Minecraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Szebb elég relatív, én egy elég minimál textúra pakkot használok, régebben linkeltem is itt, a ShortStuf7's Clean Design Pack, ami az alaphoz közel álló, csak letisztultabb.

Ami ezt a Balea pakkot illeti, ez egy HD pack, vagyis nem a texturepacksba kell másolni, hanem a minecraft.jar-ba.

Ennél a lépések:
1) Minecraft indít, meggyõzõdni róla, hogy az alap default textúrák vannak kiválasztva a menübõl, aztán kilép.
2) Biztonsági mentés a bin-ben a minecraft.jar-ról (mindig érdemes kézzel is csinálni egyet).
3) mcpatcher-t indít, és meggyõzõdsz róla, hogy a felsõ mezõk nem üresek, a legfelsõnek egy minecraft-1.4_01.jar végzõdésre kell mennie a bin mappában, az alatta lévõnek pedig a felülírandó miencraft.jar filera. Itt még NE válaszd ki a textúra pakkot, mert elõbb a shadereket kell telepíteni (bár lehet fordított sorrendel is megy, de ez az ajánlot sorrend).
4) Telepíted a GLSL shadereket. Ez sima exe futtatós, optionsben lehet meggyõzõdni róla, hogy a megfelelõ minecraft.jar-ra mutat.
5) 7zip (pl) segítségével minecraft.jar megnyit és annak gyökerébe behúzod a Balea_v2.2.zip-ben lévõ összes filet.

Gyors ki is próbáltam nálam mûködik is, habár nem fogom megtartani, én nem csipem túlzottan a HD textúrákat, nem illik szerintem a játékhoz. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

berlinboy6329
Nem....Ez teljesen beszart..Még a mappát is letöröltem,és ujra leszedtem,így sem látja a packot hiába másolom a mappába ahova kell,hiába a patcher.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Balea textúra packot(De jöhet még szebb is ha ismersz),meg GLSL shaderst.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Malakai
Az alábbiak, amit írtam az nem minden modhoz jó, csak többségében, de általában szokott lenni installáláshoz utasítások.

Textúra pakkok ha nem HD, akkor csak a zip-et be kell másolni úgy ahogy van a texturepacks mappába (az hivatalosan is támogatott, és nem hack ellentétben a modokkal, aminek a hivatalos támogatása még alrébb van).
Ha HD, akkor általában valamilyen HD patchet szokás használni, de olyankor mindig oda szokták írni a telepítéshez, hogy mit.
A shaderekkel variáló modokkal sok baj van úgy hallom, én nem használok egyet se, szóval nemtudom. 😊

Mit próbáltál meg feltenni?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

berlinboy6329
Fasza,baszik menni...

Letöltöttem,hozzáadtam a minecraft.jar fájlhoz a tartalmát..Kifagy..Bemásoltam a tartalmát a teturepacksbe..Ugy eljutottam a textúra mwnüig,ott voollt,rákattintanit már nem tudtam mert kifagoytt.Elinditom megint...Logonál kifagy.És egint,megint megint megint..Letörlöm,megy..Leszedek egy MMM nevû modloadert,követem az utasításokat,létrehozza a mappát,belemásolom,nem látja..Átteszem texturepacksba,ott se látja..RTehát most szarabb,mint volt-.-

Malakai
Shader, textúra mehet, bármi ami funkcionális nem, az kell szeróra is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

berlinboy6329
Multiban használhatóak modok v csak ha a szerón vannak?Tennék fel magamnak textúrákat meg shadereket multira.

Malakai
Najó, egy mini leírás, szóval sok modot, modloadereseket meg mindegyiket úgy kell installálni, hogy belepakolod a minecraft.jar fileba.

A jar fileok lényegében zip fileok, szóval 7zip, winrar, winzip mind megnyitja és csak bele kell húzni az új fileokat.

1) Keresd meg a minecraft.jar filet, ami alapesetben az %appdata%\.minecraft\bin\ mappában van, a bin-ben, nem a simán kint lévõ! Ez win7 alatt pl a c:\Users\%user%\AppData\Roaming\.minecraft\bin\ mappa.
2) Készíts róla egy biztonsági másolatot, mielõtt hozzányúlsz!
3) Nyitsd meg a minecraft.jar filet 7zip/winrar/winzip segítségével!
4) Húzd be a mod filejait egyszerû drag'n'drop módszerrel!
5) Ha a minecraft.jar-ban találsz egy META-INF mappát, akkor töröld le!
6) Indítsd a minecraft-ot. 😊

+ Ha fekete képernyõ fogad login után, akkor valamit elrontottál.
+ Fontos, hogy olyan modokat rakj fel, ami kompatibilis az aktuális minecraft verzióddal.
+ Még ModLoader mellett is elõfordulhat, hogy két mod összeakad sajnos (egyébként modloadernek ennek elkerülése a lényege), ilyenkor dettó lehet fekete képernyõ, vagy csak játék közbeni problémák is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Mi nem megy, hol akadtál el?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

skate00
Minecraft Very very high graphics XD

most se megy xDXD
Malakai
Meg ott van egy feltétel, hogy legyen fent modloader, ha meg már azt fel tudtad tenni (és ahoz van leírás), tudod hogy mit kezdj ezekkel a fileokkal is. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hát van 1 waypoint.java + 1mod_zanminimap.java fájl ezekkel mit kezdjek??😄😄
Malakai
Mármint mit akarsz rajta mûködtetni?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ez a minimapos engem is érdekelne mert neke msose sikerült betenni xD
LeWyTy
Editor mod?

