90
-
#90 Chrome feladatkezelője szerint 2 tab (sg.hu, index.hu) Flash plugin és 3 kiterjesztés (AdThwart, Fast Youtube Seach, Turn off the lights) 90 MB memóriát foglal, windowsos feladatkezelő szerint pedig 140 MB-ot. -
#89 Azért a Chrome sem jön be annyira. Minden új kiterjesztéssel egyre több memóriát foglal. -
caprocorno #88 Igen, több oldalnál észrevettem én is, hogy lejárt tanusítvány miatt narancssárga riasztást kapok :) Mindegy,én visszatértem a Chrome 5.0.322.2-höz, pedig már be volt állítva a Dragon alapértelmezettnek:) de a szívem mégiscsak visszahúzott a Chromehoz. -
#87 Viszont a Chromium 5-öt (vagy 4et) is alapul vehették volna és akkor már kiterjesztéseket is lehetne használni nem csak skinezni. -
#86 Használom, de semmi újat nem veszek észre benne nagyjából egy átskinezett chrome3.
Ezek a dolgok meg a háttérben működnek tehát a felhasználó nem veszi észre ezeket.
Viszont a Dragon új hitelesítés kezelőjének köszönhetően facebookra nem tudok belépni titkosítottan, mert "lejárt tanusítvánnyal rendelkezik" (jah a comodo felé...). -
caprocorno #85 Köszi a listát ezeket plvastam majdnem mindiet, egyedül az utolsót, a hibaüzenetek tárolását nem tudtam. Pont erre írtam később, hogy nekem úgy tűnik, hogy a dragon sebessége megegyezik a Chrome-al. A chroe arra használja ereje egy részét, hogy adatokat küldjön, a Dragon meg arra, hogy védjen. Ez így persze elég sarkított megfogalmazás, de én így látom. Te használod a Dragont egyébként? Ha igen, mi a véleményed róla? -
#84 használj inkább NoScript-et, azzal perfekt össze tud dolgozni. A hatása kb ugyanaz mint a flashblockernek van, csak még jobb. :) Külön külön is tudok aktivizálni az elemeket rákattanva, viszont azon felül minden más szemetet is letilt az oldalból, ami lassítaná és húzná a beolvasást. Ez mellett ugyan nem kell flashblocker. -
#83 Here's some of the differences between Google's Chrome and Comodo Dragon. This is only a few of the differences between the two. As time goes on, the more distinct it shall be.
COMODO Dragon Release Notes:
Comodo Dragon internet browser is based on the source code of Google Chrome browser but has a number of improvements, which includes fixes some privacy and security improvements.
ADDED Certificate Domain Validation checking warning
Comodo Dragon uses advanced domain validation technology originally developed in Comodo Verification Engine. It performs additional analysis of a domain's SSL certificate to warn about those that been issued with Domain Only Validation.
FIXED Client identification number privacy issue.
Comodo Dragon fixes this privacy issues, which exists in Chrome browser. Chrome creates an ID for each client (user). This security gap theoretically can be used to identify a user. This ID has been removed.
REMOVED RLZ-Tracking capability.
RLZ-Tracking is a Chrome's feature which informs Google about when and where the browser has been downloaded. This capability has been removed in Dragon. This has been done to protect user privacy
COMODO's traditional product update technology is used.
Dragon uses COMODO's own installer and update technology. Chrome, on the other hand, checks for updates and makes update via Google Updater, legality of which was put under question by Red Bend Software. Google Updater was entirely eliminated in Dragon
REMOVED error reporting mechanism.
Error reporting is used by Google to find and remove problems in their software however the information, which is sent to Google, includes some data about the computer's software. In case it this information is intercepted by an attacker, it can be used to reveal vulnerabilities in the computer's security system. COMODO Dragon has eliminated this mechanism is order not to compromise user's security and privacy.
REMOVED installation time-tracking.
