10467
  • Caliph
  • 3lm0
    Az I7 és a "nem ismerik a lagg fogalmát" még viccnek is gyenge lenne.
    (egyébként az még mindig lag és nem lagg)
    Szuper lehet mikor a 1x korosztály 800+fás sms-ért godmodeban nyomja le az embereket és még ők a vagányak.
    Nem tudom ki használ még 1.4.6-os klienset amikor akár 1.4.7-es FTB-t is lehet bukkit pluginokkal üzemeltetni.
    A honlapon lévő irkálmányok stílusa és helyesírása alapján az tulaj valóban nem 13 éves, akár a 16-ot is megérhette már, de az irodalom és nyelvtanórákon erőteljes hiányzásai lehettek.

Mindent összefoglalva : nagyon nem bejövős
    Ráadásul már volt hirdetve ez a szerver, admin is figyelmeztetett érte hogy ne spammeld naponta. De ha a célod hogy kitiltson innen, a legjobb úton haladsz felé.
  • LeWyTy
    jatekhost.hu továbbra is szar
  • Jani Hun
    Engem ez a "mondjunkmindentmagyarul" kikésztített, de kurvajó:D mondjuk a video tartalma engem annyira nem kotott le mer mar tudtam mindet, de attol fuggetlenul elveztem :D
  • PrasCo
    Szívesen és megtisztelsz! :) Ha valami problémásan érthető, vagy külön érdekelne - nem lepne meg, nincs elég gyakorlatom a magyarázatban - szólj nyugodtan, szívesen megírom akár itt! :D
  • Petka
    Csak belenéztem és máris találtam egy hasznos infót. Váltókapcsoló, köszi! Majd végignézem, ha lesz rá időm. :)
  • tutikoko
    Sziasztok!

Embereket keresnék újonnan indult paintball szerveremhez!
    Segítek a mod beszerzésében és minden másban!

Aki szeretne egy jót játszani az vegyen fel skype-ra: tutikoko1
  • PrasCo
    Szervusztok!

Elveimet feladva önreklám következik, mert bár nem vagyok kiemelkedően jó kommentátor, de kezdem belátni, hogy máshogy alig-alig megy.

Alapvetően három dolgot dobnék a közösbe, mind "saját termék". Mindenekelőtt az 1.5-ös verzió újdonságait mutatnám be ebben a kétrészes videóban, aztán szíves figyelmetekbe ajánlanám azt a sorozatot, amely [URL=http://www.youtube.com/watch?v=UYGe6OyaJ98]redstone-kapcsolásokkal foglalkozik "Digitális elektronika a Minecraftben"[/URL] címmel. Eddig túl sok érdekes nem történt, főként "elmélet" ment, a következő két rész ( összesen 40 perc) két héten belül kerül fel, amely az eddigieket hivatott a gyakorlatban prezentálni. Azt követően logikai kapukkal foglalkoznék. Az okoskodó és primitív hangvételért elnézést, ha ilyen előfordulna. :D
    Végezetül nálam is fut egy tucat-singleplayer, [URL=http://www.youtube.com/playlist?list=PL514B438ED36C7E10]"Ákosvár"[/URL] címen, hullámzó színvonalon.
    A pályákat (az összes fentit) rövidesen letölthetővé is teszem - remélem, egy rátekintést megért. :)
  • ktomi22
    akció dus..es szomoru :D
  • herculeska
    Szerintetek milyen legyen a zombielandes animációm trailere?
    Akció dús vagy szomorú
  • Ryder7
    szerintem többre megyünk ha inkább meg se nézzük:P
  • stakypot
    Az SP3 volt a baj. Most töröltem le, majd Java és Minecraft újratelepítés és egy indító .bat fájl készítése után -ami java paranccsal indítja a játékot- már működik is!
  • stakypot
    Köszönöm a segítséged!

