10467
  • 3lm0
    Aki nem talál elég kihívást a játékban az nyugodtan hanyagolja a minimap-et :)
    Én a magam részéről szeretem tudni mikor mit hol hagytam. Utat nem fogok építeni 1000 blokk távolságokon keresztül, oszlopokkal meg nem csúfítom el a tájat.
  • papi08
    Leszedtem ezt a Rei's féle minimapot, és háát..jóval egyszerűbb barangolni, ha van az embernél "gps"..:D
  • Malakai
    Nem mindenki szeret minimapot használni.
  • 3lm0
    Nem értem, ti még sosem hallottatok olyanokról hogy REI's minimap, Zan's minimap, CJB modpack vagy csak a minimap része?
    Bármelyiket használja az ember mindben van lehetőség markert készíteni, amit vagy a térképen, vagy a világban és a térképen jelöl, így millió blokkról is visszatalál az ember.
  • ntex
    Azám :D Néztem is nagyot ^^
  • papi08
    Ahhoz legfőképp szerencse kellet :D
  • ntex
    Volt már hogy olyan messze elbolyongtam én is hogy nem másztam vissza a járatokon hanem egyszerűen felástam magam a felszínre :D és közvetlen a bunkerem mellett lyukadtam ki XD
  • RJoco
    Igen, lehet, de arra talán pontosabb az XRay. Megkeresed a gyémántot és utána megpróbálsz eljutni oda :D
    Nem egyszerű, régen bíbelődtem vele, most már nem foglalkozom vele. Megszoktam a vas cuccokat.
  • RJoco
    Erre még nem gondoltam, lehet, hogy ez lesz.
    Eddig mindig úgy jöttem ki, hogy lépcsőzetesen elkezdtem felfele ásni és megpróbáltam nem elcsábúlni az útba eső járatoknak. A felszínen meg már nagyjából el tudtam tájékozódni, mert térkép is szokott nálam lenni.
  • papi08
    Köszi a válaszokat! :)
  • ntex
    Ezekkel bármilyen blokkot is lehet szűrni helyre pontosan? asszem ezt lekapom én is akkor :D
  • Sysfox
    McMap
  • RJoco
    Minecraft Cartograph G a megoldás :)
  • ntex
    tábla helyett az is jó ha pl. elágazásnál kiütsz egy blokkot a talajban és beraksz helyette egy homokblokkot vagy nem is fontos kiütni, csak lerakod a kijárat irányába. Én a mineshaftokban szoktam eltévedni, utálom is őket, mert mikor már azt hiszem hogy minden bejártam mindig ráakadok egy újabb járatra, aztán mégegyre aztán mégegyre :D És sokszor kapcsolódik másik barlangrendszerrel is, meg több szintje is van. De ha jelzem minden kereszteződésben egy egy homokblokkal hogy merre van a kijárat általában megtalálom (lent mélyen ugye nincs homok max a felszín alatt 3-4 rétegig :)
  • papi08
    Megosztod velünk is? :P :D

ntex: Ezt a módszert régebben használtam, de lehet megint el kellene kezdenem :D Köszi :)
  • RJoco
    Az oszlopok sem rosszak, bár elég rondák, ha csak úgy állnak egymagukban és földből vagy kőből vannak.
    Én fáklyákat szoktam lerakni és az mutatja az irányt. Éjszaka könnyű követni is őket, de nappal sem gond.
    Viszont a barlangokban mindig eltévedek, mert mindig elfelejtem kitáblázni, merre a kijárat.
  • RJoco
    Megleltem, amit kerestem.
  • ntex
    Amúgy nem szoktál jelző oszlopokat építeni? csinálsz jó magasra és kivilágítod fáklyával, így a render határról már egyből észreveszed sötétben is. Utána mész addig amíg még éppen látod az oszlopot és oda is felhúzol egyet. Ha meg sok oszlopod van már akkor mindegyikhez raksz valami jelzőt ami mutatja merre kell menned hogy hazatalálj. Esetleg a felhők mozgásából (mindig egy irányba megy) plusz a nap/hol mozgásából is tudsz irányokat belőni
  • RJoco
    Olyan progit keresek, a amivel ilyen képet lehet csinálni.

Láttam, több szerver is használja és láttam egész komolyat is, de nekem ez elég lenne.
  • papi08
    Most már tudom a spawn koordinátákat, így mindig hazatalálok majd :D

De az idegesít hogy az iránytű is csak az eredeti pontot mutatja :(
  • Malakai
    Keresgélj, advencsör. :)

Vagy valami térképgeneráló progival készítesz térképet. :P
  • papi08
    A sima biome-ban az első folyó alján találtam :D

Csak az a baj hogy ez azt a spawn pontot mutatja ahová a játék lerakott először, s nem az ágyamat, ami már jóval odébb van :D
  • ntex
    lent kell keresni a bedrock közelében :D
  • papi08
    Eddig még sosem találtam redstone-t a dzsungel biomeban, szóval :D
  • ntex
    Iránytű :)
  • RJoco
    De ha építettél volna egy iránytűt, akkor...
  • papi08
    Nem lehet valamelyik fájlból kiolvasni a spawn pontomat? :D

hááá-ááá: Győzött az igazság :D

Kiolvastam a spawn pontom helyét, és odafutottam :D
  • Jani Hun
    jah és persze max látótávolság és amint vioszaérsz vagy beacon, vagy kvamagas 1csik tornyot csinálj fákjával tetején:D
  • Jani Hun
    negativ, nekem sose 00000 a spawnpoint
  • Jani Hun
    nemtudom h móüködiik e ez a megoldás, még sose próbáltam csak msot gondolkodtam rajta:

nézd meg a seede-t a mapon,
    és kezdj egy uj pályát azzal a seedel
    nézd meg a co-ordinateákat
    eredeti mapon gyalogolj el oda :D
  • Petka
    F3

koordináták figyelése. Persze azt feltételezve, hogy a 0 0 0 volt a spawn point.
  • papi08
    Köszönöm, de jeleztem hogy nem szeretnék meghalni :DD
  • Jani Hun
    halj be épits xpfarm és 1 óra alatt megvan :D
  • papi08
    Sziasztok!

1.4.6-os MC-ben van valami lehetőség arra hogy visszajussak a spawn pontra? "Kicsit" eltévedtem, s fogalmam sincs hogy juthatok vissza.. :D

Meghalni nem szeretnék, mert már lvl 35, és jó lenne ezt tovább vinni..

Köszönöm! :D
  • LeWyTy
    STFU
  • Bexter
    FAILS :D
  • LeWyTy
  • uscGhost
    Én már nem járok iskolába xD
  • LeWyTy
    Egyébként nincs iskola?
  • LeWyTy
    Megadom magam