10467
  • Chris1781
    Sziasztok emberek!

Én Chris vagyok!
    Ezzel a kis rövid kommentálásommal a Youtube csatornámat szeretném hirdetni nektek, remélhetőleg nem veszitek tolakodónak ezt a kommentet vagy híresztelési módszert, mert akkor sajnálom!
    Nézzetek körül a csatornámon higgyétek el nem fogjátok megbánni és úgy gondolom egy esélyt adhattok nekem másrészt meg magatoknak!
    További jó szórakozást!

Youtube csatornám
  • tom36
    Üdv all
    azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet hamachin keresztül úgy szervert csinálni hogy ne keljen 1 külön szervert indítani hanem a játékban futtatott map-ot megnyitjuk lan-ra és működjön
    mer a koliban még működött vele és ugy nem voltak gondok a pályával (a map szét csuszása, folyamatos pálya részletek respawn-ja ...)de most hamachi-val nem látjuk a megnyitott szerót.
    vagy muszáj lenne leszedni a minecraft oldaláról a szerver generálót ?
  • RJoco
    Ha emlékezetem nem csal, az elején még jól leugattalak a szeróddal együtt.
    Tévedtem és itt az ideje a gratulációnak.
    Gratulálok hozzá! Csak így tovább!
    Ha úgy van, akkor talán még én is felnézek rá, de most egyéb játékok kötnek le.
  • ArdNax
    Sziasztok!

Ingyenessé tettük az Ard-Nax: Elite egyedi modcsomaggal futó szervert és ezzel egy időben egy új mod összeállítást is jelentkezünk!
    6 map, freebuild, pvp, itemtiltás és egyéb korlátozás abszolút nincs, shader mod integrálva a kliensbe (deep-to-field, motion blur, lensflare, dinamikus fények/árnyékok és társaik) 7/24 online. A szerver vas 8 magos procival és 12GB rammal SSDvel megtámogatva visz a hátán mindenkit.
    A szeró whitelistes. Jelentkezni TS szerverünkön lehet (ts.ard-nax.hu)

Kis felvezető vidi:
    http://www.youtube.com/watch?v=3hbafNZJfGQ&feature=youtu.be

Arcoskönyv adatlap:
    https://www.facebook.com/pages/Ard-Nax-Magyar-FTB-Szerver/198998126778941

Néhány kép az alap világról ami egy hatalmas imperialista stílusú város. Freebuild ezen a mapon is!:)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.649922161686533.1073741830.198998126778941&type=1¬if_t=like
  • 3lm0
    Szerintem akkor a creeperhost-nál kezdj el nézelődni, az az FTB hivatalos szerverpartnere / támogatója.
  • Falabu #9329
    Sziasztok, keresek olyan szerver bérlési lehetőséget, ami meg bízható és lehet FTB mod pack-okat használni rajta. Előre is köszi.
  • Stormbird
    Jogos!Valóban szintről van szó.
    Köszi a helyreigazítást.
  • Wreck86
    Köszönöm!
    Akkor csak jól láttam valahol, hogy levitték a felhasználható max xp mennyiségét és az enchantolható szintet is arányosan.
  • 3lm0
    Gondolom 30-as szintet akartál írni :) 30 xp-s elég kicsi lenne, kb 5 zombi.
  • Stormbird
    15 könyvespolc hozza a maximális eredményt. Akkor max. 30 xp-s enchant lehetőséget ad az enchantment table.
  • Wreck86
    Köszi! Ránézek hamarosan, alapból sajnos nem állítható mint opció.

Másik kérdésem, hogy maximum hány könyvespolc lehet hatékony az "enchanment table"-re? Illetve, hogy mi a legmagasabb szint, amit kidobhat?

Köszi!
  • 3lm0
    Alapból sztem nem, legalábbis eddig nem volt rá paraméter, csak az időpontot tudta állítani akinek joga volt hozzá, viszont könnyen elképzelhető hogy van rá mod vagy plugin.
  • Wreck86
    Hali!
    Kérdés 1.6.2 szerverhez.
    Be lehet állítani, hogy a nappalok hosszabbak legyenek?
  • attiGT
    megtaláltam pajti csak egy kis srácnak akartam gyorsan megcsinálni, hisz vendégeskedett nálunk és nagyon szeretett volna játszani velem együtt. siettem meg kapkodtam meg nem ide figyeltem, ilyenkor meg hibázok, hihi
  • 3lm0
    Nem hiszem hogy olyan rettentő nehéz a Google használata hogy ne tudtad volna azt a 4 szót beírni hogy "minecraft 1.5.2 server download".
    De hogy megspóroljam azt a 10 másodpercet míg beírod, íme a link ahonnan letölthető:

