4740
Sid Meier's Civilization
-
KingPunisher #1014 Hát igen Az AI elég döglött. Felszabadítottam Rómát mondom jo lesz nekem ott kis hátvédnek, de ilyen hogy hála felejtős. 1 szaros döglött városa van ugye amit visszakapott, mondom felajánlom neki a defensive packot ne hogy már betámadják, persze nem kell neki :)
ÁÁÁÁ sajnos komoly gondok vannak ezen a téren, remélem hamar lesz vmi patch vagy mod mert ez így azért gáz..
DE az egész harc is, ostobán harcol hozza előre az ijászokat, tengeri csatát meg ugye már említettétek, nos ott 0 .. arra nem is reagál. -
lammaer #1013 Jól átvertek akkor :), én konkrétan 2 éve ősszel vettem, közvetlen azután hogy beütött a nagy forint bukás (akkor volt hogy a boltok mindennap tolták felfelé az árakat a dollár erősödésére hivatkozva).
Susmus nélkül az Aquá-ban, 38k ért, egy Asus 4850-est :) -
#1012 Az igen. Két éve és 55 vagy 60kért vettem. -
#1011 jah, az tényleg nem sok különbség, ha ezt nézed, de 9 és 10 között van.
egyébként sok a parasztvakítás itt már a kártyákban is, hiszen a physics sem akkora plusz mint ahogy azt ajnározzák. procikban is minimális különbségek vannak, de mégis legtöbb hasznos kis különbség. ez van, ezt kell szeretni :) -
#1010 A 4850-esem eléggé alapnak mondható kb. 20 ropi mostanság és gyönyörűen fut rajta 1280*1024-es felbontáson. -
#1009 Én azért nagyobb különbségre számítottam. Ha így nézzük tök fölösleges volt kiadni ezt a DX10/11 verziót, mert alap DX10 kártyákon játszhatatlan. -
Richardix #1008 Asszem ez az őrület felsőfoka:
Ma végre megoldódott az előbbi problémám, nem dobál ki, hanem most 1 nép maradt amit le akarok igázni, de nem tudom, mert állítólag nekem békeszerződésem van velük.. van a halált, 200 kör óta nem is állunk háborúban, de akkor se engedi megtámadni.. noormális ez?! O.o -
Stief #1007 Úr anyám tengeri ai 0 építs hajó hadat és győztél is!
Diplomácia AI 0 szarrá lövöm városait, nem ad a szabadságért nyersit, elfoglalom a városát, hogy vissza adjam neki, mindenét oda adja? :D
Normális ? -
#1006 "akkor meg stratégiai nyersanyagok nincsenek."
Nem figyelsz. Erre irtam, hogy ott a beallitasi funkcio, hogy strategic balance. -
#1005 azért van különbség, most Én is dx9-be játszom, mert unom, hogy sokat töltöget közben és beszaggat (pedig nem lenne neki szabad 4 maggal és 4 gigával), de pl az erdők sokkal gyérebben vannak megrajzolva dx9-ben. szerintem érezhető különbség van köztük, persze ez a játék nem a grafikáért van. -
#1004 Melyik verzióval nyomod? DX9 vagy DX10/11?
A DX10/11 nekem is megőrült egy idő után, de ragaszkodtam hozzá a grafika miatt.
Aztán mégis áttértem a DX9-esre, az meg magasabb graf beállítások mellett is vígan ment.
Van egy oldal ahol a két verzió közötti különbségeket próbálták bemutatni, hát nem volt sok, ha nem egymás mellett vannak a képek azt sem mondanám hogy van egyáltalán! -
Richardix #1003 kezd kiidegelni a játék. maraton játékot tolok, már 1200 kör lement, erre most beszarik nekem. Nem tudok továbbmenni, mert ahogy nyomok egy Next turn-t hibaüzenet és viszlát -.- -
lammaer #1002 Ja, 3-4 reload után megérdemelnénk :) -
#1001 Én a fejlesztők helyében csinálnék ilyet.
-
Nos #1000 Az lenne az igazi gépi csalás, ha a game visszatöltene egy korábbi állást, ha leverted egy egységét :)
De most tényleg, nagy nehezen lenyomtad mondjuk Napoleon egyik városát. Erre ő belovagol a diplomácia képernyőben és morcos arckifejezéssel elmondja, hogy a francia nép nem tűrheti, hogy ilyen csorba essen rajta, ezért most 15 körrel visszatölti a játékot.
Na ehhez mit szólnátok?