COMODO's installation technology doesn't use and store information about when the software was installed and updated, all actions are based only on your current version number, whereas Chrome installation stores detailed (up to the second) information about software installation time
ADDED smart software removal
During software remove Dragon asks user whether he or she wants to keep user preferences data (home page, search engine customizing, etc) and leaves or removes user profile based on his or her choice. This is done for user's convenience. Leaving user's profile on your computer is recommended if you are going to return to using Dragon in future
EXCLUDED remote error pages usage
Dragon uses locally stored error messages (such as "Page not found"), whereas Chrome in its default configuration uses server-stored error messages. In Dragon information about your network input errors is limited to your browser instead of being sent to Google’s remote server. -
slickboy #82 a flashblock fogja meg, de hiába teszem kivétellistára, akkor se megy:( -
slickboy #81 vazze!!! letiltottam összes plugint most okés!:D na akkor kísérletezzünk... -
slickboy #80 hmm, most hiányzik valami plugin vagy valami bezavar? -
#79 oh, hat a hiba az ön készülékében (vagy pluginjaiban) van. Itt minden ok, szépen nyitja az oldalt, és lejátssza a számokat. -
slickboy #78 Ez a Pale Moon böngésző bejövős. Ha más nem, legalább az ikonja kellemesebb. :)Valaki mondja már meg miért nem működik a soundcloud.com Firefox/Pale Moon alatt? -
#77 Ne legyetek restek, kattintsatok az IE alatt a További információkra! Idézet:
"Még jobb webes élményért kattintson a Windows tálcán a Start gomb mellett található Internet Explorer emblémára, és kezdje meg a böngészést az Internet Explorer 8 programmal. Nem találja? Tekintse meg a gyakori kérdéseket."
Szvsz, ha valaki a Windowsban nem találja meg a tálcát, azon meg a "Zinternet" ikont, akkor réges-rég nem a böngésző a legnagyobb problémája. Naná, hogy sokaknak az Internet=kék e betű, mert az MS is ilyen hülyére veszi a felhasználóit. Most komolyan... Ez még viccnek is rossz. -
sathinel #76 Eh sokan azzal jönnek hogy nem sok pénz van rá meg nincs idő átprogramozni normálisan a honlapot. kb ez magyarország. Nem azt nézik hogy lehetne a piacon érvényesülni akár a külföldi cégekkel szemben is hanem sírnak és nem tesznek semmit. Ha meg felhozzák azt mondják hogy hát az drága, vagy sok idő, stb. Annyira szép itt is olvasni ezeket..... Sírás megy ha valami nem működik és mindíg másra kell fogni hogy miért vagyunk szarban.
Sok céggel az a gond hogy a legolcsóbb programozót kérik fel és megcsináltatnak egy űbergagyi fost olcsón, majd sírnak hogy ha változtatni akarnak az sokba kerül. Jah újra meg kell írni normálisan mert szarul lett összerakva....
Az hogy otthon meg csak IE-t ismeri sok kormányzati oldal azt is mutatja hogy nem csak hogy a fentebbi eset áll fenn amit felvázoltam, hanem még az sem érdekli őket hogy mások hogy tudják elérni a honlapjukat. Úgyis csak egy parasztvakítás az egész és jobb ha az ember személyesen bemegy mert sokszor használni sem lehet a kormányzati oldalakat normálisan. Könyvelőnél is a könyvelőnek sokszor fejfájást okozott kikeresni pár dolgot mert nem ott van ahol logikus lenne. -
caprocorno #75 Miért, a Dragon mennyit eszik nálad a Chrome-al szemben? Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma délután vissza állítottam alapértelmezettnek a Chrome-ot, de nem amiatt, hogy a Dragon többet evett volna, vagy lassúbb lenne. Induláskor van csak egy hangyaf@sznyi lemaradásban a dragon, de utána szerintem már nem mérhető a különbség. Azt gondolom, hogy amennyi energiát fordít a Chrome az adatok elküldésére, kb annyi energiájába kerül a Dragonnak a védelmi folyamatokat futtatni. Bár én most is tartom magam ahhoz, hogy senkit nem akarok meggyőzni az én ígazamról, és nem kételkedem senki álításában. Lehetséges, hogy nálad nem így működik, és ezért te egészen máshogy látod a dolgot. -
Utokverek #74 Szeretnék elnézést kérni mindenkitől a félig offért, de mondja mér meg nekem valaki hol eszik kevesebbet a dragon mint a chrome?