Régebbi MC letöltés
  • attiGT
    Nem igazán működik, egy órája már próbálgatok, van már 1.5.2es kliensem, már csak servert kéne letölteni 1.5.2-re, honnan lehet? minecraft.net-en csak a legújabbat találom.
  • 3lm0
    Ha emlékeim nem csalnak, akkor a server.properties file-ban az

online-mode=true

sorban false-ra kell állítani az értéket és mindkét típusú klienssel lehet csatlakozni.
    De ez csak szerver futtatásakor él. Ha kliens általi szerverre akarsz csatlakozni, arról nem tudok nyilatkozni.
  • attiGT
    sziasztok!

van két gépem, van egy minecraft eredeti accountom, ha letöltök a másik gépre egy feltört verziót és csinálok az eredetivel egy servert, tudok majd csatlakozni rá a warezoltal is? vagy lehet valahol tört servert készíteni? csak eredetiről tudok...

válaszotokat előre is köszönöm!
  • 3lm0
    Lehet hogy csak moboknál él, de láttam egy videót (1.4.7 vagy 1.5.1 verzió) ahol pont azt mutatta be az emberke hogy ha a mobok kikerültek a látótérből (akár nagy magasság miatt is) akkor újragenerálta őket a játék.
  • Malakai
    Már felfedezett területeken elég alacsony a spawn gyakorisága állatoknál, új chunkokban viszont a seed alapján mindig megjelennek, a chunkok gyakorisága, ami álatokat tartalmaz az kb 1:10 (egy chunk az 16x16 blokk).

Az állatoknak viszont nincs favorit biomja, kivétel egy-két relatív újabb fajtát, mint pl az ocelot a dzsungelben, vagy a mooshroom a gombaföldön. Az ilyenek, mint a tehén, disznó, csirke azok spawnolnak mindenhol, kivétel a sivatagban és az óceánon, az egyetlen feltétele az, hogy a felszínen legyen (később pedig csak napfényben, de amikor először jársz a chunkban akár este is spawnolnak).
    Folyókban valószinüleg azért találod őket, mert belevándorolnak és bénáznak a kijövetellel. :)

Kivétel még a denevér, ami csak sötétben spawnol és nem kell a felszíni blokkon lennie.
  • 3lm0
    Állatok és mobok meg fognak jelenni a felfedezett területen is. A játék folyamatosan generálja őket ahogy betölt a chunk.

Az állatoknak vannak kedvenc területei, disznók a nagy füves területet szeretik, juhok a magasabb helyeket és a sűrűbb erdőket, tyúkot szinte biztosan találsz az óriásfenyők alatt, tehenek meg sokszor a folyók partján lelhetőek fel. Saját tapasztalat alapján, de biztosan van vmi leírás ami pontosan felsorolja melyik állatnak mi a favorit biome-ja.
  • RJoco
    Amikor megnyomom az ESC gombot, akkor mindjárt látom is, hogy ment.
    Amúgy nem biztos, hogy képes a progi ezt egyáltalán követni. Javaslom a nagyobb időközönkénti mentést. (Mentés > 1 perc)

A régi pályán is megjelennek az újítások, a felfedezetlen területen. Állatok terén nem tudom, hogy működik, nálam érdekesen generálja őket.
    Ha disznó kell, akkor azt nem találok, ha juh, akkor meg azt és így tovább. A legjobb, ha nem kell semmi, akkor lesz minden :D
  • ronnie89b
    Single-ben játszom, ezt elfelejtettem említeni.:)
    Az optifine-ban 2s-es mentés van beállítva, szóval szinte állandóan mentenie kéne, de mégis eltűnnek dolgok.

