Settlers 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PCGuru teszt: 80% Na végre.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Ja, és köszi! (dupla bocs)
Én is próbálkoztam, akkor a prestige-t erre kell elkölteni. Mind1.
Bétában is ezzel szoptam.. azt.. de azt hittem megoldják.
Bétában is ezzel szoptam.. azt.. de azt hittem megoldják.
az elsõ a jobb megoldás mivel nem biztos, hogy egymás mellett van szén és vasérc, de a storehouse felfejlesztéssel és egy helyre szállittatással megoldódik a gond.
The Matrix has you...
majd visznek csak lehet ugye nem jut oda...
az mondjuk egy megoldás ha felfejleszted a storehouse-t 2es szintre és oda gyûjtöd a szenet de akkor meg a többi mûhely aminek kell szén az fog szenvedni 😊
másik megoldás szénbánya mellé rakni a "vasas"-t ill szénbányát/kohót lerakni a "vasas" mellé
az mondjuk egy megoldás ha felfejleszted a storehouse-t 2es szintre és oda gyûjtöd a szenet de akkor meg a többi mûhely aminek kell szén az fog szenvedni 😊
másik megoldás szénbánya mellé rakni a "vasas"-t ill szénbányát/kohót lerakni a "vasas" mellé
Lenne egy problémám! Tudjátok minden bánya, tanya stb. egy storehause-hoz van kötve. Nekem olyan problémám lenne, hogy van, hogy hiány van 1-1 helyen. Pl. szenet máshol bányászom, más sh-ba viszik, de a "vasas"-nak kéne, de abban a sh-ban nincs ahol õ van. :S
Most hogy megvan az új gépem gondoltam végigviszem a fallout 3 at meg a mass eff. 2 õt. Álmomban se gondoltam volna hogy a stratégiák nem engedik. 😊 Tényleg gratu a készítõknek.
Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870
Amugy nagyon el vagyunk kényeztetve. Jó kis starcraftozás után ezzel lelazítok és már tudok is aludni akár 4 liter kóla után is. 😊
Legujabb driverek. 😊 Ne viccelõdjél már. Told fel eszközkezelõbõl a 9.3 at lehetõleg cd rõl....
Jé tényleg van. Akkor elnézést😊 Elég rég kapcsoltam be a játékot, csak emlékezetbõl írtam😄 Most megnéztem azért is, és neked volt igazad😊
Az a 2 1 akart lenni, csak túl közel van a két szám egymáshoz... 😄
Amúgy annyira alaposan nem figyeltem meg, de nekem úgy rémlik, hogy kajáltatás nélkül a geológus hol 0-t, hol 1-et, hol pedig 2-t hozott, tehát random volt, ezért gondolom, hogy a kaja nem befolyásolja, talán nem is vár kaját, de ezt elég gyorsan le lehetne tesztelni, ha holnapig senki nem teszi meg megnézem. 😊
Kõvel pedig az volt nálam a helyzet, hogy mindig van a kezdõzónában vagy egy hamar elfoglalhatóban kõfejtõ, amibõl jön elég kõ az építkezésre, onnantól pedig utakra kell csak kõ, ami annyira nem prioritás, meg mire kifogy a készlet, addigra általában tudok kereskedni (arra mindig gyorsan ráhajtottam, a legjobb módja a hatékony gazdaság létrehozásának) és szinte mindenhol volt mondjuk egy 3 ruha--> 6 kõ opció, ruhám pedig mindig volt sz*rásig és a kikötõtõl fél percnyire volt a kereskedõházam 5-10 kereskedõvel.
