118
  • Airbus A380
    nekem magíar van le írnád magyarul

köszi.
  • Penge4
    Első: 135 Errors, 237 warning(s) Nézet sáv (Shift+F12->Eszköztárak)->Ott szerzői mód legördülő->Disable positioning megoldja.
    Második: Nézet sáv (Shift+F12->Eszköztárak)->Ott szerzői mód legördülő->Disable positioning megoldja.
  • Hegi90
    miért csinálna jobbat? Nem az ő dolga.

Te is leszólod a trabit, hogy szar, öreg, lassú, aztán mégse tudnál jobbat csinálni ;)
  • Airbus A380
    az első linken nekem a szuám becsúszik az írásba a címnél. a másodiknál meg nincs cím opera alatt Chrome-ba tökéletes mind2.
  • Airbus A380
    linmk

másik link

most csak ezt a kettőt találtam a 3-adikat bocsi de nem tuom adni ízt naopközbe szörfölés közvbe csinálta arra nem emlékzek.
  • Ability
    A webkit motor sok CSS3 újdonságot már a CSS1 idejében támogatott, de szabvány akkor még nem volt róla, csak lehetőség, akik arra a célplatformra fejlesztenek. Azért van ez így. Viszont visszaállni a most már szabványos formára tényleg nem lenne rossz. :)
  • Ability
    Én úgy tudom, hogy a többi böngészőben nincs is implementálva a CSS3 komolyabb transzformációk, kezdve az animációkkal. Lehet tévedek, de ha így van, akkor azon a -webkit kapcsoló kikapása sem segít, de még csak a -moz kapcsoló sem.

Használni érdemes lesz, GPU gyorsítást kap, CSS-el gyakorlatilag 2-3 sor kóddal lehet animálni, elrontani, rosszul megírni lehetetlen. Ami hátrány, hogy ki tudja mikorra szorulnak ki a piacról az elavult, régi verziójú böngészők.
  • Penge4
    Felőlem igen. Max kimoderálják, de nem hiszem. De jöhet akár privátba is.
  • Penge4
    "Ezen nyilván sokat segíthetne, ha a CSS kódja nem lenne tele "-webkit" kapcsolókkal... :)"

Amúgy tök érdekes például a border-radius implementáció is.

Safariban és Chrome-ban: -webkit-border-radius: 10px;

Firefoxban: -moz-border-radius: 10px;

Operában: -border-radius: 10px;

Na akkor melyik is ami tényleg szabványkövető és melyek azok, akiknél csak marketingduma az egész?
  • Airbus A380
    online film-es oldalt betehetek? ide ?
  • Ability
    Tényleg nem mérvadó, de nem is beszéltem böngésző kiválasztásáról. Sebességről beszéltem kizárólag, ami mindenhol fontos és az összes böngészőnek fejlődnie kellene.

A terjedése pedig úgy áll jelenleg, hogy az összes nagy böngésző (kivéve IE) félig meddig támogatja. Valamelyik jobban, valamelyik kevésbé, de az alapvető dolgok mindenhol megvannak. És hidd el, el fog terjedi, az összes böngésző házatáján ezt beszélik és az IE is beállt mögéjük. Alapozni nem lehet rá egyelőre, de a sietettés nem ártana, ami szerencsére meg is van.

A példa pedig azt mutatná be, hogy nem létezik jelenleg olyan böngésző, ami tökéletes sebességgel jelenítené meg a bemutatott dolgot. Tehát leírom újra: ez nem ajánlgatás, hanem aki szerint nem számít a sebesség, az nézze meg, és majd rájön, hogy igenis számít.
  • Penge4
    "Bár a cikk íróval vitatkoznék hogy HASZNÁLATBAN ÉS NEM MINDENFÉLE MÉRÉSBEN. Gyorsab e az opera a 4-es Chrome-nál szerintem nem de ez magánvélemény."

Használatban már a 10.10 is gyorsabb volt elég csak olyanokra gondolni mint egér mozdulatparancsok, gyors előre, paste and go billentyűparancs(!), egygombos billentyűparancsok, MDI ablakok, stb.

"De ezt nem tudom tolerálni hogy oldalakat nem nyit meg vagy hibásan."

