4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • dronkZero
    Olyan multira gondoltam, ahol nincs egyetlen AI sem. FreeForAll 4-5-6 emberrel, vagy 2v2, 3v3, 2v2v2, stb. Kompetitív multi, nem kooperatív.
  • Pluskast
    Hááááát. Én több barátommal is tolom, jelenleg eléggé buta az ai, sőt single-ben még jobb. Pl warlord fokozatban nem hajlandó várost építeni. Volt olyan, hogy már 1400-ban jártunk és a gépnek még mindíg 1 városa volt.
  • dronkZero
    "Arra nincs tippem mit lehet csinálni nem szigetes mapon, ahol deity szinten"

Semmit. Nem kell erőltetni ezt a single playert. Én szerintem ezt a deity játékomat sem fejezem már be, baszottul unom. Voltam olyan hülye, hogy standard méretű térképen kezdtem, valami elbaszott unalmas lenne ez a végéig... Nem szigetes mapon majdnem biztos vagyok benne, hogy megnyerhetetlen, de őszintén próbálkozzon vele az, akinek hat anyja van.

Sztem én ma elballagok a CDGalaxisba, aztán este már multi. Ez alatt az egy hét alatt nekem elegem lett a szinglizésből. Akár csal az AI, akár nem, olyan irtózatosan segghülye, hogy az valami borzalmas. Szerintem effektíve játszhatatlan ez singleben, annyira gáz a helyzet. Ennyire használhatatlan talán még egy civben sem volt az AI.

Remélem semmi extra probléma nincs a multival, mert azt ugye nem tudtam eddig megnézni...
  • 7th uwu
    Csonqest victory lett a vége az első deity játékomnak.
    Tiny méretű szigetes map volt 6 néppel, és egyetlen városállammal.

A szigetes map nagyon könnyű az AI bénázása miatt, de azért voltak kemény szituk is. Pl mikor az arab 15 csatahajója és megszámlálhatatlan mennyiségű destroyere, meg tengerealattjárója között kellett partraszállni az kemény volt. Nekem csak 4 csatahajóm volt volt + 6 destroyer. Nem is küzdöttem meg a flotttával. Lyukat vágtam a masszába, hogy eljussak a partig, szerencsére csak 3 városa volt, és mikor bevettem őket megszűnt az a rengeteg hajó.

Arra nincs tippem mit lehet csinálni nem szigetes mapon, ahol deity szinten a térképet vastagon ellepve közerlít az ellenség a középkori egységeivel, mikor te az őskorból próbálsz kimászni...
  • SANTANTICA #1050
    Apollo progit hol lehet elindítani? az egy csoda?
  • nagypite
    Az ancient ruin-t nem kellett volna betenni a játékba vagy nem ebben a formában.
    Most már én is ki fogom kapcsolni mert a gép buta és nem hajózik én meg szépen elhajoztam indonéziába meg ausztráliába és simán lett muskétásom ie elött 400 körül ami szerintem teljesen elrontotta a játékot.
  • lammaer
    Lehet, én csak a luxury displayt raktam fel.
  • SANTANTICA #1047
    * nem minden mod-ot lehet folytatni
  • SANTANTICA #1046
    nem minden mofolytatni!!! de az infoban írják, hogy támogatja-e a savelt állást
  • lammaer
    Úgy tudod bekapcsolni a modot egy mecseden, hogy a modon belüli opcióval indítod vagy töltöd be a játékot. Ha simán a single playerben teszed, nem lesznek modjaid.
  • Molnibalage
    A gépbe rakva tudja azt amit akarok. Utána meg ki nem szarja le, hogy mi a neve? 2 éve még tudtam.
  • Warton
    Hát gratulálok, 60 kát fizettél valamiért és azt sem tudod miért.
  • Molnibalage
    Lehet. Sajnos csak azt írja ki a driver, hogy 4800 series. A dobozt meg nem tartottam meg...
  • SANTANTICA #1041
    http://segmentnext.com/2010/09/21/civilization-v-errors-crashes-memory-tweak-fixes/
  • NEXUS6
    Nekem is állandóan fagyott, de Skidrow megoldotta!