Amúgy annyira alaposan nem figyeltem meg, de nekem úgy rémlik, hogy kajáltatás nélkül a geológus hol 0-t, hol 1-et, hol pedig 2-t hozott, tehát random volt, ezért gondolom, hogy a kaja nem befolyásolja, talán nem is vár kaját, de ezt elég gyorsan le lehetne tesztelni, ha holnapig senki nem teszi meg megnézem. 😊
Kõvel pedig az volt nálam a helyzet, hogy mindig van a kezdõzónában vagy egy hamar elfoglalhatóban kõfejtõ, amibõl jön elég kõ az építkezésre, onnantól pedig utakra kell csak kõ, ami annyira nem prioritás, meg mire kifogy a készlet, addigra általában tudok kereskedni (arra mindig gyorsan ráhajtottam, a legjobb módja a hatékony gazdaság létrehozásának) és szinte mindenhol volt mondjuk egy 3 ruha--> 6 kõ opció, ruhám pedig mindig volt sz*rásig és a kikötõtõl fél percnyire volt a kereskedõházam 5-10 kereskedõvel.
te valamit nagyon elnézel 😄 100% h van
mert még vmi eszembe jutott aztán gondoltam leírom mivel szerkeszteni nem lehet 😊
lehet bányászokat is etetni, nézd csak meg 😊
pio: én ahogy egyszer néztem a geológusra is hatással van mivel kaja nélkül 1 ércet talál, fancy-vel pedig 3at ha jól láttam de ez nem 100%
a felállás pedig sztem attól is függ mi kell éppen: ha kõ hiányban vagy akkor jó a 2 geológus 1 bányász arány, ha van köved és kell a nyersanyag akkor persze 2 bányász 1 geológus arány a jobb (ha nagyon kell akkor természetesen mind3 bányász 😄 )
lehet bányászokat is etetni, nézd csak meg 😊
pio: én ahogy egyszer néztem a geológusra is hatással van mivel kaja nélkül 1 ércet talál, fancy-vel pedig 3at ha jól láttam de ez nem 100%
a felállás pedig sztem attól is függ mi kell éppen: ha kõ hiányban vagy akkor jó a 2 geológus 1 bányász arány, ha van köved és kell a nyersanyag akkor persze 2 bányász 1 geológus arány a jobb (ha nagyon kell akkor természetesen mind3 bányász 😄 )
De a mountain sheler-nél nincs kaja opció😊
És 2 órán át?? Az nagyon sok idõ, nekem még sose tartottak 2 óráig a kampány küldik.
És 2 órán át?? Az nagyon sok idõ, nekem még sose tartottak 2 óráig a kampány küldik.
Nekem úgy rémlik, hogy lehet etetni a bányászt is, de a geológusra ahogy elnéztem nincs hatással.
És én továbbra is a 2 bányás 1 geológus kombóra esküszöm.
Így viszonylag gyors a termelés és legalább 2 órán át húzz az adott bánya, akkor egy 10-20 percre átraksz 2 geológus-1bányászra azt kész.
És én továbbra is a 2 bányás 1 geológus kombóra esküszöm.
Így viszonylag gyors a termelés és legalább 2 órán át húzz az adott bánya, akkor egy 10-20 percre átraksz 2 geológus-1bányászra azt kész.
De jó hogy magadnak válaszolsz😄
Úgy kell letenni hogy legyen hely 3nak, máskülönben kész pocséklás😛 Egyébként a bányászokat nem lehet etetni. Csak a Residence-ket😊 De pl. ha a Noble Residence-hez raksz 3 Mint-et (aranymûves), és azt eteted fancy food-dal, akkor sok pénzhez juthatsz "hamar".