Mellesleg, szerintem ms-el szemben szemétség a dolog, akinek van annyi köze a géphez, hogy ki feltűnik neki a különbség, az úgyis fel tud tenni mást, aki meg nem, annak meg olyan mindegy szvsz.
Vissza az offhoz, most van 60 megánál, chrome átlagban ilyenkor maximum 30nál, míg firefox 80-120, bár tele van pakolva mindennel. IE-t meg se nézek, de az kb 60-80 között lehet. :D -
#73 ez világos Sanyik. Viszont az első idézetre reagálva: dehogy nem volt így. Volt a többi szabványos ugye és az IE (fos, szar, fuj, stb). Na, rengeteg helyen eleve nem vesztegették a pénzt és az időt hogy szabványosan írják meg a kódot, hanem rögtön IE-re "optimizálva" tették ezt meg. Volt hogy nem kis meló volt az egész webes aplikáció, tegyük fel hogy napokat, heteket is igénybe vett volna a "szabványos kód" hozzáadása. Ezt megértheted hogy csomóan nem vállalták be és nem fizettek a fejlesztők extra munkájáért, tudva hogy akkor még rettent nagy százaléka az embereknek eleve IE-t használt. -
#72 "Pedig régen pontosan így kellett tenni, külön IE-re és a többire meg kellett írni."
soha nem volt így. meg kellett írni szabványosan ami minden másik böngészőn jó volt, és külön ie-re a benne szarul működő utasításoknál kivételkezeléssel, feltételekkel.
"s nincs keret/mód átdolgozni őket modern szabványra. " nincs modern szabvány. Van szabvány, és van az összevissza szar (ie). Amikor az ie volt az uralkodó akkor SEM az volt a szabvány. -
#71 Már igen. És eu-ban a legtöbb helyen szintúgy. Jó pár éve viszont még sehol nem volt a FF (a többivel együtt) és IE uralom volt. Azokról az oldalakról beszélünk amik ekkor készültek és nincs keret/mód átdolgozni őket modern szabványra. Nem a friss, most készülő (vagy közelmultban)oldalakról van szó. Nem olyan nehéz ezt megérteni, ha elolvasod figyelmesen a felvázolt postjaimat, akkor szinte biztosan világos lesz, hogy miről is beszélek. -
#70 Ha pizzát rendelek, én sem fizetek azért külön hogy legyen rajta sajt is... Úgy gondolom, hogy ez alap.
Magyarországon már megelőzte az IE-t a Firefox. Aki ezt nem veszi figyelembe, annak nincs keresnivalója a szakmában. -
#69 "Én tudom az okát: az oldal készítőjének segédmunkásnak vagy szórólapozónak kellett volna elmennie webfejlesztés helyett, mert ezekhez még esetleg ért."
nem épp ilyen rózsás a helyzet. Az régen + idő és pénz volt ugye hogy IE mellett neked még a többi böngészőre is megírja külön a kódot (most is, de a technika már igen egyszerűsítette és költségtelenítette a folyamatot az automatizációval), nem a balcsípőjéből nem tett bele más browser támogatást, vagy mert retardált designer, hanem mert nem fizettek külön érte, és/vagy nem kapott több időt. -
#68 Nem csak MO-n van így, tudnék én neked országokat sorolni ahol ugyan nem cseréltek IE6-ról kódot. Nem mindenhol dől a pénz és megy el mindenféle technológiai felújításokra, rengeteg helyen használnak ősrégi dos-os programokat és villogó monokróm képernyőt, zakatoló ősgépekkel is munkálatokra, könyvelésre, mivel egyszerűen nincs módjukba a komplett hardvert, szoftverrel, weblappal együtt újra fizetni, és átdolgozni, had nem említsem még a fejfájást amit az év (tizedek) során felhalmozott adatok átültetése/átprogramozása okozhat. Volt már részem egy ilyen infrastruktúra felújításba amúgy, hetekig gépeltük át az adatokat az ős dos-os programból a frissbe, mivel a friss program ugyan meg volt, de senki nem fizetett nekik külön, hogy egy adatbázis konvertert is írjanak nekünk a specifikus cégre szabott régi szoftvernek. -
#67 egy csomó bankos oldal, vagy kormányzasti oldal, de még egy rakás offline kormnyzati (eü, közig) program is csak explorerrel hajlandó működni
Normális országban, normális munkahelyről úgy b***ák ki aki nem tud fejleszteni (és akinek az oldala nem működik böngészőben, az nem tud és pont) mint azt a bizonyos macskát.
