4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • KingPunisher
    Háát ezen igy kifejezetten nem agyaltam ^^ hogy TBS-be van e szebb.
    De pl sokat toltam Dow2-t , háát ahhoz képest iszonyat ronda és az fullon szépen megy..
    Most ehhez képest itt soronként hatszögenként rakja fel a texturákat ^^ komolyan ilyet nem láttam még..
    Kis mapon kevés néppel még csak csak elmegy ^^ no mind1 én nem akarom fikázni, de azért tény hogy ez félkész állapotban van.
    Hónapok kellenek neki még és akkor lehet valóban igen jó.
    Aki meg a 1332-es kommentbe beírt gépet "gyengének" tartja egy TBS-hez...
    Amugy nekem is ilyesmi gépem van.
    De ami nekem betette a kaput ahol befejeztem az, hogy perceket kell lesni két kör között ^^ majd ujra rajzolja a térképet 6 szögenként, kicsit eltolod a képet ott is ujra rajzolja, kiadsz 1 unitnak 1 parancsot, nyomsz egy next turnt és ujabb 2 perc :)
    Probáljátok ki valami nagy mapon 16 néppel ;) pár száz kör után csodát láttok.
  • lee56
    Láttál már szebb TBS-t eddig? Még csak most jött ki a játék, lesz még jobb is a gépigénye, remélhetőleg..
  • rtfmZoli
    8400 core duo, Nvidia 9600 GT, 2 gb ram, WinXP.
  • Amiga
    Akkor te a vasfüggönyt építetted fel. Úgy látszik, a Civ 5 kelet-európai változatát szerezted meg.
  • KingPunisher
    Ez a grafika neked szép ? :)
    Jó a stílushoz bőven elég, de az eszement gépigényt nem indokolja.
  • Zod
    Ez a grafika neked ronda???
  • rosscowka
    Hali!
    Nem, nem a kínai nagy falat építettem meg. Úgy nézett ki, mint egy szögesdrótos kerítés, mint amik az amcsi katonás filmekben van...
  • Molnibalage
    Nekem ilyen gondom nem volt. Szerintem egyszerűen nincs erőforrásod, gyenge a géped ehhez.
  • rtfmZoli
    A saját körömben(amikor tudom az egységeimet mozgatni...stb), akkor van néha olyan, hogy gondolkozik vagy 1 percig a játék, mire újra tudom irányítani. Az End turn-től az új körig kb 1-2 perc. Remélem gyorsan kiadnak erre valami patchet.
  • KingPunisher
    Hát igen :P kockánként akarom mondani hatszögenként rakja ki az amugy is randa grafikát. Próbáltam én is egy amolyan világostromot az összes néppel 20 városállammal.. :P Hagytam is a fenébe.. Sokszor azért hogy nyomjak egy next turn-t vártam 1-2 percet mire a gép kiszenvedte..
    Ilyen dolgok miatt fásul el az ember.
  • Molnibalage
    Ez még laza. A CiV IV ROM modullal néha 2-3 perc is lehet egy kör..
  • rtfmZoli
    Sziasztok!
    Huge mappen játszok, és a 450.-ik körben vagyok, de egyre többet tölt a gép, van amikor az én körömben is kell várni 1 percet mire tudok bármit is csinálni. Olvastam más fórumon, hogy az A.I. munkásai miatt van ez a lassulás, feltettem mindkét patchet. Van rá valami megoldás? (virágbolti verzió)