Még valami, régebbi pályán megjelennek a mostani újítások, mondjuk a lovak? Vagy újat kell kezdeni?
  • constellus
    ha szerveren játszor akkor valszeg laggolsz, de velemm még sose volt ilyen single playeben
  • ronnie89b
    Helló!
    A mentéssel volt már valakinek ehhez hasonló gondja? Azt vettem észre hogy nem mindent ment el a játék, eltűnedeznek dolgok a pályáról.
    Pl.: ültetek valamit, kilépek és nem lesz ott belépésnél. Főleg a kilépés előtt végrehajtott dolgok vesznek el, de nem mindig.
    Csak az optifine van fent, más mod nincs.
  • Lazarus
    fészbuk profilkép izomépítés
  • ktomi22
    logok es hatterek .. XD
  • LeWyTy
    Nem mondom meg... ha valakinek van kis sütnivalója rájön (nem vagytok rá kíváncsiak)
  • 3lm0
    Húszezreseket gyártasz vele ?
  • LeWyTy
    Jó mondjuk nekem többre van mint a skin készítés
  • Malakai
    20 USD havonta, csinálhatsz vele skintot... :)
  • Wreck86
    Hm. Egynek nem rossz.Köszi!
  • LeWyTy
    Photoshop?
  • Wreck86
    Egy kérdés: melyik skin creatort ajánlanátok mc karakter készítéshez?
  • 3lm0
    A legrégebbi magyar szervereket nyugodt szívvel tudom ajánlani, mert ezek már 1-2 éve futnak, nem valószínű hogy a következő héten szűnnének meg :)
    Igaz általában csak alapjátékot futtatnak. Esetleg egy-két kiegészítővel, amik területvédelmet, piacot, eventeket adnak a játékhoz.
    Ide tartozik a Plastik, Minecraft.hu és a Crafttown. Ha jól tudom egyik sem fizetős (javítsatok ki ha butaságot írok)
    A külföldiek közül csak párat ismerek, azokon sem voltam már vagy fél éve, de a tapasztalat azt mutatja hogy elég jól tartják magukat. Viszont mindenhol különböző az elvárás és amit nyújt.
    Érdemes a minestaton megnézni mióta futtatják a szervert.
    Utána ellátogatni a honlapjukra és tájékozódni, pontosan milyen típusú kliens kell hozzá, milyen hozzáadott modok, pluginok futnak rajta, van-e havidíj, illetve mit kap az ember alapból és miért kell esetleg fizetni.
    Rengeteg szerver van, szerintem biztosan találsz magadnak megfelelőt, ahol nem a pénztárcád tartalma alapján ítélnek majd meg.
  • denevérember
    Nos így visszaolvasva a hozzászólásaitokat,nem elég megvennem a játékot,lehet hogy egy NORMÁLIS szerverért havidíjat kell kicsengetnem? Erről azért eddig nem volt szó... Azthittem vannak official szerverek,amik biztosak(és itt nem arra gondolok hogy nem futok bele retardált játékosokba) hanem arra,hogy nem történhet az meg,hogy másnap felkelek és a felépített viskóm,váram már nem elérhető mert lelőtték a szervert... Van itt olyan fórumozó aki rég óta játszik egy nem fizetős ám de biztos szerveren? Erősen elgondolkodok így a vásárláson, hiába "csak" 20 Euró...

Köszönöm az előző válaszokat!

• 3lm0
    Én jártam már olyan szerveren ami nem volt fizetős, mégsem volt egy "normálatlan" sem. Igaz a létszám sem volt túl nagy.
    Egyébként a modok sokat tudnak segíteni a védekezésben. Egy IC2 betonház+teslasor egész pofás védelem tud lenni :D
  • constellus
    Ez k~vajó ötletet adott, bnömmel amugy is most kezdtük egy survival mapot, western lovas bandita stilusa lesz ugyérzem:D
  • Wreck86
    Sajnos olyan szerver nincs ahol ne lenne "normálatlan" játékos.
    Sok szervert kipróbáltam, voltak jók, rosszak, de a legjobb szerón is volt, hogy elmentünk 3an bányászni és mire visszaértünk a nagy nehezen megépített szép kis házunkból a FÁT! lopták ki ,mikor körülöttünk erdő volt ...
    Vagy volt aki csak az aranyra ment és mint egy bandita, barlangban lakott az arannyal. :D Az vicces volt az idegesítő mellett.
  • Lazarus
    én is azért hagytam abba mert a claimelt területemre (mások által nem szerkeszthető) amire felhúztam egy hatalmas ablaktalan cobberstone kockát TNT ágyúval ripityára robbantották és ellopták minden cuccom. Utána gondolkodtam rajta hogy építek obsidianból egy újat de nem éri meg a belefektetett munkát :P