Sajna egyik megoldás sem jó. Rengeteg Javat kipróbáltam már tegnap óta. Menni kellene a hangnak de mégsem. SB live 5.1 digital hangkártya van a gépembe és már-már arra gondolok hogy talán ő lehet a ludas, de sokan panaszkodnak a hangra egyébként is úgyhogy talán mégsem ez a baj. Vagy még esetleg az hogy SP3 van fönt. A laptopon SP2 van és ott van hang….
  • Petka
    Mi lenne, ha cserébe szétspammelnénk a videóját kommentekkel? :D
  • Bexter
    Tudod a mai közoktatásban megtanítják a gyerekeket olvasni, csak értelmezni nem :D
    Nem az ő hibája hogy balfasz :)
  • Ryder7
    "Saját videósorozatnál csak az ELSŐ részt linkeld, az új részek megjelenését hozzászólásban jelezd, videó beágyazása nélkül! Aki szeretné, majd megnézi, nem kell még jobban lehúzni a topik töltési idejét. Masszív videospamek azonnali törlésre kerülnek."
  • fer96
  • 3lm0
    1.0.0-ra igazából nem találtam megoldást, szerintem azz a részt már archiválták, viszont még 1.4.7-es verziónál is sokan panaszkodtak hogy vagy nincs hang vagy téves hangokat játszik le. Két megoldást javasoltak a hivatalos fórumon.

1. Frissítsd az "OpenAL32.dll" és az "OpenAL64.dll" file-t. (gondolom 32 bites rendszert használsz) Illetve javasolják hogy ha esetleg 32 bites rendszerre 64 bites java lett volna telepítve akkor cserélje le a tulaj 32 bitesre.

2. Ezzel a paranccsal indítsd a játékot :

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar "Minecraft.exe"

A parancsot abban a könyvtárban kell futtatni ahol a Minecraft.exe található.
    Nem tudom mennyit fog segíteni, de többet nem találtam a fórumokon.
  • LeWyTy
    Most ezen szétszakadtam a röhögéstől bocsi
  • stakypot
    Mineralógia = Minecraft :D
  • stakypot
    Sziasztok

Van egy kis bajom... Mineralógia 1.0.0 cal játszom de nincs hang rajtam. Laptopon is fönt van ott van hang. Mind a két gépen java 7 tudat 7 van fönt. Az asztali gépen frissebb java volt. Egy ötlet volt hogy talán a java miatt nincs az asztalin hang, nem jött be. A resources mappában megvan minden.
    Van valami ötletetek hogy mi lehet a gáz?

Win XP / SP3

Előre is köszönöm a segítséget!
  • 3lm0
    Csak az exe-t törölted vagy az %appdata%\roaming\.minecraft mappa tartalmát is?
    Sima Mc vagy valamilyen modpack?
    Valamilyen hibaüzenetet nem ad?
    Esetleg log-ot?

Sajnos így látatlanban nem nagyon tudunk mit mondani, mert kismillió oka lehet. Próbálj meg annyi információt megadni amennyit tudsz.
  • felbergabor
    Sziasztok!
    Valami baj van a kliensemmel:
    Nem indul el még az a része sem, ahol be lehet jelentkezni
    Már próbáltam mindent: letöröltem és újra letöltöttem, a Javát is frissítettem a legfrissebb verzióra, kikapcsoltam a tűzfalat és a vírusírtót, de SEMMI!
    Tud valaki erre egy megoldást? A Minecraft a kedvenc játékom, és nélküle szétrohadok :D
  • fer96
  • ktomi22
    na most akkor valasztanom kell :D

Plastik vagy Huncraft :D

"Viszont szerintem elég nagy különbség van a két szerver hangulata között:D" ..

