74
-
Pintyőke #34 Elso reakciom, hogy megneztem a mai datumot. Hat, nem aprilis 1 van.
Ezek beteg emberek, gyogykezelesre szorulnak. A penzehseguk mar szanalmas. Orvosi eset mind. -
fade2black #33 USA bármikor nyomtat újabb adag $. Bármikor megkaphatják. -
#32 na és? nyenyenyee, nem adom vissza
akkor mit csinál Kina? csúnyán néz? -
#31 ehhez képest simán kérnek érte pénzt
érdemes kipróbálni -
#30 ez nem az usa
ez csak egy szervezet
jó adag feltünési viszketegséggel
bedobunk valami nagyot, megismerik a nevünket
jönnek a zsíros megbízások -
#29 csodálkozom, hogy a free software támogatóit nem nevezi a tanulmány szimplán terrorista államnak -
#28 így van -
#27 lol? -
pixx #26 Szerintem nem jó ha az USA nagyon bántja Kínát, még visszakérik a pénzüket, ami megmentette a gazdaságukat :) -
atys2 #25 Nos, nem tudom ti hogy vagytok vele... szerintem érdemes lenne körülnézni az Artisjus-nál legális szoftverek terén. Vajon mennyi nyílt forrádkódú szoftvert használhatnak? :P -
#24 inkább mégse, ajánlom figyelmedbe 2006-ot, és a múlt hetet (holokauszttagadós törvény) :)
A szabadság addig tart, hogy szabadon kussolhatsz, fizetheted az adót, és fogyaszthatsz. Eddig tart. -
tom235 #23 "Szerintem itt inkább azon van a hangsúly, hogy a közigazgatásban / üzleti szférában ne használják a nyílt forráskódú (ingyenes) szoftvereket. "
Node mégis miért ne, ha nekik megfelel? hiszen "szabad" országban élünk . Vagy mégse? -
szily3 #22 -
tmisi #21 Szerintem itt inkább azon van a hangsúly, hogy a közigazgatásban / üzleti szférában ne használják a nyílt forráskódú (ingyenes) szoftvereket. Az nem hiszem hogy bűn lenne, ha otthon az ingyenes (és sokkal jobb) Irfanview-vel nézegetem a képeimet.
Mondjuk a könyvelésben tényleg hülyén néz ki, ha a szoftver (szellemi termék) nem mutatható ki, mivel pénzbeni értéke nincs. :) Másrészről meg cégeknél az van, hogy mindenképp vegyenek meg mindent, amit kell, persze horribilis áron. Pl. egy-egy spec ágazat szoftvere (pl. mezőgazdaság) olyan pofátlan áron van hogy az már bicskanyitogató. Mivel az ilyen piacon kevesen vannak, alig van alternatíva, akár monopolhelyzet is előfordulhat. -
#20 Na, ezután cáfolják meg azt, hogy nem a kaftános, kampósorrúak pénzhajhászásáról szól az egész világ, továbbá nem ők diktálnak az élet minden területén. És amiből nem származik jövedelmük, az helytelen, azt szankcionálni kell.
A rák egye meg az összes tetűhintás férget! -
#19 Ne terjesszük a marhaságot!
Ha egy zenekar, előadó nem tagja az Artisjusnak, akkor a saját szerzeményei internetes hozzáférhetővé tétele után vagy a saját koncertje után (akár kér azokért pénzt, akár nem) kell jogdíjat fizetnie?
A szerző saját műveinek hangfelvételen kiadásáért és online felhasználásáért nem köteles jogdíjat fizetni. Ezek ingyenes felhasználások. A „saját koncert” a gyakorlatban marginális probléma, mert nem a zenekar, hanem a koncertszervező köteles jogdíjat fizetni. – Tóth Péter Benjamin (Artisjus szóvivő) nyilatkozata.
Tessék csak elolvasni! -
#18 R***on meg az összes pénzéhes kapitalista vadbarom. Eddig elég volt azt hallgatni hogy a warez megöli az ipart, de úgy látszik a pénzéhségük túltesz mindenen. Legközelebb mit terjesztenek elő? Nagy az Isten állatkertje.
-
#17 hát azért pár szervezetet összekeverni az usával elég nagy hiba :) usa katonasága is használ linuxot, és ott is egyre inkább helyeslik a poltikusok a szabad szoftvert, persze európa még mindég élen jár felhasználás terén ha jól tudom, igaz kína is ott van a toppon. -
vmiki88 #16 undorító pénzéhes szarjankók -_- -
madar111 #15 Mégis, hogy jön az usa ahhoz,hogy leszarozza azokat az országokat, ahol nyílt forráskódú szoftvereket használnak. Az egész szarság le ven kenve a kiadók által. Kínának van esze, nem engedi be az amerikai multimédiás szemét 90 százalékát legálisan, így nem lehet megvenni, és nem folyik ki a pénz az országból a kiadók zsebébe. Az egyszerű ember pedig letölti. -
waterman #14 felháborító, szánalmas, álszent, überkapitalista, undorító.
