Minecraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm a segítséget!

Zomil
megvárom -> megvárod*

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
a kemence felsö kockájába berakod a homokot az alsoba a szenet és megvárom mig kész az üveg 😊
ennyi. 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

A vizet azt értem hogyan kell,csak az üveget nem találom hogyan lehet olvasztani.A honlapon sem...Meg angol tudásom eléggé gyengécske😞😞

Malakai
Üveget homokból szokás készíteni.

Vizet pedig vödörrel tudsz kimerni.

De minden apróság megkérdezése helyett olvasgasd a már említett Minecraft Wikit.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Meg még azt megtudnátok mondani,hogyan lehet üveget olvasztani ezzel a sütõ cuccal??😄😄

Köszönöm az elõzõ segítséget!
Már csak az volna a kérdésem,hogy olyat lehet-e új tavat,vagy folyót,vízesést csinálni?Tehát nem egy már meglévõ állóvizet vezetek el,hanem én készítek egy újat,és ha lehet,akkor hogyan?
A választ ismételten elõre is köszönöm!

Malakai
Ja meg a Ghast is dob puskaport, de attól még távol vagy, hogy átutazz a Netherbe, meg azzal eleve sok sikert, hogy Ghastokra vadássz puskaporért. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Puskaport sehonnan, azt a Creeper ejti el, hogyha megölöd mielõtt felrobbanna, õ az:

Puskapor:

Szén meg a leggyakoribb érc, egész magasan, gyakran felszínen is van:

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Köszönöm a segítséget!Sikekült.
Már csak annyi lenne a kérdésem,hogy szenet és puskaport honnan lehet bányászni?

Zomil
Amugy szolnék mindenkinek, h dec 20-átol a játék átlép béta státuszba, és aki utána veszi meg annak 15 euro-ba fog kerülni, és nem minden nagyobb update/feature lesz ingyenes.

Akik 20-a elött vették meg azoknak természetesen minden update ingyenes lesz.

hát igen kár h nincs tört server de tényleg nem nagy pénz az a 3 ezer ft de pl én se tom megvenni nem azért mert nincs rá pénz hanem mert nincs bank kártyám és máshogy meg nem lehet megvenni ha inden igaz
Viktor99
csak
Zomil
Azért, hogy ne sajnálj 2800Ft-ot egy játékra ami megéri az árát...
Ha pedig mégsem akarsz kiadni érte pénzt, akkor nem kell játszani vele

Miért nincs 1 jó magyar 24/7es tört minecraft sero?😞
Zomil
Én mostanában a redstone-al szorakozok sokat, most kezdtem el épiteni egy digitális orát, mondjuk már párszor átépitettem, mert rájöttem h lehetne egyszerübben is megcsinálni, ugyhogy most jelenleg ezzel baszok el napi 3orákat 😄

Jogos, elnézést, rég csináltam ilyesmit.
Ebben lehet gyártani tárolásra alkalmas eszközt.
Wikin ott a craft lista, tényleg az a legegyszerûbb. 😊
Malakai
Azért a ládát ne keverjük a munkapaddal, elsõ tárolás, második craftolás. 😊

Ez lenne a munkapad (workbench):

A Minecraft Wiki meg ajánlott. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Le kell gyártanod egy ládát. Elõször fát kell vágnod, majd a wood-ból log-ot tudsz csinálni (1 woodból 4 darabot), majd ezt a 4 darab log-ot pakold be úgy a kraftoló ablakba, hogy minden mezõre jusson egy és kész is a ládád.
Ezt tedd le valahová a földre és utána ezt használva kraftolhatsz, illetve raktárként is üzemel.
Na rájöttem nagyjából,de ez itt még nem tiszta:
http://www.youtube.com/watch?v=qss4uy6C_g0&feature=fvst
1:45 körül a csávónak már 6 helye van a craftoláshoz,nekem viszont csak 4.Mit kell csinálni?
Segítséget elõre is köszönöm!

Sziasztok!
Én nagyon imádom ezt a játékot,de egész egyszerûen nem értem,hogyan kell craftolni.
Valaki segítsen legyen oly kedves!

Malakai
Ja igen, fél blokk, azért arra sem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Törölt felhasználó
az faja😄 a városom abból van lekövezve😄
Rip
Elvileg a "lépcsõ"-re sem spawnolnak.
Erre:

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Zomil
Nekem most eddig a kedvenc bug-om amit a legutobbi patch-ben fix-elt notch: ha egy bizonyos port-on csatlakoztál a szerverhez elvesztek a bill beállitásaid 😄
Egszerüen kiváncsi vagyok ezt hogy a francba sikerült összehozni 😄

