74
  • Buck
    #74
    Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak:

    "...A GALAXIS Útikalauz szerint a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege "eszetlen semmirekellők csürhéje, akiket elsőként állít majd falhoz a forradalom"; a szócikket egy lábjegyzet egészíti ki, mely szerit a szerkesztők szívesen látnák azok pályázatait, akik robotikai tudósítói állás iránt érdeklődnek.
    Érdekes módon az Encyclopaedia Galactica egyik kiadása, mely szerencsés véletlen folytán az idő egy elhajlásán át az ezer évvel későbbi jövőből idecsúszott, úgy jellemzi a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutatási részlegét, mint "eszetlen semmirekellők csürhéjét, akiket elsőként állított falhoz a forradalom"....
  • henrikk001
    #73
    Ezt érdemes elolvasni, X Y kommentje a lényeg:
    http://www.dj.co.hu/az-artisjus-uj-otletei/

  • GG
    #72
    bocsánat DE: qrva lobbysták!!!!
  • BlackVoid
    #71
    http://kalozpart.org/
  • Cleawer
    #70
    Az előző #30-ra lett volna a válasz
  • Cleawer
    #69
    "Az amerikai kormány minden évben kiadja az úgynevezett Special 301 jelentését."
  • Buck
    #68
    Érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy hol tartana az internet, ha mindenkinek az összes szabvány után fizetnie kéne, amit használ; hány webhely lenne ma, és lett volna eddig, ha nincs az Apache alapítvány, nincs az Apache és Tomcat webszerver, nincsenek ingyenesen elérhető programozási nyelvek, ha nincs ingyenes operációs rendszer. Ma gyakorlatilag ott tartana az internet, mint ahol a '90-es évek első felében tartott, és a multik irányítanák.
    Az olcsó és mindenki számára szabadon használható internet alapja a szabad software, még akkor is, ha az összes multi mást állít, ez józan ésszel belátható, és éppen ezt nem veszik figyelembe a döntéshozók, legfőképpen Amerikában; a túl sok zöldhasú sajnos tompítja az éleslátást.

    Elnézést a sok szövegelésért, de mindig kiakadok az ilyen fokú kapzsiság láttán...
  • Buck
    #67
    Még annyit ezekhez a nagyon okos fosztogatókhoz: számukra bevezetném, hogy az interneten minden után fizessenek jogdíjat, ami a szabd SW világból jött, és akármilyen céllal használják. Csak a teljesség igénye nélkül: TCP, IP, HTTP, SSL, HTTPS, HTML, IMAP, SMTP, ping, DNS, stb.
    Ha ezt megteszik, és így is életben tudnak maradni, akkor hajlandó leszek elgondolkodni (csak elgondolkodni!) azon, hogy milyen jelentőséggel bír a tudás korlátok nélküli, szabad áramlása a fejlődésre, és mit okoznak a SW szabadalmak ezzel szemben!!!
  • Buck
    #66
    Én még ezt sem tartom súlyos vétségnek, mert ha egy ország nem akarja milliárdokkal támogatni pl. az MS-ot (mert valamiért mi a támogatásukat szívügyünknek tekintjük kormányzati szinten), akkor ez a lépés teljesen logikus.
    Észre kell venni, hogy a IIPA tömörülés a BSA és hasonszőrű rablótársaival egyetemben egyszerűen nyomást akar gyakorolni az egész világra a profit növelése érdekében, és már ott tartunk, hogy megvannak hozzá a jogilag alátámasztott eszközeik.
    A naivak felvilágosítására: a BSA nem a kalózkodás ellen küzd, le se sz.rja azokat a lopott szoftvereket, ami nem a BSA mögött álló cégek terméke.
  • TPB
    #65
    Azért mielőtt lelőnétek a BSA-t, megjegyzem, hogy az Indonéziával foglalkozó rész nem azt írja, hogy gonoszok, akik open source software-t használnak. Egy fontos elemet nem hozott át az újságíró, azért, hogy a hangulatot keltse:

    A jelentés szerint az indonéz kormány hibája az, hogy kötelezően ír elő free open source software-eket, azokban az esetekben is, ahol jobb szolgáltatást nyújtanának a kereskedelmi szoftverek. Ezzel:
    "creating an artificial preference for companies offering open source software and related services"

    Tehát az az ő bajuk, hogy kormányzati eszközökkel mesterségesen terelik a szoftverhasználatot minden központi kormányzati és helyi önkormányzati szinten a free irányban.

