38
  • gibbone
    Nem tudom ki hogy van vele, de én HTC párti vagyok minden téren. Jobban figyelnek a vevői igényekre,sokkal szabadabban kezelhetőek a készülékeik. Nem az iphone-t akarom lehúzni de a HTC-ben sokkal több lehetőség van attól eltekintve hogy sokkal több embernek van Iphone-ja mit HTC-je. Szóval ennek ezek a szabadalmi dolgok nem különösebben érdekelnek addig amíg használható készüléket gyártanak.
  • Inquisitor
    Érdekes megnézni a Wikipedián, hogy KI és MIKOR fejlesztette ki a Multitouch-ot. Eléggé meglepő ... és az oldalon megtalálható minden gyártó aki csinál ilyen eszközöket.
  • Inquisitor
    "Annyi hiba van a számításban, hogy a Microsoft Surface nem kapacitív multitouch felület, hanem egy infrakamerás megoldás."
    Ne keverjük már az interfacet meg a beviteli eszközt!
    Ez olyan mint ha a grafikus GUI-t keverném az egérrel, tablet cerkával, vagy lézeres pointerrel ... elég régen vannak 7 vagy több érintőpontot követő érintő képernyők, ráadásul több különböző technológiával. Azt a bizonyos érintőpanelt meg nyilván nem az Apple tervei alapján, de még csak nem is a kedvéért gyártották ám le. Simán lehet kapni pl. kínai klóntelefont amiben ilyen minőségű kijelző van ... egyetlen pici okból, mégpedig mert bárki megveheti, hiszen csak néhány gyártó csinálja a több-száz vagy több-ezer készülék kijelzőit és az viszi aki fizet.
  • sathinel
    Akkor elég laza lehet hogy az anyacég nem tudja mit csinálnak a leányvállalatnál. Ez nagyon jó szöveg hogy félrevezessék a laikusokat. Magyarországon sem tud akkor semmit hogy működik a T-online az anyacég(DT). Ennyi erővel akkor a véres gyémántokat is el lehetne adni hisz afrikában ki nem szarja le hány embert lőnek le, taszítanak rabszolgasorsba hogy meglegyen a fegyverre a pénzük.

Végülis az erősebb kutya baszik elven működik a világ, és ez sokaknak el is fogadható.
  • pixx
    Akkor egyet értesz velem, hogy az Apple az egy igazán sz@r cég :)
  • Ferrer
    Ha nem dolgoznának, lehet, hogy éhen is halnának a családjaik, főleg ilyekor válság idején...
  • passatgt
    kínában sok a gyerek, 100%, hogy szinte minden gyárban dolgoznak gyerekek, és erről nem az apple vagy a microsoft tehet, pk csak kiadják egy kínai cégnek a feladatot, ők meg elvégzik úgy, ahogy nekik jól esik

gondolom
  • passatgt
    csak ceruzás volt előtte
  • kvp
    "Az Apple nem a multi-touch miatt akadt ki, hanem azon, hogy a legtöbb gyártónál ugyan úgy lehet nagyítani, mint Iphone-on, meg le- fől menni a menüben. Ezért védették le"

A szabadalom a microsoft-nal van, aki egy egyetemtol vette. Az apple fizetett erte, majd levedette egy kicsit atszovegezve. Szerintem megbuknanak ha valaki vizsgalna a szabadalmukat. Az egy kezes, ket ujjas zoom az egyetlen sajat otletuk. (a microsoft ket tetszoleges ujjal vedette le, amik akar eltero kezeken is lehetnek)

"Kellene egy olyan opció hogy aki nem adja oda az ilyesmit mint multitouch akkor az összes opensource fejlesztésért fizessen. Az internet nagyrészét nem használhatnák."

Ez meg akar elo is fordulhat, viszont a microsoft anno penzert vette meg a bsd unix ip stack-jet, igy mar csinalhattak belole kereskedelmi szoftvert. Amikor meg elkaptak oket, hogy az internet explorer-ben nyilt forrasu bsd-s kod van (egy bug miatt buktak le), akkor ingyenesse tettek a bongeszot. Az apple-el ellentetben a microsoft valamiert nagyon ritkan indit pereket, tobbnyire csak otket perelik.

