma wool-ból van. A toronytól a birkákig kb. 1 perc 30 s az út. A sínpályát is ki kellett bányászni, mielőtt össze rakhattam volna. Nem felszedett bánya sínekből készült. Plusz a Power sínek, hogy mindig max sebességgel mennyek.
Azt el is felejtettem lefényképezni, hogy az egyéb állatok a talaj alatt vannak 40 kockával, hogy amikor fölöttük járok, ne halljam őket. Nem kis mennyiségű kavicsot szedtem ott is ki.
Ez benne a játék.
Más: most felraktam a DNS pakkot, de sajnos nagyon hasonlít a Tekkitre. Nem értem, miért kell pl. a sínek craft-olását elcseszni. A túl sokminden meg kicsit már zavaró, nehéz rajta kiigazodni, így le is került a játékról. Asszem marad a vanilla. Bár olyan mod tényleg jó lenne már, amiben van az a TáblásLift pl. -
#8137 hát, de akkor is kikellett szedned a sok cuccot, érted:D bár én inkább most a föld alá tervezek, ami anynira nem felszini ugye, de a rendszer remélhetöleg látványos lessz. -
uscGhost #8136 Nem azért töröltem mert helyet foglalt, van 2 terrás külső hdd-m :D Csak úgy voltam vele hogy úgyse fogok már rajta játszani akkor minek tartsam meg, de azóta megbántam mert igen, ötleteket lehet meríteni belőle. -
#8135 Én is hasonlóképp voltam, amíg meg nem találtam a MultiMC nevű programocskát. Addig kézzel mozgattam 2-3 különböző packot/verziót, ráadásul a 60 GB-s rendszer SSD-n. Azóta átkerült egy 1 TB-s partícióra és nem zavar hogy mennyi helyet foglal, így már nem törölgetek, mert az ember sosem tudhatja mikor szeretne ötleteket meríteni a régi dolgokból. -
uscGhost #8134 Szívesen mutatnék képeket, csak letöröltem az összes mapomat :D Egyetlen egy pálya van az egész minecraftomban ugye, hogy ha elkészül valami bemutatom yt-on és letölthetővé lesz téve, már bánom amúgy hogy töröltem sok jó cuccom volt csak úgy voltam vele úgyse játszok már rajta akkor minek ez nekem? :D -
#8133 Minden survivalban van csinálva. Viszont szeretem a nyugodt éjjeleket, így béke módban játszom és csak néha kapcsolom be őket egy kicsit.
A wheat: függ a fényviszonytól is úgy néztem, de olyan 3-5 nap körül mozog. -
#8132 Általában nem döglik be. Az szokott problémát okozni ha valami pont arra a modra épül, pl az extrabees a forestryre.
JaniHun : Sajnos pontos infóm nincs, mert én csontporral azonnal megnövesztem, nem várakozok rá.
Scany01 : Szerintem kezdd el nézegetni a játék wiki oldalát (nem tudom magyar van-e már belőle). Minecraft Wiki
Az ajtó valószínűleg azért csak az egyik oldalról nyílik mert vagy nem jut hozzá el a jel (redstone signal)vagy kapcsolóval van működtetve ezért folyamatosan jelet kap. Egy kép sokat segített volna
-
#8131 üdv
új vagyok és kellene egy link hogy-hogyna lehet tárgyakat készíteni
és néztem videót vas ajtó 2 kapcsolásáról videót de csak az egyik oldalt nyitja miért? -
#8130 hopsz bocsi, ez nem válasz akart lenni:D -
#8129 skacok, nemtanláltam sehol h a wheat nek mennyi 1 fázisban a maximális idö (vagy a teljes növekedés ideje) valakinek valami ötlet?
-
#8128 a mods-ból való törlésre gondoltam én is,csak nem tudtam ,hogy bedöglik-e tőle az egész vagy sem,de akkor ezek szerint nem gond. -
#8127 Én ki szoktam venni őket a mods könyvtárból. Nem tudom a Forge Modloader hol tartja a konfig file-t amiben a modokat lehet engedélyezni. -
#8126 Egyébként a DNS TEchpack-ból ki lehet valahogy kapcsolni a nem kívánatos módokat? -
#8125 Ha tényleg minden survivalba csináltál akkor gratulálok:D duurva:D -
#8124 Pár kép -
#8123 Az biztos hogy rengeteg kiváló ötlet született a modderek agytekervényeiben. Egyébként szerintem pont a modok adják meg a játék megunhatatlanságát. Mindenki megtalálja a neki legszimpatikusabb környezetet, a középkori lovagoktól kezdve a jövő iparmágnásaiig. A lehetőségek szinte határtalanok.
(Linkeltem volna pár képet a jelenlegi projektemről, de képfeltöltésről nem fogad a fórum, másikat most lusta vagyok keresni, 20k méretben meg szerintem kivehetetlen lenne) -
#8122 azlehet, viszont olyan rohadt sok mod van, h nehéz olyat kitalálni ami még nincs+ ez azoknak jó, pl nekem, akik nemszeretik modokkal tulnyomni a játékot :D pár mod még oké, de teljesen elmásitani nemszeretem, és örülök h mod nélkül lesznek iylaen funkciók:D