Szerintetek melyik a legdurvább faction játékosként (Japánokon kívül :D )?
    Én most egyiptommal vagyok, és a burial tomb szerintem elég jó épület, van vagy 35-40 városom, és 20-as happinessem. Előtte inkákkal voltam, de nem jöttek be annyira, hiába farmoltam a barbárokat a kultúráért.
  • Zod
    Amiben a Civekben-ben döntesz, teljesen értelmetlen lenne bármilyen RTS vonulat és nehogy közelebb vinne a valósághoz, épp ellenkezőleg...
    Amúgy meg a stratégiai döntés sosem gyors a valóságban sem...
  • KingPunisher
    Tény itt korlátlan időd van ott azért nem, de nem egy kapkodos cucc az sem . Haverral toltunk párat tényleg igen lehet élvezni ha fél órád van akkor is.
    De valóban Civ5-ben bőven van idő mindenre :),korlátlanul, de hát ennyi időt meg nem akarok játékra szánni. Néha elkezdtem és csak ugy repültek az órák..
    Ez persze nem a game hibája..
    Bár azért valahol a stratégia része az is hogy nincs korlátlan időd a döntésekre, a hadvezéreknek is sokszor kellett gyorsan dönteni..
    Izlés dolga..
  • meteoreső
    Én végigszenvedtem a RUSEt. Nagyon szép de nagyon pörgős játék rengeteg visszatöltögetéssel mert 4 helyen nem tudsz egyszerre figyelni, itt még szétnézel nyugiba, sokkal közelebb van ez a valós stratégiához...
  • KingPunisher
    Hát agyaltam hogy megvegyem én is, de végül R.U.S.E lett..
    Mégsem körökre osztott de lassu ész játék az is, talán az AI gyengesége miatt de én meguntam a CiV5-öt..
    Nektek jó gamet, szerintem kiváló uton halad a cucc a kiegnél megnézem ujra :) és akkor talán a polcra is felkerül.
  • lammaer
    Lehet vmi videókártya - grafikai bug :D
  • lee56
    a nagy fal nem szokott eltűnni :) bár most hogy mondod, a macsu picchu is eltűnt, amikor elfoglalták a várost ahol építették, hmm
  • n003
    az véletlen nem a kínai nagyfal volt amit megépítettél?? :O
  • rosscowka
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem: a játék során egyszer csak az országom egy nagy százalékát szögesdrót kerítette körbe! ez mit jelenthetett? időközben az idő előrehaladtával eltünt, de mégiscsak érdekelne, hogy mi válthatta ki, mit jelenthet?
  • Botond #1314
    Túl vagyok az első partin ahol az AI nyerni akart. 20 körrel a vége előtt 3ra szűkült a nagyhatalmak száma, én vezetek 2100-2000-800 arányban, amikor is Róma gondolt egyet és nekiment a 800 pontos USÁnak, és mivel volt 2 korszaknyi különbség hamar el is kezdte befalni, és elhúzott 200 ponttal. Szerencsére közel kezdtünk egymáshoz, így rögtön a határunkon volt a fővárosa, ezért gyorsan odaküldtem három ágyút meg 4 gépesített gyalogságot, akik vígan bevonultak, mert az ő serege a világ másik végén harcolt az USÁval és így win (USA fővárost addigra már bevette Róma). De legalább volt koncepciója az AInak meg úgy egyáltalán jó volt az elgondolása.

A másik vicces dolog volt, amikor Varsó permanens háborút hirdetett USA ellen, és két városát bevette. :) Egyik raze, másik puppet lett. :)
  • ollie
    Civ2
  • NEXUS6
    Szerintem a gfx karidon kevés a memória.
    Sajna a magasabb beállításoknál egyszerűen kifagy, nem lassú, nem szaggat, vagy akármi, hanem kifagy. A civ4-nél is nagyjából ez volt a helyzet, a nagyobb térkép simán megette a gépet.

Sajnos alacsonyabb grafikai beállításokkal kell nyomnod.
  • meteoreső
    vasat csak akkor találsz ha felveszed a vaskort a fejlődés fába
    nekem is most lett csak meg, mostantól csinálhatok sword mant,
    másfelé fejlődtél ez ilyen...
    köszi La !
    miért nincs emberem a földek megművelésére?
    mert rájöttem hgy át lehet irányítani más földekről , ha megszüntetek csapatokat akkor azok visszamennek termelni ?
    nem értem azt se hogy ott vannak az istálók de nem jelennekmeg a lovak a listán
    minden istálót össze kell kötni a fővárossal ?
  • ollie
    Lehet, hogy tradelték a vasat más népekkel.
  • browing
    az mért lehet hogy kilép a játék bizonyos beállításoknál...nem grafika hanem a játék beállításnál... beállítom a dolgokat és amikor nem standard betöltésnél hiba üzenetet küld és kilép... a de a be is tölt akkor aktuális játékból kilépvén új játékot indítok akkor is kilép...
    lehet hogy valami driver-t kellene frissíteni?
    mert asszem telepítésnél kiírt de arra sajna már nem emlékszem...
  • MaRee
    Én pl azt nem értem, hogy én a mostani játékomban még 1500-ban sem tudtam lovagot meg swordsmant meg semmi középkori egységet gyártani, mert nincs sehol vasam.Érdekes módon a velem szomszédos városállamnak már vannak ilyen egységei, pedig az ő környéké sem volt vasérc(scouttal végig keresgéltem mindent), és tradelni sem tudtam vele vasat. Ilyenkor mivan?
  • Lacee
    az elfoglalt városok egész addig sok boldogtalanságot termelnek, amiíg meg nem építed bennük a bíróságot (courthouse, ezt nem lehet pénzért megvenni sem, csak az építés marad), és ha még lázadás is van (kis ököl a város neve alatt), akkor nem is dolgoznak benne egyáltalán - ha az egész nemzet boldogtalan (fölül nem vigyorog a fej), akkor mindenhol visszaesik a növekedés a negyedére, és asszem a termelés is.
    Szóval egy nagyobb terjeszkedést (1-2 városnál több foglalás) csak úgy érdemes csinálni, hogy van egy nagyobb mennyiségű "boldogság-tartalék" (minél több kolosszeum, cirkusz, stb), vagy nem annektálod az elfoglalt várost, hanem csak egy bábvezetőt nevezel ki (puppet), ilyenkor nem lesz boldogtalanság, viszont nem tudod megmondani, mit építsen az adott település.
  • meteoreső
    Sziasztok
    egy kérdés.
    Kipróbáltam ezt a játékot bár angol sajna így nem mindent értek.
    Elfoglaltam vagy 8-10 várost és azon kapom magam hogy durván boldogtalan a nép
    és nem termelődik szinte semmi arany, pedig megépítek minden hexát amit kapok meg hozzá tudok venni.
    Nagyon sok negatív bónuszt adnak az elfoglalt városok is.
    valaki összefoglalná röviden ezt a rendszert mert nem értem
    van nagy seregem de az íjászok már meg se tudják sebezni az ellenfelet és nem fejlődnek felfele se, a kocsis íjászom is eltünt átalakult lovaggá de az nem távolsági fegyveres ugye...
    vannak ehhez valahol ilyen tippek trükkök? mit hogy érdemes csinálni ?
  • NEXUS6
    Én azt mondom inkább rakja ki kockánként, minthogy simán lefagyjon mert elfogy a memória, ami szerintem a gond lehet.