összefoglalva: nem jók a nyílt szoftverek,
- mert nem kapnak érte pénzt az ilyen ingyenélő sz*rjankók
- mert nem nyomhatják tele rendszerszintű trójaikkal az oprenszereket
- mert az ingyenes programok képességei, funkciói, kreativitása, a fejlesztőkkel folytatható közvetlen kommunikáció már most túlszárnyalja egy két pénzért vásárolható társukat.
- mert a felhasználó is jól jár, hisz ingyen kap néha minőséget
- mert bárki beleszólhat, aki ért hozzá, vagy csak van egy jó ötlete. -
amitakartok #13 Esküszöm, mi lesz a következő: a külföldi szoftverek betiltása mert rontja az ő üzletüket??? -
amitakartok #12 Hú bakker, na ezzel most túl messzire mentek. -
#11 "A szervezet által nyilvánosságra hozott 498 oldalas (!) dokumentumban..."
tl;dr -
Crane #10 És az USA persze maga a megtestesült tökéletesség. :D Kéne már nekik egy nagy büdös pofon, hátha észhez térnének.
-
metaljesus #9 [ásít] -
#8 Igazán kezdeni kellene már valamit a jogi problémákkal informatika téren. (Kezdésképp mondjuk az IIPA-t az Artisjus-szal együtt ki kéne lőni a Napba.) -
#7 Áljogvédők. Vagy inkább: profit orientált áljogvédők. Helyesbítek: csak a pénztárcájuk jogát védő áljogvédők...
Hihetetlen... -
Polemius #6 Gyuszopapa:
"ingyen adja igy nem tudják lehúzni jogdíjjal a jogvédők"
Nyugi, nálunk megoldották. :)
Ha mondjuk írsz egy zenét, saját magad elő is adod, felveszed, aztán a saját weboldaladon letölthetővé teszed, netán (horribile dictu!) streameled, akkor szépen be kell fizetned a szerzői jogvédő(??) szervezeteknek szépen a díjat.
Amit aztán szétosztanak.
Kik között is? Ja, egy részét zsebre teszik, a többit meg a tagjaik közt, de leginkább a kiadók közt.
Te, aki írtad, előadtad, kiadtad a zenédet, te egy büdös fillért nem kapsz belőle.
Sőt, ha netán bulit rendezel a zenéiddel, akkor a saját zenédet, amit a matricás cd-re kiírtál, további díjakkal terhelik.. -
atys2 #5 Na azért álljon már meg a menet! Már azt is meg akarják mondani, hogy mit használjunk? Kinek képzelik ezek magukat? -
drakesberg #4 Ja és Ubuntu forever! -
drakesberg #3 Ez egyszerűen felháborító!!!!! Hogy képzelik azt, hogy szankcionálják az informatikai szabadságot!? A zárt kódú szoftvereknek gyakran csak a szabad szoftveres vetélytársuk ad hátszelet a fejlődésre. Már Magyarországon is régen be kellett volna vezetni a szabad forrású rendszereket és programokat a közigazgatásban. A BSA és a IIPA szánalmasan hunyorog látva a kőkeménynek hitt váraik összeomlását. -
dinnyegodre #2 "nyílt forráskódú alkalmazások támogatásával és használatával gyengíti a szoftveripart és aláássa annak hosszú távú piaci verseny erejét"
Nesze neked én is gyengítem, mert linuxot használok, meg openofficet. Utálom ezt a felfogást: ami nekünk nem jó mert nem hoz pénzt, az ROSSZ!
Most, hogy a szabad szoftverekkel oda jutottunk, hogy az emberek egy része ezeken keresztül képes azt tenni, hogy ad ad ad ad és csak ad, nem kér cserébe semmit, és persze mivel más is ugyanezt csinálja, így mindenkinek jó, pénz nélkül, így persze "csokis a bugyi" azoknál a cégeknél, akik sokszor még rosszabb minőségű terméket szolgáltatnak mint az ingyenes alternatíva, de próbálnak monopol helyzetet elérni, és félnek hogy a szemetük nem tör be a világpiacra, így lassan a pajszerhoz kell nyúlniuk, mert már csak azzal tudnak betörni lassan... bár azzal sem már a piacra... -
Gyuszopapa #1 Már az is rossz ha valaki ingyen ad valamit.Ja hát persze hogy rossz mivel ingyen adja igy nem tudják lehúzni jogdíjjal a jogvédők.Ezek szerint aki jótékonykodik meg nem a profitra megy az rohadt szemét.Azé nem tudom hogy miket képzelnek magukról a jovédők.