Malakai
Elméletben nem, én mondjuk még nem teszteltem élesben. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Törölt felhasználó
üvegpadlóra nem spawnolnak?😮 ezt nem is tudtam..😊
Malakai
Egyébként ha vaksötétbe kiteszel egy fáklyát és megnézed meddig ér el a fénye, akkor pont annak félútja a határa a szörnyek spawnolásának, szóval az a fényerõsség. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Csak sötétben spawnolnak, ha ki van világítva nem fognak, egyébként, meg ha távol vagy akkor nem is spawnolnak ott, inkább a játékos közelében.
Ha sötétet akarsz (bár minek? 😛), de hogy tutibiztos ne spawnoljanak, akkor megoldás az üveg padló, azon nem spawnol egyik se. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Törölt felhasználó
ha nincs semmi luk, ahol bejöhetnek, illetve ha jól ki van világítva a házad, akkor nem spawnolhatnak.. általában a sötét helyekre spawnolnak
Üdv, tetszik a játék nagyon, prá napja játszok vele, az lenne a kérdésem, hogy a házamba is be tudnak spawnolni a szörnyek ha nem vagyok otthon? Tehát ha pl felfedezõúton vagyok oda is bekerülhetnek?
Új tört Minecraft szerver!

www.minersclub.atw.hu
Hey0 mod,elõre épített városok,kedves adminok stb stb 😄
Többi info az oldalon!
Zomil
omg 😄DDDDDD

Rage47
Zomil
Amugy meg egy ilyen program ne egyen már több mint 1gb memoriát 😄

Zomil
Attol hogy nem tud programozni attol nem csinál szart...miért lenne egyenlö a kettö?
Nem véletlenül alapitott céget, remélem ha sikerül 1-2 kicsit programozásban járatosabb embert felvennie már kevesebb gond lesz...

De most komolyan néha olyan bugok vannak a játékban amik annyira triviálisak, h nem értem hogy nem veszi észre, de tényleg...
Pl. mikor minecartban/csonakban ültél és nem töltötte be a következö pályarészt, és ezért crash-elt a játék, vagy ott van, h ha benne ülsz minecart-ban/csonakban és akkor semmisül meg akkor is crash-el a játék.
Olyan sikegyszerü hibák vannak néha benne amiket egy kis jozanparaszti ésszel eszébe kellett volna jutnia.

Vagy például amit máig nem értek:
Mi a francért kell 2 különbözö klienst fejleszteni, külön fejleszti a single-t és a multi kliens-t nem értem miért, amikor sokkal egyszerübb lenne ha egyszerüen csak a multi lenne az alap, és single-ben meg ugye csak te lennél a szerveren. Mint ahogy a legtöbb játék ahol van multi opcio igy csinálja.
Arrol nem is beszélve, h java-ba irja az egészet...
A forumon pl. már valaki elkezdett csinálni egy c++ szervert ami már most sokkal jobb mint a java szerver pedig még csak annyit tud, h ki lehet venni a blokkot meg visszarakni.

Nem a játék a szar, csak notch kevés hozzá. De mivel most alapitott céget igy szvsz esélyes, h megugrik a játék szinvonala hogyha valaki olyan odatéved aki kicsit komolyabb szinten üzi a programozást.

VRSDM
ha nem tud programozni akkor szart csinál.
szarral minek játszol?

u dont have to listen anybody else but me

Zomil
Jeee ami még csak pár bugot jacit a respawn-al kapcsolatban 😄

Rip
Ma már kiadott egy bugfix patchet.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Zomil
Nah notch-nak sikerült ismét bebizonyitania, h nem ért a programozáshoz 😄
Rakat bugot kaptunk 😄
Amugy az inventrory-mat sikerült elveszteni.

hatasu
http://www.facebook.com/pages/Minecraft-HU/113936578662865?v=wall&filter=1 LIKE-old 😛

Jaja,bár kéne lenni egy toggleolható életnek,pl "health:true/false" hogy ha valaki csak építeni akar akkor meg legyen oldva
Zomil
Jövö héten fincsi update várható, végre be lesz rakva a sebzödés multi-ban 😊

Gyújthatsz,ha megengedem 😄
A tilos tüzet gyújtani azt vedd úgy hogy más fa házát vagy bármi fa cuccát ne gyújtsd fel,magyarul tilos a griefing
VRSDM
én szeretek tüzet gyujtani 😊

u dont have to listen anybody else but me

Mivel senki nem jelentkezik,a többi "zártkörû" magyar szerveren pedig nem fogadnak valami szeretettel,így megnyitom a sajátomat:
IP:
petaki.sytes.net

Hétköznap körülbelül 4-5 órától este 9ig megy
Hétvégén 10-11 órától este 10ig

Fontosabb dolgok
Tilos tûzet gyújtani,ha kell admin ad
Tilos a láva
Bármi felgyújtása kicket eredményez
/item mûködik
/warp mûködik
Plugin berakva a kocka visszatermés ellen

PeTaki néven megtaláltok a szerveren...
Egyéb adminok: Roru,Atidzso
Scareface
Érdekelne engem is, funnolnék egy jó ízüt 😊

Ismer valaki magyar állandó tört szervert?Verify names nélkül,átmenetileg amíg nem veszem meg,kellen egy magyar közösség :S
Addig pedig nem találok magyar szervert... :/
Zomil
most, hogy végre müködik a minecart el lehet kezdeni jó kis minecart utvonalakat csinálni 😊
Eléggé megtudja könnyiteni a szállitást.

😊 Jó ötlet!