(a legnagyobb csalás a reload) -
#999 Kifejlesztettem 5 politikát teljesen. Az utópia projectet viszont nem tudom megépíteni egyik városomba sem. Mit kell még csinálnom, hogy meg legyen a cultural victory? -
#998 kivették a vallásokat, még jó hogy isznak :) -
SANTANTICA #997 háh :) az arabok bort vesznek....semmi realitás nincs ebben a játékban? :DDDD
الكحول
-
#996 Na az azért erős túlzás, hogy jól állok, most kezdődik csak a szopás. Én még vergődök a középkor közepén, a többi nép már javában a reneszánszban van, és nincs vasam, sőt a környéken sincs megszerezhető.
Mondjuk ez annyira tipikus, hogy amikor végre kapok egy igenkurvajó kezdőhelyet(2 búza, 2 szarvas, 2 hal, 3 ezüst, 1 arany - legendary start a beállításoknál), akkor meg stratégiai nyersanyagok nincsenek. Igen sok játékot nyaltam be már így a civ sorozat folyamán... -
7th uwu #995 Amit Zero válszként írt az a jó játékokra vonatkozik.
Sajnos a legtöbb játék úgy néz ki, hogy az ellenfél, pár perc alatt rájön, hogy ő ide kevés lesz és kilép. Van, hogy tényleg annyira nagy a különbség a rterületek között, hogy nincs értelme erőltetni, de vannak egész jól balanszolt mapok is. Így egy átlag játék inkáb fél és egy óra közt mozog.
A 3-5 órás játékok igen ritkák, de azok a legjobbak.
Ez persze civ4, az 5-ről semmi tapasztalatom nincs. -
7th uwu #994 Hát az úgy szar, és nem is olyan mint a játék:D
De nem tudom hányszor kell még leírni, hogy deity-n loadgame nélkül is lehetett nyomni, kisebb térképen, vagy olyan előnnyel, mint amit az Aarth1000AD map nyújtott bizáncnak. Duelbe marathon speeden az inkákkal pl egy debil is tudott győzni.
Egyébként ez a játék is olyan. Most nyomtam le egy immortalt szigetes mapon. Az AI olyaan béna tengeren, hogy az már szégyen. Kultúrális győzelem volt beállítva, a franciákkal voltam, de idő közben sajnos kiírtottam mindenkit:D
A kultúrális győzelmet egyedül csináltam meg ellenség nélkül.
Asszem a deity is menni fog ilyen beállításokkal.
Zeroval beszéltem TS-en mikor ugyanezzel próbálkozott. Asszem jól áll vele. -
#993 Jó kérdéseid vannak, 2v2, 3v3 játékokat játszottam jellemzően, egyedül nem indultam neki civezni sosem.
Inkább térképfüggő, egy battleground map megvan kb másfél óra alatt, egy kontinenses meg olyan 3-5 óra. -
KingPunisher #992 Ha esetleg van kedve valakinek megpróbálni hogy működik e csináltam egy hama szobát..
név : Civilization5hun
pass: 123456
gyertek be és írjatok rám aztán megpróbáljuk elvileg van LAN.. :P -
KingPunisher #991 Ez időben kb mennyi ? egy gyors 1v1 ? átlag kb.. -
#990 Ha olyan, mint a Civ4, akkor az úgy néz ki, hogy egyszerre lépitek a köröket, van egy visszaszámlálás minden körben, vagy az jár le, vagy mindenki nyom endtörnt. Game speed jellemzően a leggyorsabb, és viszonylag kis térképek.
Mármint a public játék.
Ismerőssel nyilván olyat tolsz, amilyet akarsz. -
KingPunisher #989 Lan-on nem lehet kipróbálni a multit ? Igazából kiváncsi lennék rá milyen modon van megoldva. Heroes5-el próbáltam multizni de ott annyira lassu volt a játékmenet ^^ ami már sok volt nekem.
Hamachin megy vajon ? -
#988 A kétféle válasznak kb annyi értelme van, hogy a durvábbat benyögöd háromszor neked megy ő is meg a haverjai is, a másiknál meg ha udvariasabb vagy akkor meg is úszhatod a háborút. Legalábbis én így tapasztaltam. -
nagypite #987 Gépi csalásról: most nyomok egy immortal-t (7 szint) és már itt is erősen érezni, hogy csal a gép, kutatásban pl lehetetlen utolérni a gépet, ezek a fokozatok már nem is a nyerésről szólnak inkább, hogy a nemzeted valahogy túlélje 2050-ig. Ha még élsz 2050-ben nyertél :) -
#986 Én nem láttam még civben csítet. Persze lehet, hogy amikor elszállt sync errorral a játék, akkor valaki bepróbálkozott valamivel... De semmi ilyesmivel nem találkoztam még. -
#985 Vagy amikor a cheater rad dobja az atomot a 10. korben, amikor a warrioroddal bekes nepekre akartal tamadni. :D -
#984 "Persze ott is volt pár noob aki hiába játszott sokat, megrekedt egy szinten"
De jó is volt látni, amikor battleground mapon sorba vitték el "előlünk" a vallásokat... :P
Vagy amikor odaért a warriorom az ellenséghez, egysége nincs egy darab sem, de a stonhenge az már ott áll... :) -
7th uwu #983 Nem figyelsz az a baj.