Mindenesetre a microsoft tudtommal nem hasznal gyerekmunkasokat sem, pedig ok is gyartatnak kinaban (xbox360), csak nem a nepkoztarsasagban hanem a masikban. Ehhez kepest mindenki (ideertve az eu-t is) oket szidja, az apple-t meg nem buntetik meg.
  • sathinel
    Uh de akkor ha opensource alatt valamit felfedeztek akkor ne ugasson ay apple ha használja. Kellene egy olyan opció hogy aki nem adja oda az ilyesmit mint multitouch akkor az összes opensource fejlesztésért fizessen. Az internet nagyrészét nem használhatnák.
  • Szefmester
    Nézz utána pár érintőképernyős telefon megjelenési időpontjának.. meg fogsz lepődni.. de gondolom mint crapple fanboy hamisnak fogod ítélni...
  • pixx
    Azt ugye értem, hogy multi-touch alatt nem csak egy technológiát, hanem mozdulat sort is levédtek, a két ujjal nagyítok és társai. Én erre gondoltam.
    Nem azt mondtam, hogy ők találták fel, hanem fejlesztettek egyet pc-hez.
    Az Apple nem a multi-touch miatt akadt ki, hanem azon, hogy a legtöbb gyártónál ugyan úgy lehet nagyítani, mint Iphone-on, meg le- fől menni a menüben. Ezért védették le...
  • DjDano
    Nem csak hogy sok van, de jobbak és olcsóbban!
  • Ability
    Annyi hiba van a számításban, hogy a Microsoft Surface nem kapacitív multitouch felület, hanem egy infrakamerás megoldás. Ráadásul nem is a Microsoft találta ki a koncepciót. De ez most nem is számít, a lényeg, hogy a kettő készülék teljesen más alapokon nyugszik, teljesen más megoldással üzemel az érintés alapú vezérlés.
  • pixx
    Nem tudom, nekem volt érintőképernyős telefonom 2002-ben Motorala Accompli néven futott, volt hozzá cerka is ez igaz,de ujjakkal, és gombokkal is lehetett bevinni dolgokat. Egyáltalán nem nevezném gagyinak, annyi hátulütője, volt, hogy csak szürke és fekete árnyalatot tudta megjeleníteni, Win word és excel is volt benne.

A tények valóban makacs dolgok, 2004-ben az MS már fejlesztette a Multi-touch-ot egy spéci pc-hez, amit manapság lehet kapni, 2 milla körül van, és asztal formájú.
    Az Apple bevásárolta magát egy cégbe gyorsan és levédették. Nem ők találták fel, csak pénzt akartak belőle húzni...
  • drzen
    Egy mondat a csatolt videóból: A rossz művész másol a zseni ötleteket lop.

Nem értem miért duzzog most. Nekik szabad?
  • drzen
    Így meg a realitás terjed a neten:

www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

Ha valaki nem értené miről beszél szívesen lefordítom neki.
  • GregSB
    Így terjed a hülyeség a neten. Az Apple nem lopott semmit a Xeroxtól, mindent megvett filléres áron, mert a Xerox nem látott jövőt a grafikus UI-ban. Szóval fizetett.

Ezt az egész perelő-lavinát pedig a Nokia indította be, persze gondolom az Applenek is épp kapóra jött hogy belerúgjon a Google-be.

• 5c0rp330n
    "de februárban már elérhetővé válhat ez a funkció."
    februarban elerhetove valHAT? irja ezt az okos cikkiro mindezt marciusban?
    egyebkent ez az amerikai szabadalomrendszer szanalmas, botrany hogy egy olyan alapveto dolgot le lehet vedetni mint multitouch vagy duplaklikk. aztan aki utanozza, jol beperelik. ennel rosszabbat nem is csinalhatnanak a fejlodesnek, ha akarnak se.
  • sathinel
    http://www.youtube.com/watch?v=lZ4f2CrAezM&feature=related

Archos 7 mint a tablet csak ez kicsi és olcsó nagyon. Androiddal jön ki.
  • sathinel
    A fordítás még "kissé" sántít. :D De csak így tovább. Hátha gyors jön valami jobb fordító.
  • robertone
    Voltam az élen ebben a parti rekedt utasok bizalmát, hogy a gyermek, aki nyer.

Ezt nem gondoltam volna.
    (A másodiknál bekapcsoltam a feliratozást és magyarra állítottam.)
  • sathinel
    Ja és van fenn vid hogy sd kártyáról bootol be a telefon.
    http://www.youtube.com/watch?v=nrmlqrfCvas

Így könnyű megnézni tetszik az új style vagy nem.

Egyébként tablet téren nagyon sok cég kihasználta most az apple bénázását.
    http://www.youtube.com/watch?v=5-W6jd1gXOg&feature=related
    de nagyon sokféle van és android is fut rajtuk valsz nem tetszik az apple termékek iránti kereslet csökkenése. Android meg egyre jobban megy.
    Archos készülékek is mennek Androiddal és egyre több minden.
  • sathinel
    http://www.youtube.com/watch?v=zYGXV_Glhik
    Iphone féle irányítás megvan androidra is. De ha hozzászokik az ember igen jó. Lehet te a régi érzékelővel szerelt készüléket nézted.

http://www.youtube.com/watch?v=xVcxC6wN3iY
    Itt az új HTC Desire

Rohadt gyorsan fejlődik, és nagyon sok addont fejlesztenek hozzá. Ingyenes a nagyrésze.
  • CybeRick
    van már dupla klikk szabadalmaztatva. És egészen véletlenül a Microsoft védette le.
  • sedward
    Milyen hatalmas dolgot fejlesztett ki az apple?
    http://www.youtube.com/watch?v=89sz8ExZndc
    Én is levédethetem a dupla kattintást, mert még nincs ilyen szabadalom mobiltelefonra?
  • sathinel
    Vazz ennyi erővel a klikkelést is le lehetne védeni és feljelenteni a céget hogy használják. Vagy a dupla kattintást. Ja és le kéne védeni hogy Monitoron lehet nézni a számítógépes output-ot. És fizessen a köcsög ha használni akar monitort a gépeihez ha nem akkor perelni le a gatyát is ezekről a gyükerekről. Konzolt, és más eszközöket is tiltanék nekik.