    Nem kell velük egyetérteni persze, de azért ez mégsem az, amit a cikk ír!
  • B0nFire
    #64
    Öhmm... és hogy jön a te home videód a zenészek jogdíjfizetési kötelezettségéhez? Nem látom az összefüggést.

    Azt megkérdezted a tárhelyszolgáltatódtól, hogy tulajdonképpen ki és miért törölte a felvételedet? És mi alapján? És kinek és milyen jogát sértetted meg vele? Vagy csak ráhagytad, hogy biztos, igaza van? Én a helyedben a végére jártam volna...
  • FoodLFG
    #63
  • sathinel
    #62
    Ez jó fej:D

    Nyílt forráskód ellen küzdeni? Akkor a saját vállalataik mint novell, IBM ellen vannak. Meg még pár cég. Vagy ők nem tartoznának ide? De hisz pont a legnagyobb támogatók.... Vagy amerikát azért nem kell megfigyelni mert az már kontroll alatt van?
  • Epikurosz
    #61
    Ti gyenge IT-sek vagytok!
  • akyyy
    #60
    ezt el ne hidd. feltöltöttem ingyenes tárhelyemre a nem méretkorlátolt hd videómat ( saját felvétel, saját kamerával) ewrre törölték mert az jogsértő volt, pedig csak kimentem az utcára meg kertdbe felvenni egy két fasza képet)
  • Charybdis
    #59
    Büntetni kéne ezeket az idiótákat.
  • stockhouse
    #58
    az első olyan cikk amiben mindenki egyetért az esgén:)
  • karmicsek
    #57
    Na, kezdődik a kabaré.
    Hogy lehet valaki ilyen ????????
    Úgy látszik neltévesztették hol a határ (a hátuk mögött ott a horizonton).
  • Bakutyin
    #56
    Szerintetek mennyi az a hatalom, pénz, technológiai fejlettség, hatáskör amivel meg tudnák béklyózni a szellemi termékek szabad áramlását(már ha egyáltalán lehetséges)?

    Miben bíznak ezek? Egyáltalán mi a fenére várnak? Nem hiszem el hogy nincs egy olyan ember ennél az IIPAnál, aki ezt átlátja?
    Egy guerillaháborút is könnyebb megnyerni, mint az internetet felügyelni...(bár az USÁnak az előbbivel való próbálkozás is kedvelt hobbija:D )
  • Molnibalage
    #55
    Aha. Mert szerinted csak zsidó lehet pénzéhes mi?
  • Merces
    #54
    ne koptassátok felesleslegessen a gombokat,BOJKOTT,ne hagyjuk hogy a farok csóválja......................(mig nem lobbizák ki hogy alkotmányos kötelezettséged legyen legalább havi egy terméket megvenni a drágalátóséktol)XD
  • balee66
    #53
    A net szabad, a fájlcsere szabad, a többinek meg bizony a kurva anyját
    páráppápá
  • vatuszi
    #52
    Másik irányból nézve: nagyon is az amerikai kormány visel itt patákat és szavakat, mögöttük pedig amerikai nagytőkések állnak.

    Nem szabadkőművesek, nem kampósorrúak és nem kretének. Hidegvérű, iszonyúan gazdag és abszolúte amorális alakok.
  • vatuszi
    #51
    Oké, fordítsuk komolyra a szót.

    A "szoftveripar" (lásd az Indonéziáról szóló bekezdést) _amerikai_. Pontosabban a kereskedelmi (tehát _nem egyedi_) szoftverek döntő többségét egyesült államokbeli és kanadai szofverfejlesztő cégek állítják elő. Ez évi többszáz milliárd dolláros piac. Következésképp az USA-nak elemi nemzeti érdeke, hogy megőrizze, netán erősítse ezt a piaci előnyét, és a belőle származó exportbevételeit. A helyzet nagyon hasonló a filmgyártásban és a zenei világban is.