Konkrétan milyen oldalakkal van problémád?

Dark Angel 666: Jobbklikk az oldal üres területén és tartalom blokkolása. Ha csak egy bizonyos elemet akarsz tiltani tartsd nyomva a Shift-et.
  • cousin333
    "Ez pl. egy hasztalan kreálmány, de ugyan ilyen szabványok felhasználsával lehet okos és praktikus dolgokat csinálni, amik szintén sebességet igényelnek."

Ez kétségkívül igaz, és van jó néhány érdekes kísérlet (pl. Chrome Experiments), ami a jövőbeli lehetőségeket boncolgatja. Másfelől azért kényes ez a kérdés, mert nem biztos, hogy az ehhez hasonló dolgokra ez a legjobb megoldás, ahogy Crysist sem biztos, hogy célszerű lenne JavaScriptben megírni.

" konkrétan a fentebbi példa a legtöbb böngésző alatt _NEM_ (FF és Opera alatt sem) fog működni, nézzétek Chrome-ban."

Ezen nyilván sokat segíthetne, ha a CSS kódja nem lenne tele "-webkit" kapcsolókkal... :)
  • cousin333
    Nem sok SG-t olvashattál, ha így gondolod...

Mellesleg a cikkben említettek tények, a néhány, esetleg megkérdőjelezhető állítás pedig idézetként van jelen. De szívesen várom az észrevételeidet, hogy ez a bemutató cikk milyen szempontból reklám. Az ne legyen már probléma, ha egy jó termékre azt mondják, hogy jó. Ráadásul, mint mondtam, ez egy bemutató hír, és nem teszt.
  • who am I 7
    Persze, a jövőben elterjedhet és akkó nem lesz rendhagyó, főleg grafikus motorra alapozva...mert speciel utálom a flasht, a legelbaszottabb "kód" ami létezik.Nyilván ezért sem álltak rá eddig (?)..és ezért sem viszi egyik böngésző normálisan.
    Nyilván, ha az ms is támogatni fogja meg a többiek, akkor nem lesz ezzel probléma.De..úgy gondolom, h egy böngésző kiválasztásánál, ez annyira nem lehet mérvadó...
  • Ability
    Nem tudom, hogy ez most leszólás volt-e, de én is elismertem, hogy az új Opera tényleg nagyon jó lett. Ez a rendhagyó faszság pedig a jövő, amit már az MS is bejelenetett, hogy támogatni fog, tudok neked mutatni ugyan ilyen módszerrel valóban hasznos, pratikus megoldást, ami szintén teljesítményt igényel. Én csak azt akartam bemutatni ezzel a példával, hogy bár "rendhagyó faszság" (és tényleg az), de mint technológia a jövőt jelenti és ennél a példánál valami irgalmatlan módon kítűnik, hogy egyetlen böngésző sem elég gyors. A Chrome sem.

Konklúzió: kell a sebességnövelés a jövőben is.
  • who am I 7
    ...és akkor egyúttal meg is kérdőjelezném az ilyen rendhagyó faxságok létjogosultságát.
    Mindenki azt választ amit akar, az új opera elég jó.
  • Ability
    Szerintem az inkább a fentebbi Mediacenteres "pörögnekabetűk" flash reklám miatt lehet. Illetve az SG is le van terhelve, lassan tölt, a kiküldött forráskód sem a takarékosságról szól.
  • WilliamMcKinley
    veszel egy kaját amit esetleg nem tudsz elkészíteni akkor az nem lehet rossz? agyam eldobom az "ilyen emberektől"
  • WilliamMcKinley
    most marha okosnak hiszed magad, de maga az sg úgy megtudja terhelni a böngészőt amit más oldalon nem tapasztaltam, attól még hogy nem értek hozzá tudhatom hogy szar
    kötözködj mással okostojás
  • Airbus A380
    haver vagy
  • Airbus A380
    haver vagy
  • Ability
    Majd szólj ha ez az animáció nem szaggat egyetlen böngésző alatt sem:
    http://media.24ways.org/2009/15/space.html

ui.: és igenis releváns, nem maga amit látsz, hanem a technológia ami működteti. Ez pl. egy hasztalan kreálmány, de ugyan ilyen szabványok felhasználsával lehet okos és praktikus dolgokat csinálni, amik szintén sebességet igényelnek.