Mivel a Flash-t szidják még be is kéne perelni őket hogy bizonyos programokkal mégis tudják futtatni a flash oldalakat és nem a hivatalos drivert használják.

A mikrofos szerintem fele ekkora diktátor sincs mint ezek csak az a szerencse hogy nem ezeké a monopól helyzet a piacon hanem az MS-nél van.
  • Ability
    Mint ahogy a Nokia is a konkurenciával szemben. Ilyen világ ez, sajnos.

#9: Akarod mondani felvásárolták? Például az egér is a Xerox találmánya volt, ők pedig röhögve adták el fillérekért az Apple-nek, mondván, hogy semmire sem lesz jó. Aztán valahogy mégis sikerre vitték.
  • CybeRick
    Na persze, mert az Apple nem sértett meg vagy fél tucat Nokia szabadalmat? Ha egymás technológiáit nem alkalmazhatták volna a legnagyobbak, akkor ma nem is lenne mobiltelefon. Az ehhez szükséges összes szabadalmakat mind a Motorolától lopták. A végfelhasználóknak addig jó, amíg létezik az új technológiák iránti folyamatos harc.
  • vasziszdasz
    Elég csak az 1988-ban kirobbant Windows-eljárásra gondolni, amikor az Apple a Windows kezelőfelülete miatt beperelte a Microsoftot. A pernek csak 1994-ben lett vége, mikor az USA Legfelsőbb Bírósága jogerősen a redmondi cégnek adott igazat. Igaz, akkor az Apple jogi pozíciója jóval rosszabb volt, mint most, mivel nem volt a kezében a bizonyítékként felhasználható szabadalmi bejegyzés.

Még jóhogy nem volt, hiszen azt a Xeroxtól lopta az Apple, szal igazából nekik kellett volna fizetni a Xeroxnak. Persze utána pattogott hogy az MS miért lopta tovább tőlük a lopott ötletet. Már akkor is egy tolvaj banda volt az Apple, most is az. Gyakorlatilag az egész iPhone-t szét lehetne perelni, mert minden része PDA-kból van lopva, a végén még ájfónja se maradna a köcsögnek.
  • tenkenorman
    de sajnos azt jelenti... ez van.
  • Ability
    Csak a feltaláláshoz hozzászólva: az Apple komoly pénzeket ölt a technológia kifejlesztésébe, ráadásul még a munkálatok kezdetén tulajdonjogot szerzett az eredeti fejlesztőcég fölött. Viszont voltak társparnerek is a támogatók között.
  • hiftu
    Tök jó, akkor nem hamisítvány, hanem illegális felhasználás mintadarabja.
    Ez mennyivel jobb?
  • Ferrer
    "Apropó, az anoním cikkíró figyelmébe: a képen épp egy iPhone hamisítvány van, egy sorban öt ikonnal. "

Nem biztos. Jailbreak után simán lehet ilyeneket csinálni. Én is megcsináltam az ipodomat, hogy kiírja az akku töltését százalékosan, meg hogy végtelen legyen a dock.
  • endrev
    Nagyon kaki az Android, próbáltam, de idegesítően buta volt, ahogy a böködésemet próbálta (félre)értelmezni. Az Iphone-nal, sőt Ipod Touch-csal (pedig van is különbség) semmi gondom nem volt. Szerintem nem versenytársak. Viszont nem ez a HTC-készülék, hanem egy másik, tényleg Iphone-koppincs.
  • xen
    biztos nem látta a kínai jeleket az ikonok alatt :-)
  • 1meg1
    A tények makacs dolgok. Az iPhone előtt egy ujjakkal éritőképernyős telefon sem volt a piacon, csak gagyi penciles mini-pc megoldások. Az iPhone megjelenése óta annyi van mint csillag az égen.

Azért nem lehet hibáztatni az Apple-t hogy érvényt szerez a jogának, azért inkább, hogy ezeket a technológiákat nem hajlandó licenszelni.

Apropó, az anoním cikkíró figyelmébe: a képen épp egy iPhone hamisítvány van, egy sorban öt ikonnal.
  • nohea
    A crapple elmehetne már a f.szba. Várom, hogy a világot, illetve saját magukat mikor perelik be vmi szabadalomsértés miatt - de nem is ez a vérforraló. Inkább az, hogy ezek mellé a baromságaik mellé olyan szövegeket mellékelnek, mint hogy "nem szabad hagynunk, hogy a konkurenseink ellopják a mi találmányainkat", meg hasonlók. HÁT B.SSZÁK MÁR MEG...az, hogy ők voltak az elsők, akik szabadalmaztattak vmit, nem azt jelenti, hogy ők is találták fel! Ébredjen már fel ez a nyamvadt bagázs és húzzák ki a fejüket a seggükből, mert nem ők szarták a spanyolviaszt.