    Úgyhogy akik a világ zsidóinak összeesküvését és gátlástalan haszonlesését emlegetik az ilyen kénkőtől bűzlő feketelisták és hasonlóan görény húzások hallatán, nagyot tévednek. Az IIPA, tagszervezetei és azok tagjai csak a nagyon világosan felismert gazdasági önérdekeiket követik és próbálják meg érvényesíteni. És nem is hülyék (leginkább a RIAA perei kapcsán szoktak ilyesmiket emlegetni a forrófejűek). Megpróbálják megfélemlíteni a felhasználókat, kőkeményen lobbiznak a politikusoknál, és nyilvánvalóan minden eszközt bevetnek, ami csak eszükbe jut és aminél a bevétel-kiadás mérleget kedvezőnek találják. Szükség esetén a kenőpénzek is beleférnek a kiadási keretbe. Más országok feketelistára vétele és a velük szemben alkalmazott nyomásgyakorlás .különféle formái igazán szelíd húzások tehát.

    Az pedig, hogy hazai használatra egyre szívesebben választanak ők is nyílt forrású szoftvereket, nem ellentmondás. Itt is csak az előnyöket és a hátrányokat mérlegelik, eszükbe sem jut valamiféle elvi álláspontot elfoglalni és onnan kiindulva dönteni. Amerikai alkotmány? Demokratikus elvek?! Szabad piacgazdaság?!? Ugyan kérem... Ezekre mindig akkor hivatkoznak, amikor egybeesik az érdekeikkel. Ha viszont másképp látják, akkor leszarnak/módosíttatnak egyes útjukban álló törvényeket, diktátorokkal is szövetséget kötnek, és aprólékosan kidolgozott akadályok rendszerével szorítják vissza a piac szabadságát.

    Mindezeken még csak felháborodni is fölösleges. Fontos viszont, hogy minél többen lássák tisztán az ilyen aljasságok mozgatórugóit, és minél keményebben, következetesebben, világosabban képviseljék a magyar (és európai) érdekeket.
  • gothmog
    #50
    Így már érthető (na nem azért, amire kilyukadtál, a mesterlövészek és a törpék is heten vannak) hanem hogy a cikk szerint a fenti lista a "Az amerikai kormány minden évben kiadja" forrásból jön, miközben egy nagy lófaszt, ez csak az általad felsorolt szervezetek lobbi-tevékenységének az eredménye. Ilyen szempontból pedig örömteli hogy rákerültünk, mert azt jelenti, hogy annak a hét szervezetnek bökjük a szemét. Csak így tovább.
    Azért én még várom, hogy Linus -Stallmannal közösen- fatvát adjon ki az egysült államok ellen. Richard bin Stallman
  • valaé valaé ná
    #49
    Azért érdekes, hogy pl. Szlovákia nincs a listán...
  • vatuszi
    #48
    Íme, egy másik feketelista! Az IIPA tagjai heten vannak, mint a gonoszok (http://www.iipa.com/memberassociations.html):

    Association of American Publishers (AAP)

    Business Software Alliance (BSA)

    The Entertainment Software Association (ESA)

    The Independent Film & Television Alliance (IFTA)

    The Motion Picture Association of America (MPAA)

    National Music Publishers’ Association (NMPA)

    Recording Industry Association of America (RIAA)


    Miért érdekes, hogy hányan vannak? Íme a magyarázat (http://www2.geographic.hu/index.php?act=napi&id=11660):

    [...] A gonoszok szó ebben a kifejezésben nem a gonosz emberre, hanem az ördögre vonatkozik. A kifejezés számos régi tájnyelvi változatában az ördög szót használták a gonosz helyett. Például Balatonfelvidéken azt mondták, hogy Heten vannak, mint a gelsei (gersei) ördögök, Kemenesalján pedig a markotai ördögöket emlegették.