Úgy kell letenni hogy legyen hely 3nak, máskülönben kész pocséklás😛 Egyébként a bányászokat nem lehet etetni. Csak a Residence-ket😊 De pl. ha a Noble Residence-hez raksz 3 Mint-et (aranymûves), és azt eteted fancy food-dal, akkor sok pénzhez juthatsz "hamar".
vagy ha (fancy) fooddal etetjük õket de nincs annyi kaja termelés
mondjuk ha nincs elég hely vagy szerszám 😊 de tény hogy ha már 3at le lehet rakni akkor célszerû is 😊
De mi értelme van ha csak 2-t teszünk le? 3at lehet, akkor 3at tegyünk le. Sokkal jobban jönnek az ércek😊
agamemnon nem is 1 geológus 2 bányász kombinációt írt hanem 1-1 arányban, de sztem az a tuti ha 2 geológus 1 bányász 😊
Szerintem ha csak 1 geológus dolgozik, akkor a másik kettõ hamarabb kiüríti a bányát, mint ahogy a geológus dolgozna. Mintha nekem nem mûködött volna régebben, azért írom szerintem-ként😊
Csak, hogy mindenkinek világos legyen.
Adott egy arany lelõhely, ehhez leteszel nem egy arany bányászt, hanem egybõl kettõt, amibõl egyet átteszel geológussá, így egyrészt mindig tele lesz a bányád arannyal, másrészt meg hoz fel követ a geológus.
Talán nem termelsz annyit, mint egy kõbányából, de egyrészt végtelen, másrészt ingyen jön.
Adott egy arany lelõhely, ehhez leteszel nem egy arany bányászt, hanem egybõl kettõt, amibõl egyet átteszel geológussá, így egyrészt mindig tele lesz a bányád arannyal, másrészt meg hoz fel követ a geológus.
Talán nem termelsz annyit, mint egy kõbányából, de egyrészt végtelen, másrészt ingyen jön.
néha elnézegetem - amikor telik az idõbõl -, hogy mit össze molyolnak a kis karakterek 😊 van fantáziájuk az alkotóknak, szerintem elég vicces a játék ezen oldala.
The Matrix has you...
Hát igen.. a legtöbben a grafika miatt játszanak Settlers-el. Jogos. AA nélkül mit sem ér😊
[merlinw.org]
Sziasztok
Miért van az hogy sehogyan sem tudom az élsimítást müködésre bírnom? Tiszta rece az egész. 8800gtx legujabb driver,állitok a driver beállításain de akkor sem lesz semmivel sem jobb. Így elég szar a grafika. A 6.-dik rész sokkal szebb.
Miért van az hogy sehogyan sem tudom az élsimítást müködésre bírnom? Tiszta rece az egész. 8800gtx legujabb driver,állitok a driver beállításain de akkor sem lesz semmivel sem jobb. Így elég szar a grafika. A 6.-dik rész sokkal szebb.
tegnap elmolyoltam ezzel a kajás dologgal. hát volt káosz rendesen. az a pálya amin 3 victory point-ot kell összeszedni Dracorian elõtt. nagyon kell figyelni, hogy kinek milyen kaját adunk, mert percek alatt összeomolhat még egy jól felépített gazdaság is. persze ha figyelünk a megfelelõ fejlõdésre akkor nem lesz gond, de kajából úgy néz ki sosem lesz elég 😊
igazából magamat szívattam a pályán, mint késõbb kiderült, mert kicsit abbahagytam amikor már 3-adjára is lenyomott és mikor visszatértem elsõre megcsináltam 😊
egy kicsit másként álltam neki és az a stratégia már be is vált. szóval tényleg vannak mélységei a játéknak 😊 most már nagyon kivi vagyok a multira, mert ha a gép így meg tud szívatni, akkor mi lesz emberek ellen? 😊
igazából magamat szívattam a pályán, mint késõbb kiderült, mert kicsit abbahagytam amikor már 3-adjára is lenyomott és mikor visszatértem elsõre megcsináltam 😊
egy kicsit másként álltam neki és az a stratégia már be is vált. szóval tényleg vannak mélységei a játéknak 😊 most már nagyon kivi vagyok a multira, mert ha a gép így meg tud szívatni, akkor mi lesz emberek ellen? 😊
The Matrix has you...
Nem tud feltárni követ, de az egyéb bányák feltárása közben hozhat követ magával (mást is), akár 2-t is. De ez sajnos nem egy biztos forrás, hisz elõfordul, hogy semmit nem hoz és ha hoz se biztos, hogy követ.