Magyarország nem normális, de ettől még az IE nem jó. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Megoldás:
A böngészőket régi IE kompatibilis kódot is tartogatni kell
A kátyúk ellen pedig az a megoldás, hogy olyan kereket szerelünk az autóra, ami automatikusan változtatja formáját ha kátyút észlel, így "kisimítja" maga alatt az utat. Na ne vicceljünk...
ha nem IE-ből teszi, kap egy üzenetet, hogy "Az Ön által használt böngésző nem támogatott" Kész, kalap-kabát. Az okát nem tudom
Én tudom az okát: az oldal készítőjének segédmunkásnak vagy szórólapozónak kellett volna elmennie webfejlesztés helyett, mert ezekhez még esetleg ért. -
#66 (sorry a helyesírási és a kifejezési hibák végett, meló mellett gépeltem be sebesen, nem volt időm átfutni post előtt gyorsan) -
#65 Pedig régen pontosan így kellett tenni, külön IE-re és a többire meg kellett írni. Mivel akkor szinte teljesen IE uralom volt, nem is törődtek a legtöbb helyen hogy megírják más böngészőkre (vagy simán szabvány szerint), egyszerűen megírták hogy IE alatt tudjon működni és a többi böngészőt kizárták (mivel elenyésző volt az elterjedtségük, és a cégek azt akarták, hogy a legtöbb ember hozzá tudjon férni az oldalaikhoz, a legkevesebb pénzbefektetéssel, friss kód meg idő+pénz).
Tény:
A helyzet ez amit felvázoltam. Na azóta kis millió oldal létezik, és akik 1x fizettek a webdesignernek egy csomó summát (sok helyen vannak nagyon drága és összetett oldalak), hogy fel legyen az site, az adatbázissal és a kellékekkel építve, nyilván nem fogják ugyanezt még egyszer megtenni, csak a friss szabványok 2 szép szeméért (valahol megteszik, de csomó hely marad ahol nem fogják, mert működik minden).
Megoldás:
A böngészőket régi IE kompatibilis kódot is tartogatni kell, így ha ráfut egy ilyen oldalra akkor felismeri és ezekkel jeleníti meg, maximum IE6-identitást jelent magáról más név helyett, így nem azt kapja a felhasználó hogy "nem támogatott a böngészője", és a többi modern oldal szépen működik szintúgy. A webdesignek nyugodtan kódolhatnak meglevő szabvány szerint, ahogy telik az idő ugye egyre inkább tűnnek majd el ezek a régi IE-re optimizált oldalak és a frissek már mint szabvány szerint lesznek írva. Na már most nyilván mindég fog maradni egy réteg aki nem fog cserélni oldalt, ezért kell hogy visszafelé "kompatibilisek" maradjanak a böngészők, de így teljesen fájdalom mentesen (anyagi és elérhetési szempontból) szoríthatók ki lassan a régi IE-s oldalalak, mivel ugye már nem fognak a fejlesztők a készülő friss weblapoknál optimizálni rá, viszont aki nem szeretne/ engedheti meg magának hogy cserélje az oldalt, az is szintúgy hozzáférhető marad a modern böngészőkkel. -
caprocorno #64 Nézd, ezen én nem vitázom tovább. Ha be akar lépni pl Julika a Népesség adatbázisba, ha nem IE-ből teszi, kap egy üzenetet, hogy "Az Ön által használt böngésző nem támogatott" Kész, kalap-kabát. Az okát nem tudom, hogy miért így csinálták meg, de ez van, és nem kell szeretni, használni viszont muszáj. No erről egy szót nem írok többet -
#63 nem kell modern bongeszokre kulon megirni. a szaros szabvanyoknak kell csak megfelelni, es maris mennenek minden bongeszon. csak ezt neha nehez amikor az ie is szarik a szabvanyokra es az olyan oldalnak is szarnia kell ra ami mukodni akar a fos ie alatt. -
#62 caprocorno mellett vagyok ebben, tudom milyen az amikor hivatalos programok csak egy bizonyos platform alatt dolgoznak (a weboldalak is gyakorlatilag ez a kategória). Nagyon sok helyen csomó pénzbe és időbe kerülne a komplett webes applikációt vagy programot átírni hogy a modern böngészőkkel is működjenek. A microsoft ezért is figyelt folyamatosan a backward kompatibilitásra mindég, hogy minimalizálja a költségeket és a kellemetlenségeket a friss win-re áttéréseknél is, amennyire csak lehetett. Persze hogy jobb lenne ha minden cég és kormányzati oldal piff puff újrakészítene minden meglevő oldalt ami támogatja a modern technikákat, de ez nagyon nem működik így, se pénz se idő nincs ezekre a legtöbb helyen. -
