4740
Sid Meier's Civilization
-
#1374 A battleship nem 3 mezőre lő el? Az Longbowman is 3-as nem?
Azt kellene felfogni, hogy lehetetlen középkori egységeket 100%-ban párosítani modellezésben modernnel. A BS az tudja, hogy nagyjából a korabli ranged cuccokknál erősebb és messzebre is lő. Azonos korok között hozza ki az arányokat minden ilyen dolog. A Civ motorja alapvetően alkalmatlan mindenféle tisztességes háború szimulálására... -
#1373 A hatszögelésnek semmi köze ahhoz, hogy nincs erőforrás. A Civ IV az én régi szar gépemet standard mapan is úgy megfektetette, hogy ehaj... -
#1372 És az mit kezdjen ezzel, akit nem vonz a fast game és battleground map? Mert engem nagyon nem... -
#1371 fú, Te úgy látom most játszol először CIV-el. Ajánlom a tutorial-t, már ha ebben van olyan egyáltalán, de mindenképpen olyan civ fórumok olvasását ahol kezdőknek adnak tippet. Konkrétan olyat nem tudok ajánlani, hogy mikor mit épits, mert az helyzet függő, van, hgoy telepest, van hogy munkást és van hogy épületet :9 érted, ez egy összetett játék, előbb olvasgass és próbálgass, ne ide irkálj, az nem játék, hanem egy "kattingatós no skill unalom"...szerintem -
#1370 Igen, így már világosabb. Szerintetek először érdemes munkásokat csinálni, vagy egyből csináljak telepeseket, vagy netán egy épületet huzzak fel?
Egyébként ami feltünt hogy minden nemzet egy földrészre van összezsúfolva,, tényleg nincs több kontinens? -
lammaer #1369 Minden civben úgy van, hogy a kezdeti körök sok évet jelentenek, mig ahogy halad előre az idő úgy egy-egy kör egyre kevesebb évet reprezentál.
Ne foglalkozz ezzel, a körök száma a lényeg. Ha 20 kör, akkor 20 kör, ennyi. Persze hogy hülyeség a 400 év :) -
lammaer #1368 Egyébként érdekes, nálam 1x sem fagyott le vagy lépett ki a játék. Pusztán ez a grafikai lassúság van. -
lammaer #1367 Persze, nyilván azért javítanak egy csomó mindent a következő patchben mert a közönség gépe gyenge volt. Gondolom az új javítás telepít minden gépbe még 2 magot a procibe meg tesz ramot a videókártyára :) -
#1366 Üdv! Most kezdtem az amerikaiakkal és picit soknak tűnik az, hogy 400 év míg elkészül egy épület. Nem lesz így kicsit rövid a játék? Szerintetek mit érdemes a játék elején építeni? -
SANTANTICA #1365 nekem első lépések egyike volt hogy 2 körönként ment a game, így gyakorlatilag soha nem ért "veszteség" ha 1x 2x kilépett....maga a mentés gyors, megéri -
KingPunisher #1364 Tudjátok még mi zavart engem ? Amin nem igen tudtam túllépni.. ??
A jó kis csatahajóm közelebbre tud lőni mint az Angol "longbowman"
jó persze értem én ez nem szimulátor, de azért.. -
#1363 Szerintem csak nem jó a konfigotok és ennyi. lsd #1335 -
lammaer #1362 Nem mondod, hogy egy rosszul muzsikáló grafikus engine az programozási kérdés... :) -
lee56 #1361 Ok, ha te mondod :) Persze azt szerintem senki sem vitatja, hogy messze nem tökéletes a game, még :) -
KingPunisher #1360 Nem nem én azon lovagolok, hogy akartam egy amolyan gigantikus meccset. Tudjátok ilyen világ hóditós csomó népes, okos, ügyes game-t tolni..
Nem jött össze, sok oka volt többek közt ez a hatszögelés.
No mind1 ha lesz patch és jó lesz én is előveszem ujra. Szerintem ez most így szar.
