189
Flipperez Otthon Valódi Gépekkel
  • Carloska
  • ntex
    nekem a legtöbb asztal elfut a mostani gépemen kivéve a high-res asztalokat

Sempron 3100+ (1,8ghz), 1gb ram, 6600GT 128mb :)
  • Carloska
    azért annyira simán nem
  • ntex
    Ha nem xp-n futtatod lehet azért, de kipróbálhatod azt hogy megnyitod az editort (vpinball908.exe vagy amilyen verziód van) és betöltesz egy asztalt, majd jobboldalon a "HD Render" elől kiveszed a pipát, majd a Table fült lenyitva kiválasztod a Play-t vagy szimplán nyomsz egy F5-öt.

Ha ezek nem segítenek próbáld lejjebb venni a felbontást pl. 1024x768-ra az említett editorban a Preferences --> Video Options rész alatt, esetleg kapcsolj ki ott egy két special effektet.

Ha így sem lesz jó passzolok. :)
  • ymckrgb
    hello
    nekem nagyon fagy minden asztal vp9ben. mi lehet a probléma? szerintem simán kéne futni a gépemen:
    AMD Athlon Dual-Core 2.1GHz
    ATi mobility Radeon HD 545v / 512MB
    2GB DDR3 1333MHz
  • ntex
    variáltam én is a palyfield és a karok beállításaival, valamennyire sikerült belőnöm.

Én is építenék 1-2 pályát ha értenék hozzá de bonyolult a program, scripteléshez meg nem értek egyáltalán.

A Street Fighter II -t már nagyon várom hogy megcsinálják VP9 alá, remélem már készíti vki :P Ezzel játszottam a legtöbbet játékteremben még gyerekkoromban :D
  • Sheltem
    Nincs olyan, hogy "meredek". Fizikabeállítások vannak, a meredekséget csak az angle-beállítások miatt érzékeled. Ha szar a golyó fizikája ajánlom neked jpsalas beállításait:

Jpsalas Physics

Amúgy elkezdtem építeni egy táblát(Cactus Canyon), még a playfield újrarajzolásának elejénél tartok:

• ntex
    a Terminator 2 VP9 verziója kicsit el lett kalkulálva sztem, túl meredek a tábla, ebből következik hogy nagyon gyorsan mozog a golyó, 3 golyóból 15-20M -t alig bírok csinálni. Állandóan kirakja a golyót. a jobb oldali Chase Loop-ot szinte lehetetlen meglőni, mindig a mellette lévő rámpára megy fel a golyó.

• Sheltem
    Indianapolis 500 4:3 és FS friss ropogós:

• Carloska
    #100 :D
  • biggabi2
    Köszönöm.Azonnal utánnanézek.
  • Sheltem
    Egy tábla nem csak a táblából áll hanem a hozzá tartozó rom is kell hozzá. Ezek a roms mappába kell hogy kerüljenek.

Állókép azért lehet mert nem szedted le a romot hozzájuk.

• biggabi2
    Segítséget kérek.A #80.topikbol letöltöttem a vp9-et,ez igazán nagyon szuper,viszont amit a vpforums.com-rol töltök azok rendre álloképesek,és a fenéért sem indulnak.Van esetleg valamilyen megkülömböztetés a kettö között,vagy más programot kellene letöltenem?
  • Sheltem
    A "táblákat" az FS és 4:3 tábla miatt írtam.
  • Sheltem
    Jpsalas iszonyat komoly star trek táblákat csinált...
    Frissek ropogósak, nézzétek meg...

Az államat eldobtam...

• biggabi2
    Igaz,de nagyon akad
  • cSuwwi
    Indián Józsi benne van abban a packban ami a #80. üzenetben van
  • biggabi2
    Regelve vagyok,de ottnem az a formátum van.
  • cSuwwi
    vpforums.org
    regisztrálsz, megkeresed, letöltöd
  • biggabi2
    Sziasztok.Ha valaki tudna segíteni,:FUNHOUSE,STAR WARS,CORVETTE,INDIANA JONES,Vpinball 9.X FS verziokra lenne szükségem.Nagyon megköszönném ha valaki felrakná.kÖSZÖNÖM
  • Sheltem
    Nem tudja valaki, hogy 4:3 as asztaloknál a "látószöget" lehet valahogy állítani?
  • MerlinW
    VGA paneleken (CCC, NVPanel) is el lehet forgatni a képet egy kattintással.
  • Sheltem
    Script hibát akkor ír, hogyha több táblát nyitsz meg egymás után. Érdemes minden tábla után újraindítani a visual pinballt. Ez valami bug 909ben nem űríti ki a videó memóriát vagy ilyesmi...
    A lényeg, hogy táblánként indítsd újra magát a progit és nem lesz script hiba üzenet.
  • Sheltem
    Mind megy. Állítgasd be a pathokat a pinmameben, összes rom ott van ami kell.

T2 konverzió elég vérszegény igen, ahogy látod a listában is írtam.
  • cSuwwi
    azzal játszom amit felraktál
    A T2 konverzió elég vérszegény, viszont nekem nem mindegyik indul el, mindegyiknél más hibát ír, van hol romot hiányol, van ahol script hibát ír.
    nálad ment mindegyik?
  • Sheltem
    Okés, szólj ha elakadsz :)
  • cSuwwi
    persze, kocka vagyok, menni fog :)
  • cSuwwi
    köszi
    kiegészíteném annyival, hogy
    alapbeállításban 3 golyó van és pénzt kell beszórni, aki szán rá egy kis időt, és utánaolvas, átállíthatja a kényelmesebb (3/5 golyó és freeplay módra, akkor nem kell zsetont nyomogatni)
  • Sheltem
    DMD-t el lehet forgatni, regedit ben megkeresed a Freeware mappában az adott rom "mappáját" és mindegyiknél a "rol" értékét 0 ról egyre kell állítani.

