10407
minecraft_banner_sghu2.png

Minecraft
 • Inquisitor
  #10407
  Pedig a 7000 nem rossz ár érte. Ugye eredetileg 6000 volt, ezt emelték röpke 12.000-re azóta. Viccesebb, hogy nem annyira régen lehetett vadászni 1000 forint környékén W10 verziót, most meg azt is annyiért próbálják eladni, mint a Java Editiont. Ami egy vicc. Mikor a fiamnak meg lett véve 6K környékén a Java verzió, ahhoz még ingyen dobták a W10 kulcsot.

  Más. Van egy hivatalos MineCraft W10 az én gépemen. Egy hivatalos Java verzió mellett. Két totál más fiókra. Elvileg a W10 verzió azt állítja magáról, hogy a fiókjelszóval bármelyik másik gépen bejelentkezhetek a játékba. De hogyan? Csak demo verziót lehet leszedni vagy lehet zsák pénzért MÁSIK liszencet venni. A demo verzóban van belépő gomb, csak NEM működik, ha rányomsz megengedi, hogy vegyél másikat. Le lenne gyalulva a W10 verzió a gépemről, hogy áttegyem egy gyengébb gépre, amit unokaöcsém használ. De akkor jól értem, hogy nem lehet vagy csak szokásosan túl van bonyolítva?
 • ntex
  #10406
  TLauncher abban különbözik hogy az egy nem legális, tört launcher amit az oroszok készítenek. Utánaolvasva eléggé vegyesek a vélemények arról hogy mennyire megbízható. Egy ideig én is használtam de miután azt olvastam valahol hogy a telepítője kikapcsol két registry beállítást amiknek biztonsági szerepe van a Windows-on belül, inkább beszereztem eredetiben.
 • coolpet
  #10405
  Nem. Pont egy kanyonba rakta le, és mind a 2 oldala felől be lehet menni.

  Viszont fenn úgy építettem meg, hogy az egyik oldala a hegy oldala.
  Nem tudom, lehet nem tudta volna lerakni jó helyre és messze rakta?

  Majd megnézem a 2 portál koordinátáit
 • ronnie89b
  #10404
  Utánanéztem a wikin, nem is ugyanarra gondoltunk. Én a zombi disznóra gondoltam, azok támadnak meg ha egyiküket bántod. A sima disznó egy új ellenség, az nem támad meg, ha valamilyen arany cucc van rajtad, ha nincs, akkor viszont igen. Az 1.16-tal még nem játszottam, úgy okoskodtam bele, bocs. :)
  Az alvilágban nem kellett újraaktiválnod a portált? Akkor hozhat létre egy újat a felszínen, lehet ezért kerültél máshova.
 • coolpet
  #10403
  Nem támadtam meg őket, de nem volta rajtam aranycucc :)
  Én nem frissítettem a játékot, 1.16.4.
 • ronnie89b
  #10402
  A Nethert most újították fel, lehet az kavart be. Régebben úgy emlékszem a portál elé érkeztél vissza, persze ha ugyanazt használtad. A disznőkkal vigyázni kell, ha egyet megtámadsz a környéken lévők is rád támadnak.
 • ronnie89b
  #10401
  Én csak egy jegyzettömbbe szoktam irogatni a fontosabb helyek koordinátáit, ehhez nem feltétlenül kell mod.
 • coolpet
  #10400
  Még egy kérdés:

  Megcsináltam életem első Nether portálját, szereztem is kvarcot ami kell a megfigyelőhöz.
  Megtámadtak a disznók, menekültem. Visszamentem a portálon, és nem ugyanoda dobott vissza, hanem vagy 300 blokkal arrébb. Még szerencse, hogy felírtam a koordinátákat régebben, ha eltévednék.

  Miért tesz olyan messze és nem ugyanoda vissza?

  Köszi!
 • coolpet
  #10399
  És a Tlauncheres verzió miben különbözik attól amit megvennék?
  Szervereken nem tervezek játszani.
 • BenedekFeco
  #10398
  Állatoknak tudsz vele nevet adni
 • ntex
  #10397
  Nem szokták leárazni. Eneba-n viszont most 18€ körül beszerezhető: https://www.eneba.com/other-minecraft-official-website-key-global
 • coolpet
  #10396
  Egyébként szokott akcióban lenni a játék valahol? Java edition érdekelne.

  7000 Ft-ot kicsit sokallom :)
 • coolpet
  #10395
  Kösz.
  1.16-om van.
  A címke mire jó?
 • ntex
  #10394
  Üdv. Alapjátékban tudtommal nincs lehetőség jegyzetelni. Ha JAVA verziód van akkor viszont létezik pl. egy Journeymap addon, ez alapból egy térkép addon, amerre jársz azt később vissza tudod nézni, plusz tudsz rajta jelölni is helyeket melyeket látsz a játékban és írja hogy milyen messze van tőled. Meg van egyéb sok hasznos funkciója.

  https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/journeymap/files

  A baj vele hogy csak 1.15-ös verzióig támogatja a játékot jelenleg. Ha újabb van, inkább ne tedd fel. Ha meg régebbi, akkor a fájlok közül válaszd ki a megfelelőt.
 • coolpet
  #10393
  Szia,

  Azzal nem is fog menni :)
  Azonos verziók kellenek.