Azt kellett volna leszűrni ebből, hogy legnehezebb feltételek közt is lehetett deity-n győzni. A loadgames játék csak elrettentő példa, hogy miért nem szabad a legnehezebb fokozaton még a legnehezebb beállításokkal is szopatni magad:D
Igazáéból a deity is játszható volt, csak mellé a többi beállítást okosan kellett választani. Vagy játszhattál a leggenyóbb mapokon emperoron, a kettő kb egyenértékű volt.
Az a tippem, ez a rész is ilyen.
Csak kéne multizni sokat, hogy megtanuljunk játszani. Eddig 2 játékot nyomattam ingle-ben. Először king-en, most meg emperoron.
A 4-be kb 500 multi meccs után számítottál pro-nak. Én 4 év alatt kb 1000-et nyomtam le. Az még kicsit messze van:D
Persze ott is volt pár noob aki hiába játszott sokat, megrekedt egy szinten, de azok kikoptak a társaságból. -
#982 Város nevére ráklikkelsz, és balra lenn, a cséndzs prodáksön gomb mellett van egy "purchase" gomb is, az kell neked. -
#981 valaki pls :) -
#980 "hogy egy rossz donteset kesobb korrigalja ?"
Hát mondjuk annyi, hogy nem a rossz döntést kell korrigálni, hanem a gép csalását. Deity-n Civ4ben a gép simán megnyerte a csataelemző szerint 95%-ban bukó csatáit. Ha ő így, én úgy. A gépi cinkelt kockák ellensúlyozása a játékos jövőbelátása. :P
Egyébként tényleg nem épeszű dolog ez...
"van ha jol emlekszem balanced mode is, igy multiban nem annyira szamit, ki milyen teruleten kezdett."
Ezt gondolom nem használtad, azért javaslod. Gyakorlatilag teljesen mindegy volt, akár be volt kapcsolva, akár nem. Az olyan dolgokon nem változtatott, hogy pl bebaszta a szettlered egy egykockás szigetre... Azt meg, akármit is csinálsz, baszhatod.
"Na az ilyen allitolagos gepi ai-ktol vagyok en kiakadva."
Ezért jó multizni. Ott egyenlőek az esélyek. Én már most unom az AIt a Civ5ben is, az az igazság... -
#979 Tényleg. (Összekevertem a Zavvi-val.) -
Csokis #978 Cseppet elnézted, ugyanis a szállítási költség a GAME-en 2.95GBP! -
#977 Na jo de milyen jatek az mar, ha allandoan menteget az ember, hogy egy rossz donteset kesobb korrigalja ?
A mentest en peldaul csak azert hasznalom, mert a kicsike kepes lefagyni igy pedig, eleg gaz ha elveszne az egesz jatek es kezdhetnem ujra.
Amugy a resource beallitasoknal mar van ha jol emlekszem balanced mode is, igy multiban nem annyira szamit, ki milyen teruleten kezdett.
Amugy lehetett 3 lepesbol is megolni egy ellenfeled, ha eppen ugy kezdtetek, hogy osszefutottatok. Persze olyankor csak a szerencsen mulik minden, de kerdem en mi nem ? :D
A gepi AI-t pedig felesleges osszehasonlitani a rendes playerekehez kepes, foleg azokeval felesleges, akik pro szinten uzik.
Egyenlore meg meg sem kozelitti azt a szinvonalat a gepi AI.
A kiskapuk meg nem AI kategoria, ahol a keszito egy varosnal is beledob 500 aranyt koronkent a gepi jatekos keretebe, mikor ki sem tudna termelni valojaban.
Na az ilyen allitolagos gepi ai-ktol vagyok en kiakadva.
Mint mar emlitettem ilyen volt a GalCiv2.Egyre jobban ugy ereztem, hogy csal a gep igy inditottam egy probajatekot, hogy leteszteljem. Minden bolygojat kiirtottam a fo bolygojan kivul, majd blokad ala vontam es azt kellett latnom, hogy egy olyan hajot allit palyara koronkent amit le se lehet gyartani, mert meg a legjobb skillel is tobb bolygonal 4 koron kell hozza minimum es a hozzavalo kp kinyerese is, egy bolygonal lehetetlen. :D -
#976 egy kezdő kérdés: hogy lehet aranyból egységet venni? -
7th uwu #975 Rájöttem közbe....