Ennél egyszerűbb mód, ha az általam becsomagolt mappában a vpinball.reg et elindítod, az az összes eddigi FS táblánál beállítja megfelelő irányba a DMD-t..A méretét meg egyszer beállítod egérrel és utána emlékezni fog rá.

Remélem érthetően fogalmaztam.
  • Sheltem
    Szóval akit érdekel:

Visual Pinball az eddigi összes FS fullscreen Cabinet táblával

Ez a teljes legújabb visual pinball909 benne a 22es vpinmame-el és a kellő vbs scriptekkel, tehát minden egyben.

Figyelem, csak az töltse le akinek a 16:9 vagy 16:10 es képernyője forgatható 90fokkal!

A !!Fontos fileban benne van mi az a 2 lépés ami kell a telepítéshez utána el kell indítani a VisualPinballt, kiválasztani a táblát és bal oldalt Play gomb. A játékban 3as gombbal dobjuk be a creditet és 1essel indul a játék.

A játék 1680*1050 re van beállítva, azzal teszteltem, más felbontás esetén a menüben a videó beállításoknál át kell állítani.

Táblalista:
    Attack&Revenge from mars
    Attack from mars
    Circus Voltaire
    Creature from the black lagoon
    Dirty Harry
    Doctor Who
    Elvis
    Fish Tales
    Flintstones
    Flintstones Nightmod
    Getaway High Speed 2
    Gilligans Island
    Goldeneye
    Hurricane
    Indiana Jones
    Jack*Bot
    Judge Dredd
    Jurassic Park
    Lethal Weapon 3
    Lord of The Rings
    Medieval Madness
    Monster Bash
    No good gofers
    Party Zone
    Scared Stiff
    South Park
    Spider-Man(Ez nem DMD-s!)
    StarTrek the next Generation
    Super Mario Bros
    Tales from the Crypt
    Tales of the Arabian Nights
    Terminator 2(ez nem olyan jó minőség még)
    Theatre of Magic
    The Addams Family
    The Shadow
    The Simpsons pinball party
    Tommy the wizard
    Twilight Zone
    Who dunnit
    World Cup Soccer 94

Jó játékot mindenkinek!
    A Visual Pinball program és a táblák ingyenesek(freeware)!
  • cSuwwi
    Ezt az asztalt (Arabian Nights) viszont könnyebbnek érzem (ugyanazt a romot használom mint VP8 alatt, ugyanazokkal a beállításokkal) és elsőre nyomtam egy topscore-t
  • cSuwwi
    én is azokat szeretem
    közben kipróbáltam egy ilyen FS asztalt (nem ismertem eddig, csak VP8-al toltam), az Arabian Nights-ot (az egyik kedvencem).
    Hogy lehet ezeket gyorsan beállítani? Elindítom, majd elforgatom a monitort, de a DMD nagy kocka alakú, és nem mindig látszik, úgy kell alttabbal előtérbe hoznom
  • Sheltem
    Még 20 perc és felér. Ez is ftp. Utána adom a linket.

Annyi, hogy nekem az 1992 utáni táblák vannak meg(igaz abból mind) tehát ahol már DMDt(Dot Matrix Display) használtak. Terminator2 és az azutáni flipperek.

A sima számkijelzős flipperek sosem érdekeltek.

Nekem semmi gondom nincs ezzel a Vpinballal, nálam jól működik az összes tábla(eddig).
  • cSuwwi
    tudok adni privát ftp-t ha gondolod, dobj egy pmet
    egy jól beállított rendszernek örülnék, mert nekem sokszor gondjaim vannak
  • Sheltem
    Feltöltöm valahova az egész Vpinball FS gyüjteményemet(771mb).

Szóval ha nem akarod egyesével tölteni akkor várj még 1-2 órát és adok linket.

Ingyenes freeware dolog ez, semmilyen szabályt nem szegek meg vele.

#74 Elrontottam a linket: Topic
  • Sheltem
    Közben utánaolvastam, hogy a legújabb Stern tábláknak (Big Buck Hunter, Family Guy, Batman Dark Knight és társai) miért nincs még VP konverziója.

TOPIC

Érdemes végigolvasni. Tehát van egy egyezmény a Stern és a Visual Pinball üzemeltetői között, hogy amíg nem váltanak a legújabb SAM rendszerükről addig nem lesz belőle emulátor / konverzió.

Tegyük hozzá, a williams és a bally táblák a leghangulatosabbak, de azért jó lenne az új Stern gépekkel is játszani.
    1-2 év múlva majd...
  • Sheltem
    Ezek a táblák a fullscreen azaz (szélesvásznú fektetett) táblák:

Cabinet
  • cSuwwi
    tudsz dobni egy linket?
    nekem is forgatós 16:10-es monitorom van, megnézném milyen állítva
    kössz
  • Sheltem
    Kurvajó így játszani FS asztalokkal, hogy megfordítom a 16:10es monitor képernyőjét és fullscreenben megy...Hihetetlen hova fejlödött a Visual Pinball...Ezentúl figyelemmel követem az tuti...

Medieval Madnessben majdnem király lettem, hogy rohadjon meg...Le volt rombolva mind a 6 kastély már :)
  • cSuwwi
    jah, csak a ToM ilyen szar