Nekem 2,5 GB-tal normál nagyságú térképen a határon van. Alapból a Win olyan 600-700 MB-t eszik meg. Amikor a rendszer eléri a 2 GB memória felhasználást akkor kifagy. Beállítottam a múltkor vagy 2-3 GB virtuális memóriát, de nálam is iszonyat lassssssúúúú lett, és aztán fagyott ki.

Szóval inkább nem megyek normal nagyságú map fölé.
  • 7th uwu
    Szerintem is rettenetes, hogy az ókorban gályákkal kell harcolni a vízen
  • Molnibalage
    Magyarán ez így röhejes. Az összes játék képe ugyanaz. Bocs, de ehhez nekem nincs se kedvem, se időm. Ennél még a hülye AI ellen is jobb szendvedni. Akkor inkább continental pályán játszon minimális vízzel.
  • dronkZero
    Ja, hát ez a trireme-mel baszódás ez simán eltart ám évszázadokig... :P Az csak azért kell, hogy majd a fregattok jól fel legyenek promózva. Átmenni egy darabig úgysem lehet.
  • Molnibalage
    Mi az az OCC?
  • 7th uwu
    Ellelnféltől is függ meddig tart, a kiegyenlített a játék sokára dől el.
    Zeroval toltunk egy 2v2-t ahol infantry felé kacsintgattunk mikor szétesett a játék. Mi álltunk jobban, de nem akarták feladni, ragaszkodtak hozzá, hogy ők biza letechelenk minket, pedig már az ő térfelüket kezdtük belakni :D
  • 7th uwu
    Nem minden játék olyan. Beállításfüggő.
    Lehet kezdeni később is. OCC meg garantáltan tovább tart.
  • Molnibalage
    Nem kaptunk ki. Egyszer maghalt a kapcsolat egyszer meg nálam a VGA driver köcsögösködése miatt összeomlott a civ. Viszotn a játék képe mindkétszer azonos volt. Biztos véletlen...

Az is elég jó leírás, hogy sokszor írtátok, hogy "középkor végén" végetér a játék. Ergo mit csináltok, rusholtok ti is...
  • 7th uwu
    Ilyen hozzáállással nem csoda, hogy kikaptatok
  • Molnibalage
    Beavaloom, hogy soha nem multiztam a IV-gyel. A II-vel csak bátyus ellen és most volt két félbeszakadt V. A kép zsír ugyanz volt. 2 vs 2. Felhúztál pár várost, aztán jött a trienme invázió máshol meg csak toltad a katonai egységet. Bocs, de ez primitív RST szint. A harcrendszer más. Ennyi.
  • 7th uwu
    Mennyi játék után is alakult ki ez a véleményed?
    Az előző rész tartalmas és változatos játékot nyújtott. Az hogy nem tehettél meg benne akármit (vallásgyűjtögetés, sereg nélkül játszás, kisputri birodalom) mert a többi gonosz player agyonütött volna, nem a játék hibája. Minden mapot másképp kellett játszani, mindegyiknek megvolt a technikája.
    Úgy látom ez is olyan lesz, és kitűnő játékká válik ha túl lesz a kezdeti nehézségeken.