  A Bedrock / Windows 10 edition az ha jól tudom live-os cucc, XBoxon, windowson lehet együtt tolni.
  A Java edition az pedig mutiplatform, de csak JAVA-sok tudnak együtt játszani.

  Én is kérdeznék: Van valami item amire jegyzetelhetek? Valami journal vagy ilyesmi? Ha pl találok jó helyeket fel tudjam írni?

  Köszi!
 • zoltan0110
  #10392
  Sziasztok.
  Felvilágositást szeretnék kérni..Fiaim megőritenek ..:) sajnos nem ismerem a játékot hogy tudjak segiteni. Szóval hogyan tudnak együtt játszani? milyen lehetőségek vannak? Az egyiknek a win.10 verzió van meg a másiknak a java edition..és jelenleg nem tudnak egymáshoz kapcsolódni..Köszönöm a segitséget.
 • coolpet
  #10391
  Igen, a 0-ás Z koordináta és ~2-4 magasságig van egy fekete alapkő (bedrock) amit semmivel nem tudsz kiütni.
  Az az overworld alja (felszíni világ), valamint a nether teteje (alvilág vagy mi).

  Szóval nem kell aggódnod, hogy kiütöd a legalsó kockát és belepottyansz a semmibe :)
  Viszont vigyázz z<10 alatt, mert rengeteg lávató van az alján.
  Magad alatt ne áss, mert beleeshetsz valamibe, magad felett ne áss mert rádfolyhat a láva, rádeshet a sóder és megfulladsz, előtted meg hagyj 1 szabad kockát legalább, ha lávató oldalát ütöd ki nehogy rádfollyon, le tudd zárni vissza.

 • BenedekFeco
  #10390
  igen van, bedrock.
 • Játékos
  #10389
  Szia mindenki! :)

  Szeretném megtudakolni, hogy van un. alja, legmélyebb rész a játékban, vagy áshatok bátran a vakvilágba?

  Most egy igen mély árokban vagyok, mélyítem, oldalágakat csinálok és csak érdekelne, hogy van-e valami alsó határ, ahol koppanok ... előre is köszönöm a választ.
 • Dreadshade
  #10388
  Na látod erre nem gondoltam volna, hogy működik, mert általában nem ez szokott lenni a helyzet tört játékoknál. Gondolom szerver verzió szám stb, meg ilyesmiken múlik. Nyilván egyszerűbb lenne a helyzet ha mindenki megvenné, de hát ez nem igazán fog megtörténni ahogy kivettem a többiek szavából. Szóval marad ez, most így egyszerűbb megoldani egyelőre. Nem vagyok egy nagy Minecraftos egyáltalán, de ha ezt tudom, akkor anno nem a windows 10 verziót szerzem be eredetibe neki hanem ezt a javasat :D A franc se gondolta volna, hogy az nem kompatibilis a többivel, meg eleve fel se merült bennem, hogy van/lehet többféle változat is.
 • LeWyTy
  #10387
  Egyébként a tört és nem tört verzió tud együtt játszani. A szerver beállításán múlik.
 • Dreadshade
  #10386
  Ezt hiába mondod, amikor a társaság 99% azzal játszik. Nem azon múlott, ha mindenki az eredetivel tolja akkor meglett volna véve itt is. Hisz eleve a windows10/microsoft storeos verzió is meglett véve anno neki és meg is van accountal együtt mai napig, csak hát most az nem passzolt a többiekkel. Amúgy sejtettem, hogy valami tört verzió téma lesz itt. Sajnos vagy nem sajnos ez van. Inkább mondjuk azt, hogy official nincs ingyenes verzió, de unofficial meg van.
 • ntex
  #10385
  Olyan nincs hogy ingyenes Java verzió. A Java verziót is ugyanúgy meg kell venni, 24€ körüli összegért lehet hozzájutni a minecraft.net oldalon. Amit Coolpet linkelt, ez a TLauncher pedig egy ruszkik által fejlesztett tört launcher. A megbízhatósága pedig kétséges...
 • Dreadshade
  #10384
  Ezer köszi! Igen ez lesz az. Úgy voltam vele, hogy akár meg is veszem az oldalukon a játékot a tesómnak, de a többieknek egyáltalán nem az volt, de nemtudták pontosan megmondani, aztán így nem tudtak volna értelemszerűen együtt játszani. Ki is lett már próbálva és működött minden. Köszi szépen ismét!
 • coolpet
  #10383
  Szia!