-
lee56 #1359 #1357 +1
És ahhoz képest hogy mennyire nem számít neked, folyton a grafikán lovagolsz, nem tudom feltűnt-e :) -
#1358 Ja, egyébként én is félretettem, majd ha kijön a peccs, visszatérek rá. Jó ez multiban, illetve jó LENNE, ha be lehetne fejezni egy szájbatekert meccset, és nem fagyna ki feszt... -
#1357 Jó, hát azzal tisztában voltam eddig is, hogy technikai kérdésekhez közel nulla érzékkel rendelkezel, nem kell erre lépten-nyomon emlékeztetni.
Procit felfalja az AI, a RAMot meg a nagy térkép, a sok ellenfél, meg a grafika. Lehet hitetlenkedni, de ez van. A Civ4, amikor kijött, pont ennyire volt lassú szarfos, mint ez az 5 most, pont ugyanígy összefosta magát a Huge térképek végjátékában.
Ez az engine kb 5 évre készült, majd huge térképet, meg 16 AI-t a 2015-ös átlaghardver fog kivágni, mint a taknyot. Úgy, mint ahogy egy mai átlag PCn elmegy a Civ4 faszán.
Meg még pluszban egy bughalmaz fos is jelenleg, de az majd még csiszolódik, készülnek a peccsek folyamatosan. -
SANTANTICA #1356 ha észere vettétek volna ez programozási kérdés...amit gyakran látsz pl a saját országod és környéke ott állandó a graf frissítés így nem látod mikor kiteszi a spriteokat...ha elugrasz a világ végére ott akkor fogja elöször kirakni, nyílván hogy feleslegesen ne terhelje a rendszert...legalábbis én így figyeltem meg... -
lammaer #1355 nekem 4 gigám van, azt hatszögel mint állat :)
Amúgy a devek is elismerték, ők kúrták el, a jövő heti patchben elvben lesz rá fix.
Azért érdekes, hogy sztem az egész civ legnagyobb technikai újítása az új grafikus engine, aztán igencsak bugosra a sikerült. De legalább rendesen supportálják, szóval nem lesz gond.
Addig is, én visszamentem civ 4-re, azzal valahogy nem játszottam sokat, most bepótolom :) -
Moonchild #1354 Köszi a választ! Várom a patch ami elvileg javítja majd a próblémát! -
KingPunisher #1353 LOL nha azért ez erős volt. Most toljuk a R.U.S.E-t cimborákkal. 3v3-at toltunk kb NINCS betöltési idő ^^ nincs lag több száz unitnál sem lassul be..
2Gb rammal. 2010-es game az is.
Majd 6 gigát veszek, hogy egy szaros körökre osztott játék a randa texturáit ne egyesével hatszögelje ki. Esetleg valami 6 magos procit ne vegyek ?
MEg raptor vinyot hogy be tudja tölteni ezt a "grafikát" meg ezt a tökéletes AI-t ki tudja számolni.
Azért ez erős volt ^^ még élsimítás sincs XP alatt a talajtexturák maxon is olyan rondák mintha egy vödör festéket öntöttek volna egy kupac szarra.
Jo ne értsetek félre egy ilyen játékban nem ez a lényeg, kb leszarom én is, de ne már hogy 6 giga kelljen ennek ... -
SANTANTICA #1352 ismert bug....a a patch állítólag javítani fog ezen.....memória kezeléssel van gond -
#1351 jövő héten leghamarabb
http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=94438 -
Moonchild #1350 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van hogy néha a játék kilép magától! nem tudjátok vajon mitől lehet ez? -
#1349 6 giga rammal meg talán egyszer láttam csak "hatszögelést".
2010 vége van, hahó! 2 giga ram lófaszra sem elég ma már! -
#1348 Most, hogy mondod, valszeg a krályszisz AI-jét használták itt is!
-
lee56 #1347 Hát szerintem maradjunk meg a ketegóriáknál, ennyi erővel a krájziszhoz is hasonlíthatnád :)
Amúgy meg ha megnézed az új patch leírását, ezek az idegesítő dolgok már most javítva lesznek, apropó mikor jön már ez a patch? :) -
7th uwu #1346 Az 4.rész alap játéka nálam is játszhatatlanná vált mikor begyűltek az egységek.