caprocorno #61 De basszus ez nem így megy. Akik a közigazgatásban dolgoznak, az on-line munkájuk többségét csak és kizárólag IE-vel lehet használni. Ez nem úgy működik, hogy nem használom, mert nem szimpatikus. Aláírom, hogy szívás az egész, én sem használom, de nem irtható ki. -
#60 de, teljesen komolyan gondoltam. az internet explorert ki kell irtani mindenhonnan, mert iszonyatosan visszahuzza a web fejlodeset, szinte minden inkompatibilitas es szabvanyleszaras alfaja es omegaja, emiatt szop minden webfejleszto, es emiatt szop minden felhasznalo, sok ugy hogy nem is tud rola.
onmagaban nincs azzal baj, ha egy ceg a sajat szolgaltatasat akarja alapbol beletenni egy rendszerebe, de egy olyan monopolhelyzetben levo oprendszernel mint a windows es olyan karos/szar bongeszo eseteben mint az ie, amit tudatosan szinte senki nem hasznal, csak az olyan seggek akik szerint az internet az a nagy kek e betu, mar egeszen mas a helyzet, ezt igenis korlatozni kell, mert szanalmas ami megy itt.
amelyik bankos/kormanyzati oldal csak ie-vel mukodik, az meg is erdemli, hogy ne hasznalja senki. -
caprocorno #59 Köszi! Ezt kipróbálom. Kíváncsi leszek a reakcióra -
#58 Make Firefox Look Like Internet Explorer
http://johnhaller.com/jh/mozilla/firefox_internet_explorer/
talán valami ilyesmi segíthet rajta(d), a külső és funkcionalitás teljesen IE-s, viszont gyakorlatilag firefox motor dübörög ugye alatta. :D -
#57 ja, azon belül lehet randomizál is még, de valahol ez lesz a felállás, azért marad mindég ez az első 5 -
#56 Market share alapján. http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=0
És nem uccsó helyen van, csak nem fért ki ebben a felbontásban több, ott van alul a csúszka, van ott még egy csomó browser mellette jobbról. -
caprocorno #55 Véletlen szerűen. Frissíts csak rá, minden frissítésre más a sorrend:) Ja és bár cserélgeti mind a 12 sorrendjét, de az alapból látható részen mindig csak ugyan az az 5 cserélgeti a helyét. Na ebből is lesz még cirkusz -
phoenix1 #54 Mi szerint rendezték a listát? Fura, hogy ha az Opera kezdeményezte ezt akkor ő van az utolsó helyen, ABC sorrendben sem nagyon van. :P -
#53 omg ez totál jó cucc! Köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet, tényleg "szárnyakat kap" a jó kifejezés, sokkal sebesebben fejezi az oldalak beolvasását, le a kalappal a fejlesztők előtt.
Linux vitához meg:
Próbáltam a 9.10 ubuntut, a gnome nagyszerűen letisztult és kényelmes munkafelület, gyorsan be tudja állítani az ember ahogy szeretné 0 elő tapasztalattal. Nagyszerű pont hogy sebes és nem kell a driverekkel küszködni, telepíted és "van" minden, a kernel megoldja. A programok telepítésére még nincs egységes módszer, de hozzá lehet hamar szokni az adottakhoz, kiválaszt valamit az ember és azt használja, bár a windows-é még mindég egyszerűbbnek hat. Szinte semmit nem kell konzonlból indítani, szépen tudunk full GUI-ból dolgozni, állítani bármit, legtöbb windows-os programra van benne jó alternatíva, vagy direkt linuxos verzió a programból, de wine és crossover linux-al indíthatóak full windowsos programok is, mint photoshop vagy a microsoft office csomag, és windowsos játékok. A file munkálatok és elérhetési rendszere jól és egyszerűen kidolgozott, van minden usernak egy saját foldere, oda épít és telepít minden programot, a system cuccok elválasztva a gyökérben, csak admin hozzáféréssel, így nem könnyű különösebb bajt csinálni.