Szerintem én is megveszem, de előbb menjen le olyan 5000 Ft-ra mert szerintem annyit ér.:)
  • kutyu007
    Sziasztok!
    Még csak most ismerkedem a játékkal, mert az elmúlt 3-4 napom arra ment el, hogy egyáltalán elinduljon a játék. Indításnál intro alatt kidobott, meg volt olyan, hogy egyik nap két órát sikerült vele játszani, de már másnap el sem indult. Többszöri újrainstallálás, valamint komplett rendszertelepítéssel teltek a napok. Szóval szívatott keményen.:(
    Nu, a kérdésem: Van a menüben single player, valamint a mod menün belül is egy singleplayer menü. Miben különbözik a kétféle singleplayer inditási lehetőség?
  • Warton
    A játék menüjében kis keresgélés után találsz egy mods-ot és onnan szerintem le lehet tölteni egy rahedlit, persze csak ha eredeti a játék, de még nem próbáltam.
  • KingPunisher
    Nos nekem gyorsan betölt kb 15-20 sec. Introval sincs gondom szépen kilép közben ha nyomok vmit. Deluxe edition van skidrow-al ;) ezt próbáljátok..
    Bár napok kérdése és elmegyek megveszem ha nem leszek lusta, csak igazság szerint most jol elvagyok ezzel is :) aztán nem sürgős.
  • Mephike
    Sziasztok!

Létezik olyan oldal, ahol a játékhoz mode-ok vannak fent? Ha igen, akkor melyiket érdemes használni?
    Köszi a válaszokat.
  • lammaer
    Mármint civ előtt nem ülök :)
  • lammaer
    A social policy, religion szekciója asszem. Nem ülök gép előtt, lehet tévedek...
  • ollie
    Religionben?
  • lammaer
    Luxuscikkekkel (mindegyik +5 happiness, de csak minden tipusból 1 darabnak van hatása), bizonyos kultúrális vivmányok is javitják a kedvet (pl religionbaqn van olyan ami nagyban csökkenti a birodalom méretéből adódó boldogtalanságot, egy másiknál minden egyes trade route +1 hapinesst ad stb).
  • ollie
    1. lassú terjeszkedés
    2. social policy-k
    3. épületek
    4. luxuscikkek

kb ezek a lehetőségek
  • Me Ga
    Sziasztok! nem vagyok profi Civ-es, így elkélne egy kis segítség: a birodalomban a boldogtalanságot új épületek felhúzásán kívül tudom még bármivel ellensúlyozni? Köszi előre is.
  • Edorn
    A wmv filok törlése sem segített... Egyébként ez a hibaüzenet:
  • Paddy
    igen lassú. az intros problémát meg ugy oldottam meg, hogy kitöröltem a wmv filet:)
  • Warton
    Nálam is elég lassú, még nem mértem le.
  • lammaer
    Srácok, nálatok is iszony lassú a betöltés? 2-3 percig is eltart...
  • Edorn
    Erre van már valami megoldása valakinek:

Indításkor az intronál kidob hibaüzenttel... (settings-ben már beállítottam, hogy ugorja át az intro-t, de így is kidob... vidokari driver is frissítve lett)
  • ollie
    Nem, bár le lehet tölteni egy ilyen modot, de nekem az sem működött.
  • Botond #1023
    51/120 achievement :)
  • Jakuza001
    Igy igaz. Itt van elottem az en Gainward 4850-as videokartyam szamlaja 2008.08-as datummal 36.000 Ft arral.
  • Paddy
    sziasztok! azt be lehet valahol állítani, hogy ha earth mapon játszok akkor minden civilizáció a valós helyéről startoljon?
  • lammaer
    Igen, a 4870-es az lehetett annyi. A 4850 nem volt olyan drága amikor kijött, nem vélertlenül kapta annó a legjobb át/teljesítmény titulust.

Vagy lehet még valami fullextrás 4850-es, matricákkal, extra szoftverekkel meg mindenféle marhasággal :)
  • JohnAngel
    Attól csak még lassabban fog menni a fejlesztgetés, a játékidő ugyan több lesz, de a végeredmény ugyan az.
    De találtam egy olyan beállítást, hogy mindenkit ki kell ölni a mapról, ezt még letesztelem, bár a többi győzelmi feltételt is szeretném majd kipróbálni.
  • Richardix
    marathon játékidő sztem épp elég hosszú :D
  • JohnAngel
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy be lehet valahol állítani, hogy az évek lassabban teljenek? Sokszor 2050-re még hiányzik 10-12 kutatás.
    Azt néztem, hogy egyéni játéknál be lehet állítani, hogy max 999 körös legyen a játék, de ezt esetleg lehetne fokozni?
    Olyan rövidnek érzem így a játékot, főleg nagyobb térképen.
    Nektek nincs ilyen gondotok?
  • Warton
    Nem 4870?
  • Molnibalage
    Kizárt. Vagy akkor nem egy kártyáról beszélünk és azt sem tudom, hogy akkor nekem mi van. Ez volt a legolcsóbb. Az aliencomputersnél vettem. Nagy átlagban mindennél olcsóbb volt akkor.