ui.: konkrétan a fentebbi példa a legtöbb böngésző alatt _NEM_ (FF és Opera alatt sem) fog működni, nézzétek Chrome-ban.
  • Solten
    Szvsz gyorsabb mint a Chrome. Jo lett.
  • Ability
    Az SG lassan a PR cikkekről szól kizárólag. Amúgy tényleg jó az új Opera, de a Chrome marad a szívemcsücske. :]
  • Ability
    Tudok jobbat és tényleg szar, de nincs is igény jobbra az én részemről sem. -.-"

ui.: az már mellékes, hogy az SG-n nincs is olyan tartalom, ahol számítana egy böngésző JS, Canvas, stb sebessége.
  • Amergin
  • Airbus A380
    Mostmár csak az a baj..... hogy nálam csak ma 3-4 weboldalon fürdött be. 1-et meg se jelenített 2-t pedig hibásan amit a Chrome normálisan.

slime001

neked biztos eszement gyors bikagéped van azokon állítólag nem érezető külömbség de 1 gyenge vagy közepes gépen bizony észevehető.

Bár a cikk íróval vitatkoznék hogy HASZNÁLATBAN ÉS NEM MINDENFÉLE MÉRÉSBEN. Gyorsab e az opera a 4-es Chrome-nál szerintem nem de ez magánvélemény.

Az operával semmi bajom a nagyolk közül ez volt a gépemen a legtovább jó 3/4-ed-1 évet használtam 1 huzamba. De ezt nem tudom tolerálni hogy oldalakat nem nyit meg vagy hibásan.
  • slime001
    Nem tudom mi most ez a "leggyorsabb böngésző" faszság, de én firefox után nem vettem észre, se azt hogy a chrome vagy az opera bármiben is gyorsabb lenne. Első indulásnál a Firefox elszüttyög 2 mp-ig amíg betölti magát, de később nálam nincs semmilyen lassulás. Az oldalak betöltődése között se vettem észre változást. Nem igazán értem most ezt az egészet.
  • Dark Angel 666
    hogy lehet vele a reklámokat blokkolni ?
  • vmiki88
    na én is meglesem ezt a verziót
  • kids
    az user dönt és az operát választja :D
    nah nem mindenki, de én most raktam fel, és iszonyat atom télleg.
    minden cég nyomja a marketing dumákat de itt van is mögötte valami.
    Megjegyzem ősidők óta az operát használók táborát erősítem :)
    Valahogy most úgy érzem ez futótűzként fog terjedni, és jelentősen nőni fog az opera részesedése.
  • Stiff
    Valaki nagyon imádhatja az Operát az SG-nél...pfff...ez egy akkora reklám mint a ház :)
    Figyu szerkesztő bá! Szerintem kérjetek fel egy ebben gyakorlott céget és teszteltessétek le a mostani legújabb böngészőkiadásokat. A tények beszéljenek helyettetek, a user meg majd dönt! Peace :)
  • item
    Off
    Úgy bírom azokat az embereket akik más fejlesztéseket és rendszereket leszólnak.. Készíts jobbat,ha tudsz, ahogyan a mondás is tartja!
    Ha annyira okosnak tartod magad,vedd fel a staffal a kapcsolatot,kiváncsi lennék mit szólnának hozzá?!
    On

Az opera tényleg a legjobb böngésző,és most talán a leggyorsabbá is válik.
  • WilliamMcKinley
    Ebben a pillanatban teszteltem le és tényleg gyorsabb! Maga az sg az maradt egy ócska konstrukció...
  • awking
    Nem csak az oldalak betöltődése, de maga az Opera felülete is sokkal gyorsabb lett. Gyorsan vált füleket, paneleket gyorsabban nyitja ki.
  • gz8
    A 10.10-es és a 10.50-es verzió között nem vettem észre szignifikáns különbséget, a CNN főoldala ADSL-kapcsolattal ugyanúgy 6-7 másodperc mindegyiknél...