90
-
SityiSXT #50 Itt a lista, csak vigyázz, mert itt még nem véletlenszerűen vannak sorbaállítva! -
Crane #49 Hát ha más nem, legalább annyi előnye lesz, hogy frissítik az IE6-ot IE8-ra. Egyébként nagyon kevesen vannak, akik egyáltalán tisztában vannak azzal, hogy milyen böngészők vannak, melyik miért jó, és hogy ezeket lehet telepíteni, meg ingyenesen elérhetőek... stb. Viszont annál többen, akik azt se tudják milyen böngészőt használnak.
Egy idősebb ismerősöm pl. 2 éve használ Internetet. Máig fogalma sincs hogy hívják a böngészőt, csak az ikont ismeri fel (amúgy IE8), pedig nem egyszer magyaráztam el mi az, és hogyan működik. De még a nevét se tudja kiejteni rendesen. És nem kell ezért kinevetni (én se azért írom). Egyszerűen nem érdekli. Használja naponta 10-15 percet, aztán többet nem is érdekli. Ilyen módon még azzal fárasztani, hogy ezenkívül van 4 másik féle-fajta is. :)
Egy ilyen ember a fenti választófelület láttán csak zavarba jön, és a "járt utat a járatlanért" elven arra fog kattintani, amit addig is ismert. Egyszerűen marhára nem fogja érdekli a többi, lehet oda írva bármi.
Rengeteg ilyen ember van még a fiatal generációkban is. -
#48 Az MS nem OS-t árul, hanem komplett platformot. -
caprocorno #47 Hja az előzőhöz még annyit, hogy ha Chrome-ról térsz át Dragon-ra, a Chrome könyvjelző kezelőjéből csinálj egy könyvjelző-exportot, és ezt egy az egyben be tudod importálni a Dragonba. -
caprocorno #46 Aki ismer, tudja, hogy én nem szoktam senkit lefikázni a meggyőződése miatt, és senkire rá erőltetni azt, ami nekem tetszik, és azt is tudhatja, hogy én a megjelenése óta Chrome-fan vagyok Kb. Most viszont egy hete tesztelek egy másik, a Chromium alapjaira épülő böngészőt, az ismert biztonsági cég, a Comodo fejlesztését a ComodoDragon-t. Sebességre ugyan az mint a Chrome, legalább is nem vehető észre különbség, szemmel sem, és méréssel sem. Amiben más, az az, hogy biztonsági megoldásokat építettek bele, kifejezetten erre élezték ki. A másik dolog, hogy alig küld a felhasználóról információt. Akik eddig a Chrome-ot a "Nagytesótól" való félelmükben nem használták, azok nyugodtan kipróbálhatják a Dragont, amit innen is letölthettek >> -
sathinel #45 Ubuntu mobile N900-on SD memóriáról futtatva:D
itt már skinezve és elég szépen néz ki:
gigabyte UMPC-ken már igen szépen fut. -
caprocorno #44 Tudja valaki, hogy melyik az a 12 szoftver ami szerepel a kínálatban? Nem szoktam bántani a cikk íróját, de felsorlhatta volna a többit is, nem csak azokat, amiket amúgy is látunk a képen... -
caprocorno #43 Kedves Elemir! Ezeket a gondolatokat én is le akartam írni, de így, hogy Te megtetted, most már minek? Teljesen egyetértek veled! -
caprocorno #42 "igazan korrekt az lenne, ha az internet explorer-t letiltanak es nem is lehetne valasztani."
Ezt Te sem gondolhattad komolyan. Egyrészt azértsem, mert azt gondolom igen is joga lenne csak és kizárólag a saját böngészőjét telepíteni egy oprendszernek, ahogy eddig (akinek nem tetszik pl. Opera, csináljon saját oprendszert a böngészőjéhez) másrészt egy csomó bankos oldal, vagy kormányzasti oldal, de még egy rakás offline kormnyzati (eü, közig) program is csak explorerrel hajlandó működni. Persze Téged ez nem hat meg, tudom :) -
sathinel #41 Dell interview egy ubuntu alapítóval.