így nehez lesz a valasztas :D

es még kontrának irtatok a Poltergeist is

akkor ugye:
    Plastik vagy Huncraft vagy Poltergeist

de koszi meglesem mind3 at.. legalabb van valami kiindulasi alapom ;) thx meg 1x
  • Pistike 007
    Passzolom a packot, de sokféle városépítő pack van fent. Hát, nem hiszem, hogy sokkal jobban szívná a gépet, az ilyen képek külön programban készülnek.
  • PeTakii
    A Plastik 2010 október körül indult(plastik blog alapján), pontosan nem tudom, én 2010 végén kerültem oda, Huncraftról viszont fogalmam sincs, hogy mióta megy.. :D Viszont szerintem elég nagy különbség van a két szerver hangulata között:D
  • tomy88trance
    Akkor jól tudtam :D Amúgy most melyik szerón vagy? :)
  • LeWyTy
    Az a leg öregebb komoly, magyar MC szerver.
  • tomy88trance
    A Huncraft szerintem még a Plastiknál is régebbi :D
  • tomy88trance
    Azt a középső tornyot én is megépítettem egyszer ,igaz én fejből építek mindig szóval lehet,hogy nem lett hű a kinézetéhez,de hasonló :)
  • tomy88trance
    Nagyon nice! :) Melyik texture pack? Erős gép kell neki? :)
  • LeWyTy
    Ez valami kurvajólnézki
  • Pistike 007
  • RJoco
    A Plastik-ot lehet meg is nézem, köszi az ajánlást.
  • tomy88trance
    Hello! Én ajánlanám neked a Huncraftot, nagyon jó szeró! Vagy a Poltergeist szerót, am azért is jó,mert van lehetőség kreatívban is játszani ,ha éppenséggel ráunnál a surivere :)
  • 3lm0
    Mindenki másban találja meg ami neki tetszik a játékban. Nekem pont a rengeteg mod, a mindig újdonságot hozó dolgok amik miatt megunhatatlan.
    Egyébként egy idő után már nem kell a wiki :) Ráadásul nagy segítség a játékban a NEI mod, ami szinte bárminek megmutatja a receptjét.

Plastik talán az egyik ma is futó legrégebbi szerver. Már a kezdetekkor is remek admingárdával futott. Annak idején én is csxak azért hagytam ott, mert megismertem a modokat :)
  • PeTakii
    Ha nem keresel túlbonyolított szervert, akkor ott van a Plastik. Jó pár éve fut már, modolva nincs egyáltalán, legfontosabb pluginok vannak csak. Vezetőség mind hozzáértő(programozók, informatikusok), az állandó játékosok átlag életkora bőven 20 fölött van. Persze, itt is vannak kicsik, kezdők stb, de hát ezek hol nincsenek? Szerverügyileg sincs gond, állandóan fut, biztonsági mentések vannak, szabályok szigorúan be vannak tartva. Régebben én is játszottam ott, mostanában már pár hónapja pihentetem a játékot, de most is ránézek néha, megy az élet ott is :) Egy kikötés persze van: eredeti játék :)
  • RJoco
    Sajnos én nem találkoztam még azzal a szerverrel. Igazság szerint nem is szeretem az agyonmoddoltakat, oké, hogy sokmindent csinálhatsz, nade egy atomerőmű megépítése... Elég durván nézegetni kell a wiki-t, meg a youtube-ot a receptekhez és az összeszereléshez. Én élvezni szeretem a játékot.
    Nem is áll szándékomba felmenni többet a lentebb említett szerverre, nekem túl hard és túl bonyolult már.
    Én azért szerettem bele a MineCraft-ba, mert egyszerű és szabad.
    Külföldire nem megyek, elég, hogy én külföldön vagyok. Így marad az egyszerű SP.
  • 3lm0
    Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Van olyan magyar szerver ami már cirka 2 éve megy. Igaz hogy csak alapjáték, minimális vagy nulla moddal.
    Sajnos a modok valóban rengeteg erőforrást esznek és olyan bugokat, exploitokat, dupe-okat visznek néha a játékba hogy az ember vagy kitiltja az itemek felét vagy teljesen használhatatlan és egyenlőtlen lesz a játék.
    A magyar szervereknél szerintem a legnagyobb gond a pénzhiány (nem fognak tudni olyan erős szervergépet üzemeltetni hogy gond nélkül fusson egy moddolt szerver) illetve a hozzáértés hiánya (sok esetben még az admin vagy a tulaj sem tudja hogy oldjon meg egy-egy problémát).
    A külföldi szerverek esetében jobb a helyzet mindkét téren. Voltam olyan külföldi moddolt szerveren ahol 200 player esetén sem volt minimális lag sem.
    Így marad a kérdés, az ember elmegy külföldi szerverre egyedül, vagy pár ismerősével és nyelvtudás nélkül vagy egyedül játszik (amit SMP-ben is megtehet),vagy egy kis baráti körben és így viszonylag korrekt körülmények közt tud játszani, illetve marad magyar szerveren ahol ugyan megérti és őt is megértik, viszont az igényeket erősen lejjebb kell adni.