  Tlauncher!

  Milyen verziójuk van válogathatsz: 1.16.4, Többi verzió

  Üdv, P
 • Dreadshade
  #10382
  Sziasztok! Lenne egy kérdésem a játékkal kapcsolatban, aztán ti biztos tudtok segíteni. Kisebbik testvéremnek megvan eredeti verzióban a microsoft storeos minecraft, de most a kis barátaival akarna együtt játszani, de azok azt mondják, hogy Java verziójuk van és az ingyenesen letölthető. Lehet én vagyok már Boomer ehhez, de én semmilyen ingyenes java verziót nem találtam, csak egyedül Trial-t ami természetesen nem elég. Az lenne főleg a kérdésem, hogy akkor most mi hogy mennyi verzió van ebből a játékból mert én már nemtudok kimenni belőle :D Ezt a mítikus ingyenes verziót nem találtam sehol amivel lehet együtt is játszani, vagy ez ilyen torrent dolog lenne meg privát szeró? Mert őszintén szólva tört verziók között nem keresgéltem. mert nem láttam értelmét. Köszi előre is!
 • akosmakos
  #10381
  Köszönöm, sikerült!
 • BenedekFeco
  #10380
  Appdata, Roaming, .minecraft, saves
 • akosmakos
  #10379
  Egy kérdés a Java-s verzióhoz: a letöltött parkour map-et hova kell bemásolni? (csak Minecraft luncher könyvtárat találtam)
 • ronnie89b
  #10378
  Az Optifine hasznos kis mod, főleg ha gyengébb géped van, csodákat tud művelni. A zoom-funkcióját szeretem, az nincs alapból benne a játékban.
  A víz meg adottság, vízszintesen a 8. kockáig folyik el, annak már eggyel mélyebben kell lennie, ha tovább akarod vezetni. Egyszerűbb ha csinálsz "örök vizet", ahogy már korábban javasolták.
 • coolpet
  #10377
  Kár pedig nagyon jópofának tűnik
 • Wreck86
  #10376
  Szia !
  "A topic képen látható resourcepacknak mi a neve? Java-s verzióhoz van?"
  A kép egy fiktív rajz, nem resource pakk-ból van, grafikus készítette.

  M.
 • Caliph
  #10375
  minden ércnek meg van adva hogy milyen mélységben fordul elő leggyakrabban. ha keresel valamit akkor abban a mélységben érdemes keresni.
  viz: nemtom hogy működik e,már rég volt de: ásol 1 mély három hosszú árkot. a két szélső kockába öntessz vödörrel vizet. a középső kockából meg végtelen tudsz vizet vételezni igy.
 • coolpet
  #10374
  Nem, sőt kivettem a resource és shader packokat, is meg az optifine-t is, mert mégsem tetszett.
  Most minden alap.

  Ez a víz dolog azért nem a legjobban van megoldva. Van a hegyben egy tó, amikor kibontottam a falat, lefolyt. amikor sík területre ért, kb 7 kockán belül elapadt. Szóval nem tudok neki árkot ásni és elfolyatni, ások árkokat és feltöltöm vízzel.

  Vas az lesz majd.

  A topic képen látható resourcepacknak mi a neve? Java-s verzióhoz van?

  Köszi
 • ronnie89b
  #10373
  Pedig vasat nem nehéz találni. Kicsit ássál lefele, és találni fogsz, vagy hasadékba v. barlangba bemész, ott is hamar rábukkanhatsz. 5 perc után azért ne add fel a keresést. Alapbeállításnál kicsi biome-okat generál a játék, azaz sűrűn változik a környezet, esetleg átállíthattad nagyra?
 • coolpet
  #10372
  Ja csak ahhoz kell vasat találnom. 3x generáltam újra a pályát mire nem óceániára vagy sivatag közepére tett, ahonnan 5 perc gyaloglás és úszás után sem volt más...
 • LeWyTy
  #10371
  Egyébként 2 darab elég a 2 átlós sarokba.
  Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2020.12.16. 14:36:28
 • Christian88
  #10370
  Szia!

  Igen csak abban lehet.
  Ha messzire kell vinni érdemes már 3 db-bal menni és utána egy 2x2-es mezőben tudsz magadnak a közelben is csinálni "Örök vizet". Kiásol egy 2x2 lyukat, 1 mély és a 3 sarkába beleöntöd a vizet.
 • coolpet
  #10369
  Sziasztok!

  Vizet csak vas vödörben lehet cipelni?
  Nincs más opció, ha nem akarok árkot ásni? Amúgy sem ok mert messze van és addig nem folyik el.

  Vasat nem találok ezen a részen de a kertészkedést meg akarnám oldani az elején.
 • coolpet
  #10368
  Ezaz :) Soartex Fanver és Sildurs Vibrant shaders a befutó.

  50 FPS fullra tolva minden.