    De miért pont heten vannak azok a bizonyos ördögök? A régi babonás hit szerint az ördögök hetesével jártak [...]
  • gothmog
    #47
    Amellett örülök, hogy nem csak nálunk, hanem az egyesült államokban se tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
  • gothmog
    #46
    Az igazán jó dolgokról előbb utóbb kiderül hogy
    1. Erkölcstelenek
    2. Egészségtelenek
    3. Törvénybe ütköznek.
    (és/vagy)

    Most pedig a war on terror után jöhet a War on Warez. Ezé' valaki faszulni fog.
  • NullZ3r0
    #45
    Náluk már szigorúan büntetik a holokauszt tagadását.
  • Luminas
    #44
    Nem úgy volt, hogy Ausztriában, és Németországban is áttértek nyíltforráskódú szoftverek használatára a közigazgatásban? A két ország hogy hogy nem szerepel így a listán?
  • syn7h37ic
    #43
    Pff... Európa negyedét megfigyelt országként, az Oroszokat kiemelten veszélyesként nyilvántartják.
    Meddig fog fajulni ez? Újabb hidegháború?
    Persze, hogy fáj a szarháziaknak, hogy ingyenes nyílt szoftvereket kezdenek használni az emberek. Ki a bánatnak kell a méregdrága program, ha ingyen akár jobbat is be lehet legálisan szerezni. Komolyan mondom, kezdem megérteni a radikális oldalt, miért tud ennyi embert összeszedni öngyilkos merényletekre.
    És még az USA szór békát másokra, hogy diktátorok! Végül is egyedül ők dobtak idegen országra atomot, és ők azok akik beleszarnak mások levesébe rendszeresen békefenntartó dumával. Pont tegnap néztem a TV-t, ahol egy ami háborús rokkant kapott egy ház felújítást. Szegény ürge agyát olyan szinten kimosták, hogy az már félelmetes. USA szabadságharcnak hitte az Afgán háborút, ahol otthagyta a fél lábát...
    Az ilyen birka nép persze, hogy beveszi, a rossz az jó, a jó a rossz...
  • Sir Ny
    #42
    o_O
  • stockhouse
    #41
    nem kell eltérni a tárgytól, inkább az iipa-át, riaa-t, bsa-t és a többi szervezetről beszéljetek, akik felelősök ezért a mocsokért, bár ha tényleg bevezetik a szankciókat akkor az egész usa egy gyenláda, és ráadásul még hülyének is nézik az embereket hogy nyilvánosan ilyeneket kijelentenek.
  • Sequoyah
    #40
    Nade a gazdasági fölény szted hol van, kínában? Na ne viccelj:D
  • torreadorz
    #39
    "Haditechnika terén meg kanyarban sincsenek." Na ja, csak épp a hidegháború mutatta meg, hogy fegyverek nélkül is lehet győzni, elég hozzá a megfelelő gazdasági erőfölény.
  • nickwearby
    #38
    Elmebeteg dolog...

    alaposan szájon kéne ezeket vágni
  • sector512
    #37
    Bekaphatják. Szánalmas.
  • flimo
    #36
    Na na na ne vicceljünk. Háború esetén az első lenne befagyasztani a kötvényeket, és fityiszt mutatni. Haditechnika terén meg kanyarban sincsenek.
  • GABOR16
    #35
    Azért az igen komoly inflációt okozna, és már rég nem olyan erős a dollár most se mint egykoron, ha megtenné könnyen lehet, hogy 110-120Ft környékére zuhanna a dollár.. esetleg tovább, mert összeomlana egy pár pénzintézet, ami még további zuhanást is eredményezhet, mivel az kihatna a gazdaságra, és ez tömeges munkanélküliséget okozhatna az USAban, cégmegszűnéseket, akár közvetve kínában is munkahelyek szünnének meg... hatalmas vásárlóerőt veszítene kína is ezzel. Gyak a pénz amit kína adott egy befektetés, amit kivenni közvetlen rövid idő alatt nem lehet, mert totális összeomlást okozhatna (végülis ez kína legerősebb fegyvere az amerikaiak ellen, nem az atombomba... ezen fegyver bevetésével igencsak legyengithetik az amcsikat, a másik igen erős fegyvere az, hogy sok amerikában kapható termék származási helye kína, amerikába importálás tiltásával, és az amerikai tulajdonú gyárak elfoglalásával, újabb komoly fegyvere van kínának, ráadásul ez igen nagy ipari erőt is jelenthet)

    Ha lenne egy háború kína és amerika között mostanság, valószínűleg az rövid lenne, és kína gyözelmét jelentené (más kérdés, hogy az amerikai piac megszűnése valszeg kínát is legyengítené, európát meg amerika jó eséllyel magávalrántaná...)