Bányássz mindenhol úgy, hogy 1 miner + 1 geo, és máris megoldódik a kõ probléma 😊
Én kövezem a fõbb utakat, és valóban, határozottan zabálja a követ 😄
Én kövezem a fõbb utakat, és valóban, határozottan zabálja a követ 😄
Én a bányákba sima dolgozókat rakok, ha elfogy, átváltom mind3at geo-ra, majd ha tele van, megint vissza mind3. Így igaz, hogy nekem kell rá figyelnem, de gyorsabban jön minden😊 Egyébként én igenis szoktam kövezni az utakat, sokkal gyorsabbak rajta. De azt is csak ésszel, ha minden apró utat lekövezel, igen hamar elfogy a köved😄 Habár a geológusok követ is hoznak a bányából.
persze mindennek megvan az elonye, de ha epp kaja hianyod van, mert bovited a hadsereged stb, kajabol sose eleg, akkor nem a legjobb alternativa.
Igy meg igazabol csinaltal egy onfenttarto koloniat, ami a vegtelensegig hozza neked a nyersanyagokat ra se kell nezni tobbet. Legalabbis nekem nagyon ugy tunt.
Ezert szep ez a jatek, annyi lehetoseg van, annyira az emeberen mulik eppen hogyan reagalja le valaminek a hianyat, hogy nem is ertem, miert nem ezzel a jatekkal toltik valamelyik amcsi egyetemen a diakok fejet, miert a starcraft-ot lehet felvenni valamilyen toltelek kurzusnak mint anno irtak valahol strategia-t szemleltetni vele. kb a settlers 3 palyaja mar tobb lehetoseggel kecsegtet mint az a jatek. Na jo nem nezem le annyira, legyen a 4. palya 😊
Igy meg igazabol csinaltal egy onfenttarto koloniat, ami a vegtelensegig hozza neked a nyersanyagokat ra se kell nezni tobbet. Legalabbis nekem nagyon ugy tunt.
Ezert szep ez a jatek, annyi lehetoseg van, annyira az emeberen mulik eppen hogyan reagalja le valaminek a hianyat, hogy nem is ertem, miert nem ezzel a jatekkal toltik valamelyik amcsi egyetemen a diakok fejet, miert a starcraft-ot lehet felvenni valamilyen toltelek kurzusnak mint anno irtak valahol strategia-t szemleltetni vele. kb a settlers 3 palyaja mar tobb lehetoseggel kecsegtet mint az a jatek. Na jo nem nezem le annyira, legyen a 4. palya 😊
szerintem
azért jó, hogyha nem 1-et hoz fel a bányából a mester hanem mindjárt 3-at. szerintem megéri fancy food-al etetni õket.
The Matrix has you...
igazabol en is minden banyat etettem a jobbnal jobb kajakkal.
Bar en bolond csak kesobb jartam utana, hogyan is mukodik a geologus. Az ures banyaba is visszahozzak a kozeteket, vagyis talalnak ujat.
Igy ha felepitek egy aranybanyat, 1 banyas 2 geologus vagy forditva kombo feleslegesse tesze az etel odahordast. Majd az utolso palyan mar igy csinalom, ha szukseg lesz ra.
Mas nem ezt tapasztalta ?
Bar en bolond csak kesobb jartam utana, hogyan is mukodik a geologus. Az ures banyaba is visszahozzak a kozeteket, vagyis talalnak ujat.
Igy ha felepitek egy aranybanyat, 1 banyas 2 geologus vagy forditva kombo feleslegesse tesze az etel odahordast. Majd az utolso palyan mar igy csinalom, ha szukseg lesz ra.