A negatívumok hogy a legtöbb cég nem támogatja a platformot, így szinte nem jönnek ki komercionális szoftverek rá, szintúgy nem támogat több komercionális licencelt technológiát mint pl a VST a Steinberg-től, így teljesen képtelen vagyok az összes vásárolt VST-mmel bármit is kezdeni ott, független hogy a host programomnak lenne linuxos nativ verziója (utána néztem, létezik workaround rá, de egy csomó programot kell kötögetni egymásra hogy valahogy tudjunk dolgozni velük, ami rettent nehezíti a melót és kényelmetlen, de ha nem lenne elég, a komolyabb VST-k persze az "emulátorral" sem indulnak, szóval ami most létezik az még félmegoldás sem). Gondolom csomó olyan komerc program/technológia is van amivel nap mint nap dolgozik az ember és egyáltalán nem tud eltekinteni mellőlük a munkája folyamán. Több olyan segédprogram is létezik amire nincs teljes értékű alternatíva, de mondjuk meg lehet szokni, ha minden más ok lenne, ezektől gond nélkül el tudnék tekinteni/átszokni másra. Amíg ezek a problémák nem lesznek valahogy megoldva, hogy munkára is tudja minden különösebb problémák nélkül használni az ember, nem fog közkedvelt lenni, független hogy a többi területen megállná a sarat.
Átlagos felhasználásra (net, filmek, instant messenging, zenehallgatás, stb) megfelel és teljesen okés, űber programozás és technikai tudás hátterében megint nagyon jó alap (említették a holivúdi stúdió rendereket és szuperszámítógépek működtetéseket, munkálatokat). Viszont aki dolgozni szeretne vele, még sok részből meg van kötve a keze, sok program csak félig meddig kompatibilis vagy bugos, esetleg nem készek, fél megoldást nyújtanak. A munkás ember meg nem a bajokkal szeret foglalkozni és workaround-okat keresni, fórum hegyeket olvasgatni a felmerülő elégtelenségek, hiányosságokra, hanem a lehető legrövidebb idő alatt, a legmegfelelőbb szerszámokkal befejezni a melót. -
caprocorno #52 Köszi szépen a linket! Szép kis társaság, kár, hogy a Dragon nincs rajta a listán, de talán még túl fiatal. Az AvantBrowseren azért elmosolyogtam magam: "A legjobb böngésző: Kisméretű, gyors, egyszerű, testreszabható és bővíthető." Khm... hogy is mondjam... nekem azért az annyira nem jött be, szerintem még rosszabb mint az IE, pedig annak alapjaira, annak a táltosítására csinálták. -
caprocorno #51 A szokás nagy úr! Ebben tökéletes igazatok van. A feleségem gépe itt van az én két gépem mellett, az enyémen IE csak akkor megy ha bankolok. Neki hiába tettem föl bármit, megnyitás után 10 másodperccel már utálta is, és követelte vissza az Explorerét. Még akkor is, ha időnként lefagy, ha időnként belassul, és időnként nem jellennek meg dolgok neki. Hiába mutatom, nézd csak az enyémen megy, nem fagy le stb... Neki az kell és punk-tum. Egyébként több ismerősömnél is észrevettem amiről beszéltek, hogy a nevét sem tudja. Ha telefonon segítenék, és mondom nyiss egy böngészőt, nem érti. Mikor elmagyarázom, a válasz ez: Jaaaa, hogy nyissam meg az internetet... Ezeknek az embereknek tök mindegy, és véletlenül sem fognak váltani. Akiket meg érdekel, azok már réges régen mást használnak. De hát ez a hüleséges nem az MS találta ki.