Am ezt a minimapot hogy kéne mûködtetni?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Laza
Mindenféle videón olyan toolbarja van az emberkéknek, amiben kifogyhatatlan mindenféle kockájuk van (mint az ingyen kipróbálható Classic verzióban).
Ez plugin vagy valami csalás? Vagy ennyire régi játékkal játszanak?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Poén kép😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Laza
Az egész játék elveszítené az értelmét ...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Malakai
Telescope se hülyeség, csak sajnálom rá kicsit az anyagot. 😛

@böö: Szerintem annyira nem kell félni tõle, túl nagy falat az nekik. 😊
Ha mégis egyszer elkészülne ilyesmi, akkor az tuti, hogy csak új világokban lesz bekapcsolva, de ami mégjobb lenne, ha utána is állítható lenne opcióként.
Nekem singleben tetszene egyébként, persze szívás sok kreálmány esetén, ugyanakkor érdekes is. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Törölt felhasználó
Malakai
Zan's Minimap mod esetleg.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jövõhéten jön az 1.5 <#taps>

LeWyTy
Láttam már minimapot.. iránytûvel .... azt honnan?

Plugin? plz link....

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Malakai
Ja aki esetleg nem vette észre - én elsiklottam efölött - az 1.4-ben, vagy korábban lepakolt ágy nem fogja a spawn pointot áthelyezni 1.4_01 alatti alvástól még, új ágyat kell lerakni, hogy mûködjön. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Fabio Capello
yep

Laza
A tört szerókra eredetivel is fel tudok menni? 😊

Bocs a kérdésért, remélem nem bannolnak érte, Én már csak ilyen kecseg vagyok, hogy megvettem a játékot 😊

berlinboy6329
Szerver IP->Unknown host.

gyere randomcraft-ra szerintem jó szeró
707-es hozzászolásnál a link
berlinboy6329
Létezik egy normális tört szerver a játékhoz kipróbálni h mi olyan jó benne?

Folycraftot próbálnám,de 2 IP közül egyikkel sem megy fórum meg nincs..

amit elgutoljára próbáltam,sikerült felmenni,semmi hülye oldalra nem kellett regelni meg semmi csak a játékban,aztán vmi idióta elteleportált vmi csávóhoz,ami a házamtól kb. olyan messze volt,h a 30kocka magas oszlopomat amit a tetõre csináltam,nem láttam.homeot nem tettem,picsa se tudta h létezik olyan,aztán elkezdtem barangolni..10 slot,tele de sehol senki 2 órán át..Mondom akkor felgyújtok egy erdõt a semmi közepén,asse tudják hol van,erre bannolnak..Nagy köcsög volt ott amúgy is mindneki,hiába kértem akármit le se szartak....Igy nem lehet játszani..Léteezik rendes tört szerver,ami megy is?

Ez jó kérdés... Tegyél mellé valamit és nem lesz az (pl: fáklya)

LeWyTy
Mér van az hogy van ahol láthatatlan lesz a kerítés..?

http://rcraft.weboldala.net/
Újonnan indult tört szerver.
Akit érdekel a honlapon lehet jelentkezni a whitelist-re.
Jó fej admin,lagg mentes,jó map😛
REPS0L
ok 😄

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

LeWyTy
Inkább te<#nevetes1>

REPS0L
nekem lenne, keress fel privátba! 😊

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Legújabb kreálmányom 😄
Kép 1
Kép 2

rayman12
Sziasztok nekem az lenne a gondom hogy már volt egy jó kis társaságom, napokig toltuk, ám egyik nap elkezedett laggolni ezerel. Most jelenleg egyáltalán be sem tölti a mapot, csak esek lefele a semmiben. Újra raktzam 20 szor a javát is, és egyszerüen tanácstalan vagyok. Ha valaki tudja mivan lécci segítsen.

amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670

Sziasztok 1 olyan problémám, lenne hogy megvan a játék eredetiben viszont minden szerverrõl 1 olyan 1-2 perc után kidob 1 olyan hibával, hogy:

Internal Exception: java.net.SocketException: Connection reset by peer: socket write error.

Hogy erre tudtok-e valami megoldást, választ köszi elõre!
Elméletileg, elküldte; )
LeWyTy
<#worship>

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LeWyTy
Ha van xfired felvehetnél: lewyty

Az IPmet meg inkább nem adom meg itt.<#ravasz1>

Szia, persze, h érdekelne; )
LeWyTy
Am a zombik mér nem hagynak aludni?

LeWyTy
Mi most kezdtünk el egy új játékot (tegnap)... az én gépemen megy a szeró és csak akkor megy ha játszom.(sokat)
Elvileg 2en vagyunk eddig még lehet jönnek ketten max 5 már elég lesz mer igy is néha belassul.
Ha érdekel szólj<#wave>

DE mi összedolgozunk.

Sziasztok, tudnátok olyan szervert mondani ami úgymond nem rég lett megcsinálva, és tele rakva, gigantikus cuccokkal? ; )
Laza
Ehh, akkor ez lesz a baj 😊
A kis rezidenciám felsõ részét földbõl csináltam, amin már kinõtt a fû 😊
Akkor onnan jönnek a dögök 😊

Az állatok a világosban spawnolnak, és kizárólag füvön.
Laza
Ha csináltam egy egész kis zárt kecót, hogy kerülnek állandóan állatok oda? Sokszor tele van a teraszom tehénnel, malaccal, minden sz@rral ...

Meg ha csinálok egy platformot a levegõbe, és kivilágítom, oda is spawnolhatnak a monszták? Vagy csak a földre?
Érdekes mód a szinte zárt barlangban is megjelennek néha ...