A cloud és egyébb rendszerekben valsz a linux még hoz majd meglepiket nemhiába használják pl hollyvoodban több ezer pc összekapcsolására(Pl avatar film). -
sathinel #40 Ja és netről telepíteni progikat mint ahogy linux alatt van sokkal jobban tetszene. Csak kiválasztom, vagy beillesztem a linket ahonnan még frissíthet, és autómatikusan látom ha új driver, stb jelenik meg belőle. Ez nagyon hiányzik mert ubuntu alatt nagyon jó volt mindent így telepíteni. Eleinte fura és lassúnak tűnt, de miután belövi az ember nagyon sokat segít. -
sathinel #39 Mivel EU nagyrészén igen sokan 50% felett használnak alternatív böngészőt ezért igenis ez nem rossz döntés. A gond hogy sok program nem a default böngészőt használja hanem sok autómatikusan IE-t. És ez miatt ha a későbbiekben fejlesztenek akkor valsz azt fogja nézni mit használsz nem eröltet rám egy másikat. A másik fele hogy igen agresszíven a saját terméküket nyomatják mindenhol. Ennyi erővel akkor senki más ne fejlesszen rá csak ők?
Videókat lejátszani pl:
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/MPlayer-for-Windows-Full-Package.shtml
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
(Soha nem lessz codec probléma és frissül autómatikusan, és magyar tehát még egy indok:D)
Böngészőm van chrome, opera, firefox
zenelejátszó winamp
Ezekre nagyon nem tudsz ms megfelelőt mondani mert közel sem elégítik ki az igényeim. A legjobb az lenne ha tényleg az oprendszeren kívül minden mást én választhatnék ki mint linux alatt ha nem autómatikusan akarom csinálni.
Tűzfal és vírusirtó is kb ide tartozik, és még van pár.
A beépített dolgait már kb 7-8 éve sem használom az MS-nek.
Egy os másra való egyébként. http://hu.wikipedia.org/wiki/Oper%C3%A1ci%C3%B3s_rendszer
Itt szépen le van írva a definíciója. Sehol nem említi hogy minden szarnak rajta kell lennie. -
kvp #38 "Ez mi már?"
Debian linux. Ott aztan minden benne van, az osszes egymast uto csomag is. Minden amit el lehet erni forrasban es bele tudjak forditani a csomagkezelobe. Aztan a nem tamogatott csomagok kozott ott van az osszes csak binariasan elerheto cucc is, mert azert a felhasznalokat sem akarjak szivatni. Az oprendszer telepites kozben megkerdezi, hogy mi kell, aztan ha valaki azt mondja, hogy desktop rendszer, akkor felrak vagy 3 bongeszot. Ha kerunk az alap melle masik ablakozo rendszert, akkor meg plusz kettot. A csomagkezeloben meg lehet X-elgetni, hogy mi kell, vagy mi nem kell a rendszerbol. Ha csak minimumot kerunk, akkor egy szal karakteres parancsertelmezo es a hozza tartozo programok lesznek csak a rendszerbol tenylegesen felpakolva, ami az 5 DVD-s telepitobol kb. 1 floppy-nyi. Az halozatos telepito egyebkent harmic valahany megas, a maradekot meg magatol lehuzza a netrol ha eppen kell valami.
A microsoft tenyleg csak azert rakta be ezt a valaszto kepernyot, hogy ne zaklassa az eu, es ha van egy kis eszuk, akkor erre a dontesre hivatkozva tonkre tudjak vagni az apple mobilos uzletagat, ha ok meg az apple-re eroltetik ra a kotelezo eu-s bongeszo valasztast. (azzal az itunes-nak meg az appstore-nak nagyjabol annyi is lenne) -
#37 +1. En is azt hasznalom, erdemes kiprobalni. -
Elemir #36 Ez látom oprendszer harc lett, na de ez win ide, win oda.