Mas nem ezt tapasztalta ?
szerintem
Kõbányába mindig adok kaját, hisz a kõ nem bányázható biztosan a végtelenségig, míg kaját bármikor tudok termelni, így simán futja a fõbb utakra és nagyon meg is éri, sokat gyorsít a dolgokon. De persze a sok/jól jól elhejezett storehouse-t lehetõleg felfejlesztve semmi sem kompenzálja.
Ha a vilag vegere kitelepitesz, egy hunter, butcher kombot, akkor nincs az a gyorslabu szallito aki odaer idoben, ilyenkor szerinem is erdemes atkapcsoln fancy foodra.
Volt mar valakinek annyi ko feleslege, hogy kikovezte a fobb utcait ?
Sunyiban tuti kovet esznek a lakosok cukorka helyett. Persze tobb oras jatek utan a trade-erek segitsegevel vegtelen szamu kovet lehet szerezni, de addigra vege a kuldetesnek is.
Na mindegy lassan belevagok az utolsoba is, akkor ezt hardon tolom, hatha eltart egy-ket napig mire rajovok a megoldasra.
Volt mar valakinek annyi ko feleslege, hogy kikovezte a fobb utcait ?
Sunyiban tuti kovet esznek a lakosok cukorka helyett. Persze tobb oras jatek utan a trade-erek segitsegevel vegtelen szamu kovet lehet szerezni, de addigra vege a kuldetesnek is.
Na mindegy lassan belevagok az utolsoba is, akkor ezt hardon tolom, hatha eltart egy-ket napig mire rajovok a megoldasra.
szerintem
Hentesnek csak akkor érdemes fancy foodot adni, ha plain food hiányod van, mert amúgy nem javul a termelékenysége, hisz plainnel és fancyvel is gyakorlatilag +1 fancyt eredményez, ha csak azt nézzük.
tényleg, nem számoltam a saját fogyasztást csak egyszer, meg azt is benéztem, hogy 2 fancy-t ad csak😞
pedig milyen jól nézett ki 😊 így már értem miért nincs elég kajám 😄
pedig milyen jól nézett ki 😊 így már értem miért nincs elég kajám 😄
The Matrix has you...
Hát multiba tényleg többet kell gondolkodni, mégse MI ellen játszunk😊
normalon jatszottam, de amikor annyira folenybe kerultunk, hogy megnyertuk vitory ponttal, akkor nekem volt a legnagyobb hadseregem is, legalabb ketszer annyi katonabol allt mint a ket ellensegnek, igy mar eltunt a kihivas, azert meg nem rohangalok plusz x orat, hogy a foldig romboljon a mar amugy is vesztest ellent, annal embersegesebb vagyok 😊
--
Biztos allati jo a multija, de az ilyen jellegu jatekoknal egyszeruen nincs turelmem ra, biztos azert mert nincs load save opcio, ha szorul a hurok a nyakamon 😊
--
Biztos allati jo a multija, de az ilyen jellegu jatekoknal egyszeruen nincs turelmem ra, biztos azert mert nincs load save opcio, ha szorul a hurok a nyakamon 😊
szerintem
Úgy van ahogy mondod!😊 Az értékelések meg nem érnek semmit se. A saját baját leírja és ha neki nem tetszik, akkor ne tetsszen senkinek?😛
Én még hard-ba nem próbáltam ki, de mediumon eléggé jó volt😊
Én még hard-ba nem próbáltam ki, de mediumon eléggé jó volt😊
Rápillantottam a tesztre, egy ilyen nyilvánvalóan és hivatalosan is elsõsorban multira fejlesztett játéknál meg se említeni egy tesztben a multiplayer opciót? Szerintem itt el is vérzett az egész.
"...a nehézséget maga a rosszul kivitelezett - gazdasági, politikai -rendszer jelenti, azaz a játék saját magának lõ öngólt..."
Ezt se igazán értem, a Settlers játékok mindig is arról szóltak, hogy adott egy termelési háló és arra kell felépítened egy minél hatékonyabb gazdaságot. Ez nyilván nem triviális, mert pont ez kell, hogy legyen a játék neheze. Tehát ezt a hálót hibáztatni a nehézségért számomra fura dolog.