-
#1345 Az alap CiV-et egy őskori gépen toltam és elég jól ment. A játék vége persze lassú lett, mert sok egység volt, de azonnal reagált mindenre. -
#1344 Hát, nálam annak idején az alap Civ4 játszhatatlan volt, a videók alatt a program rendszeresen belassult, de annyira, hogy még az esc-et is csak kb. 2-3 perc alatt érzékelte (szinte kifagyott). Az alapjáték az 1.61-ig számtalan patch-t élt meg, a két kiegészítő úgyszintén. Ennek is biztos vagyok benne, hogy kimagasló lesz a terméktámogatása, a kiegészítők pedig nagyon magas szintre fogják húzni. -
#1343 Miért hagynák magára? Mindegyik CiV-hez alsó hangon két kieg és számtalan pacth jött ki. Ez mitől lenne kivétel? -
SANTANTICA #1342 na jó hír ez, nem hagyják magára a játékot... -
#1341 A készülő patch részletei:
Civ 5 készülő patch -
#1340 Az mindegy, hogy mit mutattak a képek 1 éve, mert a grafikát a legkevesebb munka létrehozni egy ilyen játékban. -
#1339 Hááát elég érdekes ez. A játék összetettsége kb 1/10-e a CIV IV-nek, az AI meg töri a kis buksiját rendesen.
Amúgy mondom szerintem próbáljatok úgy játszani, hogy kikapcsoljátok a virtuális memóriát. Ha 4 GB van a gépben még a nagy térképeket is elviszi. Azonban főleg a végjátékban sokkal gyorsabb lesz. -
#1338 Amúgy nekem az volt a furcsa, hogy nem volt egy év, hogy bejelentették a megjelenését. Még semmit nem lehetett tudni, csak hogy hexek lesznek benne. És valójában kb ennyi idő alatt össze is lehet dobni egy ilyen projektett onnan, amiket az első képek mutattak.
Azonban, hogy valóban jó is gáme legyen, a már kész játékot vagy egy évig kellett volna tesztelni, optimalizálni, sok kis funkciót belevinni, ehhez képest már most kiadták.
Ha úgy vesszük az origón megjelent cikk teljesen korrekt volt, miközben a nagy gémportálak puffogtatták rá a 9-10-es értékeléseket.
De sajnos tudjuk, hogy a mai világban nem olyan ritka ez a "fizetett politikai hirdetés hangzott el" jellegű dolog, sajna simán megvehetők az értékelések. -
#1337 Csatlakozom, 4 GB RAM és megjegyzi a textúrákat. Ellenben persze, hogy a mesterséges intelligencia is gondolkodik. Ti még nem játszottatok Chesmasterrel? A mérkőzés előtt meg kell adni, hogy az AI lépésenként mennyit gondolkozhat. Nagy adatbázisban turkál, idő kell neki.
Nyilván a Civ mögött is áll egy masszív adatbázis, minden hexa egy sor. Idő kell neki, amíg a lépéseit kiszámolja. Ez szerintem erősen RAM- és CPU-függő. -
#1336 szerintem a ram mennyisége lehet a fő pont, szintén 4 gigával elég kevés gondom akad: először nincsenek textúrák a hatszögeken, de egy kirajzolás után megmaradnak, és a köradás sem valami hosszú, 1 perc talán. -
#1335 4 magos proci, 4 giga ram, 64 bites win7 és 4770es ati, és huge mappon is csak visszatöltés után van a hatszögenként kirajzolás, utána, ha egyszer kirajzolta akkor tökéletes. Dx10-11es klienssel.
A körök között viszont gondolkodik rendesen huge mapon az tény, de ez civ specialitás, hiányozna is ha nem lenne (nem igaz :) ). Civ2ben volt hogy 10 percet gondolkodott egy next turn alatt. :)) Mennyi jó könyvet kiolvastam civezés közben már :)