Nevetséges ez a válasz böngészőt...
Akkor majd jön a videó nézegető, a képmegjelenítő, a zenehallgató, meg minden...
Nevetséges... Operációs rendszernek tartalmaznia kell minden alap alkalmazást, na de előírni, hogy másik fejlesztőjét is. Ez valami utánozhatatlan.
Nem a windowst szoktam védeni, de ez most nonszensz. Veszel egy kocsit és kiválasztod melyik márkából legyen a beépített rádió. Ez mi már? -
#35 még nem, már a saját rajzolós api-ját használja, de még processzoron számolgat. Ha kész lesz akkor viszont ogl és dx-el is mehet. -
SityiSXT #34 Sokan jönnek az Opera meg a Chrome gyorsaságával... Van a Firefox-nak egy "vadhajtása" Windows alá, a Pale Moon project. A szerzője a Windows-os FF forráskódot SSE2 optimalizációval fordítja le, így a Firefox / Pale Moon egyszerűen szárnyakat kap! Az hol van a listából? -
csimmasz #33 Ha szabad én is opera mellé állnék.
FF volt mindig de egyszer probaképpen kipropbáltam 2 éve,azóta ezt rakom föl minden ismerősnek.
Elégedettek vele,mindenki. -
who am I 7 #32 én a 10.5-öt használom, ami agyonveri a többit (főleg turbóval), külsőre pedig nálam ez a top a többi fapad mellett.Talán még a Chorme...Eként, aki villámgyors megjelenítést akar kéremszépen, fizessen elő combosabb internetre...hja máskérdés, hogy a 10.5-ös op már openGL is... -
RecoPhile #31 Meg hát Linuxnak csak néhány százalék a részedése és az nem sokat változtatna Opera részesedésén az a pár százalék. :) -
RecoPhile #30 Mert nem akkor a Linux felhasználók, ha ők is elérnék legalább a felét és nem támogatnák a szabad böngésző választását, akkor "rinyálna" Opera _csak_! Szerintem elég egyszerű ez a dolog, csak gondolkodni kellene egy kicsit. -
#29 ez a minimum volt.
mondjuk az igazan korrekt az lenne, ha az internet explorer-t letiltanak es nem is lehetne valasztani. -
#28 Akkor most mi abajod úgy egyébként?
Opera zártforrással rendelkezik míg linuxon a nyílt forráskód a trendi, tehát mi is a problémád a letöltöm, telepítem dologgal?
Letöltesz egy deb csomagot amit fel lehet telepíteni, vagy most az a bajod hogy így is lehet valamit linuxra telepíteni? Hogy ha valami nem elérhető a disztó tárhelyéről vagy nem friss azt így fel lehet rakni és nem kell fordítgatással szivatni magad? -
#27 Jó tudni. Gondoltam rá, hogy itt az sg-n lehet vmi szar. Most kipróbáltam, máshol kb 2-szer ennyi flash van és fele ennyit sem eszik. -
saitek #26 Pont erről van szó...
Viszont, ha letöltöd és telepíted akkor pofázik a rendszer, hogy a következő csomag nem hitelesíthető.
Egyébként ez a letöltés és telepítés ismerős arról a rendszerről amire az Opera-sok a választóképernyőt követelték.
-
#25 Mert a sárga flash reklám 3-at fizet 5-öt vihet itt sgn szarul van megcsinálva, és ha nincs adblock a böngészőben vagy van de nincs kihasználva akkor pörgetik az ilyenek a procit feleslegesen. -
#24 Ellátogatsz ide letöltöd, telepíted, ha eg apt-getel szeretnél szórakozni akkor itt minden le van írva. -
#23 Flash blocker bővítményembe valamikor véletlenül hozzáadtam mint kivételt az sg.hu-t, kivettem és most egyből lekaszálta 00-ra CPU kihasználását passzív állapotba(amikor nem csinálok semmit), a korábbi 50%-ról. Pedig megnyitottam 10 fület. Előbb engedélyezett flashel megnyitottam 6-ot és csk ctrl+alt+del-el tudtam bezárni. Nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent. Korábban valamiért jobban bírta a flasheket, nemtom miért, mindegy.... -
saitek #22 Ja, még annyit, hogy az Opera-t a többi csomaghoz képest, pl. Galeon, Epiphany stb. nehezebb felrakni.