Azt hiszem a steam fórumán is volt egy topik, ahol egy srác nyöszörgött, hogy fos a játék, mert mindig összeomlik a gazdasága és kifogy kajából, eszközökbõl, stb... Hiába magyarázta neki mindenki, hogy ez nem a játék hibája, hanem neki kéne fejlesztenie a stratégiáján, mert errõl szól a játék... Kábé mintha azt mondanám, hogy a foci sz*r játék, mert mindig gólt kapok... 😊
"...a nehézséget maga a rosszul kivitelezett - gazdasági, politikai -rendszer jelenti, azaz a játék saját magának lõ öngólt..."
Ezt se igazán értem, a Settlers játékok mindig is arról szóltak, hogy adott egy termelési háló és arra kell felépítened egy minél hatékonyabb gazdaságot. Ez nyilván nem triviális, mert pont ez kell, hogy legyen a játék neheze. Tehát ezt a hálót hibáztatni a nehézségért számomra fura dolog.
Azt hiszem a steam fórumán is volt egy topik, ahol egy srác nyöszörgött, hogy fos a játék, mert mindig összeomlik a gazdasága és kifogy kajából, eszközökbõl, stb... Hiába magyarázta neki mindenki, hogy ez nem a játék hibája, hanem neki kéne fejlesztenie a stratégiáján, mert errõl szól a játék... Kábé mintha azt mondanám, hogy a foci sz*r játék, mert mindig gólt kapok... 😊
Sose szoktam értékeléseket olvasni, részemrõl a Settlers 2 óta nem tetszett ennyire Settlers játék (ha nem számítjuk a Settlers 2 remake-et 😊 ).
Az elõzõ rész volt még közel hozzá, de ott a hadjárat nem tetszett.
Nagyon érezni az egészen, hogy multira van kitalálva, úgy lenne teljes az élmény, szóval szerintem nyáron ha lesz idõm be is fektetek rá.
Az elõzõ rész volt még közel hozzá, de ott a hadjárat nem tetszett.
Nagyon érezni az egészen, hogy multira van kitalálva, úgy lenne teljes az élmény, szóval szerintem nyáron ha lesz idõm be is fektetek rá.
kissé elszámoltad: addig még oké h fancy fooddal 3 combot hoz ki a vadász viszont a hentes még fancy fooddal is csak 2 fancy foodot csinál de ugye egyet meg is eszik közben (fejenként) 😊
szóval ha van 1 vadászod és 3 hentesed akik mind fancy foodot esznek, akkor 4et kell befektetni és 6ot kapsz 😊
szóval ha van 1 vadászod és 3 hentesed akik mind fancy foodot esznek, akkor 4et kell befektetni és 6ot kapsz 😊
Egy RTSnek ram és cpu szempontjából sokkal komolyabb gépigénye lehet, mint egy FPSnek. Azoknak elsõsorban jó videókártya kell.
nincs egy régi gépem, de az utolsó pályákon úgy szaggat a játék, mintha
valami csúcs fps lenne...
valami csúcs fps lenne...
szerk.: persze kevesebb is elég, de így lehet elfogadható szinten tartani a veszteségeket.
Nem, katonákat csak generálisokhoz lehet rendelni.
A generális nélküli területeid védelméért az erõdítések felelnek, amik nagyon durvák, olyan generálissal, akinek nincs bónusza rangedre/ostromra nem árt legalább 10 muskétással menni faerõddel védett zónára és ugyanennyi ágyúval kõerõd ellen.
A generális nélküli területeid védelméért az erõdítések felelnek, amik nagyon durvák, olyan generálissal, akinek nincs bónusza rangedre/ostromra nem árt legalább 10 muskétással menni faerõddel védett zónára és ugyanennyi ágyúval kõerõd ellen.