-
saitek #21 Pontosan azt írtam, hogy szinte semmi különbség nincs, mégsem zavarja őket, hogy a Firefox az alapértelmezett. Itt miért nem követelik a választási lehetőséget?
-
Unreal1942 #20 *Mármint sokkal jobb volt az explorernél -
Unreal1942 #19 Most az Opera olyan mint régen volt az FF. Amíg kiharcolták maguknak a sikert addig sokkal jobb volt az explorer. Most az opera az aki megfeszül a piacért. Egész jó, de én még maradok az ff nél.
Mellesleg az explorer is sokat javult mert kénytelen fejlődni. -
Reg5 #18 Nem mintha annyit használtam volna az Ubuntut(kb 1 hónapig volt feltéve), de semmivel sem nehezebb feltenni rá az Operát, mint Winre. -
saitek #17 Az Opera fejlesztöket miért nem zavarja, hogy Ubuntu alatt a Firefox az alapértelmezett böngésző?
Ráadásul nem is nagyon egyszerű Ubuntu alá felrakni, legalábbis semmivel nem könnyebb, mint Windows alá.
-
#16 Internet Explorer powa, a többi egy rakás...
Talán még a Netscape.
Viccet félretéve, ritkán tényleg jól jön mint alternatíva, ha behal a másik valamiért. Mindegyik böngésző a képen használható, de egyik sem tökéletes. Pl nekem most a FF haldoklik, megeszi a processzor felét és 180 memóriát, fél órát kell várni, hogy reagáljon. Pedig nincs sok megnyitva 6 fül összesen. És nincs telepakolva sem, csk a szükséges 2-3 bővítmény, 8-10 automatikusan feltelepült plugin...
Bezárom és újraindítom akkor jó lesz, ha engedi bezárni... Mostanában néha előferdül. -
kvp #15 Ez idaig akar meg jo is lehet. Viszont az apple visszael a hatalmaval es nem teszi lehetove az iphone-okon, az ipad-eken es az ipod touch-okon a bongeszo szabad kivalasztasat. Nem csak nem lehet eltavolitani a meglevot, de meg egy alternativ bongeszo telepitese sem engedelyezett. Ezert az europai unionak kotelezove kellene tennie az apple szamara, hogy az osszes fent emlitett keszuleken szabadon lehessen bongeszot valasztani. (akar java es flash tamogatassal rendelkezot is, mivel a mobil safari kivetelevel az osszes tobbiben megvan mindketto) -
Szefmester #14 Akik értenek hozzá, azok már váltottak böngészőt, akiknek meg lövésük sincs, azoknak az e forma ikon az internet, és nem fog újat kipróbálni mondván Ő nem ért hozzá, mert neki a számítógép magas.. -
#13 A "gyorsabb" mint a FF maximum az új 10.5-ös Operára igaz és ott is csak a Javascript esetében érezhető a különbség.... Nálam a gyorsaság nem minden, egy sor olyan dolog van az Operában ami nem tetszik, akkor inkább Google Chrome másodlagos böngészőnek.
FF Forever! -
Major #12 Értelme 0! Akkor legyen a Linuxban és a Leopradon is böngésző választó. -
#11 De akkor az Apple-nek miért nem kell????A Mac miért különb?
Ráadásul ájfonom van és ott is kérdés egyáltalán,hogy engedi-e az Apple az operát telepíteni hivatalosan,vagy csak jailbreakelt készüléken lehet...
Akkor legyen ott is ez az opció....sztem